Skoči na vsebino

Vodnar

contesa

Recommended Posts

uf, Mitra, sem prebrala sam zgornji del in se hotla ze upirat, da ni nic takega..

pol sem pa spodaj se razlago prebrala...

uf.. ja.. ne morem niti zanikat x:o)x ceprav je res v podzavesti, ker imam zdaj ze filing, da sem vse zrihtala in se ne ukvarjam vec s tem...

ok, bom, skulirala se :)

hvala..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Deli na socialnih omrežjih

Alef jo je pa bogve kam odkosil, mogoce pa na Stajersko danes.

x:Dx xrolleyesx

Kosilnica za nedoločen čas na dopustu... xrolleyesx

Danes neko blesavo vreme, na eni strani bajte sonce, na drugi dež...http://www.smilies.4-user.de/include/Wetter/smilie_wet_061.gif

Vsak dan ravno toliko zmoči da se ne da kosit... :vio:

Bo že enkrat, ko bo sonce par dni... xwizardx

Dober dan luftarji... x:Xx xsrcx http://www.smilies.4-user.de/include/Wetter/smilie_wet_012.gif

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Helou luftarčki :)

počas se mi dozdeva, da se moje ledvice ne grejo vnetja, ampak se je en kamenček odločil me zapustit.. no, sklepam po tem, da se nič slabo ne počutim, nimam vročine, nič od nič, sam boli me.. bom vseeno kar pri ursi čajčku ostala, da mal razkužuje sproti, pa pit, pit, pit x:o)x pa upam, da bo šel bolj nežno skozi, kot zadnji, pri katerem me je bratec ob 3h ponoč moral na urgenco peljat zarad bolečin..

včeraj za faks brala eno tako xsrcx knjigo.. od mojega profesorja.. končno nekdo, ki šteka, da ni ves point v velikih in učenih besedah, ampak v zgodbi in v tem, da ludje 'občutijo' prebrano... :palec:

pa dobila en mail, res vesela.. sem bila čist preveč iskrena zadnjič pa potem nekaj časa ni bilo odgovora.. me je že skrbelo, da ne bo več.. ampak očitno si izbiram prave prijatelje :)

uf, prav fajn dan je :) :) kr neki mi dogaja :)

loesje

Spet nazaj -

Jutrcek :2src: ,

vikend zacela v petek ob 9h zjutraj :eek: x:px , moram reci, da sploh ni slabo.

Odlocila sva se, da jo mahneva v Coyoacan, eden meni zelo ljubih delov mesta, kjer je tudi Fridina hiska. Zdaj ko sva si ogledala film, je cisto nekaj drugega iti skozi njeno hisko, prej nisem imela pojma :sori: . Potem sva se malo sprtehajala po tistem delu mesta, se odlocila usesti v en lokalcek, nama prinesejo menije in Frida x:Dx .

Zdajle pa eno ali 2 zadevi spisem, mogoce pomijem po tleh, pa malo ANG s Fernandom, zvecer pa nogomet. Mehika igra x:)x :palec: .

In kaj danes pocnes, Alef, ce ni ne za kosilnico ne za vile x:o)x ?

Aliana, na zalost o podobni temi piseva :o|o: . Upam, da se ti kmalu pozdravi, pri meni so puscice ze na gor, po uradni medicini bi bila tipi top zdrava ze cez 1 teden. Upam res, da kmalu zrihtas. Pa se nekaj me zanima, prepricana sem, da ti ves veliko o tem x;)x . Ce zelim najti kaksne ideje za otroske delavnice, kam pokukam?

Fajn soboto in nedeljo vsem ta zracnim!

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Pujsita, daj mal bolj natančno povej..

jezikovne delavnice? igralne delavnice? gledališke... ?

načeloma se za otroke vse dela tako, da temelji na igri, preko katere se naučijo. kar verjetno veš. zdaj pa, če bi rada kaj bolj konkretnega.. nimam ravno strani na netu, ki bi ti jo lahko poslala.. je sicer precej idej razmetanih okol, sam moraš imeti vsaj osnovno idejo kaj in kako hočeš delat, potem pa brskaš po netu za raznimi igricami, ... ki so primerne.

povej kaj maš v planu, pa lahko skupaj mal sestaviva..

loesje

Spet nazaj -

Ucila bom v soli, kjer so 3-12 letni otroci in zadeva bo potekala v tujem jeziku zanje (Anglescina) , razmisljala sem o pravljicnih urah, kaj bi lahko s tem pocela razen da beremo, ilustriramo in mogoce nastudiramo pravljico?

