Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 11

Marsa

Recommended Posts

• Komentarji 2,8k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Kapica, kaj pa vem, pred kake pol leta je meni umrl stric, ki ga tudi že par let nisem videla, pa ko sem bila mlajša, sem se dostikrat "merkala" pri njegovi družini, pa tudi nisem občutila kake žalost.... xrolleyesx :inocent: xsrcx
Če hočeš biti srečen....BODI!
Deli na socialnih omrežjih

emmmmm lunatiki.....

Žal mi je, da zvem dve slabi novici naekrat,

tudi tamanjšo, da že 11 let nisi videla dedka;

enega dedka nisem nikoli poznal, ker je izginil v tadrugi vojni,

danes mi je žal, da nisem mame, dokler sem jo lahko, o njem več spraševal,

ti imaš še čas, da kaj lepega izveš o njem. xsrcx

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

kaj češ, kapica, sama nobene babice sploh nisem poznala, tudi en dedek je prej umrl, predno sem se rodila... eno teto sem šele lani spoznala in to na pogrebu strica... Taka so včasih zamotana pota življenja

Moje sožalje

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

Sožalje kepica za dedka.

Sej včasih smo res taki, da si ne vzamemo časa al pa priložnosti za druženje, pol pa enkrat pride tko da nimaš več šanse... se moram mal zamislit. :sori:

Mushi

Ja, tudi jaz enih svojih starih starsev nikoli nisem videla, sta umrla davno rped mojim rosjtvom, druga stara starsa pa sem videla dvakrat v zivljenju, ko sem bila stara 5 in 6 let.

Sem kot majhna pogresala stare starse, 'vsi' so hodili k babicam... jaz pa ne.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Guest sanjalica

Kapica... verjetno sem tukaj jaz zelo "hard"...

Zame niso sorodstvene vezi tisto, kar bi mi naredilo "hudo" v tistem danem trenutku...

Če mi umre teta...bi verjetno bila dosti manj žalostna, kot če naprimer zvem, da je umrla katera od aktivnih Lunatik...

Je pač tako - na določeni stopnji izgubimo povezavo z enimi ljudmi...najdemo pa se z drugimi...

Življenje pač gre naprej...

Če ti ni hudo... je toliko lepše zate...

Opravila boš slovo od njega...in to je to.

Živi in se veseli... (saj smo govorili nekje, da je naša žalost ob smrti dejansko naš egoizem... torej pač - nisi egoista x;)x )

joj kaj se tle v vasi druzbi prijetno pocutim! piko bom upostevala tvoj nasvet...ceprav bolj tezko! ker o njem lahko kaj zvem le od mamice, una pa ne zivi pri nas, in mamo full mal stikov... sanjalica se bom potrudla naredit slovo pa da bo to to..., kaj pa vem... tko cudn je tole... ni kr bi mogl bit! kr je pa, pa nevem kaj je... je marsa zoprno je ta obcutek neki cist naravnega it k babici, tko kot vsi drugi, ti pa ne... sj js tega dedka nisem vidla zdej ze 11 let, un drug mi je pa tko umru ko sem mela 1 leto starosti...eh.....tko prblizn kt tle vi drugi! ze kr zaza pa sstanka, tud ne poznata al pa eh kr neki.... tnx mick da ni nc hudga ker ne cutim nc posebne zalosti..., sam mam pa cudn obcutek krivde zrd tega...

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

kapica, nič ni hudega če nič ne čutiš, se zgodi... občutek krivde, ti pa verjetno okolica nabija oz. vzgoja nekje globoko v tebi... kao ko nam nekdo umre, se mora pa kar svet ustaviti in vsi v črno in v jok in.... vsak drugače sprejema izgubo

.... mogoče pa je to trenutek za obnovo stikov... včasih rabimo kak tak dejavnik..... če bo negativnost ob ponovnem snidenju, dobiš potrditev zakaj je odtujenost sploh nastala, če pa pozitivno pa spet veliko novega pridobiš...

