Audente 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 Končno, ane Oblaki so polni smeha in solzin zvezde sijejo vedno in skoz'sanje spijo moja lica dišijodiši moj vrt suhih rož Bog ne sprašuje kdo mi je dragna iglo te dobi poceni še vragprej, ko pridem sama do vratstrah naj mi ne ustavi korak Za zidovi, za lučjo,je za vrati še kdoza oblaki, za nočjo,je še plavo nebo Za vsako ceno tja in nazajjeklene igle polne kupljenih sanjslab izgovor je strah,strah je poraz Do neba iz peklana norih konjih se ne da do tjaDo neba iz peklana norih konjih se ne da Ha ha ha ha ha ha Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 Spet lahek je korak skozi moje sanje,naj sploh še dovolim da pokukaš vanje?Vsaka zvezda na nebu naj sije za me,njih dobrota prekrije note, ki drugim zvene. Sreča je ob pogledu na mavrico zlata,ko moja noga po poti navzogor topota,ne bom se pustila ustaviti lažnim obljubam,ker vedno znova in znova vase zaupam. Zdaj bi te lahko z mirnim srcem poslušala,ko violina bi tam nekje vsem zbranim zaigrala,zbrano bi prstom in loku sledila,sreča velika bi se po obzorju razlila......... a mene ne bo, ker tako hočem, to je Slovo. Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 Poglej okrog sebe, ko jutro se zbujain videl boš svet,ki se znova naslaja.Poglej cvetje trav, ko zbuja se v rosi.prisluhni naravi, ko zapojejo kosi. Ne vprašaj zakaj ne gre čas nazaj.kar mladost zamudi, to za vedno izgubi.Nešteta so jutra, nešteti so dnevi,ki nikdar nikoli ne bo jih nazaj. Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 Ne sodi resnice kdo je kralj in kdo kmetne vzemi pravice, da izberem kar hočem verjet.Nisem prvakinja, nisem junakinjain popravljam napake, ki jih ne zna vsak. Ne sodi resnice, ko se plazim po tlehlahko se zaneseš, da se poberem v treh dneh.Je satan, je bog, ki ti vzame nasmeha vse vzamem nase, ker sem sluga obeh. Ne verjemi očem, ki govorijo kdo semNe verjemi očem, ki skrivajo senco očemNe verjemi očem, ki govorijo kdo sem,ker ne delim s tabo nasmeha nič več , nič več Ne rabim spomina, da pove mi kdo semne nimam namena, da se izvlečem ven.Ne trkam na vrata, da ti zlomim srce,ker srce je vaza, kjer cvetje umre. Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 24. november 2006 Prijavi Deli 24. november 2006 Zjutraj rdeča me zarja prebuja,ko gledam v ogledalo nisem si tuja,uživam v pogledu slike odsevu,uprla sem se močnemu besed odmevu. Pretvarjaš se da je vse kot prej,da zmoreš sam naprej,zanima me kaj našla bi,če bi prebrala tvoje misli ti? Ko nekoč se zopet srečava,v sanjavi noči le midva,ko nobene možnosti ne bo,da skril bi se pred nama v temo. Kot majhno dete sem iskalaželje in upe v dlaneh pestovala,po močeh brezmejnih se trudila,našla srečo, jo v izkušnji izkusila. Vsak na svojo poti sva se izgubila,jaz levo ti desno zavila,nekje je križišče kjer sekata se poti,vendar čas vsakomur po svoje beži...... Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bubba 24. november 2006 Prijavi Deli 24. november 2006 Zjutraj rdeča me zarja prebuja,ko gledam v ogledalo nisem si tuja,uživam v pogledu slike odsevu,uprla sem se močnemu besed odmevu. Pretvarjaš se da je vse kot prej,da zmoreš sam naprej,zanima me kaj našla bi,če bi prebrala tvoje misli ti? Ko nekoč se zopet srečava,v sanjavi noči le midva,ko nobene možnosti ne bo,da skril bi se pred nama v temo. Kot majhno dete sem iskalaželje in upe v dlaneh pestovala,po močeh brezmejnih se trudila,našla srečo, jo v izkušnji izkusila. Vsak na svojo poti sva se izgubila,jaz levo ti desno zavila,nekje je križišče kjer sekata se poti,vendar čas vsakomur po svoje beži...... love that!! zlo mi je ušeč Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bubba 24. november 2006 Prijavi Deli 24. november 2006 bom mogla tut js še kei napisat se mi zdle ži u glavi počas sestavla pesm Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 25. november 2006 Prijavi Deli 25. november 2006 Ponedeljek Sivina jutra prodira v sobo,hladne meglice ovijajo veje,pod toplo odejo opazujem sebe,zvito v klobčič brez tebe. Poleg mene obrisi telesa,tvoj vonj me opaja,želje izpolnjuje,obljublja nebesa. Z roko dotaknem se rjuh in blazine,toplota mineva in kmalu izgine,tvoj vonj ostaja, mi draži nosnice,mi solza spolzi navzdol do blazine. Z zaprtimi očmi naju gledam,ko klepetava, se dotikava, smehljava,nazdraviva s kozarcem vina.Sivina jutra mi odpre oči,bil si, zdaj te ni,le tvoj vonj še poleg mene leži. Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 25. november 2006 Prijavi Deli 25. november 2006 ZGODBA Zgodba se ustavlja,valovi besed jo utapljajo.Želim pisati besedea misli so krhkein so se zlomile. V viharnem morjuiskanjaladje so potonilečolnič mojodnesle so silevalovanja. Ostaja le deščica,nje se oklepam,nemočnaz enim valomse dvigamin z drugimspet padam. Nevem večče sem ali me ni.Ko sem,sebi dvojina se zdimko me ni,odkrivam svojo edinost.Sem kot moja miselodhajam in zopet vstajam. Dan za dnem.Želja po nežni glasbibo vedno valovala.V tem svetuse odločim.Zdaj. Ostala bomv dolini mojeLjubezni. Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 25. november 2006 Prijavi Deli 25. november 2006 ZGODBA. Jaz sem jazin moj je ta obraz. Zdaj je časko se je trebaspočiti,ko morje vabiin nebo sveti,ko iz dvojinenazaj v edninodrzno bo stopiti. In pride čas,ko tudi nebo več ne sveti. In pride čas,ko popotnikise moramo odločiti. Ostala bomv dolini moje Ljubezni. Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 25. november 2006 Prijavi Deli 25. november 2006 ZGODBA.. Znovaedninoosvojitiod trenutka danega naprej,le zlati prah trositi. Želim,pomlad postativeter v nebeških vonjavah začutitizemljo v zelenje ogrnitiz milostjo notranjost hranitidragulje iz kamnitega srca izklesatipot k ljubezni osvetliti. Moj pogledše ni kristalno čist. Želim ali hočem? Nič verzov več.Naj dvignem se v kraj,kjer besede so odveč. Zlomljenane morem več čakati.Želje so resnične.Hotenja tudi. Ostali sta dve kitici Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bubba 25. november 2006 Prijavi Deli 25. november 2006 Ponedeljek Sivina jutra prodira v sobo,hladne meglice ovijajo veje,pod toplo odejo opazujem sebe,zvito v klobčič brez tebe. Poleg mene obrisi telesa,tvoj vonj me opaja,želje izpolnjuje,obljublja nebesa. Z roko dotaknem se rjuh in blazine,toplota mineva in kmalu izgine,tvoj vonj ostaja, mi draži nosnice,mi solza spolzi navzdol do blazine. Z zaprtimi očmi naju gledam,ko klepetava, se dotikava, smehljava,nazdraviva s kozarcem vina.Sivina jutra mi odpre oči,bil si, zdaj te ni,le tvoj vonj še poleg mene leži. ja men je tut zlo ušeč ... no sm eno svojo napisala pesm tk ko sm rekla LJUBEZENVšeč mi je, pa ne vem zakaj.Po zunanjosti ni ravno lepotec, po notranjosti pa tudi ne .Nekaj me vleče k njemu.Omahujem ali naj mu povem ali ne...če bi mu, bi se vse spremenilo; nebi si mu upala pogledati v oči, tudi občasni objemi bi izginili.Če pa mu nebi pa bi trpela...tako kot zdajVsakič, ko ga katera objame...Res sem v dilemi...Najhuje od tega pa je, da že ima dekle, je zaseden.A še vedno upam;upanje umre zadnje.Kljub temu pa me obhaja neka slutnja, da nikoli ne bova skupaj.Rada bi ga objemala in poljubljala ves čas,a kaj ko ne morem.Boleča je ta nesrečna ljubezen.Rada ga imam, karkoli stori.Srcu preprosto ne morem ukazovati. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bubba 25. november 2006 Prijavi Deli 25. november 2006 evo še ena moja... sm mela tak naudih učeri ...upam d se vam bo dal brat ko je bl dovga ZAVEDANJA Zakaj me nihče ne razume?!Rada bi samo živela, brez problemov,Ki pa mi jih nenehno povzročajo drugi.Ne razumejo, da je puberteta najtežje obdobje življenja.Zdi se ti, da te nihče nima rad,a to ponavadi ni res,na srečo obstajajo tudi prijateljstva,ne samo ljubezni, zaradi katerih si nenehno negotov.Iščeš sam sebe…To iskanje je lahko dolga ali pa kratko,Lahko se najdeš že na začetku,Včasih pa se iščeš celo življenje.Vsi ti govorijo, da te razumejo, a te ne.Rečejo ti, da jim lahko vse zaupaš, a to ni res.