Skoči na vsebino

Pravica

borism

Recommended Posts

Jah, kruto je tole, ja. Za starejše, so vsi ti razlogi, ki jih navajaš ti, seveda, kot še en razlog več je pa ta, da si tudi finančno ne moremo privoščiti ostati doma, vsaj jaz si ne bi mogla x:Ix , niti mi na kraj pameti ne pade, da bi se česa takega lotila... Ni niti potrebnih čustev pripadnosti ali kaj pododbnega, tako da evo tule ena izmed prednosti, ki izhaja iz zgodovine :inocent: .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Deli na socialnih omrežjih

Mah ja...to sem dala že skoz...peklensko delo, razžira od znotraj, sprva tebe, kmalu pa celo tvojo ožjo družino... :V:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Razžira? Zakaj pa, si se lotila nege, za katero nisi čutila, da je zate to?

Hm, jaz se je ne bom, niti za očeta, niti za mamo, ker enostavno ni takšnega odnosa, da bi čutila kako potrebo po tem. Smo bolj na distanci (beri na voščilnicah), tako da, takšna nega zahteva ogromno ljubezni, predanosti in pripadnosti, da ti sploh znese zvozit z vsemi napori, ki so vključeni zraven in jaz tega enostavno ne čutim in vem da to ni to. (ni kako maščevanje, samo vem, da ne bom).

Poleg tega si pa niti slučajno ne bi mogla privoščiti službo, da bi bila lahko nekomu 24 ur na razpolago... Kakorkoli, bomo vsak sam sebi dovolj, kot že vsa leta x;)x .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

DR. Freudova, se kar strinjam s teboj. Kolikor ljudi je, toliko je različnih svetov. Vsak človek namreč svet dojema individualno, niti dva ne enako. Zato ima tudi vsak človek popolnoma svoj pogled na pravico. Pravica pa je filozofski pojem in nima nič skupnega z "državo", to je s sodišči in upravnimi organi. Od "države" lahko zahtevaš zakonitost, ki pa je včasih bistveno drugačna od pravičnosti.

Contesa, "zakon" zob za zob in glavo za glavo - tako imenovano talionsko načelo, je bilo v veljavi v antični dobi, je pa daleč stran od pojma pravičnosti. Stopnja krivde za to, da je drugi ob glavo, je lahko minimalna, zelo rahla malomarnost, do zavestnega, naklepnega umora iz koristoljubnih nagibov. Ali res misliš, da bi bilo pošteno vozniku avtomobila, ki je zaradi nekoliko prehitre vožnje povzročil prometno nesrečo, v kateri je drugi izgubil življenje, "vzeti glavo", enako kot tistemu, ki je ki je zavestno nekoga umoril zato, da si je prilastil njegovo denarnico? No, o upravičenosti smrtne kazni smo pa že pisali v posebni temi.

Nacionalizacija po vojni je bila zakonita, vendar v glavnem nepravična. Za nekatere, ki so si premoženje pridobili na nepošten način, pa je bila kar pravična. Sedanja denacionalizacija je spet zakonita in večinoma pravična, za nekatere pa tudi nepravična. O upravičenosti nekaterih "upravičencev" za denacionalizacijo ne bi govoril, je pa denacionalizacija nepravično prizadela marsikoga, ki sicer ni imel nič ne z nacionalizacijo in ne z denacionalizacijo. Npr. že samo možnost odkupa stanovanja po ugodnih pogojih za tiste, ki so stanovali v "družbenih" stanovanjih in nemožnost tega za tiste, ki so stanovali v stanovanjih, ki so podvržena denacionalizaciji.

Ko danes gledam naše "turbo kapitaliste", ki so si po markovičevem zakonu povsem zakonito nakradli premoženje, mislim, da bi bila za njih kar pravična neka nova oblika nacionalizacije.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

krivica je tudi to, da me je fotr zapustil in jasno nikoli nic placeval - medtem ko smo bili podnajemniki, je njegova nova druzina v bajti...

Ampak folk - privoscim jim.