Včasih odnosi v sorodstvu pač niso takšni kot naj bi teoretično bili. Če torej nikoli ni kakšnega posebno pristnega odnosa z nekom iz kakršnegakoli razloga, normalno da človek ne občuti izgube. Je že v redu, Kapica, nič nenavadnega x;)x .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

...ceprav bolj tezko! ker o njem lahko kaj zvem le od mamice, una pa ne zivi pri nas, in mamo full mal stikov...

Kapi, sedaj bo morda trenutek ali pa priložnost, da bosta imeli malo več stikov? kaka pošta ali kak tel. razgovor o atu? (Samo ideja, nimkakor ne mislim, da bi morala ... ali da je tako prav ...)

Včasih gre, včasih ne gre. Vsaj take izkušnje imam sam.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

Moja teta je umrla na moj rojstni dan...

Prisla sem dam po kasete itd., mama pa cisto down, pove, jaz pa - namesto da bi ne vem kaj - sem sla kot dogovorjeno zurat s frendi.

Mama mi je ful zamerila to.

Meni pa ni bilo za tugovat, pa se tale teta mi je vedno delala krivico, sem imela obcutek, da me ni marala...

Sem pa se za ocetov pogreb razmisljala, ce cem sploh it. Kul da sem sla.

Na stevilne pogrebe, ko se je kao 'od mene pricakovalo', da grem, nisem sla. Tudi jokala nisem ne vem koliko nikoli oz. se ne spomnim, da bi, razen enkrat, ko so igrali Tisino na pogrebu od frenda. To je bilo pa res zalostno, presunljivo, no...

Ko je umrl oce, sem jokala za sabo... za majhno puncko tedaj...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ce je to normalno, da nama ni nc hudo?? mislim, ah ne vem.... sej vem, da... eh...

Po mojem je, jaz ničesar več ne občutim, ko starci umirajo, ki jih nisem videl že par let. Ni pa dobro, da z sestro to pokažeta okolici. Ne zaradi vaju, zaradi njih.

Edino za enim dedekom mi je bilo full hudo, sem ga imel zelooooo rad. :sori: Pa še prvi me je zapustil od vseh starih stašev. :sori: Sma krave skupaj pasla, pa ko sem bil na počitnicah pri njemu, sva vedno spala skupaj (razen, ko je gnjavatorka stara kaj izsilila :o|o: (ker sem pač dedka imel raje)).

Ugotovila sem, zakaj me komarji vec ne pikajo.

preprosto, ker pikajo pac Tima. xDDx

ker zdaj, ko ga ni, sem pa vsa popikana in eno sem slisala brencati, pa se je potuhnila, me je pa picila tolk grdo, da imam kar trdo bulico - pa na dekolte, pa zgleda kot da imam ogaben tur. x:o)x x:Dx xrolleyesx :xx!: Pa se srbi me. :o|o:

Picasso

Guest sanjalica

S kakšnim veseljem sem začela brat Marsin post... KONČNO x!x nekaj več kot pametnega... ker pikajo me samo še komarji... in to z užitkom... (ne vem, s čim jim nudim takšne užitke, da se vedno znova in kar naprej vračajo name)...

Potem pa :eek: - da nič ne bo iz tega....

Spet me čaka... komarja pikarija.... :sori: :o|o:

...Sem pa se za ocetov pogreb razmisljala, ce cem sploh it. Kul da sem sla.Na stevilne pogrebe, ko se je kao 'od mene pricakovalo', da grem, nisem sla. Tudi jokala nisem ne vem koliko nikoli oz. se ne spomnim, da bi, razen enkrat, ko so igrali Tisino na pogrebu od frenda. To je bilo pa res zalostno, presunljivo, no...

Ko je umrl oce, sem jokala za sabo... za majhno puncko tedaj...

U Marsika tole me je prav ganlo zdajle...