Hvala x:Xx xsrcx

Pujsita, odlična ideja! xsrcx xsrcx :palec: :palec:

Aliana, drži se, upam, da se kmalu popolnoma pozdraviš! Nisem ti še odgovorila na FB, ampak C. ne 100% ne bo problema prinesti. Tako, da nisem pozabila nate x;)x

ale, zate sem pa sploh ful vesela, da si našla ljubezen. To sem že povedala, ampak vedno mi je fajn prebrat o tem. Sicer si mi pa obljubila fotko remember? Moj email imaš! x:px

Tukaj dežuje že praktično cel dan. Je pa vsekakor boljše kot ljubljanski dež. Že cel dan prihajajo neki obiski.... s svojimi problemi... ki sploh niso problemi... Jaz sem pa zgoraj v mojem brlogčku, delam za job in nekaj zase (slednje z večjim veseljem). Laptop+čajček+jazz=idealna rešitev za danes. Pa vsake toliko časa skoči pes na posteljo, se uleže na vse papirje, leži 2 minuti, skoči dol in vse razmeče. Zakaj mu to pustim? Ker je luškan.

Lep preostanek vikenda vam želim!

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

In kaj danes pocnes, Alef, ce ni ne za kosilnico ne za vile x:o)x ?

x:Dx

Ko ni ne za kosilnico ne za grablje, Alef prebira ene zanimive dnevnike in gleda slikce... :palec:

Pa sinhroniziram podnapise na filme, imam ene stare SF serije in filme(SF fan... xnckrivx x:px :onfire: x^x )

Zabave dovolj... x:Dx

Pri nas dežja ni več, je pa veter... :wOOt: http://www.smilies.4-user.de/include/Wetter/smilie_wet_081.gif

Bi bil že čas za malo poletja in toplote...http://www.smilies.4-user.de/include/Wetter/smilie_wet_052.gif

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Ucila bom v soli, kjer so 3-12 letni otroci in zadeva bo potekala v tujem jeziku zanje (Anglescina) , razmisljala sem o pravljicnih urah, kaj bi lahko s tem pocela razen da beremo, ilustriramo in mogoce nastudiramo pravljico?

Hvala x:Xx xsrcx

uf, ful ogromen razpon v starosti.. upam, da bo to kaj po skupinah, drugač se boš precej mučla..

zdaj tkole.. za 3-6,7 so pravljične urice čist primerne.. ampak je spet odvisno koliko predznanja imajo? če že toliko, da bodo razumeli pravljice, potem lahko dejansko narediš varianto, da prebereš (ali celo prebere kak od njih, ki že zna brat) pravljico in se potem na podlagi zgodbe dela kaj umetniškega (risanje, slikanje, gledališka igra, lutke (izdelovanje in interpretacija pravljice), fajn deluje tud kak nakit iz naravnih materialov - koruza, al pa kake škatlice barvat, ... ) sam zdajle, ko razmišljam, bi jaz takole stvar skoraj dala tem starejšim, od 7-12.. s tem da bi pač zbrala malo drugačno pravljico.

!!tud pri izbiri zgodb moraš pazit, da so primerne za mlajše/starejše otroke, da nimajo preveč neznanih besed, da so zanimive...

s tamalčki.. ok, jaz bi s tamalčki večinoma delala prek pesmic, risanja, barvanja, tud kaj bolj živega, da se zdivjajo in sprostijo energijo... ful luštkanih angleških pesmic obstaja, zihr se ful na netu najde, če boš mela krizo, lahk kaj povprašam..

pri tamalčkih se je fajn zavedat (in tud staršem, ki preveč pričakujejo to povedat), da ni namen učenja tujega jezika v predšolski dobi, da se bodo otroci naučili govorit angleško.. (pridejo pol starši po pol leta in rečejo, da 5 letn tamal ne zna nič odgovort, ko ga vprašajo how are you pa where do you live x:o)x ) ampak da ga dobijo v ušesa, da dobijo filing, da bodo potem v šoli lažje dojemali in povezovali stvari. Zato se načeloma s tamalimi dela res čist na izi, max 3-5 novih besed na uro, naslednjo uro ful obnovit to.. to prek risank, risanja, pesmic, barvanja.. nikol, da sam sedijo in jim na tablo rišeš stvari in govoriš imena in morjo ponavljat, pliiis... :)

aha, ena kjut stvar.. na ful načinov se da uporabit picture cards.. jih lahko kar sama sproti delaš, s tistimi besedami, ki se jih naučite.. in jih potem uporabljaš za ponavljat besede (dvigneš eno in morjo povedat kaj je; še bolj zanimivo je, če en otrok dviguje - in recimo na vsakih 10 dvignjenih kartic zamenjaš, da lahko še drugi pridejo dvigovat.. ), lahk uporabiš tud kot memory, s tem da morajo vsako stvar, ki jo obrnejo povedat, kako se ji reče. če ne znajo, pomagajo ostali...

