Sončna Vila 13. november 2004 Prijavi Deli 13. november 2004 Hej, Boris, kaj pa pri meni? 11. in 12. hiša v vodnarju? Sončna Citiraj SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE. VILA SONCA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 13. november 2004 Prijavi Deli 13. november 2004 Da si navihana Sončna , šalim se ....imaš široke poglede v družbi, pri vernosti, pri svojih financah in da si tam brez predsodkov...ti odnosi so zaupanja vredni ampak ne bazirajo na čustvih. ......ne želiš razumeti problemov, niti jih analizirati, čeprav se jim prilagajaš, kot ženska se pazi razširitve žil in kakšnih poškodb podkolenic in stopal. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trinity 14. november 2004 Prijavi Deli 14. november 2004 borism ve vse Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 14. november 2004 Prijavi Deli 14. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Ma ja, tut Device morjo bit za nekaj. Vsak za svoje. Picajzlaste kot so, ne bi nikol pršle dlje kot do prvega križišča. "Ali sem na pravi poti?", se vedno vprašajo. Potem pride kdo mim pa pravi, ja si, pa grejo spet naprej - do drugega križišča :xx!: . No, če pride mim Vodnar, sploh nič ne reče, on kar gre po "pravi poti". Kja pa ma kaj časa za obrazložitve! "Bo že mende šla za mano," si misli in pristavi: "...če ni glupa." Devica pa : " " eh bern, jaz sem te pa zamudila vceraj za bezigradom...pa sem se ful veselila...pa drugic Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bela vrtnica 14. november 2004 Prijavi Deli 14. november 2004 Devica pa : " " To mi pa zeeelo znano Citiraj Non-cooperation with evil is a sacred duty.Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary. Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.Mahatma Gandhi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 15. november 2004 Prijavi Deli 15. november 2004 <{POST_SNAPBACK}> eh bern, jaz sem te pa zamudila vceraj za bezigradom...pa sem se ful veselila...pa drugic Ahm, na mojem predavanju jih je bilo samo par, ampak smo se čisto dobro imeli. Precej vprašanj, takih dobrih. Sam sem zadevo zvozil dovolj dobro, da se nimam kaj sekirat. Lep dan vsem! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 19. januar 2005 Prijavi Deli 19. januar 2005 No pa dajmo še malo vodnarčke naprej spravit, ko že prihaja njihov čas Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 19. januar 2005 Prijavi Deli 19. januar 2005 Luna v Vodnarju ! Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 Nič v Vodnarju, ampak zato močan Uran. (Mentalni salto mortale po potrebi.) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gazelca 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 Jest pa 11 hišo... Citiraj Love takes off masks that we fear we cannot live without and know we cannot live within. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kasandra 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 jaz pa vodnarka z luno v vodnarju pa še rojstni dan bom imela kmalu sama sreča na kupu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 To sam pomeni, da se energija usmeri drugam (odtod deluje Duh potem tako viden veckrat).Opazam pri Bobiju, sebi, Astri, Devici... in Kasandri nenazadnje (sem jo dolocila za ovna, kar je v asc in kjer ima najverjetneje tocko duha). Zivjo Kasandra, te ze dolgo ni bilo okoli! Vsi imamo sonce in luno v istem znaku ali po dva polozaja (devica, ki ima v istem znamenju luno in asc), se energija preusmeri na znak, ki je manjkrat (1x) zastopan. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 Ja, to tud, a mislila sem devico - ce imas tam duh, velika verjetnost je, da ga imas - ker se odsteva in pristeva od oz. k ascendentu... na vsak nacin torej zemlja.Velikrat je sploh tako, da celo BOLJ deluje osamljeni planet nekje v smislu znamenja, kot pa stelij, denimo, kjer je koncentracija na planetih in ne na znamenju.Tako bo nekdo s stelijem v tehtnici in bo notri se sonce in luna, skoraj gotovo deloval kot znak, v katerem ima ascendent.Do zdaj je se v vseh primerih bilo tako, tamle sem jih ze iz glave samo s foruma par navrgla... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 a mi lahko tole razlosis, marsa? nekdo, ki je lev + asc + mars lev(in luna + venera + tocka fortune v dvojckih) deluje torej bolj lev kot ostali levi?ali to velja le za kombinacijo luna + asc ?a to mislis deluje v smislu navzven, ali nejegove akcije, nacin dela? me zanima, ker bi rada tole (in tega cloveka) kapirala malo bolj ... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 Ne, v bistvu lahko deluje celo manj lev, o tem sem govorila in dala sebe za primer, predvsem zato, ker sem dober primer.Imam 'vse' v ribah, a pod razno nisem ribja oz. skoraj nikoli mi ne pripisejo ribe oz. so vsi totalno presenecni ko povem da sem riba, ko pa recem, da sem v asc sco, pa recejo (olajsano ), aja... En znanec, znani slovenec -pa ga ne bom imenovala- ima sonce, luno, asc, merkur v levu, bi mislil halo! totalen lev.Pa sploh ni, ker je koncentracija, energija, usmeritev drugje. tezko na kratko razlozim tole... ce zelis, pejt v arabske mal pogledat, na prvih straneh sem kar razlagala dost tole, se mi zdi, kaj je pravzaprav sploh to...Tocka fortune IN Duha, najbrz?Torej po moji logiki bi ta clovek moral delovati bolj dvojcek kot lev.. (ceprav je mal drugac, ker je se mars zraven in ce bi se merkur bil v levu, bi spet bil bolj levji pol)..Aja, smo v temi vodnarji sicer... tako da ne bova tele debate tule vlekli... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 duh v tehtnici, merkur lev, ja. imas prav, ni pravi kraj za tole, ampak je tema zanimiva... fizicno je totalni lev.po obnasanju pa res dosti bolj dvojcek. grem v tocke pogledat. hvala Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 25. januar 2005 Prijavi Deli 25. januar 2005 Doba Vodnarja Po napovedih astrologov prehaja Zemlja v obdobje Vodnarja. Gledano z Zemlje, potrebuje Sonce za pot okrog našega planeta eno leto. Ta krožna pot je v astrologiji razdeljena na dvanajst enakih delov, ki so, tako kot v horoskopu, poimenovani z živalskimi simboli in v projekciji v vesolju pokrivajo določena ozvezdja, ki so na mestu posameznega razdelka. Gledano z merili astrologije, pa potrebuje Zemlja za pot skozi vseh dvanajst delov živalskega kroga mnogo več časa. Ena astrološka doba je torej čas, ki ga potrebuje Zemlja, da prepotuje ves živalski krog. Pri tem so pomembni tudi obrati okrog njene lastne osi; ker se namreč položaj Zemlje zaradi nagnjenosti njene osi, katere vzrok je privlačna sila Sonca in Meseca, spreminja, se tudi nebesni horizont navidezno seli navzgor ali navzdol. Celoten obrat po živalskem krogu traja tako 26 000 let, kar pomeni, da se v posameznem znamenju zadržuje 2100 let. Astrološko leto se prične v času pomladanskega enakonočja. Ta enakonočna točka je bila zadnjih 2100 let v astrološkem znamenju Rib, sedaj pa se pomika v znamenje Vodnarja. Čeprav mnogi temu nasprotujejo, pa so astrologi začetek pomika postavili v šestdeseta leta 20. stoletja. Od tod verjetno tudi naziv nova doba in novodobna gibanja za gibanja, ki so nastala v šestdesetih letih. Simbol dobe Vodnarja je obenem tudi simbol leta astrološkega znamenja, torej angel, ki iz amfore na Zemljo izliva vodo. Z vodo povezuje nebo in Zemljo ter simbolizira vrednote novega obdobja: duhovnost, ljubezen, harmonija, mir in razumevanje. Tisti, ki sledijo človekovi zgodovini, so seveda s tem astrološkim pojasnevanjem zadovoljni. Drugi spet gledajo na stvar iz popolnoma drugega zornega kota in vidijo znamenje Vodnarja samo simbolično. Marylin Ferguson v svoji knjigi ( The Aquarian Conspiracy ) opisuje velike spremembe ki se bodo zgodile v zavedanju ljudi, in pojav novih vrednot, ki so popolnoma identične s simboliko astrološkega Vodnarja. Prepričana je, da bo nova etika izšla iz človekove notranjosti, iz njegove očiščene duhovnosti, osvobojene materializma, pri tem pa bo gon po samoohranitvi in občutek ogroženega obstoja na Zemlji potisnjen v pozabo in ne bo posledica teka prejšnjih stoletij.Marylin Ferguson preroško napoveduje prihajajočo dobo in spremembe, ki ji bodo sledile, predvsem v globini človeške zavesti kot transformacija vzorcev razmišljanja. O tem med drugim piše: V prihajajoči dobi Vodnarja bo človeštvo povezano z naravo. Posameznik, osvobojen v decentralizirani družbi, bo samostojen oblikovalec svojih notranjih in zunanjih poti. Zaradi podedovanih evolucionarnih smeri smo tako zelo obogateni z močjo predstav, iznajditeljskim darom in izkušnjami, da si tega skorajda ne moremo predstavljati. V to burno dogajanje pa bo potegnilo vsa življenska področja: rojstvo, smrt, vzgojo, zdravje, družino, delo, znanost, duhovnost, umetnost, vse družbeno skupno, pa tudi politiko. Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 26. januar 2005 Prijavi Deli 26. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Doba Vodnarja Astrološko leto se prične v času pomladanskega enakonočja. Ta enakonočna točka je bila zadnjih 2100 let v astrološkem znamenju Rib, sedaj pa se pomika v znamenje Vodnarja. Čeprav mnogi temu nasprotujejo, pa so astrologi začetek pomika postavili v šestdeseta leta 20. stoletja. Od tod verjetno tudi naziv nova doba in novodobna gibanja za gibanja, ki so nastala v šestdesetih letih. ...Simbol dobe Vodnarja je obenem tudi simbol leta astrološkega znamenja, torej angel, ki iz amfore na Zemljo izliva vodo. Z vodo povezuje nebo in Zemljo ter simbolizira vrednote novega obdobja: duhovnost, ljubezen, harmonija, mir in razumevanje. Tisti, ki sledijo človekovi zgodovini, so seveda s tem astrološkim pojasnevanjem zadovoljni. Drugi spet gledajo na stvar iz popolnoma drugega zornega kota in vidijo znamenje Vodnarja samo simbolično.Nič novega, bi rekli. O tem je bilo spisanih že veliko knjig, tudi sam sem objavil o tej temi nekaj člankov v reviji Karma plus, bivši Karmi, Pepiti in drugje. Avtorskih člankov, da ne bo pomote, ne pa prevedenih. Gospa Ferguson je dala knjigo krasen naslov, ki jo bo dobro prodajal - po 11.9. je beseda "konspiracija" na zelo visokem ratingu - sicer pa ne pove nič posebnega. Zlasti glede povezave z naravo gre bolj za hec, saj Vodnar z naravo kot tako nima nič. Kar se simbolike Vodnarja tiče, iz tvojega posta ni jasno, ali gre tudi za njeno razlago ali si jo pobral od kod drugod, je pa v bistvu napačna. Vodo na Zemljo zliva STAREC (z brado) in ne angel! To je pomembno. Poleg tega "zlivanje vode" nima nobene zveze z naravo ali plodnostjo zemlje, temveč gre za to, da "modri starec na Zemljo zliva ZNANJE" (višje znanje, višji intelekt - povezava z Vodnarjem). O Vodnarjevi dobi in njenem začetku je toliko razlag, da jemati kar takole eno od njih nima ne smisla ne podlage. Datumi - glede na različne kulture, filozofije, religije, izročila, avtorje, argumente in kaj-jaz-vem-kaj-še - so v razponu od sredine 19. stoletja pa vse do leta 2157. Malo resnejši avtorji in raziskovalci pa tako in tako pravijo, da datuma ni mogoče določiti tako enostavno. Verjetno gre za daljši proces. Bazirati torej začetek neke 26.000 let dolge dobe samo na "flower-power" gibanju v šestdesetih in pa na pesmi Aquarius iz musicala Hair je nekoliko neresno. Tisti čas je pač samo eden iz vrste MOŽNIH "časov" za začetek te nove dobe. Konec koncev je za Vodnarjevo dobo neprimerno kot pa neka pesem značilen in odločilen prehod od uporabe nihala (ura) na uporabo tekočega kristala. Ker gre za pomembno simboliko. A tudi tega datuma ni mogoče kar tako locirati. In še: povezovati Vodnarjev princip s "harmonijo in mirom" uspe le tistemu, ki simbolike Vodnarja sploh ne pozna. A bi vseeno rad prodajal knjige. Kajti danes lahko prodaš res svašta. Konec koncev je bilo denimo o hujšanju napisano že praktično "vse", pa kljub vsemu se vedno znova prodaja vse, kar hoče kdo napisati. Bajdevej. :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. januar 2005 Prijavi Deli 26. januar 2005 Res je... Prinasalec NEBESKE vode - to je nebeskega tule - visje - znanje, modrost, razumevanje, prehod v visje stanje... (prakticno je posrednik).Vodnar nima zveze z vodo - jo sam zliva, preliva.... Se zdaj vidis kje zapis - je vodnar, nic cudnega, da ima tolk rad vodo - ali celo, je vodno znamenje - vodnar... :||||||||||||||||||||||||||||||||| Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bela vrtnica 24. maj 2005 Prijavi Deli 24. maj 2005 Sem našla še eno temo na temo vodnar, sicer je iz prihodnosti Vodnarji in vodnarke Citiraj Non-cooperation with evil is a sacred duty.Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary. Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.Mahatma Gandhi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 24. maj 2005 Prijavi Deli 24. maj 2005 hehe kam so šle vse vodnarke... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Chandra 25. maj 2005 Prijavi Deli 25. maj 2005 a sem lahk še bolj tipična? Citiraj Moja domača stran Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. maj 2005 Prijavi Deli 27. maj 2005 Nekaj je bilo o Vodnarjih govora, pa ker sem ravno izbrisala ono temo, pa osvezujem tole. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 29. maj 2005 Prijavi Deli 29. maj 2005 A je morda dans luna v vodnarju ?! Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. maj 2005 Prijavi Deli 29. maj 2005 je bila do pred kake ure. zdaj je pa ze v ribah. Men pa zadnje cajte ful folka doloc Vodnarja, ful me jih vprasa, ce sem vodnar. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.