Pogrešanje očeta. Pravzaprav so vedno z nami in seveda tud fizično smo mi del njih...Mamo sem ogromnox pogrešala kot majhna in tud očeta, zdaj pa onadva mene. ...no, zakaj pišem spet semle...

Veš moj oče igra trobento (z levo roko, ker je invalid brez desne) in dolga leta je igral Tišino tudi na pogrebih. Ali sem ga čakala ob pokopališču oz. kadar je bil dež sem mu držala marelo, bila sem na ogromno pogrebih (in seveda jih nisem poznala), nekaterih se še vedno spomnim, enega mladega nogometaša, ki so mu dali spomenik v obliki žoge...Veličastna mi je ta melodija, tam ob enem pokopališču je mali hribček in se spomnim, kako je oče šel tja gor in igral. In doma so vedno, še zdaj-ko že par let ne igra več Tišine-prihajajo v črnem in prosijo, če pride igrat... Oče je Škorpijon, tu se lahko to poveže in sonce imam v 7.

Ja prepričana sem, da je umrli prisoten na svojem pogrebu, duša še blizu nas in se poslavlja, mi pa največkrat ne znamo prisluhnit...

Prav je, da gremo na pogreb tudi če nismo poznali dobro, vsaj mala uteha bližnjim, tako menim...

Sicer pa - ljudje potrebujemo da nam kdo pove... kaj ga moti; potem začnemo premišljevati o tem... in lahko napredujemo; če pa nam nihče tega ne "pokaže" pa lahko capljamo na mestu... Še vedno imamo dve možnosti... ali sprejmemo kritiko in se spremenimo, ali se z njo ne strinjamo in nadaljujemo po starem.....

Ne me basat! :xx!: :xx!: :xx!:

Oprosti Sanjalica, vendar že dolgo nisem prebrala kaj tako groznega. Imam bolj izraženo potrebo po osebni svobodi, pa me je tvoje pisanje zbodlo. Najbolj del, kjer naj bi capljali na mestu, če nam tega nihče ne pokaže... :xx!: :V: :O: ....in zakaj bi se spremenili? Komu na čast ali potrebo? Kateri je kriterij za kaj takega? Zakaj bi človek MORAL biti drugačen, tak, da bi požel splošen konsenz?!? In koliko časa bi mu to uspevalo? Sploh mu ne bi. Sploh če mu 'odpirajo oči' osebe, ki se pošteno predstavijo kot cinične in tečne.

Halo!

Sicer pa, oprosti še enkrat :palec: : pisala si v prvi osebi, vendar v množini.Morda imaš okoli sebe osebe, ki tudi potrebujejo feedback informacijo od 'dobrohotnikov'.

--------------------------------------------------------------------------------------

Kapica :sori: :sori:

Pomeditiraj malo, nono te bo začutil in ti poslal svoj znak x:)x x:)x x:)x

Ja, Stanka, pac kao, spremljanje na zadnjo pot. Saj je lepo.

Vem, da je skorpijon tvoj oce, sem se takoj spomnila, ker imam pa se eno zgodbo s tisino, ta pa je bolj zabavna, a je pa tudi povezana s skorpijonom...

namrec moj svak je igral Tisino ponoci na zuru in so prisli kapsi... Sam je henco, ker je pac tisina, in mislim da je se nekaj siknil, ces, saj tisino igram. xDDx

Se nekaj s pogreba - na tetinem pogrebu sem bila cisto kul, ko sem bila stara kakih 5 let in ful sem imela rada tisto teto in sem potem po pogrebu, ko je bilo vsega konec, vprasala - kdaj pa bo teta Milka nazaj prisla? xDDx :8):

Picasso

zakaj bi se spremenili? Komu na čast ali potrebo? Kateri je kriterij za kaj takega? Zakaj bi človek MORAL biti drugačen, tak, da bi požel splošen konsenz?