ok, tle sem ti mal nametala, upam, da je približno razumljivo.. vprašaj še kaj..

sej bo super, sem prepričana, da se boš znašla, v glavnem, zabavat se morate vsi skupaj :)

pa ful dobr za tole :palec: :)

loesje

Spet nazaj -

Tukaj dežuje že praktično cel dan. Je pa vsekakor boljše kot ljubljanski dež. Že cel dan prihajajo neki obiski.... s svojimi problemi... ki sploh niso problemi... Jaz sem pa zgoraj v mojem brlogčku, delam za job in nekaj zase (slednje z večjim veseljem). Laptop+čajček+jazz=idealna rešitev za danes. Pa vsake toliko časa skoči pes na posteljo, se uleže na vse papirje, leži 2 minuti, skoči dol in vse razmeče. Zakaj mu to pustim? Ker je luškan

Kje pa je to tukaj :inocent: , drugace pa cestitke za takole znalsko prezivljanje casa, poceti stvari, ki jih imas rad na prijeten nacin x8Dx , pa dopustit kuzku, da po svoje posortira tvoje papirje x;)x .

Ko ni ne za kosilnico ne za grablje, Alef prebira ene zanimive dnevnike in gleda slikce... :palec:

Pa sinhroniziram podnapise na filme, imam ene stare SF serije in filme(SF fan... xnckrivx x:px :onfire: x^x )

Zabave dovolj... x:Dx

Si mislim, ja :palec: , samo nisem vedela, kaj konkretno je to x;)x .

uf, ful ogromen razpon v starosti.. upam, da bo to kaj po skupinah, drugač se boš precej mučla..

zdaj tkole.. za 3-6,7 so pravljične urice čist primerne.. ampak je spet odvisno koliko predznanja imajo? če že toliko, da bodo razumeli pravljice, potem lahko dejansko narediš varianto, da prebereš (ali celo prebere kak od njih, ki že zna brat) pravljico in se potem na podlagi zgodbe dela kaj umetniškega (risanje, slikanje, gledališka igra, lutke (izdelovanje in interpretacija pravljice), fajn deluje tud kak nakit iz naravnih materialov - koruza, al pa kake škatlice barvat, ... ) sam zdajle, ko razmišljam, bi jaz takole stvar skoraj dala tem starejšim, od 7-12.. s tem da bi pač zbrala malo drugačno pravljico.

!!tud pri izbiri zgodb moraš pazit, da so primerne za mlajše/starejše otroke, da nimajo preveč neznanih besed, da so zanimive...

s tamalčki.. ok, jaz bi s tamalčki večinoma delala prek pesmic, risanja, barvanja, tud kaj bolj živega, da se zdivjajo in sprostijo energijo... ful luštkanih angleških pesmic obstaja, zihr se ful na netu najde, če boš mela krizo, lahk kaj povprašam..

pri tamalčkih se je fajn zavedat (in tud staršem, ki preveč pričakujejo to povedat), da ni namen učenja tujega jezika v predšolski dobi, da se bodo otroci naučili govorit angleško.. (pridejo pol starši po pol leta in rečejo, da 5 letn tamal ne zna nič odgovort, ko ga vprašajo how are you pa where do you live x:o)x ) ampak da ga dobijo v ušesa, da dobijo filing, da bodo potem v šoli lažje dojemali in povezovali stvari. Zato se načeloma s tamalimi dela res čist na izi, max 3-5 novih besed na uro, naslednjo uro ful obnovit to.. to prek risank, risanja, pesmic, barvanja.. nikol, da sam sedijo in jim na tablo rišeš stvari in govoriš imena in morjo ponavljat, pliiis... :)

aha, ena kjut stvar.. na ful načinov se da uporabit picture cards.. jih lahko kar sama sproti delaš, s tistimi besedami, ki se jih naučite.. in jih potem uporabljaš za ponavljat besede (dvigneš eno in morjo povedat kaj je; še bolj zanimivo je, če en otrok dviguje - in recimo na vsakih 10 dvignjenih kartic zamenjaš, da lahko še drugi pridejo dvigovat.. ), lahk uporabiš tud kot memory, s tem da morajo vsako stvar, ki jo obrnejo povedat, kako se ji reče. če ne znajo, pomagajo ostali...

ok, tle sem ti mal nametala, upam, da je približno razumljivo.. vprašaj še kaj..

sej bo super, sem prepričana, da se boš znašla, v glavnem, zabavat se morate vsi skupaj :)

pa ful dobr za tole :palec: :)

Tak je razpon starosti v soli, verjetno bomo ponudili delavnice, potem bom pa videla, kaksna bo udelezba in se prilagodila.

