Skoči na vsebino

Vodnar

contesa

Recommended Posts

Jutro xsrcx

Hehe Alef - to pa je kr konkretna rekreacija - preganjanje medvedov mislim - samo sprašujem se, ali si ti preganjal njih ali oni tebe xppx

Jaz sem bla danes že navsezgodaj na poti v službo okregana sem namreč splašla par šoj in so me malo "oštele". Se mi zdi da mamo v Lj vedno več ptičkov xsrcx Je ful lepo jih poslušat - pa tudi če me kregajo x;)x Zadnjič pod Rožnikom vidla kanje :2src:

Upam da danes prehitim dež in mi uspe it še na sprehod v gozd...

Mejte lep dan xrosex

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Deli na socialnih omrežjih

Jutro xsrcx

Hehe Alef - to pa je kr konkretna rekreacija - preganjanje medvedov mislim - samo sprašujem se, ali si ti preganjal njih ali oni tebe xppx

Jaz sem bla danes že navsezgodaj na poti v službo okregana sem namreč splašla par šoj in so me malo "oštele". Se mi zdi da mamo v Lj vedno več ptičkov xsrcx Je ful lepo jih poslušat - pa tudi če me kregajo x;)x Zadnjič pod Rožnikom vidla kanje :2src:

Mejte lep dan xrosex

x:o)x

Nič bat, meni se medvedi umaknejo... x:px x^x

Kanje... xsrcx :palec:

Tu blizu mene pa živi najmanj en par sokolov selcev.

Vidim tri, za dva vem da sta par ker sta že par let tukaj, za tretjega pa ne vem ali je potomec ali pa je del drugega para.

To je tisti sokol ki z višine pikira na plen skoraj s 300 km/h... :eek: :palec:

Zanimiv prizor, sem ga parkrat videl ko je nekaj ujel na mojem vrtu.

Ti pa kar lomasti po gozdu, ti bodo medvedi dali mir... x:Dx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Jutro xsrcx

Mejte lep dan xrosex

Ti si pa aktivna :palec:, pridna x:px Dons še ne bo dežja, nič bat, tko da kar lepo na sprehod x:)x

Kanje pod Rožnikom :wOOt:, kaj takega pa še nisem opazil, a si zihr :inocent:, sicer vidim, da se spoznaš na ptice :palec:,

ne vem zakaj sem jst mislil, da so šoje večje x:o)x Sam vprašam, ker jst kr dosti po Rožniku, pa pod njim, levo, desno, gor,

dol, pa manjših ptičev je kr nekaj, od večjih pa se spomnim samo vran, pa srak ...

Lepe slikce, sem mal firbcal xnckrivx

Dobro jutro radni narode... http://www.cosgan.de/images/midi/musik/a040.gif http://www.cosgan.de/images/midi/frech/a020.gif

:inocent: jst ne vem, a smo taka generacija, imam pa občutek, da si ti še najbolj delaven, no vsaj zjutraj x;)x

x:Dx x:px

Bil prejle v štacuni, termometer v avtu kazal 16°... :onfire: :palec:

Pri nas pa še sneg... :eek:

Slaba 2 km od mene je eno manjše smučišče, pa je od zadnjih mrzlih dni ostalo še nekaj umetnega snega.

Ena flika, okoli 10 m široka in par 10 m dolga.

Najbolj zagnani še smučajo... x:Dx :palec:

:wOOt: ima i ludih posle rata, da se jim da, po tem mehkem snegu :switz:

Izvukao je na kraju svog izlaganja.

Daaan! :flower:

HVALA Janif. xsrcx Ma s pogovorom se da marsikaj rešit. Včasih sem pisala na liste in potem zakurila, pa mi je blo lažje. Odkar sem odkrila LNF pa kar tu napišem če me kaj teži, pa se potem boljše počutim. x:)x

Mene se kurjenje ni prijelo, ogenj ni element, ki bi ga imel na zalogi, tako da že z vžigalicami jst previdno xnckrivx Tako, da mam kar en zvezek, da lohk še kdaj preberem kakšno moje modrovanje :inocent: ali pa tukaj na forumu, mi včasih prav pride x;)x Ugotovljam pa, da je včasih najboljše to zadržat kar zase, sem lani nekaj tega dal naprej, točno tisti, ki me je tko inspirirala, pa pozneje ugotovil, da sem bil še zmeraj 10 let prezgodaj xnckrivx Imamo pač različne poglede, meni je lahko nekaj lepo, nekdo drug bo pa lahko zgrožen ob tem x:o)x

Daaaaan! :hepko: :hepko: :hepko:

Hhhheheheheheh...he...he

medvedi xg:Dx xg:Dx xg:Dx

ma to so ti take lušne žvalce x:Dx

Mi delujeta pa vidva (Vilinčica in Alef) bolj medota, ko lomastita po gozdu x:Dx x:px Sigurno bežijo pred vama...

ma hecam se, lepo je lomastit po gozdu, meni tudi paše, samo da je to vreme nekam čudno zadnje čase... najbrž je uni ka skrbi za vreme malo zamešal smeri, ali pa se mu je kompas pokvaril xrolleyesx Včeraj na Štajerskem 19°C, pri nas 7°C... ma hallooooo!!!! :sniky: Danes pa še bolj čudno vreme...

Ptice je pa lepo opazovat... jst tudi obožujem kanje, tudi šoje so zanimive... sej najbrž te niso kregale... te ptice namreč sporočajo ostalim "prebivalcem" da je "vsiljivec" v bližini... fajn jih je poslušat ko se sam sprehajaš ali bivaš več časa v gozdu, ker te lahko opozorijo pred presenečenji... kanje pa tudi, vendar bolj sporočajo da povečaj pozornost sam pri sebi če se hočeš izognit nesreči ali nezgodi.