Ruby ja sej se strinjam, tud sama znorim, če me kdo kaj omejuje ali v kake "obveznosti daje" ali norme obnašanja. :palec:

A včasih si kdo dela škodo s svojim obnašanjem, pa se ne zaveda. To, da se bo spremenil pa je itaq vedno samo njegova odločitev oz. izbira.

Ma sem se včasih zasekirala, če je moj našel kaj za skritizirat, tudi do solz, tudi mesec dni sem bila "tuhtač" brezveze, zdaj mu rečem: "Deal with it! -> taka sem in pika .

Marsa, kar slišim to melodijo zdajle. Kdo si je izmislil tako ime...Tišina.

Veš, da je bila to nekoč najprej plesna muzika, kdo si je spomnil in to spremenil v pogrebno...

Tista punčka je bla pa navihana in posrečena, ja kdaj pride... x^x

Guest sanjalica
Oprosti Sanjalica, vendar že dolgo nisem prebrala kaj tako groznega. Sicer pa, oprosti še enkrat  :palec: : pisala si v prvi osebi, vendar v množini.Morda imaš okoli sebe osebe, ki tudi potrebujejo feedback informacijo od 'dobrohotnikov'.

Nimam ti kaj oprostiti.

Argumentiram... :D ... ti pa po svoje :D

Nekoč sem se družila z ljudimi, ki so precej kleli...

Navzela sem se tega, pa sploh nisem opazila...

Dokler mi nekdo ni rekel... od kdaj pa ti tako kleješ??? Komaj takrat sem se zavedla...

Na firmi smo bili klapa... vsak dan smo šli na pijačko..

Pili smo deci-deci (deci piva, deci stila)... 6 nas je bilo v klapi... in vsak je plačal "rundo"...

In to vsak dan...

Potem nekega dne mi sin pravi... "Mami, pa ti vsak dan... prideš pijana domov"... :eek: ... sem mislila, da me bo kap!

Po tistem... sem se umaknila iz tiste družbe... in nisem več...

Nekdo mi je na forumu rekel, da preveč "osebno" prišem o sebi...

Premislila...in še naprej pišem tako... Te "kritike" nisem sprejela...

Enostavno - takšna sem...

Pa... ne potrebujem feedback informacijo od dobrotnikov, ampak... enostavno da vidim, kako me drugi sprejemajo in doživljajo...

Ja, jaz pač potrebujem...tudi to vedenje in videnje sebe v drugih očeh; čeprav je odločitev moja...

Nenavsezadnje... prijatelje imamo tudi zato, da z njimi predebatiramo tisto, kar čutimo mi, kar čutijo oni... in o tem potem premišljuješ...

Sprejmeš ali pustiš.

x^x

Ugotovila sem, zakaj me komarji vec ne pikajo.

preprosto, ker pikajo pac Tima. xDDx

ker zdaj, ko ga ni, sem pa vsa popikana in eno sem slisala brencati, pa se je potuhnila, me je pa picila tolk grdo, da imam kar trdo bulico - pa na dekolte, pa zgleda kot da imam ogaben tur.  x:o)x  x:Dx  xrolleyesx  :xx!:  Pa se srbi me.  :o|o:

x:)x x;)x

Zato mene kolegi radi vzamejo s sabo, ker potlej se vsi komarji spravijo name!

(če sem pa kje s sinom, pa navalijo na njega, mene imajo pa samo za dodatek na koncu...za sladico takorekoč!) x:o)x

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

Vseeno mislim, da je bil 'nesporazumcek', Ruby in sanjalica.

Kajti obe imata prav, tudi sanjalica, Ruby, ceprav je to nekaj groznega, kar si prebrala...

Komu na cast naj se nekdo spremeni?

To je res, a vzemimo primer - sodelavec v velikem kolektivu, sicer pa na majhnem prostoru, prdi.

ja, in seveda - po tvoje je to njegova odlocitev in izbira.

