nimbus 2. maj 2009 Prijavi Deli 2. maj 2009 ena zenovska pesem... gre pa tako fear and desire,fear and desire,fear and desire... fear,fear,fear... desire,desire,desire! Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doorwoman.p 17. maj 2009 Prijavi Deli 17. maj 2009 Bodi tiho,ko je največ besed.Ob njih predolgo iščem,kar čutim.. ko umikam pogled..in ne želim videti sebev zmedi srca,mi poglej v oči. Povej da sem edina,ko se imam najraje.In odidi,ko te najbolj iščem. Ni besed in recepta,za sanje, ki so prišle..zvok, ujet v meni od nekdajgovori preveč.. vonj nečesa,kar poznam od nekdaj..in iz tišine stkane nitise svetijo v neskončni globini. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 1. junij 2009 Prijavi Deli 1. junij 2009 Ušla sem iz sveta in zdaj sem daleč stran.Po dolgem času se prebudim v sončno jutro.Pozabila sem že, kako je, ko te zlat žarek za dobro jutro poboža po licu. Samo gledam in se čudim.Gledam v prah, ki se svetlika, ko pleše po žarku.Poslušam ptice, ki zunaj povprek ščebetajoin me vabijo, naj poletim z njimi. Vstanem - in poletim z njimi v nov dan.Vsak dan znova.Vaskič mi uspe narediti daljšo pot do še lepšega jutra, in sonce je vsak dan bolj svetlo, bolj rumeno. Ko bi le lahko ostala. Ko odprem oči, sije sonce na moj obraz.Mehke ročice se oklenejo mojega vratu,nežen glasek zašepeta: "Mami." Zdaj vem, ne bom še odšla.Moje ptice bodo počakale na moje srce.In čudno, tudi tukaj je sonce rumeno in s svojimi žarki naju poboža za dobro jutru, za lep dan. Citiraj živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 6. junij 2009 Prijavi Deli 6. junij 2009 Skrivnost Ko greš skozi življenje besedmetuljev in moških likov,ki so vedno enaki,ampak vseeno malo drugačni,ko greš skozi to življenje,takrat moraš vedeti,kateri so moški likivotlih besedbrezglavi metuljinikogaršnji spominstara željanova kri,to moraš vedeti....preden postanešnjihova koža. TAle mi je pa všeč...ko jim koža postane prestesna...potem ... Spomin se vrača k tebi, še vedno kakor čudež, si v meni, ne uspem pozabiti te, ker pomeniš mi vse. Sedaj občutm tvoj prezir, ne uspem se spraviti v tir. Kakor me um vodi, se vrtim v usodi. Krog ljubezni te, katera ranila me je. Bila najlepši je cvet, v vseh teh dneh. Na zemlji ni lepše je stvari, kakor si ljubezen ti. Kateri napolnil moje si srce, vzbudil v meni skrite si želje. Sedaj živim od spominov teh, punčka v tvojih lesketajočih se očeh, to mi zadostovalo bo, na vseh nadaljnih poteh. Oful lepo... Vem. Nekoč, nekje,srečala te bom. Nenadomaprekrižalboš mojo pot. Ne bo lepih besed,ne solza inprepričevanj, ne bo velikihdejanj in danne bo načrtovan. Le zgodilo se bo. Čakam, veš...že čakam na to... Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 9. junij 2009 Prijavi Deli 9. junij 2009 ko čike ti skaditazaden kurc pri miziin ti kelnarca težid bo večer še bl u pi*zdi prideš vsa nasmejanalasje se ti svetijo od želatinefant tvoj je stoposto nardil ti frizuros svojo navijalko kolk je že minilo?5ur od kar si me nazadnje poklicala?