Mene se kurjenje ni prijelo, ogenj ni element, ki bi ga imel na zalogi, tako da že z vžigalicami jst previdno xnckrivx Tako, da mam kar en zvezek, da lohk še kdaj preberem kakšno moje modrovanje :inocent: ali pa tukaj na forumu, mi včasih prav pride x;)x Ugotovljam pa, da je včasih najboljše to zadržat kar zase, sem lani nekaj tega dal naprej, točno tisti, ki me je tko inspirirala, pa pozneje ugotovil, da sem bil še zmeraj 10 let prezgodaj xnckrivx Imamo pač različne poglede, meni je lahko nekaj lepo, nekdo drug bo pa lahko zgrožen ob tem x:o)x

O ja, jst pa OBOŽUJEM OGENJ :2src: Ko je kresovanje se kar napojim z energijo... :onfire: :onfire: :onfire:

Tudi jst sm pisala dnevnike, pa sm vse zakurla, ker nisem hotela da pride v neprave roke...

Včasih še kaj napišem, ampak to so bolj misli ali prebliski, ali pa ko se mi posveti odgovor na kakšno vprašanje...

Če me kaj muči mi pa najbolj zaleže pogovor.

Vilinčica.... ful lepe fotke :2src:

Lep dan vsem, pa pošljite še sem kaj sončka

x:Xx

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg

Tu blizu mene pa živi najmanj en par sokolov selcev...

To je tisti sokol ki z višine pikira na plen skoraj s 300 km/h... :eek: :palec:

Zanimiv prizor, sem ga parkrat videl ko je nekaj ujel na mojem vrtu.

Vauu to bi pa rada enkrat v živo vidla :eek: :2src:

Ti si pa aktivna :palec:, pridna x:px Dons še ne bo dežja, nič bat, tko da kar lepo na sprehod x:)x

Si mel prav - o dežju niti sledu - sem izkoristla lepo popoldne in šla s sestrično, ki je prišla na obisk z njeno malo kužiko, na sprehod na Rožnik. Sva se prav nasmejali tam gor - jo je blo ful strah hodit gor ker sva prišle na Rožnik že ko je bil mrak in ona ni navajena "mesta" - pravi da se ji zdi da je preveč "čudnih" ljudi ki hodijo naokrog ponoči. Ker dol v njeni kraški vasici pa sreča komaj kakšnega človeka ko gre zvečer ven, pa še tam vse pozna x:Dx Pa ji je potem malo preveč delala domišljija...

Kanje pod Rožnikom :wOOt:, kaj takega pa še nisem opazil, a si zihr :inocent:, sicer vidim, da se spoznaš na ptice :palec:,

ne vem zakaj sem jst mislil, da so šoje večje x:o)x Sam vprašam, ker jst kr dosti po Rožniku, pa pod njim, levo, desno, gor,

dol, pa manjših ptičev je kr nekaj, od večjih pa se spomnim samo vran, pa srak ...

Ma ja saj tudi jaz nisem ravno kak stručko - samo vem, kako naj bi zgledala kanja ker sem si že od majhnega zapomnila kakšne so (Sem vedno klicala naše - glej, glej tam je sokol. In potem so mi razlagali - ne, ne, to je kanja veš xppx ). Pa tudi ob avtocesti jih je dostikrat videt - ko se vozim vedno kako vidim na drevesih. Šoje so pa take luštne majhne ja - so mi ful face - take teritorialne so. Sicer pa je pod Rožnikom ful ptic veš - dosti jih prileti tja tudi iz živalskega vrta, pa potem lahko sredi gozda v LJ najdeš kako čapljo ali še kaj bolj eksotičnega za mesto x:Dx Predvsem pa se jih "najde" na Rožniku kjer so kake mlake z vodo - tam je veliko futra za njiih.

Ptice je pa lepo opazovat... jst tudi obožujem kanje, tudi šoje so zanimive... sej najbrž te niso kregale... te ptice namreč sporočajo ostalim "prebivalcem" da je "vsiljivec" v bližini... fajn jih je poslušat ko se sam sprehajaš ali bivaš več časa v gozdu, ker te lahko opozorijo pred presenečenji... kanje pa tudi, vendar bolj sporočajo da povečaj pozornost sam pri sebi če se hočeš izognit nesreči ali nezgodi.

Ja saj te kanje, ki sem jih vidla so v bistvu krožle visoko nad enimi smrekami - po mojem so "čuvale" kako gnezdo ker so delovale ful vznemirjeno ko so me slišale - in potem jim ni dalo miru vse dokler nisem šla na drugi konec gozda...

P.S. hvala za pohvale obema - narava je res zelo hvaležen in slikovit "fotografski objekt" :flower:

Lep večer želim vsem xsrcx

Latinski izrek

Daaaaan! :hepko: :hepko: :hepko:

Hhhheheheheheh...he...he

medvedi xg:Dx xg:Dx xg:Dx

ma to so ti take lušne žvalce x:Dx

Mi delujeta pa vidva (Vilinčica in Alef) bolj medota, ko lomastita po gozdu x:Dx x:px Sigurno bežijo pred vama...

ma hecam se, lepo je lomastit po gozdu, meni tudi paše, samo da je to vreme nekam čudno zadnje čase... najbrž je uni ka skrbi za vreme malo zamešal smeri, ali pa se mu je kompas pokvaril xrolleyesx Včeraj na Šajerskem 19°C, pri nas 7°C... ma hallooooo!!!! :sniky: Danes pa še bolj čudno vreme...

Ptice pa itak :2src:, je tako lepo poslušat, ko se oglašajo, še posebej v gozdu, ko ni kakšnega prometnega hrupa :vio:

Medveda pa vseeno ne bi rad v živo srečal, kolega ga je enkrat slikal, s preže seveda, ko je eno ovco zagrabil, je mrcina ni kej reči x;)x

O ja, jst pa OBOŽUJEM OGENJ :2src: Ko je kresovanje se kar napojim z energijo... :onfire: :onfire: :onfire:

Tudi jst sm pisala dnevnike, pa sm vse zakurla, ker nisem hotela da pride v neprave roke...