Če si drugačen, te odrivajo,če si enak,pa si kot robot.Kaj pa naj boš potem?!Vsak je edinstven, neponovljiv,a veliko se jih tega ne zaveda…Včasih so glasba in knjige vse kar imam, Znajdem se v popolnoma drugačnem svetu, vživim se vanj.Ta svet je veliko preprostejši kot resničen, zato pa ga tudi imam, ker preprosto ne prenesem realnosti.Vsi se ženemo h nečemu,od česar bomo imeli korist v prihodnosti.Zakaj prihodnost?!Zakaj ne sedanjost?!Treba je živeti za trenutke…trenutek sončnega zahoda, trenutek, ko ti nekdo nakloni nasmeh,trenutek objema,trenutek, ko si sam s sabo.Veliko je teh trenutkov, samo zavedati se jih je treba.Potrebno jih je ceniti.Ljudje smo najpametnejša, a hkrati najneumnejša bitja.Sami sebi in drugim otežujemo življenja,kar pelje počasi, a vztrajno h izumrtju.Naenkrat bomo izginili.Za vedno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 25. november 2006 Prijavi Deli 25. november 2006 bubba..........pohvalno kar naprej Kadar se cilji nam umaknejo v temo,ko sebi in drugim obljubimo tišino,ne iščemo več nikogar, ki ga ljubimo,ko še svojo in tujo preziramo bolečino;ja takrat, takrat počasi že umiramo........... Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 Nekoč, v tišini svojih besed sem obstal...v bledi omami tvoje lažne sreče , sem odprl vrata teme. -ni bilo belih rož , ne modrega sija, le prah na poti mojih spominov in mojih želja -se je smehljal. Nisem verjel, toda drevesa žalosti so mi povedala zgodbo. Tisto, ki ti je všeč,tisto - ki nosi smeh v dlaneh ,tisto, ki rojeva nežno srečo tisto - ki ne mara zrcal pred seboj ,ki da ti , ne vzame.... do nebesnega svoda visok, se prag - med vrati je zdel....v tvoji nežni žalostisem ti povedal zgodbo dreves....tvojo dlan sem vzel v svojo, ti dal tisto, kar so pozabili , najini čevlji stare pozabe so prestopili prag ... Na oni strani -je svet,je pomlad in otroški jok, ki daje ti tiho srečo in spokoj- v duši in srcu.Tvoja dlan je vztrepetala v modrem vetru neskončnih čustev se prebudilil je nasmeh ,nasmeh najinih upov...-bil je jutrišnji dan ..... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 Nekoč, v tišini svojih besed sem obstal...v bledi omami tvoje lažne sreče , sem odprl vrata teme. -ni bilo belih rož , ne modrega sija, le prah na poti mojih spominov in mojih želja -se je smehljal. Nisem verjel, toda drevesa žalosti so mi povedala zgodbo. Tisto, ki ti je všeč,tisto - ki nosi smeh v dlaneh ,tisto, ki rojeva nežno srečo tisto - ki ne mara zrcal pred seboj ,ki da ti , ne vzame.... do nebesnega svoda visok, se prag - med vrati je zdel....v tvoji nežni žalostisem ti povedal zgodbo dreves....tvojo dlan sem vzel v svojo, ti dal tisto, kar so pozabili , najini čevlji stare pozabe so prestopili prag ... Na oni strani -je svet,je pomlad in otroški jok, ki daje ti tiho srečo in spokoj- v duši in srcu.Tvoja dlan je vztrepetala v modrem vetru neskončnih čustev se prebudilil je nasmeh ,nasmeh najinih upov...-bil je jutrišnji dan ..... neverjetno , kako lepo Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 Zepo lepooooooo Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 neverjetno , kako lepo zakaj neverjetno- saj se tukaj predstavljamo le s tistim, kar mi hočemo, da drugi zvejo o nas...sicer bom pa še kakšno napisal- le čemu ne... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bubba 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 (popravljeno) ja js bi pa rekla sm hvala za puhvale ...sm kr bl vesela pustala...bom še kj napisala ko bom mela naudih hehe sm neki bi še prašala...