Alya 4. junij 2004 Prijavi Deli 4. junij 2004 Veliko ljudi piše pesmi, a jih nikoli nikomur ne pove, jih nikoli nikjer ne objavi, ker mislijo, da ni dobra. Napiši jo, in jo objavi TU!!!Moja pesem: Življenje kot v filmu Misliš, da je tvoje življenje film, a ni.Tudi ti imaštako kot vsitežave in skrbi.Misliš, da je konec vednosrečen tako kot v filmu, a ni.Misliš da maska ne izda čustev, a nimaš prav.Življenje ni film, jesreča in trpljenje obenem. Citiraj Vsi smo angeli z eno samo perutjo,zato lahko letimo samo objeti. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
eternety 10. junij 2004 Prijavi Deli 10. junij 2004 V iskanju, skakanju za nepoznanimnemočen se potim,v polotnem soncu,otroško vpitjein tam stojim.Črn pogled išče dan v temi.A ko vdre v krini več skrbiin ni več poti.Zdaj otroško vpitje tvoje je kričanje,ker tisti, ki se je med potjo izgubil,si ti včasih bil.In če me srečašnikar ne glej,to je le senca nekdanjih vej.Posekano drevo brez listja in cvetov.Ne, ne, to nisem jazje le obraz, ki se ti zdi, da ga poznaš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 10. junij 2004 Prijavi Deli 10. junij 2004 Mogoče pa res... da mal spravim vn... Kje je meglica jutranih dni,sonček mi sije na moje dlani,je vroče je žejno je lepo a ni?A meni najboljše so zimske noči. In misel ni prava ko vse se iskri,tema ni zdrava a sonce tako boli,upiram se luči premal mam moči,nevem če bom zdržal do naslednje noči. Ne gledam naprej nočem nazaj,me preganja dobrota,a nočem še v raj; Tam bom sirota,jaz hočem nazaj,ah to je na žalost le še ena zmota. Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 10. junij 2004 Prijavi Deli 10. junij 2004 Lepo Nino! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 11. junij 2004 Prijavi Deli 11. junij 2004 Lej ga novo jutro,spet bo še en dan,oh saj ni tako hudo,celo js nisem več zaspan. Lej te nove verze,to je vse kar še imam,in vse tiste male veze,ki jih proč ne dam. Ko pogledam ven,se zgrinjajo oblaki,danes spet bog je len. In spet se menjajo koraki,spet jim je zmanjkalo polen,ah ne ne dan je dan kot vsaki. Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Chandra 13. junij 2004 Prijavi Deli 13. junij 2004 No prav.... Sanjala sem metulje pisanih krilleteli so svobodi naprotisanjala sem sonce rumenih očiosvetljevalo je svetsanjala sem rože dehtečekrasile so puščavosanjala sem trave zelenegradile so cestosanjala sem modre oblakeskupaj z zvezdami so leteli v vesoljesnjala sem nasmejane obrazes srečo so plesali v nočsanjala sem pojoča drevesas svojimi glasovi so privabljala smehsanjala sem dereče slapoves svojim bobnenjem so rušili skalesanjala sem mavrične vrtovea prebudila sem se v črnobel svet... Tole je staro...zdaj imam že nekaj let "pesniški" zaton...hmmm...saj mogoče pa bolje Citiraj Moja domača stran Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Chandra 13. junij 2004 Prijavi Deli 13. junij 2004 To pesem sem poklonila vsem, ki imajo radi svetlo luno, zvezdice, pravljice in so v duši še zmeraj otroci. Na nebu, v objemu svetlih zvezdicspi bela lunana temen oblak mehak kot svilasvoj lepi obraz naslanja. S svojim sijajem in leskomgreje zvezdice maleziba jih v naročju nežnem,da bi le zaspale. Njena tiha duša poje pesem,pesem o ljubezni, vetru, svobodi,daleč po vesolju njen nežni glasekblodi. Otrokom pripoveduje prvljice,stkane iz cvetočih sanj morja,vsak lahko jo sliši,vsak, ki s srcem prisluhniti zna. Citiraj Moja domača stran Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