Včasih še kaj napišem, ampak to so bolj misli ali prebliski, ali pa ko se mi posveti odgovor na kakšno vprašanje...

Če me kaj muči mi pa najbolj zaleže pogovor.

Vilinčica.... ful lepe fotke :2src:

Lep dan vsem, pa pošljite še sem kaj sončka

x:Xx

No, sej jst proti ognju nimam nč proti, je zelo fajn x:px, da bi šel pa sam kurit, mi pa ne diši, prehitro dobim občutek nevarnosti in recimo vžigalico jst ugasnem precej prej kot kakšen ki je z ognjem bolj domač xnckrivx

Kakšnih dnevnikov nisem nikoli pisal, ampak tako kakšna pametovanja x:)x, pogovarjat se je itak fajn, no tut klepetat, dons sem tolk časa po mobilcu, da se mi je kr odtis poznal na licu :wOOt: xnckrivx :icon17:

Mate pa res čudno vreme, pri nas se sončimo pri 18 stopinjah, tko da vsaj tazga :flower: :flower: lohk pošljem, bomo vidli jutri, baje nam neki oblaki grozijo xcivx, no sicer mal dežja ne bi škodilo, je že čist suho x:o)x

Vauu to bi pa rada enkrat v živo vidla :eek: :2src:

Nisi edina, že na televiziji je to za videt :wOOt:, v živo pa sploh x;)x

Si mel prav - o dežju niti sledu - sem izkoristla lepo popoldne in šla s sestrično, ki je prišla na obisk z njeno malo kužiko, na sprehod na Rožnik. Sva se prav nasmejali tam gor - jo je blo ful strah hodit gor ker sva prišle na Rožnik že ko je bil mrak in ona ni navajena "mesta" - pravi da se ji zdi da je preveč "čudnih" ljudi ki hodijo naokrog ponoči. Ker dol v njeni kraški vasici pa sreča komaj kakšnega človeka ko gre zvečer ven, pa še tam vse pozna x:Dx Pa ji je potem malo preveč delala domišljija...

Si kr predstavljam x:Dx x:Dx, jst sem bil pa poleti čist šokiran, ko sem se vračal iz morja in ob desetih zvečer čez Belo Krajino in nikjer žive duše, no edino v Črnomlju sem celo dva človeka videl, pa pri kakšni gostilni je bila še luč :wOOt: V kraški vasici je zihr isto, se spomnim, ko smo se pred leti 1. novembra :inocent: prišli iz Slavnika dol, mislim da v Podgorje, sem izjavil, da smo kot partizani, celo vas smo vznemirili, ker so se psi kar po vrsti začeli oglašat xnckrivx, vas je pa itak zgledala kot izumrla x;)x

Na Rožniku je pa zvečer res dost "čudnih" ljudi, raznih tekačev, sprehajalcev z psmi, kakšen parček se najde, pa tko ... :inocent:

Je bila pred leti pri nas teta iz Francije, pa pridem domov ob pol desetih, pa teta vsa prestrašena, mami pa tko kao resno, z usti do

ušesih, veš teta je bila že v skrbeh x:o)x

Ma ja saj tudi jaz nisem ravno kak stručko - samo vem, kako naj bi zgledala kanja ker sem si že od majhnega zapomnila kakšne so (Sem vedno klicala naše - glej, glej tam je sokol. In potem so mi razlagali - ne, ne, to je kanja veš xppx ). Pa tudi ob avtocesti jih je dostikrat videt - ko se vozim vedno kako vidim na drevesih. Šoje so pa take luštne majhne ja - so mi ful face - take teritorialne so. Sicer pa je pod Rožnikom ful ptic veš - dosti jih prileti tja tudi iz živalskega vrta, pa potem lahko sredi gozda v LJ najdeš kako čapljo ali še kaj bolj eksotičnega za mesto x:Dx Predvsem pa se jih "najde" na Rožniku kjer so kake mlake z vodo - tam je veliko futra za njiih.

Ja saj te kanje, ki sem jih vidla so v bistvu krožle visoko nad enimi smrekami - po mojem so "čuvale" kako gnezdo ker so delovale ful vznemirjeno ko so me slišale - in potem jim ni dalo miru vse dokler nisem šla na drugi konec gozda...

P.S. hvala za pohvale obema - narava je res zelo hvaležen in slikovit "fotografski objekt" :flower:

Lep večer želim vsem xsrcx

Bom zdej bolj pozoren, preveč sicer ne, da se bom kje spotaknil, ker običajno laufam x;)x

Dobro jutro družba xsrcx danes sem pa prvaaaa :D

Hehe Janif ti pa le pazi kje laufaš da ne boš potem ti poletel kot ptica x;)x Sicer pa ja - tam pri sestrični v vasi je tak mir zvečer da jaz ko sem prvič spala v njuni hiški nisem zaspala skoraj do jutra - ja bla taka tišina da mi je blo čudno... Tukaj v LJ sem se očitno preveč "navadla" na hrup pa potem ne morem spat če je prevelik mir :ermm:

Mystica lepo pozdravljena med nami xflowx lepo da pridejo k nam na obisk še pripadniki drugih plemenitih znamenj :P

Bodte lepo vsi x:Xx

Latinski izrek

Morgen... :o|o: x:Dx

Eno zoprno jutro... :vragec:

Bil na sprehodu, veter pa tak da mi je skuštralo še tistih 15 las kar jih je še na glavi... :inocent: x:o)x

J*** ti Notranjce, to je od njih prišlo... :vragec: x:Dx x:Dx

Je pa vsaj malo razpihalo oblake, malo se že modrega kaže... :palec:

Mogoče bo še sonce... :onfire:

Uživajte pa pazite da vas veter ne odnese... x;)x x8Dx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Dobro jutro družba xsrcx danes sem pa prvaaaa :D

Hehe Janif ti pa le pazi kje laufaš da ne boš potem ti poletel kot ptica x;)x Sicer pa ja - tam pri sestrični v vasi je tak mir zvečer da jaz ko sem prvič spala v njuni hiški nisem zaspala skoraj do jutra - ja bla taka tišina da mi je blo čudno... Tukaj v LJ sem se očitno preveč "navadla" na hrup pa potem ne morem spat če je prevelik mir :ermm:

Mystica lepo pozdravljena med nami xflowx lepo da pridejo k nam na obisk še pripadniki drugih plemenitih znamenj :P

Bodte lepo vsi x:Xx

Čestitam :hepko:, ni dosti manjkalo, da bi te prehitel, pa sem se raje odločil za jutranje substance x;)x

Pazim, pazim, nekaj lovljenj v preteklosti je blo zadosti, poletel pa še nisem, pa se mi zdi, da že kar vem, kje je kakšen večji kamen ali pa kakšna korenina x:)x Tako, da ptičke bom opazoval raje pri hoji x;)x

Jst sem pa kot otrok hodil na počitnice v Belo Krajino, tko da sem navajen na vse razmere x:Dx, no sej kakšen pes se pa oglasi vsake tolk časa, pa petelini začnejo tudi zgodaj kikirikat xnckrivx Se pa spomnim, ko sem govoril z eno, ki je dol kupila zidanico, drugače je pa prav iz Lj, je rekla da ko je prvič sama dol spala je celo noč hodila vrata, pa okna preverjat, da je vse zaprto in zakljenjeno, no tiste zidanice so res nekaj stran iz vasi, tko da tam pa res običajno ni žive duše, še psov ne x:)x

Uživaj, pa smreko pozdravi x:Xx

Morgen... :o|o: x:Dx

Eno zoprno jutro... :vragec:

Bil na sprehodu, veter pa tak da mi je skuštralo še tistih 15 las kar jih je še na glavi... :inocent: x:o)x

J*** ti Notranjce, to je od njih prišlo... :vragec: x:Dx x:Dx

Je pa vsaj malo razpihalo oblake, malo se že modrega kaže... :palec:

Mogoče bo še sonce... :onfire:

Uživajte pa pazite da vas veter ne odnese... x;)x x8Dx

pri nas se je samo zvečer veter nekaj šopiril, zdej ga ni pa nikjer xnckrivx

Sicer pa se verjetno to kar jst imenujem veter, pri vas reče vetrič, ta pravi veter je tukaj bolj redek slučaj x;)x

Sicer pa se verjetno to kar jst imenujem veter, pri vas reče vetrič, ta pravi veter je tukaj bolj redek slučaj x;)x

x:Dx :vragec:

Vetrič je pri nas tisto ko se drevesa zibljejo pa ko ti kapo z glave odnese... x:o)x

Veter je pa takrat ko kakšno stvar z dvorišča k sosedu odnese... :o|o: x:Dx

Ko pri nas zares zapiha še ptiči peš hodijo... :wOOt: http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a010.gif

http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a060.gif

Daaan v gnezdece! x:Xx

Ooo, pridni pridni.... ste se pa fajn razpisali...

Eni ste pa res zgodnji.. takrat jst še lepo spim pa sanjam lepe sanje :2src:

Vreme :xx!: Komaj čakam da se začne sončna sezona, potem pa začnem lazit na razne gričke in večje preizkušnje, pa na lahkotnejše sprehode, pa s kolesom, v gozd, k Soči.... akcija v glavnem.

Službo sm odjebala, šefe je kr neki, iščem drugje... itak nism še nič podpisala. Na prvem mestu je moje okrevanje in moj mir v srčku.

Vilinčica... lepo da uživaš, ti privoščim.

Ja sigurno so čuvale gnezdo. Jst kot opozorilo štejem, ko začne krožit tik nad mano, pa tudi pri sebi začutim da je sporočilo namenjeno meni. ne vem kako naj bi se temu reklo... instinkt? Sm si že rešla zlom noge ali pa še kaj hujšega, ker sm bila pozorna na sporočilo. Pa še mobitel tam ni lovil, ni bilo signala, in bi lahko čakala tudi dva dni, preden bi me kdo najdu. Fajn je vedet ta sporočila, kaj pomenijo.

Janif... medved se umakne, če mu daš čas in priložnost... najbolj nevarno je če naletiš na mladiča, ker veš da bo medvedka v bližini... ali pa če ga presenetiš pred brlogom... drugače pa te bo opazoval iz varne razdalje, ampak ne bo napadel... ali pa se bo raje umaknil in šel svojo pot. Jest pa mora tudi on. Kako šele ljudje ubijajo živali... :xx!:

uživajte kjerkoli ste x:Xx

Halo, halo, haloo! :D

Sem vas prišla še malo pogledat, če že visim na netu x;)x in iščem raznorazne info kako in kaj najceneje preživeti na Sardiniji! :D Težka bo! :inocent:

-----

Aeval... ti kar malce zavidam ko vidim da hodiš pa takih lepih krajih :2src: Ampak fajn da tko uživaš... kar izkoristi kar se ti ponuja... xsrcx :palec:

Predvsem Jug Italije mi je ostal za vedno v srcu... xsrcx :2src:

--------

Hej x;)x

Mi morda lahko priporočiš kakšen lušten kraj, kamor se mi splača it, če sem že tu, na jugu ...? x:px

P.S.: tudi v naši Slo je prav lepo! Uživaj! x;)x

Lepo, lepo da si naš še z višje perspektive pogledala x;)x, nisem pa vedel, da mamo take teste x:Dx, no sej vsakič se človek kaj novga nauči x:px