Fajn ideje si mi dala x:px , ne bom jih maltretirala, ne skrbi x;)x , vem da so bolj kinestetiki, da se morajo cimvec gibat oz. kaj pocet, ne pa ponavljat s table. Hvala x8Dx :palec:

Dober dan luftarji... x:Xx xsrcx

Vreme tu dol na jugu ni za prehvalit... xrolleyesx :vragec:

Včeraj http://www.smilies.4-user.de/include/Wetter/smilie_wet_081.gif

Danes še http://www.smilies.4-user.de/include/Wetter/smilie_wet_077.gif

Lepo se imejte... xwizardx :flower:

Alef, daj to vreme do julija zrihtat x:px :palec:

Vstala sredi noci, zaspala okoli 10h, zdaj pa ob 6h ne morem spat x:o)x , pomeni, da se penzija bliza, al pa da se ledvice zdravijo in sem spet bolj pri svoji energiji x8Dx .

Fuzbal zgubili :sori: ...

Danes pa v en luskan park ucit Anglo x:px

En zracni pozdravcek vsem x:Xx

Dan dober

Dež, veter............ demet :ermm: x:)x

Jutri naj bi bilo že bolje.

Počasi naj se normalizira, da lahko ljudi osrečimo s krompirčkom.

Ne moremo na njivo, je premokro.

Danes sem bila prosta kuhinskih opravil, so se drugi potrudili x:Dx x:Ix

Uživajte preostanek nedelje

v parku, za tv-jem, na morčitu, v objemu boljše ali popolne polovice................... x:px

Kakorkoli, kjerkoli......... mejte se max fajn xyesx xyesx

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

Dan dober

Ponedeljek, dan za metek?????????? x8Dx

Mam en izpit. Pravopis hi hi.

Tukaj pa mislim, da bo malo težav hi hi :zoro:

Me prav zanima kako bo, ker sem profesorju že napovedala, naj si nabavi nov rdeč kuli, ker pri meni ga bo porabil mnogo hi hi x:px

Alef, daj to vreme do julija zrihtat x:px :palec:

No problem, bomo zrihtal... x^x x:px

Sicer pa, če je prava družba ni važno kakšno je vreme... x:px :palec:

Mitra, za izpit xwizardx xcrossfingx :detelca:

Pa lep dan vsem...http://www.smilies.4-user.de/include/Wetter/smilie_wet_013.gif

Mitra, srečno! (men se zdi, da si v tem času, kar si tu gor, za 100% izboljšala svojo slovnico in pravopis, tako da.. sem prepričana, da bo šlo :palec: )

loesje

Spet nazaj -

Jutrcek :2src,

imela klic iz Slovenije ob 1.30 zjutraj, zdaj pa en komar tezi in ne morem vec spat :xx!: , bom pa kaj produktivnega naredila :vragec: .

Mitra drzim pesti za izpit x;)x .

Alef druzba je ta glavna, ja xsrcx .

Mitra, srečno! (men se zdi, da si v tem času, kar si tu gor, za 100% izboljšala svojo slovnico in pravopis, tako da.. sem prepričana, da bo šlo :palec: )

vav

Hvala. xsrcx

In vsem ostalim za stiskanje pesti.

Ne se preveč naprezat, da vam kri izza nohtov ne priteče.

x:Dx xDDx x8Dx x:)x xsrcx

PS: Evo ga. Že popravljam napisano. En s je manjkal.

Daaan! xDDx

Pa je vikend spet mimo... vreme je sicer nekaj nagajalo, ampak ko sem se usedla v avto me je peljalo proti soncu... in res so se kmalu razblinili oblaki... v soboto sva bli v Štanjelu, na Krasu. Pa v Ferrarijevem vrtu. :2src:

ale, zate sem pa sploh ful vesela, da si našla ljubezen. To sem že povedala, ampak vedno mi je fajn prebrat o tem. Sicer si mi pa obljubila fotko remember? Moj email imaš! x:px

Hvala Mich xsrcx , vem da si vesela. Tudi na obljubo nisem pozabila. Boš dobila, vse ob svojem času. x;)x

xcrossfingx xwizardx za ledvičke, za izpit, pa za sončno vreme...