child 9. december 2005 Prijavi Deli 9. december 2005 kok lepo lih zame Zaupaj tem ljudem, čeprav drvijo v brezno temne noči,naj govorijo pa čeprav vedo, da skupaj eno so.Kaj pa moreš ti zato, če nočejo pogledat v nebo.Drugemu bi dušo vzeli, a svoje rešili ne.Kaj boš storil, kaj govoril, da čreda ne pogoltne te. Citiraj Ne prosite toliko,rajši rečite hvala za tisto,kar imate. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Astralis 10. december 2005 Prijavi Deli 10. december 2005 Ena moja, sposojena od nečesa v meni... RENT-A-MIND Kri svetá tečem,praznin prenahranjen.pridi noč vameda skozte zasvetim.zametem te časev najem ti jih dajemki prebiraš duhávrezbarjen si vase,potemnjene krvi.zaboliš se v zgodbiko ti senca pobrišev mesta kjer breznaprežijo na ptice.selivke? se zdi.da selim se odznotrajna zunaj sem srečenpastir ki verjame. Citiraj Ne smeš si dovoliti, da ti življenje - zaradi cilja - spolzi skoz prste; temveč moraš požeti sadove vseh svojih letnih časov. F.N. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 12. december 2005 Prijavi Deli 12. december 2005 Poslednja zima V tej ledeni mrzli zimisanjam sonce, sanjam dišeče majske večerein čarobno kresno noč... Slišim mrazsega mi v kostisneg pokriva bolečinov ledenem dihu onemikot mrtev ptičpod oknomobleži... Ko pride pomladspet bo brstelopolje, jasmin in traveozelenijo... Pa ne prebudijoveč nežnih pticupanja...Za zmeraj ostanejo zamrznjene,uklenjenev stebrih ledenih..... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 12. december 2005 Prijavi Deli 12. december 2005 Sedim v naročjusvojih strahov in upanj.Koprena solz se razgrinja,kaže v brezrazsežnost.V belini sebe samotnozrem v Čas. Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 12. december 2005 Prijavi Deli 12. december 2005 Sedim v naročjusvojih strahov in upanj.Koprena solz se razgrinja,kaže v brezrazsežnost.V belini sebe samotnozrem v Čas. krasno Sedna bereš moje filinge.....praznina.... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 12. december 2005 Prijavi Deli 12. december 2005 punce.... pa kaj je ta praznina tako popularna letos.... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 12. december 2005 Prijavi Deli 12. december 2005 Iz praznine lahko pride marsikaj. Tudi pesmi pridejo iz praznine.Cau Amis, Lia. Evo, kot sem obljubila, nekaj v malo bolj tekocem jeziku. Kao da se ništa nije desilo, opet krećem, opet okrećem novu stranicu.Možda, da bi učinila onu istu glupost,koja me je bacila u očaj.Možda, da bi učinila onu istu glupost,koja će postati korak ka sreći.Ko zna?Ko to zna bolje, nego ja.Ko zna. Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 12. december 2005 Prijavi Deli 12. december 2005 put putujem, put daleki... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 12. december 2005 Prijavi Deli 12. december 2005 ej, punce... in tudi fantje... sedna, lia Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 12. december 2005 Prijavi Deli 12. december 2005 Maščevanje danes si samo še pepelpred tednomsi v nemočiotirala potno čelona nosilihdveh postavnih mladeničev... veš tvoja pasjaprijateljicanemo žaluje...nič več ne skačenemo zarijesvojo kosmato glavov moje naročje... po glavimi nenehnorijezakajzakaj ti zakaj zdaj... če je kje bog naj skloni svojo kosmatobrado,da mu jo scefram.... obrijemda začutiostrino in hladrezilasaj ne ve kaj nam dela... neodgovornorazposajenose igraz mejamičloveškega trpljenja...... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 15. december 2005 Prijavi Deli 15. december 2005 Haikujasi talajo vrtnice, pa naj bodo se med pesmimi! Lia, zelo nenavadna pesem..ampak mi je vsec. U prolazu, prije nego što osetim odkucaje tvog srca, okrzne me crni baršunasti ogrtač tvojih snova.Tvoje telo dotakne se mog, zaštitnički, saveznički.Ruka pomiluje kosu,u prolazu.Znam, da si bio tu.Ispred mojih vrata samo jedna crvena ruža pokazuje trag tvog odlaska. Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 15. december 2005 Prijavi Deli 15. december 2005 hej, fajn se strinjam za lio Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Astralis 15. december 2005 Prijavi Deli 15. december 2005 Meni je tudi všeč Maščevanje lie. Zanimiva pesem. Pljunek... Precejanje Z neba se nekaj cedisvetloba in norveški naglassprememba semomikan kot Shlegelna obeh straneh berlinskega ziduAntičen. Klasičenkot groteska. Starogrški klincki poje en passant.Usta sem. Svéčen. Posvečén plesoč ob svečah ki soplamen na dlanistvari. Citiraj Ne smeš si dovoliti, da ti življenje - zaradi cilja - spolzi skoz prste; temveč moraš požeti sadove vseh svojih letnih časov. F.N. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 16. december 2005 Prijavi Deli 16. december 2005 Povem ti, jaz sem ogenj,ogenj s splamenom zelenim,povem ti, jaz sem zrak in veterz vonjem po travi pokošeni,povem ti, jaz sem voda, reka sem deroča,včasih dež sem, včasih sneg in tudi toča,povem ti, jaz sem zemlja, v duši starain razpokana, a vsako pomlad rodimen cvet. Ko sem ogenj s plamenom zelenim,takrat gorim, takrat sem vročina,sem strast in toplina indivja kot puščavska divjina.Takrat sem sonce v sredini neba,na ekvatorju vroča, na polih sem hladnejša od snega.Veš, da te lahko moj plamen tudi zmrazi? Ko sem zrak, sem svoboda sveta,sem lahko pojem življenja, a tudi gorja.Takrat ko sem zrak, v vesolju lebdim,stisnem se k tebi in mirno zaspim.Ko sem zrak, sem tudi sreča,živahnost in gibanje,najlepša plesalka neba.Veš da te, tudi ko sem zrak, lahko zadušim? Takrat ko sem voda, sem morje sveta,dolga sem reka in dež z neba,sem tekočina življenja, pa tudi groza vsega...Sem v puščavi dragocena, če sem poplava, ne mara me duša nobena.Ko sem voda, sem z morjem poročenain ribe so moji otroci,bolna sem, že davno strupena.Veš, da te lahko utopim? Če pa sem zemlja, sem stara, debela inokrogla in moj obraz je razbrazdan inzguban, s starostjo prežet,že davno razpokan in suh in brezvode in zraka in ognja ne morem živeti,ne morem znova začeti.Ko sem zemlja, lahko ti dam vse ali nič,lahko te nasitim, osrečim,lahko sem le nič, prah in pepel...Veš, da sem jaz tvoj grob? Ogenj kot strast, zrak kot svoboda,voda kot dež in zemlja kot modrost,vse to naenkrat, v enem, ti da še zadnji,peti element.Takrat pa sem upanje in božje darilo,takrat sem ljubezen in mir in razkužiloza vse rane človeštva, takrat sem dobro za dobro sveta.Le jaz te lahko rešim. Kdo sem jaz? Citiraj živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 16. december 2005 Prijavi Deli 16. december 2005 krasna, koloristična, resnična sam zadnja vrstica je kr od nekod zraven padla, za moj okus Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 16. december 2005 Prijavi Deli 16. december 2005 krasna, koloristična, resnična sam zadnja vrstica je kr od nekod zraven padla, za moj okus Lia, mogoč boš drugač misnla, če ti povem, da sm bla stara 8 let k sm jo napisala Citiraj živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 16. december 2005 Prijavi Deli 16. december 2005 Veter, suho listje pleše v divjem ritmu,tvoj obraz je prekrit z mojimi lasmiin splavar v parku je že davno kot okamenel. Besed ni in jih ljudje ne slišijo,ker ti govoriš samo meniin moje odgovore slišiš samo ti. Povsod si z mano, ko se prebuja pomlad,ki jo zima vztrajno mori.Mislim, mislim, torej sem! Stari filozofi so spet oživeliin male sive celice so zaposlene...,tvoj obraz pa je prekrit z mojimi lasmi. Realnosti ni, realnost ne obstaja,vse so samo sanje nekoga drugega,sanje, v katerih igrava glavno vlogov nočni mori, ki se bo končala z najino smrtjo,ko se bo tisti nekdo zbudil. Midva skupaj sva le atom v vesolju neskončne večnosti, midva sva nič... Veter, suho listje pleše v divjem ritmu,tvoj obraz je prekrit z mojimi lasmiin splavar v parku je že davno kot okamenel. Citiraj živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 16. december 2005 Prijavi Deli 16. december 2005 Lia, mogoč boš drugač misnla, če ti povem, da sm bla stara 8 let k sm jo napisala kaj šele bo, ko boš velika Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.