Se mi pa zdi, da boš pol lohk tut vodičko dol špilala, imaš boljši pregled kot domačini xnckrivx, tko mal za dodatne cekinčke x:px

Obljubim, da bom zdej vsakič še kakšen kilometer zate prelaufal, da ti bo šlo naslednjič še lažje, sej veš, tko da se kondicija kopiči x;)x

Hja, sej veš, da se ne-ljubljančani znamo izmisliti kakšne neumnosti o prebivalcih glavnega mesta x:Dx x;)x

... kilometrčki mi bodo pa kar prav prišli! Ko pridem nazaj bo še suuuuper za laufanje, čeprav tudi ta čas, ko sem še bila v Slo sploh ni bilo švoh! Sončke pa to x:px

Tu samo pešačim, pešačim in nabiram kilometrino na tak način. Ni isto kot tek, nekaj pa je, ker itak so tu sami klanci. Ne maram klancev! :xx!:

x:Dx x:Dx

Bo že, fajn se (s)mejte, uživaaaaajte in ko bom pri času/volji/netu že pridem še kaj čveknit na forum x;)x

... Say what you mean

And mean what you say ...

Sem vas prišla še malo pogledat, če že visim na netu x;)x in iščem raznorazne info kako in kaj najceneje preživeti na Sardiniji! :D Težka bo! :inocent:

Hej x;)x

Mi morda lahko priporočiš kakšen lušten kraj, kamor se mi splača it, če sem že tu, na jugu ...? x:px

Bo že, fajn se (s)mejte, uživaaaaajte in ko bom pri času/volji/netu že pridem še kaj čveknit na forum x;)x

O lej jo... pozdravljena Aeval! x:Xx

Za kolko časa pa greš?

Hja... sej če greš na Sardenijo boš imela že tam ogromno za raziskovat... je pa tko da je ena polovica fuuuul draga, druga polovica pa bolj prijazna glede cen. Ne vem kako si si sicer zamislila potovanje... al boš sproti menjavala prenočišča, al se misliš ustalit na enem kraju pa it potem s tiste točke raziskovat naokrog... ker ta dva načina se zelo razlikujeta med sabo... glede na to da Sardenija ni ravno majhen otok, se ti splača najt več točk, s katerih boš imela potem možnost raziskovat... če si pa tip človeka ki te pakiranje in razpakiranje ne moti, pa da dovolj zaupaš vase in ne rabiš neke sigurnosti... potem si zdaj najdi eno poceni varijanto, pa potem izveš tam doli od domačinov za naslednje prenočišče. In za točke kje je kaj zanimivega. Meni je bilo vedno najlepše se spoznat z domačini, ker sem tako dosti več izvedela kot od raznih agencij. Nikoli nisem imela problemov, pa čeprav se o Jugu Italije govori marsikaj. Do mene so bili celo bolj prijazni kot kje v "razviti" Evropi.

Meni je bilo najlepše na Ischii (je pa res da nisem še vidla vsega), tam sm tudi bla turistična vodička.

Če imaš priliko in še nisi bla, se ti splača it pogledat za par dni. Meni je lepša kot Capri, pa čeprav je ta bolj znan v svetu.

Te pa ne poznam in ne vem kakšen tip človeka si, ali ti je bolj všeč blišč in "civilizacija", ali bolj mirni kotički in še pristnost kraja. Lahko mi pišeš tudi na OS.

Pa še veliko užitkov in novih doživetij ti želim! :flower: :flower: :flower:

P.S. Ja, Slovenija je prekrasna! :2src:

O lej jo... pozdravljena Aeval! x:Xx

Za kolko časa pa greš?

Hja... sej če greš na Sardenijo boš imela že tam ogromno za raziskovat... je pa tko da je ena polovica fuuuul draga, druga polovica pa bolj prijazna glede cen. Ne vem kako si si sicer zamislila potovanje... al boš sproti menjavala prenočišča, al se misliš ustalit na enem kraju pa it potem s tiste točke raziskovat naokrog... ker ta dva načina se zelo razlikujeta med sabo... glede na to da Sardenija ni ravno majhen otok, se ti splača najt več točk, s katerih boš imela potem možnost raziskovat... če si pa tip človeka ki te pakiranje in razpakiranje ne moti, pa da dovolj zaupaš vase in ne rabiš neke sigurnosti... potem si zdaj najdi eno poceni varijanto, pa potem izveš tam doli od domačinov za naslednje prenočišče. In za točke kje je kaj zanimivega. Meni je bilo vedno najlepše se spoznat z domačini, ker sem tako dosti več izvedela kot od raznih agencij. Nikoli nisem imela problemov, pa čeprav se o Jugu Italije govori marsikaj. Do mene so bili celo bolj prijazni kot kje v "razviti" Evropi.

Meni je bilo najlepše na Ischii (je pa res da nisem še vidla vsega), tam sm tudi bla turistična vodička.

Če imaš priliko in še nisi bla, se ti splača it pogledat za par dni. Meni je lepša kot Capri, pa čeprav je ta bolj znan v svetu.

Te pa ne poznam in ne vem kakšen tip človeka si, ali ti je bolj všeč blišč in "civilizacija", ali bolj mirni kotički in še pristnost kraja. Lahko mi pišeš tudi na OS.

Pa še veliko užitkov in novih doživetij ti želim! :flower: :flower: :flower:

P.S. Ja, Slovenija je prekrasna! :2src:

Heeej! :D

Bom kar tule pisala dalje, da bodo še drugi deležni kakšne info, če se bodo odpravili kam na jug x;)x

Kar se tiče "tipa popotnika" ...

sem full na easy. Čimbolj komot, za prespat nikoli ne kompliciram, navadno grem z minimalno keša, vendar kjer me kaj zamika proskusiti, mi ni žal denarja. Pogledam si stvari, ki me zanimajo. Navadno skušam videti čimveč, izkoristiti čas, vpiti duh dežele, če me pa kje potegne, se tudi za nekaj čas vstavim ...