Uživajte... x:Xx

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg

Ko slišim Kras, se najprej spomnim na Tomaj in dobim tiste prijetne občutke v trebuščku. x:Ix x:Ix x;)x Štanjel tudi :2src:

Za fotko je pa ZDAJ pravi čas x;)x

Uživaj!

Mitra, good luck! xcrossfingx

Kaj pa to delaš?

No, lepo se mejte!

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Dan dober

Včer napisala vsesvetovni esej.

Prvič v živlen.

Spisi so drugačni. Tam pa kar nekaj opredelit in kar nekaj.

Ja prov, ane.

Zdramatizirala in pokazala vse svoje znanje, pa še prav veliko ni popravljal.

Ko sem prišla na ustni zagovor, pa je zapev na orto.

Naslednji teden moram ponovno.

Ko sem kasneje šla po nove mucke (slike bodo v fotografije živali ali domači ljubljenčki), mi je profesorica ki tudi uči tam, povedala da tako kot je on zastavil mene spraševat, ni nikamor podobno. Na maturi to ni pomembno, važno je da znaš in ni treba po vrstnem redu, kot zahteva on.

Na koncu, za popotnico mi pa še pribije, da tako kot sem jaz opisala sodobno vzgojo otroka, ni vredu in se popolnoma ne strinja (on sam pa brez otrok).

Lahko bi ga spljuvala v nulo, sam ni vredno.

PS: Včeraj zastavili poberanje krompirja.

Dan dober

Včer napisala vsesvetovni esej.

Prvič v živlen.

Spisi so drugačni. Tam pa kar nekaj opredelit in kar nekaj.

Ja prov, ane.

Zdramatizirala in pokazala vse svoje znanje, pa še prav veliko ni popravljal.

Ko sem prišla na ustni zagovor, pa je zapev na orto.

Naslednji teden moram ponovno.

Ko sem kasneje šla po nove mucke (slike bodo v fotografije živali ali domači ljubljenčki), mi je profesorica ki tudi uči tam, povedala da tako kot je on zastavil mene spraševat, ni nikamor podobno. Na maturi to ni pomembno, važno je da znaš in ni treba po vrstnem redu, kot zahteva on.

Na koncu, za popotnico mi pa še pribije, da tako kot sem jaz opisala sodobno vzgojo otroka, ni vredu in se popolnoma ne strinja (on sam pa brez otrok).

Lahko bi ga spljuvala v nulo, sam ni vredno.

PS: Včeraj zastavili poberanje krompirja.

bo šlo pa naslednjič :palec:

ne se sekirat, ponavadi je tudi precej odvisno od profesorja pa kakšen dan ima.. saj veš..

(tole rdeče.. sam povem, da je narobe, če slučajno ne veš - če pač sam pišeš na forum in se ne ukvarjaš s prav/narobe, ignoriraj prosim :) - sam morda ti pride prav pri naslednjič... xnckrivx)

jaz pa včeraj prijetno zabluzila cel dan, z motorjem k frendici na češnje, pa mal v nabavo (sem tlačla zelenjavo v kufer od motorja x:o)x ), pol pa se zvečer hočem spravit mal učit.. in pride frend.. in dobimo idejo, da gremo gledat eno hišo, ki si jo ogleduje za kupit.. in smo zabluzili pol še pri frendici na čajčku do 11h :)

tko da... sem danes pridno ob 8h vstala.. in sem čist neverjetno produktivna že celo dopoldne :)

loesje

Spet nazaj -

Ko slišim Kras, se najprej spomnim na Tomaj in dobim tiste prijetne občutke v trebuščku. x:Ix x:Ix x;)x Štanjel tudi :2src:

Za fotko je pa ZDAJ pravi čas x;)x

Uživaj!

Aha, ja, vem da je tebi Kras ful pri srčku. x:)x Ma prav prijetno je blo. Ful me je pa presenetilo ko sem se pripeljala v Štanjel, pa zagledam frendico ki se je tja priselila :wOOt: ... če bi bile zmenjene se ne bi tko srečale...

Je blo pa 8 porok na ta dan (v Ferrarijevem vrtu se ponavadi fotkajo za poročne fotografije), menda zaradi datuma (6.6.). Šestica vem da je število ljubezni, mogoče zaradi tega.

---

Mitra, bo že :palec:

---

Danes sem nabavila slušalke za računalnik, da bom bolj v miru. Drugače pa lep sončen dan, ravno prav topel. xsrcx

Uživajte... x:Xx

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...