čeb mel še kej čikov pr sebsmi sploh nbi zdelo d smi ta dan še kej bolj zasrala. samo pole se pej več ne boš smejalak sm pobruhu ti avtoin wdrsu ti farbu s ključem z svečkeevonajboljše ti želimza svoj rojstni dan Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Fish655 10. junij 2009 Prijavi Deli 10. junij 2009 Ali lahko prosim povem svoje mnenje,V tišini, brez prekinjanja.Ali lahko zakričim kaj si mislim,brez obtoževanja? Ne potrebujem staršev,ki ne poslušajo.Je preveč,če si želim razumevanja? Sem morda grešen kozel,tisti, ki si ne zasluži življenja,saj samo diham,ne smem imeti niti najmanjšega veselja? Ne mislim odnehati,nočem zapreti svoj kljun,tudi jaz začutim vaše besede,nisem imun. Včasih me samo pustite na miru,ne govorite o meni,kakšen sem in kaj delam,zamislite se raje o sebi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trolchek 29. junij 2009 Prijavi Deli 29. junij 2009 Ena mala pesmica,posvečena mojemu vilinčku: Življenje je težko,le s tabo lepoje gledat v nebo,rzmišljat kaj še bo. Ti si me prebudilin me spremenil,mi življenje osvetlilin ga prenovil. Kr nr morm sploh verjet,obrnil na glavo moj si svet,to je za znoret. Da se dušo dvojčico kdaj srečaje ogromna sreča,a vsi vemo da rada ji sledi nesreča. Odkar sem te spoznalasem se tega bala,ker use bi zate dala,vse da skupi bi ostala,ampak zj bo cela štala. Vate sem se zaljubila,zdj te tok hit bom zgubila,svet naja nalašč ovira,tega ne bom oprostila,ker te vedno bom ljubila,najrajš bi se kr ubila,sam s tem ne bi nč rešila. Veš, ti si moj srček,ti si moj svet,za to ni pravih besed,noro si te želim objet!Zame ti si vse,si moje življenje,moja duša in srce! Ljubim te! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 29. junij 2009 Prijavi Deli 29. junij 2009 ko čike ti skaditazaden kurc pri miziin ti kelnarca težid bo večer še bl u pi*zdi prideš vsa nasmejanalasje se ti svetijo od želatinefant tvoj je stoposto nardil ti frizuros svojo navijalko kolk je že minilo?5ur od kar si me nazadnje poklicala?čeb mel še kej čikov pr sebsmi sploh nbi zdelo d smi ta dan še kej bolj zasrala. samo pole se pej več ne boš smejalak sm pobruhu ti avtoin wdrsu ti farbu s ključem z svečkeevonajboljše ti želimza svoj rojstni dan Fish in Trolchek - lepo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 2. julij 2009 Prijavi Deli 2. julij 2009 Iz rokava Če bi odštela vse samoglasnikebi ostalo črk.... 26.. ena gor ena dol. ta mora bit z levega rokava... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 18. julij 2009 Prijavi Deli 18. julij 2009 Brother Deadweight,In the Temple of Nonsense he did dwell Once he set out to the wide wide worldof which to his brothers he would tell He ventured forth, closed the door and crossed the moorhe was sure the world was full of thrill But lo! The spectacle of the world was rather poorhe thought himself in his cloister still Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 21. julij 2009 Prijavi Deli 21. julij 2009 worldly wisdom Ne ve nič, kdor s srcem ljudi skuša privabiti,daj jim jesti in še piti,pa boš videl množice k tebi priti. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
chanceux 23. julij 2009 Prijavi Deli 23. julij 2009 Zlata Pri tkanju preproge po predlogi, navdihnjeni od znotraj,mi je zmanjkalodtenek preje.V klobčičih zlate, ki jih nisem šla iskat(češ, saj ne bo opazno),so ostali prameni njenih las,s katerimi so se igrali prsti ob njej sedečega,visokoleteče pticev njunih očeh,mehak odsev dogorevajočihpolen v kaminu.Podrobnejši pogled razkrije – v kozarcih muškat brez leska, na prstancih medlo senco,na levi strani sobeuro brez kazalcev in uteži,fotografije na steni,katerim je odvzet pripis in datum. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest razlika 28. september 2009 Prijavi Deli 28. september 2009 Končno ena dobra poezija Velja.Gremo.Natančno začrtamo smernice, nakar jih malo upognemo in gremo strmo proti cilju. Zjutraj ni bilo sivoni bil Robinzon Kruzobil je svitin brinin skoraj jasno nebo.Par smreknekaj jelkkup nadebudnih sosedv kleti pa zaboj. Ozimnica. Velja.Gremo.Natančno začrtamo smernice, nakar jih malo upognemo in gremo strmo proti cilju. Jap. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 28. september 2009 Prijavi Deli 28. september 2009 ok. velja.ampak to je bilo zjutraj.natančno začrtane smernice.sedaj je pa noč,ko se vrne dvomin misli postanejo obskurne.nič več ravnine,nič več varnosti.pride dvomin kljuje, kljuje,prav do jutranjega svita,ko pride spet dan in nadebudne sosedein se spet lahko pretvarjamo,da je vse v reduin je bila noč leže pozabljen privid.a pride spet,vedno znova in znova,kot večno vračanje,dokler se končno nePREBUDIMO. jap... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest razlika 28. september 2009 Prijavi Deli 28. september 2009 A pride svet Pride svet svetal ves svetel ugaša samo po robovihnikoli ostrihvčasih Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 28. september 2009 Prijavi Deli 28. september 2009 prišla je noč,temna, srhljivain mi globoko reže v obraz.vran,ki mi najavlja usodo,se brezupnospušča v opustošeno deželoizgubljene duše.le velike inprestrašene očise še upirajo trenutku groze in to telo...ta uboga kopicavotlih kosti in toplega mesa.a obstaja upanje, kajtidanes si ti na vrsti.............DA SE PREBUDIŠ. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 28. september 2009 Prijavi Deli 28. september 2009 DA SE PREBUDIŠ. v sončno jutro omame noči, ki ti je odprla oči,da si lepa, a slepa. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 29. september 2009 Prijavi Deli 29. september 2009 in je prišlo jutro,z njim jutranjarosa,ki je odplaknilagrozo prejšnje noči.oko se zbristriin krivulje so ravne,sosede zopet čebljajoin smreke vztrajajo,le meni se zdida je vse tosamo tja v tri dni.sem tu in zdajin vendar ne čisto.nekje v meničeprav skoraj neznatnoa prav toliko tudi gotovo,kljub vsemu sijajuin dobri volji,prenarejanju, optimizmuin osredotočenosti,že slutim grozoprihajajoče noči.in spet bomo imeli priložnost,kot že neštetokrat,vedno znova in znova,till death do us part................DA SE PREBUDIMO. AAUUUUMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest razlika 29. september 2009 Prijavi Deli 29. september 2009 in je prišlo jutro,blago je zanihalo inz njim jutranjarosa,spokojno ugašajoče vsevednosti,ki je odplaknilatudigrozo prejšnje ,in vseh ostalih noči.Zazdi se, kot daoko se zbristri, da v daljavo strmiin krivulje so ravne,nihče več ni krivsosede zopet čebljajov ranem jutru izgovorov ni.in smreke vztrajajo,ker nimajo oči,le meni se zdida marsičesa več ni,da je vse to,samo ugibanje,samo tja v tri dni.Nahajam se,sem tu in zdajvčasihin vendar ne čisto.In res,nekje v meniglobokočeprav skoraj neznatno, utripaa prav tolikokolikor vem, da tudi gotovo,ob vsej ogromnosti,kljub vsemu sijajuprešerni polnostiin dobri volji,se nisem nikoli predajalprenarejanju, optimizmutemveč zbranostiin osredotočenosti,in kljub temuže slutim grozo,kot predigro prihajajoče noči.Zaspali bomoin spet bomo imeli priložnost,ne bomo je izrabilikot že neštetokrat,temveč bom tako kot vedno,vedno znova in znova,ponavljali:till death do us part Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 29. september 2009 Prijavi Deli 29. september 2009 AMEN Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina_Krneki 10. oktober 2009 Prijavi Deli 10. oktober 2009 Oni, Vi, Jaz in vsi Ko nenadoma obmolkne vse...Ko karnaenkrat vse prazno je...Takrat začutim strahoten mir...Takrat sem mirna in varna. Ko nenadoma obmolknete vsi...Ko obenem nobenih misli ni...Takrat obnemeli izrazi vaših lic...Takrat začutim prazno celoto. Ko nenadoma me več ni...Ko potihem vse skupaj spolzi...Takrat iščem objem zavetja...Takrat želim si le biti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest razlika 27. november 2009 Prijavi Deli 27. november 2009 Nič se ne sprašujem, vse že vem podnaslov Dobri začetki Mali je častak res,krotek.Kot da ga ni. Zgodba, ki ni pojasnilo Zmišljevati si je greh. Ampak, včasih je nič.In ko je nič,Ostalega ni. Zgodba S hrbtom obrnjenim proti gostilni,se je en navaden človek odpravil proti tistemu, kar si je v svoji razmišljeni glavi postavil kot cilj in se je ustavil, da bi še enkrat sam s sabo dorekel vse skupaj, pa je začel pihat veter. In je pihal in pihal. In pihal. Postalo je mrzlo. Na hitro se je zvil v klopčič, pričakoval je, da ga bo zamedlo listje, vrečke in ostala izolacija, no, pa ga ni.Zjutraj se je zbudil nadvse svež in šel na sladoled. To vse spada skupaj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 28. november 2009 Prijavi Deli 28. november 2009 Pesem kar tko mal Naša psihična konstitucijain vse te intecije,načrti kaj vse bomo naredilis temi ubogimi življenji,se porazgubijo v smerehpovprečnosti.Tisto kar nas delaedinstvene,je tisto česarse hočemo na vsak načinznebiti.Vstopamo v vlogein vloge nasvklepajo.In tako se vedrostdvajsetih letspremeni v zaskrbljenopreskrbovanje srednjihin svet plaho zročezadnjih let.Svet se pa godiv trenutnih manifestacijahin se mu niti ne sanjakako zablodeli so naši umi.Ne vedeti,ne misliti,ne soditi,v skrajnem pomenu,celo ne biti...to so naši imperativi.Za vse ostaleobstajajo pa razprodaje.Živel kapitalizem x!x Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest razlika 2. december 2009 Prijavi Deli 2. december 2009 Že 100 let me ni obšla slabost Ja, že 100 let................ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 6. december 2009 Prijavi Deli 6. december 2009 ODREŠITEV Sonce sije,svoje tople žarkepošilja po tuji jesenskipokrajini in jo bodri:"Daj, ni še konec,zima še ni prišla!" Vozim se v vlakuin se čudim svoji zmedenosti.Smešno, ampak ne vemkako naj se počutim.Ne vem, če je zimazame že prišla. Nesposobnost združitve infatalna želja po totalnostimi vsajata nihilistične misli.Daj, pridi pome...Daj, pridi vame...in misli moje mislivsaj za trenutek,vsaj za kratek hip. Mogoče bo potem posijalosonce tudi na mojo jesen,mi pustilo uživati v njenihsladkih trenutkih brezskrbnosti. Do takrat pa filozofijaedina moja tolažnica,ki me vedro spremljav včas trpkostih.Je čisto neprizadeta.Vsaj tu se ne slepimin vem kako naj se počutim.Namreč...Sicer ni tisto Vse, je pa skoraj Tisto. Dan za dnem,trenutek za trenutkom.Kot je ponavljanje nujno za vrhunec,je miselna konsistentnostpogoj odrešitve.Pa čeprav fantazmatske,pripomni freud.Ampak ti, ti mi povej za kakšno odrešitvijo stremiš,in jaz povem ti kakšen človek si.Ti beštija. Bolje, da sije sonce. Kar sonce naj sije! nimbussoa Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.