Ne rečem, tudi kakšno mesto je lepo, zanimivo, fajn je videti kako poteka življenje, ampak mene vleče le bolj v naturo, podeželje, če sa da bolj v neskomercializirano in nezmiksano x;)x

Ker imava s frendico na Sardiniji le dober teden in gl. na to, da otok res ni majhen, se bova opredelili bolj na JV, V, nekoliko še center. V grobem. No, nekaj bo že treba splanirati, glede na to, da nimava veliko časa, vendar pa bo vseeno še najbolj "po filingu". Kamor naju bo potegnilo. Namenili sva se pa bolj v hribe. Natura + svež luft! x:)x

Startava seveda iz Cagliarija, po vsej verjetnosti bova rentali car, ker se le spravljava bolj v te dele, ki niso tako zelo zelo turistični in da bova čimmanj časa zapravili s samimi prevozi.

Btw če boš to videla do časa - kako pa so res prevozi na Sardiniji? Funkcionira? Drago?

Hvala ti za vse dosedanje info!

Glede Ischie pa - tudi sama sem pomislila na ta otoček! :D Oz. skoraj 100% grem tudi na Capri, ker smo že nekaj zmenjeni, me pa mika, da bi pogledala, kako je kaj s Caprija povezava za Ischio - dve muhi na en mah x;)x

Fajn bodi! :flowerface:

... Say what you mean

Heeej! :D

Bom kar tule pisala dalje, da bodo še drugi deležni kakšne info, če se bodo odpravili kam na jug x;)x

Kar se tiče "tipa popotnika" ...

sem full na easy. Čimbolj komot, za prespat nikoli ne kompliciram, navadno grem z minimalno keša, vendar kjer me kaj zamika proskusiti, mi ni žal denarja. Pogledam si stvari, ki me zanimajo. Navadno skušam videti čimveč, izkoristiti čas, vpiti duh dežele, če me pa kje potegne, se tudi za nekaj čas vstavim ...

Ne rečem, tudi kakšno mesto je lepo, zanimivo, fajn je videti kako poteka življenje, ampak mene vleče le bolj v naturo, podeželje, če sa da bolj v neskomercializirano in nezmiksano x;)x

Ker imava s frendico na Sardiniji le dober teden in gl. na to, da otok res ni majhen, se bova opredelili bolj na JV, V, nekoliko še center. V grobem. No, nekaj bo že treba splanirati, glede na to, da nimava veliko časa, vendar pa bo vseeno še najbolj "po filingu". Kamor naju bo potegnilo. Namenili sva se pa bolj v hribe. Natura + svež luft! x:)x

Startava seveda iz Cagliarija, po vsej verjetnosti bova rentali car, ker se le spravljava bolj v te dele, ki niso tako zelo zelo turistični in da bova čimmanj časa zapravili s samimi prevozi.

Btw če boš to videla do časa - kako pa so res prevozi na Sardiniji? Funkcionira? Drago?

Hvala ti za vse dosedanje info!

Glede Ischie pa - tudi sama sem pomislila na ta otoček! :D Oz. skoraj 100% grem tudi na Capri, ker smo že nekaj zmenjeni, me pa mika, da bi pogledala, kako je kaj s Caprija povezava za Ischio - dve muhi na en mah x;)x

Fajn bodi! :flowerface:

Ojla! x:)x

Če ti kaj pomaga ta stran:

Sardegna - turismo

Sklepam da italijansko znaš, če ne pa vprašaj. xDDx x;)x

Na Sardiniji še nism bla... čeprav bi lahko šla, pa sm zamudila avtobus ker sm zaspala x:Ix x:o)x Jao, ku me je včasih bolu k* za vse... tko je če imaš vsega preveč :xx!: Mah, kaj čem zdej jokat :vio:

En teden? Hm, to bo pa na tesno... iz napisanega sklepam da boš sproti iskala prenočišče, vsaki dan drugje... To zna bit potem dražje kot pa če si en teden na enem mestu, je pa po drugi strani boljša varijanta, ker se ti ni treba vračat na isti kraj in greš samo naprej svojo pot. Edino če res misliš vzet rent a car, je boljše da vzameš samo za en dan, da potem ne izgubljaš časa z vračanjem na startno točko... razen če imaš v planu napravit krog.

S Caprija na Ischio ni problema glede povezave, edino v večernih urah ni več prevoza. Če imaš probleme z želodcem na vožnjah z ladjami, vzemi raje tableto proti slabosti, ker gre ladja čez odprto morje in znajo bit kar visoki valovi, dosti ljudi pa tega ne prenese. Jst sm se najraje zadrževala v kabini od kapitana ali pa odzunaj kadar ni preveč škropilo morje, spodaj v podpalubju mi pa ni bilo prijetno, pa nimam ponavadi teh težav.

Kdaj pa startaš? kako pa se misliš vračat? Z vlakom? Če ja, potem bodi previdna na vlaku in naj bo ena od vaju ves čas budna, najboljše da se menjavata pri počitku. Priporočam ti tudi da si nabaviš uni pas za dokumente in denar, pa dve fotokopiji dokumenta za vsak slučaj... jst to naredim za vsako potovanje, neglede kam grem (no ja, razen po Sloveniji x:o)x ). Pa manjše bankovce imej spravljene na več različnih mestih.