če mi lahka en razloži ka je proza ( sei sm prov napisala ne? ) pa učem je razlika med poezijo pa prozo Popravljeno 26. november 2006 -> bubba Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 zakaj neverjetno- saj se tukaj predstavljamo le s tistim, kar mi hočemo, da drugi zvejo o nas...sicer bom pa še kakšno napisal- le čemu ne... ja, kaj naj rečem, menim ,da si talent.....impresioniralo me je ...razblinila se je tudi ena izmed podob, ki sem si jo ustvarila o tebi, prijetno presenečena. Ne vem kaj si želel napisati o sebi, vem pa kako je odmevala v meni. Čarobno in nežno in z veliko mero sočutja Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 Drevo stoji pokončno in vzravnano.Srce bije v svojem ritmu, poskočno.Srce ve , naj si je dokončno. Telo je spočito in spokorjeno.Izmučila me je neizmernost vsega,ljubezni, veselja, sreče, bolečine,nezavedanja drugih in sebe. Kar v nočeh sem iskala, za kar sem jokala,želela in hrepenela,se je zjutraj zbudilo , se razveselilosonce novega jutra me je vzdramilo. Šla sem tja kjer moja duša sanja,reka zelena teče in žubori, odplavlja,vse kar je bilo neizmernega se odpravlja,se umirja in išče resničnost, ustavlja. Na začetku bo šlo počasi, umirjeno,brez hotenj in obljub,vse polno bo praznine,vztrajati se splača, vse nekoč mine Ni še čas, da bi bila hrana cipresam Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Neri 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 Telefonna mizi.Še vedno čakamnaj pozvoni...Moje teloŠe vedno čakamda v hrepenenju vzbrsti...Duša čakada se mir naseli..Ti, še vedno TI...Čakam... Ledeni oklep okoli srca,nekje v daljavipadam brez dna...Miru si želimiščem svoj cilj,pred ovirami stojim...Ne znam naprejpred mano zid- nepremagljiv.Miru si želim- le kje ga dobim? Tema,tipam naprej...Bog daj mi roko.Zastonj se oziram v nebo...bog ne daje pomoči.Ukrasti jo moramnimam moči...Vemmoram naprej.Čeprav ne vem kako... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 Glasna je tišinain nežna glasba skrivnapreplavljata sobo mi.Počasi se pojavlja plima. Življenje hoče sanjekot otrok potapljam se vanje.V noči z luno obsijani se pogreznemin znova jadram po svodu nebeškem . Včasih potonem v temiin plavam na otok, ki leži v meni,palme in bori na plaži peščeniposlušam škržat, ki veselo se ženi. Od zeleno modre barve morjav ustih suh občutek me zažeja,temna senca je postala zlataobala prazna pusta polna blata. Zato ugreznem raje se v sanje,čakam , da namesto lune sonce vstane,poglobim v dno se duše svoje,vse bilo samo laž je........... Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 vsak v sebi nosi tri ljudi:kar o sebi misli si,kar v glavah drugih se pojaviin to, kar resnično je v naravi komu zdaj to je razumeti,ko ljudem mar so le kotleti?mudi, mudi po svetu se hitetiza oslovo senco nam je ihteti Vem točno, kaj mi je storitigovorijo posvetni konvertitiVem točno, kam mi je stremetivsak dan drugje moji so obeti Če le množici lahko sledimzagotovo zlahka se zadovoljim.Če jih je veliko, sigurno vsi vedood kod sem in kam gremo. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 čas mojega otroštva Moj svet ...hodi po temnih poteh,mimo hitijo...mrtva polja.skril sem se ..na črnem stopnišču,-kjer starke so močile črna tla...sinovi...-le kaj ste storili ? V mladem srcu ...prve misli so utonile ,in roke- kako majhne so bile... težka drevesa so hodila z menoj,v samotnih nočeh ..sem jih sanjal ,kdo ve..kje so sedaj , kdo ve- kje je tisti majhni rajki sanjal...sem ga nekoč. Na tržnici obupa ..so prodali resnico,v meglenih urah jutra..je pošla,trgovci ...so pobrali zaslužek,ujeto nebo, izkrivljene mlade sanje ,košček, zadnji košček srca. Zunaj sem stal ..megla za menoj,stare besede in novi otroci.v polovični steklenici sem nesel udobje duhav belem dnevu sem bežal pred seboj..v sivi,težki ,mračni..svet. V starem srcu ...stare misli so utonile,roke so večje...le manjše je srce... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.