Ne privoscim pa jim tega, kar so vzeli zraven 'v zakup' - pedenanje tezkega bolnika vec mesecev pred smrtjo - to je bilo pa meni na ta racun 'prisparano'.

Moja sestra pa ima invalida. Ni delal ves lajf, nic si ni zasluzil - ex husband nic ne daje, kot tudi nihce.

kdo njej dela krivico?

Ali je krivicen preprosto lajf, ki ga zivimo?

vsak ima svoje teste.

Strinjam se s Freudovo in s Stanko.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Nacionalizacija po vojni je bila zakonita, vendar v glavnem nepravična. Za nekatere, ki so si premoženje pridobili na nepošten način, pa je bila kar pravična. Sedanja denacionalizacija je spet zakonita in večinoma pravična, za nekatere pa tudi nepravična. O upravičenosti nekaterih "upravičencev" za denacionalizacijo ne bi govoril, je pa denacionalizacija nepravično prizadela marsikoga, ki sicer ni imel nič ne z nacionalizacijo in ne z denacionalizacijo. Npr. že samo možnost odkupa stanovanja po ugodnih pogojih za tiste, ki so stanovali v "družbenih" stanovanjih in nemožnost tega za tiste, ki so stanovali v stanovanjih, ki so podvržena denacionalizaciji.

Ja, Bigm...če gledaš samo na to, kje bi kdo pobral dobiček...Če pa se oddaljiš od situacije, pogledaš iz obeh zornih kotov...

Lahko bi rekla, da so dali tistim, ki niso imeli, torej prej si imel dve, jaz nobene, zdaj imava vsak svojo, zame je ,jasno, pravica, zate ne...

Marsa...enako... :palec: sem si rekla, saj mi je bolje brez njega anyway...tko, da x:)x x;)x

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

• 2 weeks later...

Vsako leto Mercator za svoje zaposlene priredi fešto z veliko hrane in znanimi nastopajočimi...letos je za vstopnino bilo potrebno obleči majico ( x:o)x ) Mercatorjevega podjetja, ki jo je vsak zaposlen dobil na svojem delovnem mestu...

Dotična zaposlena je oblekla majico...svoje osebne stvari pa prinesla v vrečki konkurenčnega podjetja...sledila je ODPOVED, z obrazložitvijo, da je ta zaposlena prišla z namenom razžalitve podjetja, v katerem je zaposlena...to je Mercator, z namenom reklamiranja konkurence in z namenom puntanja...

Kmalu so po Mercatorju začela krožiti obvestila, da bo odpuščen vsak delavec, ki bo ali kupoval, ali se zadrževal na področju konkurenčnih podjetij (Interspar, Le clerc, Tuš...) prav tako pa strogo prepovedano prenašati stvari v vrečki, ki "reklamira" konkurenčno podjetje... celo v svojem prostem času...

Poleg tega si je Mercator dovolil še to, da zaposleni niso upravičeni do:

- prejema kolektivne pogodbe...(vse izvode zadrži delodajalec)

- odvetnika zunaj podjetja, kajti za vse spore med strankama, je pristojen odvetnik, ki mu ga določi podjetje, t. j. Mercator

- plačila nadur, ki včasih presegajo 60 ur mesečno

Zdi se mi že tako banalno, da je kar neresnično...

Tole sem dobila za info iz druge roke...da ne bo pomote...samo posredujem...

Dotična zaposlena je oblekla majico...svoje osebne stvari pa prinesla v vrečki konkurenčnega podjetja...sledila je ODPOVED, z obrazložitvijo, da je ta zaposlena prišla z namenom razžalitve podjetja, v katerem je zaposlena...

ojoj, tak teror....hoh.....zgled in grozza.....neverjetno....ne murem verjet, res... :V: :palec:

.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Uuu...Moj sosed dela v Mercatorju....nakupuje pa strogo samo v intersparu. Ga moram mal povprasat, ce ga ni se noben zalotil....

aja, a de se to ve,Strogo..kaj pa je tam tako kwalitetnega,hmm.povej, me zanima, res :palec:

:inocent:

.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

V nekaterih primerih sploh ne... :V:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...