Ojla! x:)x

Če ti kaj pomaga ta stran:

Sardegna - turismo

Sklepam da italijansko znaš, če ne pa vprašaj. xDDx x;)x

Na Sardiniji še nism bla... čeprav bi lahko šla, pa sm zamudila avtobus ker sm zaspala x:Ix x:o)x Jao, ku me je včasih bolu k* za vse... tko je če imaš vsega preveč :xx!: Mah, kaj čem zdej jokat :vio:

En teden? Hm, to bo pa na tesno... iz napisanega sklepam da boš sproti iskala prenočišče, vsaki dan drugje... To zna bit potem dražje kot pa če si en teden na enem mestu, je pa po drugi strani boljša varijanta, ker se ti ni treba vračat na isti kraj in greš samo naprej svojo pot. Edino če res misliš vzet rent a car, je boljše da vzameš samo za en dan, da potem ne izgubljaš časa z vračanjem na startno točko... razen če imaš v planu napravit krog.

S Caprija na Ischio ni problema glede povezave, edino v večernih urah ni več prevoza. Če imaš probleme z želodcem na vožnjah z ladjami, vzemi raje tableto proti slabosti, ker gre ladja čez odprto morje in znajo bit kar visoki valovi, dosti ljudi pa tega ne prenese. Jst sm se najraje zadrževala v kabini od kapitana ali pa odzunaj kadar ni preveč škropilo morje, spodaj v podpalubju mi pa ni bilo prijetno, pa nimam ponavadi teh težav.

Kdaj pa startaš? kako pa se misliš vračat? Z vlakom? Če ja, potem bodi previdna na vlaku in naj bo ena od vaju ves čas budna, najboljše da se menjavata pri počitku. Priporočam ti tudi da si nabaviš uni pas za dokumente in denar, pa dve fotokopiji dokumenta za vsak slučaj... jst to naredim za vsako potovanje, neglede kam grem (no ja, razen po Sloveniji x:o)x ). Pa manjše bankovce imej spravljene na več različnih mestih.

Ma si ti zlata! :D

Hja, tako se je zgodilo, da frendici niso odobrili več kot toliko dopusta - fej packi!! :!!: - pa sem se vseeno odločila, da se ji prilagodim, ker ... če malo bolje pomislim, imam tudi sama še kakšne obveznosti, pa kakšen dinarček bo tudi treba prišparati, ne samo zapravljati x;)x Pa mislim, da bo vseeno fajn - kratko a sladko ;) S hitenjem ne bova pretiravali, itak sva se družno zmenili kateri del Sardinije naju bolj zanima.

....ravno čakam, da pride frendica iz službe in da se zmeniva še dokončno glede rent-a-car. Dobila sem namreč eno fajn, ugodno ponudbo za seicento in ko se razdeli ceno na dve osebi, mislim, da je kar tam tam z javnimi prevozi. Nazaj je pa jaz spet popokam v Cagliariju na ladjico via Napoli in tam (bolj ali manj) občepim še za skoraj cela 2 meseca. Kao študijsko x;)x

Tako da ja - naredili naj bi en krogec po Sardiniji.

Ehhh ... glede prevozov z valkom predvsem od Rima dalje xrolleyesx

Enkrat mi je en "3x prepečen" proti jutru hotel vlomit v zaklenjen spalnik?! Na srečo nisem spala in mu tako povedala le par lepih po slovensko in mu zaloputnila vrata pred nosom!

Drugič izberem isto varianto - nočni vlak - in glej ti to?!! Posodobili sistem zaklepanja kupejev na vlaku?!! Hja, zraven ti dajo še en kos žice, da si lahko še dodatno zvežeš vrata skupaj in razložijjo ti, kako pred vrata namestiđš lestev pograda, da noben ne more not. Fensi xrolleyesx

In ja - fotokopije dokumentov si grem naredit!

... Say what you mean

Ma si ti zlata! :D

Hja, tako se je zgodilo, da frendici niso odobrili več kot toliko dopusta - fej packi!! :!!: - pa sem se vseeno odločila, da se ji prilagodim, ker ... če malo bolje pomislim, imam tudi sama še kakšne obveznosti, pa kakšen dinarček bo tudi treba prišparati, ne samo zapravljati x;)x Pa mislim, da bo vseeno fajn - kratko a sladko ;) S hitenjem ne bova pretiravali, itak sva se družno zmenili kateri del Sardinije naju bolj zanima.

....ravno čakam, da pride frendica iz službe in da se zmeniva še dokončno glede rent-a-car. Dobila sem namreč eno fajn, ugodno ponudbo za seicento in ko se razdeli ceno na dve osebi, mislim, da je kar tam tam z javnimi prevozi. Nazaj je pa jaz spet popokam v Cagliariju na ladjico via Napoli in tam (bolj ali manj) občepim še za skoraj cela 2 meseca. Kao študijsko x;)x

Tako da ja - naredili naj bi en krogec po Sardiniji.

Ehhh ... glede prevozov z valkom predvsem od Rima dalje xrolleyesx

Enkrat mi je en "3x prepečen" proti jutru hotel vlomit v zaklenjen spalnik?! Na srečo nisem spala in mu tako povedala le par lepih po slovensko in mu zaloputnila vrata pred nosom!

Drugič izberem isto varianto - nočni vlak - in glej ti to?!! Posodobili sistem zaklepanja kupejev na vlaku?!! Hja, zraven ti dajo še en kos žice, da si lahko še dodatno zvežeš vrata skupaj in razložijjo ti, kako pred vrata namestiđš lestev pograda, da noben ne more not. Fensi xrolleyesx

In ja - fotokopije dokumentov si grem naredit!

x:)x

600 je dobra izbira, vzdržljiv pa ne porabi dosti... upam samo da ni kaka škatla da bo po poti izgubljal kose. Malo preglej preden vzameš in plačaš.

Via Napoli :2src: Pa kar dva meseca! A boš to čisto v Napoliju al greš kaj po obali proti Costieri Amalfitani? se ti splača, so ful lepi kraji.

