daisy 24. april 2002 Prijavi Deli 24. april 2002 Ko sem v podnaslovu prebrala tudi besedo "zvijače", sem se spomnila, da vedno najdem kakšno prijateljico, ki še ne pozna pravega vrstnega reda delanja biskvita: Osnovni recept, ki vedno 100% drži in "rata", je:X jajc (npr.4 jajca)X krat 3 dag moke (torej 4x3= 12 dag moke)x krat 3 dag sladkorja (torej spet 4x3=12 dag sladkorja)vanilin sladkor, limonina lupinica.. za temno torto grenak (pravi) kakao (kake 5 dag) Seveda stepemo z mešalnikom najprej trd sneg (noter malo sladkorja, da je trši), nato stepemo v drugi posodi rumenjake s sladkorjem, vanilin, limonovo.. potem pa TRIK, ki ga očitno ne ve vsak:najprej z vilicami rahlo vmešamo sneg v rumenjake !! in šele nazadnje -nežno, tudi z vilicami, vmešamo moko. Vse ostane penasto in rahlo.Pečemo na 180, koliko minut pa ne vem točno- bom napipsala "pečemo dokler ni pečeno (take podatke najbolj obožujem v receptih- kuhaj do mehkega , ali peči dokler ni prepečeno...) Sama imam v ta namen staro tanko štrikarico in z njo zbadam peciva, kruhe.. -ko ni pocasta, ko jo izvlečem, je pečeno. Biskvit je idealen za domače torte: prerežeš, naložiš s sadjem iz kompota (ali svežim), čez nadevaš stepeno smetano in pokriješ z drugim delom.. Zagarantirano lahka, prebavljiva okusna torta (nič pecilnega, nič maščobe..)Iz soka od kompota lahko naredite želatino in polijete čez sadje. Če dodate kakao, nastane (še vedno zelo lahka) čokoladna torta in se jo lahko namaže z marelično marmelado, pa je kot prava saharca!Pa dober tek!PS- ali koga zanima kako se naredi domači polnozrnati kruh z raznimi semeni (jaz mu rečem "kruh s smetmi") 1 Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunica 19. maj 2002 Prijavi Deli 19. maj 2002 Ja,mene bi zanimal recept za tak kruh. Pa že vnaprej hvala za odgovor. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 21. maj 2002 Avtor Prijavi Deli 21. maj 2002 Torej (z veseljem): KRUH Sestavine:-------------------------1kg namešane moke (cca)1 kocka kvasa (posebej vzhajana) mlačna voda (količina po potrebi) 1 čajna žlička soli (srednje polna)1 jušna žlica olja, da se lepše mesi-------------------------1 jušna žlica lanenega semena2 jušni žlici sončničega semena1 jušna žlica sezama-------------------------1 jušna žlica kumine1 čajna žlička zdrobljenega kardamoma-------------------------2 veliki žlici bučnih semen Kumina in kardamom dasta okus podoben avstrijskim kornspitzom- meni je zelo všeč in se mi zdi kruh brez tega pust, ostali doma pa ne marajo.. Pa spečem pol tako, pol drugače.. Tudi bučnih semen ne obožujemo, imajo poseben okus.Semena lahko damo cela ali nasekljana ali malo enih in malo drugih. Jaz dam kar cela (razen kardamoma). Moko kupim v mlinu Feliks na Pšati ali pa na njihovem štantu v poktiti tržnici (ta prvi štant "počez" ko prideš noter s strani Tromostovja). Sem pa pekla tudi že iz kupljene v štacuni, pa je tudi vredu. Zmešam cca 1kg moke: polnozrnato(graham), rženo in črnoŠe največ dam ržene, ker mi je dobra (recimo pol ržene, po četrt drugih dveh- ni tako bistveno)Vedno posebej vzhajam 1 kocko kvasa (kot se kupi- v kocki).V mali lonček namešam kvas, rezano žližko sladkorja, malo mlačne vode in toliko moke, da je dosti gosto, da ima kaj vzhajat. Lonček dam na mlačno ploščo (štekam le za par sekund, ker če je prevroče, gljivice pocrkajo in s hajanjem ne bo nič!).Ko krepko naraste, je hajano. Testo zamesim v plastični posodi