Skoči na vsebino

Kaplan Martin Čedermac

tashyka

Recommended Posts

mam za domače branje za prebrat Kaplana Martina Čedermaca pa ne razumem totalno nič...sploh ne vem kaj sm prejšno vrstico prebrala...tko da če kdo ve obnovo al pa če je kdo prebral to knjigo pa jo je razumel plllliiiiiisss napište....tnx x:Dx :palec: :flower:
NE STORI DANES TISTEGA, KAR LAHKO JUTRI PRELOŽIŠ NA POJUTRIŠNEM...
Deli na socialnih omrežjih

Tashyka :palec: :sori: :sori:

Kar preberi Čedermaca, ubogi duhovnik se je mučil tudi za nas, da bi danes lahko slovensko govori in pisali. :palec: x^x

Tole pripovedništvo socialnega realizma je huda reč, sploh za današnje generacije. Ampak Tashyka, pomisli kakšno srečo pravzaprav imaš:

-če bi namesto v Sloveniji hodila v šolo na Hrvaškem, bi namesto Bevka morala žulit Krležo.... :xx!: :xx!: :V: :o|o: :C: :O:

x:Dx x:Dx x:Dx

ja sej js bi brala...pa ne tega...kaj sploh bomo mel od tega...nej nam dajo raj kkšno mladinsko knjigo za prebrt k nas zanima ne pa neki čist mem... :xx!: :xx!: :xx!:

Zivjo Tashyka!

Strinjam se s krokodilom in ruby.

Da pa ne bos rekla, da sem tecka (in se posebej do tebe), samo dam link na svoj odgovor na vprasanje, ki je na nek nacin podobno tvojemu:

Kaj je astrologija? - s podnaslovom: nujno rabim za referat.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ah ja sm se odločila da bom knjigo prebrala in si nardila zapiske pa sejih nadudlala na pamet...pol bomo pa vidl če bo vredu... xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx

Tako se govori! x^x x8Dx :palec:

Vsec mi je tvoja reakcija... Da se nisi zamulila, ampak prevzela vajeti - tako mdr ravna skorpijon (visji tip).

Bravo.

Prepricana sem, da bo dbest referat. x8Dx x^x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Tako se govori!  x^x  x8Dx  :palec:

Vsec mi je tvoja reakcija... Da se nisi zamulila, ampak prevzela vajeti - tako mdr ravna skorpijon (visji tip).

Bravo.

Prepricana sem, da bo dbest referat.  x8Dx  x^x

SEVEDA bo dabest referat k bo celo prebrala :D men se zdijo knjige k jih preberem najboljše in jih tko pol tud zagovarjam sam tale knjiga pa kera je pa ta ???????

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Mularija....bejzi raje brat . Ce pa s prve ne razumes, pa preberi tolikokrat da bos...

x^x :palec: x^x x:Dx

Res je...ampak itak bo panika dan pred kontrolko...jez pa "svina" k nočem povedat... :o|o:

Ops...ploh nisem prebrala do konca teh postov...ja ja Taši...knjigo v roke...tut mi smo moral...Jonatana Galeba, k pojma nisem mela, sam letal in letal... xrolleyesx (se mi je takrat zdel...) al pa Ulica ribjih konzerv...pa tko naprej...ka češ...kar se mora ni težko... x:)x

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Mateja...za naša leta ja...sam za njena ...pih...kok sem sovražla takrat take bukle...brez "vsebine"... x:Dx

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Mateja...za naša leta ja...sam za njena ...pih...kok sem sovražla takrat take bukle...brez "vsebine"... x:Dx

ampak je 'zoprn' ce clovk ne najde smisla v tem kar bere :eek: x:Dx

jst raj nism bral, pa je blo. se zdej ne vem, kako sm se zmazu!?

sem pa zato skoz pravlce bral k pa niso ble v ctivu...

ampak je 'zoprn' ce clovk ne najde smisla v tem kar bere  :eek:  x:Dx

jst raj nism bral, pa je blo. se zdej ne vem, kako sm se zmazu!?

:shsh:

e sad... upam, da je Tašika tole že spedenala x;)x ... da lahko še kakšno rečem na tole temo... meni se namreč zdi brez veze kup tega obveznega branja, ki tamale pač ne pritegne... če morajo sredi totalne frke s kontrolkami brati še nekaj takšnega, kot je kakšna zamorjena slovenska ali katera druga literatura, jih jaz štekam, da jim je odveč... posebno, ker književnost sama ni otrokom predočena tako, da bi jo zanimala, pač pa je to nekaj, kar morajo... Daša je recimo stokala in se ji je upiralo brat Shakespeara, ko ga je morala... potem sva si ogledali film in si je šla sama v knjižnico iskat knjigo (mislim, da zna verze napamet)...

:palec: :palec: itak...povod za redno branje je najprej dobra knjiga...z dolgoveznimi ne pridobiš ljubezni do knjige... :xx!:

Zavest materinščine oblikuje človeku narodni ponos in navezanost na domovino. Zato je boj zavednih ljudi za narodnostne pravice vedno povezan z bojem za materinščino. Slovenci smo se v zgodovini že nekajkrat borili zanjo. Beneški, koroški in porabski Slovenci se borijo še danes.

V vsej zgodovini, odkar je bil slovenski jezik zatiran, so se našli ljudje, ki so se za materinščino ognjevito borili. Spomni se samo Prešerna, Levstika ali Cankarja.

Pomemben prispevek v tem ognjevitem boju za ohranitev materinščine, ki je bila usodno povezana z narodnim obstojem, je Bevkov roman Kaplan Martin Čedermac.

Katere kaplanove misli zvenijo preroško? Kdaj so se po tvojem mnenju udejanjile?

Opredeli svoj odnos do materinščine in razmisli, v čem je njen pomen.

Razmišljaj tudi o pomenu znanja tujih jezikov. Gotovo imaš o tem že kakšne izkušnje.

BUUUUUUUULLLLLLLL SHEEEEEEEEEEEEEEEEETTTTTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!

Veš kva tamala...........

pozab use to pa pejt u videoteko...............k so posnel film......

dve urce pa bo use jasn...........več al mjn...........ZMAGI:palec:

FLEGMA...briši zadnji odstavek predzadnjega posta...briši, briši... x:Dx :vragec:

he he veš kaj sm nardila...sm od moje sošolke zapiske mela pr testu pa je gor vse pisal...tršica je resno mislna da sm prebrala knjigo do konca... x:Dx :palec: :inocent: :palec: x:Dx x:o)x x;)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...