Kle imaš še nekaj zanimivih linkov:

Costiera Amalfitana

Napoli z okolico - virtual map

Ischia - map

Capri - virtual map

Pa srečno pot! :palec:

Ko prideš pa prosim poročaj kako si se imela...

x:)x

600 je dobra izbira, vzdržljiv pa ne porabi dosti... upam samo da ni kaka škatla da bo po poti izgubljal kose. Malo preglej preden vzameš in plačaš.

Via Napoli :2src: Pa kar dva meseca! A boš to čisto v Napoliju al greš kaj po obali proti Costieri Amalfitani? se ti splača, so ful lepi kraji.

Kle imaš še nekaj zanimivih linkov:

Costiera Amalfitana

Napoli z okolico - virtual map

Ischia - map

Capri - virtual map

Pa srečno pot! :palec:

Ko prideš pa prosim poročaj kako si se imela...

Veš, da bomo prečekirale prej, kako je kaj z makino! x;)x

Sedaj je padla končna odločitev - res se bova vozili naokoli! Carici! x:Dx Samo jaz in moj neizmeren smisel za vožnjo xrolleyesx Upam, da si bo frendica premislila in bo do konca samo ona vozila, ker sem jaz frišna voznica in res antitalent! :xx!: Bo že x;)x

Ko se vrnem, pa veš da poročam! x;)x

Fajn se mejte!! xrosex

... Say what you mean

Veš, da bomo prečekirale prej, kako je kaj z makino! x;)x

Sedaj je padla končna odločitev - res se bova vozili naokoli! Carici! x:Dx Samo jaz in moj neizmeren smisel za vožnjo xrolleyesx Upam, da si bo frendica premislila in bo do konca samo ona vozila, ker sem jaz frišna voznica in res antitalent! :xx!: Bo že x;)x

Ko se vrnem, pa veš da poročam! x;)x

Fajn se mejte!! xrosex

:palec:

Če si res frišna voznica potem je res bolje da frendica vozi.... Pa še nekaj - ko sm bla v Napoliju, sm samo gledala na križiščih, kako imajo vozniki pri RDEČI luči PREDNOST! :wOOt: :eek: :O: Ne vem kako je sicer na Sardiniji, ma jst bi najprej kakšno urco opazovala promet kako folk vozi... Good luck! xsrcx

Aja, pa še nekaj sm se spomnila... Na Ischii in v Napoliju trgovci radi barantajo, tako da ne sprejet prve cene ki jo postavijo.

Ne nosi dragega nakita, niti kakšne drage ure, ne plačuj z velikimi bankovci... ker s tem izzivaš usodo...

Tudi dragih oblačil ne nosi, ker tako privabljaš tatove...

Na fotoaparat pazi da ti ga ne iztrgajo iz rok.

Ne kupuj tehničnih izdelkov, ker se je že zgodilo, da je nekdo kupil radio, pa je bil znotraj popolnoma prazen (je bil samo okvir)... ko ti predstavljajo, ti pokažejo ok izdelek, potem ga pa na skrivaj zamenjajo.

Ne igraj iger na srečo na ulici, ker so zelo dobri prevaranti in ti lahko poberejo ves denar ki ga imaš.

Tudi nakita na ulici ne kupuj, ker so ponavadi ponaredki ali pa ukradeno blago.

...če se še kaj spomnim bom pa napisala....

Ooo, kako sta pridni x:Xx, to je pa boljš kot katerakoli turistična agencija :palec:

Zlomk se je pojavil, hellow x;)x

Hja, sej veš, da se ne-ljubljančani znamo izmisliti kakšne neumnosti o prebivalcih glavnega mesta x:Dx x;)x

... kilometrčki mi bodo pa kar prav prišli! Ko pridem nazaj bo še suuuuper za laufanje, čeprav tudi ta čas, ko sem še bila v Slo sploh ni bilo švoh! Sončke pa to x:px

Tu samo pešačim, pešačim in nabiram kilometrino na tak način. Ni isto kot tek, nekaj pa je, ker itak so tu sami klanci. Ne maram klancev! :xx!:

xokkx za neumnosti, jst tut treniram zdej vsak teden, samo grem najprej na Grmado po najdaljši poti, pod 45 minut še nisem prišel :inocent: pol se pa dol spustim do sedla x;)x, pa še mal gor, pa par dvigov na štangi na otroškem igrišču in dol x;)x Je kr fajn trening, meni bi bilo sicer boljše, če bi bilo malo več za hodit xnckrivx Grmada je mišljena Šmarnogorska, da ne bo kdo mislil, da gre za Polhograjsko, če bi šel pa od tam še na Šmarno :switz:, no sej pot bi bla podobna, najprej mal dol, pa kakšen ovinek levo, pa desno, pa še bolj dol, pa ravnina, pa spet klanec x:)x, no, ja, ene par ur bi pa rabil xnckrivx

Dons grem laufat, klanci bojo tvoji x:Dx, v torek sem tut hotel, pa sem se malo zaklepetal po telefonu (ni bila niti ena ura x;)x ), pol se mi je zdelo pa že prepozno :inocent: No, sej to s klanci se mi sploh ne zdi slaba ideja x^x, če me bo pičilo v kakšen klanec, si bom namesto kaj mi je tega treba bilo, mrmral to je za Aev, to je za Aev, bom videl, če bo šlo kaj lažje x:Dx

Sem videl fotke iz Malte, a to si šla z ladjo s Sicilije x:px, sem bil tam na absolventskem, no sej neki smo pa hodili naokrog x;)x

Morgen luftarji in ostali... :palec: x:Xx xsrcx

Vidim da nas je Aeval prišla pogledat... :palec: :onfire:

Medtem ko je ni bilo sem postal deda... x:Dx

Upam da še kaj pride preden postanem praded... :wOOt: x:Dx x:Dx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...