za hajanje, ki se kupi v skorajda vsaki samopostrežni. Kar vse naenkrat. Ročno s kuhalnico ali po novem z mikserjem na špirale. Potem zaprem tako da s pritiskom na pokrov stisnem ven zrak (po Tuperware sitemu) in dam posodo v večjo plastično posodo s toplo vodo (npr.tako za pranje solate..). Ko vzhaja in narašča, se tvorijo plini, ki odprejo pokrov posode. Takrat je testo vzhajano. Stresem ga na pomokano delovno mizo in malo pregnetem, oblikujem, pokrijem s swervetom in dam še enkrat vzhajat na toplo (pozimi kar na radiator), tokrat že v končni obliki: - včasih ga zvrnem v pomokano štrucn'co, ki se kupi pri Ribn'čanih- dve mali ali eno veliko- za 1 kilo moke! Ko je hajan ga prevrnem na pekač na pomokan peki papir in ima lepo obliko štruce, (vedno, ne glede na to kje in v čem ga pečem, preden gre v pečico parkrat zarežem z nožem po vrhu, da ne poka) - včasih ga samo postrgam na peki papir in rata en velik hlebec- v tem primeru dvakrat hajam v plastični posodi- včasih ga dam v kvadratast modul, obložen s peki papirjem- včasih naredim več manjših bombic in jih zložim v pekač kot buhteljne- posebno primerno za zmrzovanje itd... Ko torej vzhaja v kakršnikoli pač že obliki (da ga je vsaj 1/3 več), ga dam v ogreto pečico na 220 st.C za pet minut na srednjo, nato na spodnjo rešetko in 180 st.C) za najmanj pol ure- raje več. Če je pečen, poizkusim s staro štrikarco. Zabodem jo noter, če potegnem ven pocasto, še ni pečeno. Na dno pečice dam posodko z vodo, da sopara mehča skorjo. In to je vse. Kruh je dolgo svež, sama ga ponavadi vsaj polovico zamrznem v manjših kosih in ga dajem postopno iz zamrzovalnika. (Če spečem belega, ni problema- prehitro izgine še vroč..) Lunica, želim ti da spečeš veliko dobrega kruha, če kaj ni jasno, vprašaj.PS: Pred uporabo se posvetujte s svojim ogledalom ali dietologom. V primeru neželenih stranskih učinkov se obrnite na Lunin.net in si preberite vse o luninem postu.... daisy Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 31. maj 2002 Avtor Prijavi Deli 31. maj 2002 quote:-------------------------1 jušna žlica kumine1 čajna žlička zdrobljenega kardamoma------------------------- Ajoj! Tule sem pozabila še na JANEŽ- a ne preveč, ima močan okus! daisy Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mm 6. september 2002 Prijavi Deli 6. september 2002 Kruha še nisem spekla vendar imam namen, veliko raje kot kruh pa bi spekla kaj sladkega tk0 da te prosm če objaviš kak tak recept. mm Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 10. april 2003 Prijavi Deli 10. april 2003 Sladek kruh lahko spečeš po istem receptu kot za potico, buhteljne, krofe....dodaš pa notri rozine, kakšno suho sadje narezano....po želji in domišljiji. Večinoma si predelam recepte in dam notri tisto kar je meni všeč. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
milenacs 10. april 2003 Prijavi Deli 10. april 2003 Joj, ženske, sedaj smo pa na mojem področju. Vendar moram že naprej povedati, da jaz ne pečem ali kuham zdravo. Meni je pomembno, da je zame in vse ostale dobro. Vam povem recept za "filo" za torte? Tale je najboljši od vseh, kar sem jih kdajkoli delala. Masa: biskvit, 1-2 kompota po okusu, puding z okusom, ki gre k sadju (lahko tudi vanilija), smetana Pazite: Ko boste pekle biskvit, ga specite vsaj 1/3 več, kot ga dejansko potrebujete. Npr. če bi zadoščala 4 jajca, ga naredite raje iz 6-ih in sicer v enako velikem pekaču kot bi