No po mojem pa ni, ker imam tudi jaz pravico ne prenasat tega...

V nobenem primeru ne moremo posplositi; sanjalica je pravzaprav mislila takole, v odnosih, ko se druzis, ko si si 'blizje', ti Ruby pa si prevedla na absolut, ona je bolj imela v mislih pocetje, ti pa znacaj, lastnosti...

... in ne gre skoz, kajti - seveda SE MORAMO prilagajati v lajfu, druzbi...

Vidta - men gre pa najbolj na zivce, ko kdo rece - tak pac sem... no, ne gre mi na zivce vec, ampak on ostaja tak kot je, dalec od mene, ki pa sem potem tudi taka kot sem, no saj to pa sem itak. xDDx

*

O, MucaMaca! x:Xx :palec:

Picasso

Guest sanjalica

Danes sem že nekajkrat zapisala...taka sem... ampak res, taka sem, kar naj nebi pomenilo, da capljam na mestu... v danem trenutku sem naprimer takaintaka...

Sem imela sodelavca, ki je bil zelo varčen. Tuširanje 1x tedensko. Pa je smrdelo tako..., da je bilo...jooooj.... Ko je prišel v pisarno, so vsi šli iz tiste pisarne... in ko odšel on ven, zračili na veliko...

Noben ni imel jajc, povedati mu...

Sama bi to storila..., nekaj časa bi bila zamera, potem pa bi pozabil; nenavsezadnje bi pa vedel, da nam "smrdi" in da se o tem pogovarjamo za njegovim hrbtom...

Se pa pač nisem vmešala, ker ni bil moj sodelavec... in ni "zasmrajeval meni".

Če bi smrdela, če bi mi smrdelo iz ust, če bi cmokala, rigala, če bi imela kakšno lastnost, ki bi šla sodelavki "zelo na živce"... bi bila vesela, če bi mi to rekla... Nekaj časa bi imela verjetno malo daljši (kilometrski nos) ampak... o stvari bi premišljevala... in mogoče... bi rekla... no, pa več nisem.. taka :D

Sicer pa se moramo prilagajati družbi, v kateri smo. Ne morem v službo v kratkih hlačah. Ne morem v službo neurejena... Ne morem v prostoru za nekadilce si nažgati čika... Ne morem pustiti posranega wc za sabo...

Ne morem si v pisarni vrtat po nosu in iskat suhe smrklje in iz njih delat kroglice in špukat v ljudi... ... juhuhu koliko reči.....

Jah, čeprav s periferije...se pač moram tudi jaz prilagoditi zahtevam civilizacije x^x ( x;)x )

Pa še ena komarska

bila sem na nekem izpopolnjevanju v tujini in v delu študentskega naselja so bivali sami črnci (ne Afroameričani, pač pa pa čisto ta pravi direkt iz Afrike).

Ker je bilo blizu jezerce, je bilo neznosno število komarjev. Po rokah in nogah sem izgledala kot najhujši džanki ..kot od injekcijskih vbodov, tako sem bila popikana.

Ko pa sem se pogovarjala s črnci, so mi povedali, da njih pa skoraj nič ne pikajo....in res, v primerjavi z mano so imeli samo po kakšno bunkico..... razumi, če moreš!

:eek: MucaMaca

(une srčke, a naj jih ukinem, da ne bom preveč osladna? x:Dx )

P.s. kaj imate tako grozno resne debate dons, pa kaj vam je???

P.s. kaj imate tako grozno resne debate dons, pa kaj vam je???

Čim je Sonce v Leva skočlo pa se vsi neke vun mečemo... x:Dx x:o)x

uf, smo dobri, nas morm spet pohvalit in to prav osladno pohvalit x:o)x :vragec: :palec:

U Bobnar kaj jo poznam, se mi zdi, da ja x:o)x

to ti je dobra vaja, da nekaj potoleriraš... xrolleyesx x:Dx

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...