sicer pekle maso iz 4-ih jajc. Višek pečenega biskvita (sredino) narežite na kocke (jaz ga natrgam, ker je manj dela). Izberite sadje (meni je najbolj všeč višnjev kompot, možu pa jagodni), ga odcedite in na tej tekočini skuhajte puding. Med ohlajanjem puding vsake toliko časa premešajte, lahko pa ga pustite ohladiti in ga nato z vilicami drobno nasekljate. Biskvitnim kockam dodamo sadje, ohlajen puding in stepeno sladko smetano. Jaz uporabljam hula-hula, ki je že sladkana in jo navadno stepem kar cel liter. Med stepanjem ji dodam ca. 1 - 1,5 dcl mleka (proti koncu). Za dodatek v nadev smetane ne stepem preveč, do konca stepem le tisto, ki jo bom uporabila za okrasitev. Če nimate pri roki jedilne barve, lahko za obarvanje smetane, ki jo boste uporabile za okraševanje, uporabite malo ekstrakta (jagoda, malina, višnja). Poznate sulejkine piškote, orehove paličice, orehove piškote s stepenim snegom ... ? Oblizneš še prste na nogah. Receptov ne znam na pamet (haha, pa sem jih naredila že na desetine kilogramov), tako da jih lahko na željo napišem kasneje. LP,Milena Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Emilija 12. april 2003 Prijavi Deli 12. april 2003 Tako je vse sladko, da se človek zredi, že ko bere o teh dobrotah! Kaj pa, ali ve katera kakšen dober recept, recimo slan, z malo maščobe?Bila bi zelo hvaležna, ker je moj mož sladkorni bolnik. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mi?el 17. april 2003 Prijavi Deli 17. april 2003 Milena, lepo prosim, če lahko napi?e? recepte za pi?kote itd., ki sijih na?tela v tekstu.Teh sploh ne poznam. Hvala in lep dan. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
milenacs 18. april 2003 Prijavi Deli 18. april 2003 Bom napisala, vendar šele naslednji teden. Doma nimamo PC-ja, danes pa nimam s seboj receptov. Dobiš, obljubim. Milena Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 19. april 2003 Prijavi Deli 19. april 2003 Joj, ženske, sedaj smo pa na mojem področju. Vendar moram že naprej povedati, da jaz ne pečem ali kuham zdravo. Meni je pomembno, da je zame in vse ostale dobro. Vam povem recept za "filo" za torte? Tale je najboljši od vseh, kar sem jih kdajkoli delala. Masa: biskvit, 1-2 kompota po okusu, puding z okusom, ki gre k sadju (lahko tudi vanilija), smetana Pazite: Ko boste pekle biskvit, ga specite vsaj 1/3 več, kot ga dejansko potrebujete. Npr. če bi zadoščala 4 jajca, ga naredite raje iz 6-ih in sicer v enako velikem pekaču kot bi sicer pekle maso iz 4-ih jajc. Višek pečenega biskvita (sredino) narežite na kocke (jaz ga natrgam, ker je manj dela). Izberite sadje (meni je najbolj všeč višnjev kompot, možu pa jagodni), ga odcedite in na tej tekočini skuhajte puding. Med ohlajanjem puding vsake toliko časa premešajte, lahko pa ga pustite ohladiti in ga nato z vilicami drobno nasekljate. Biskvitnim kockam dodamo sadje, ohlajen puding in stepeno sladko smetano. Jaz uporabljam hula-hula, ki je že sladkana in jo navadno stepem kar cel liter. Med stepanjem ji dodam ca. 1 - 1,5 dcl mleka (proti koncu). Za dodatek v nadev smetane ne stepem preveč, do konca stepem le tisto, ki jo bom uporabila za okrasitev. Če nimate pri roki jedilne barve, lahko za obarvanje smetane, ki jo boste uporabile za okraševanje, uporabite malo ekstrakta (jagoda, malina, višnja). Poznate sulejkine piškote, orehove paličice, orehove piškote s stepenim snegom ... ? Oblizneš še prste na nogah. Receptov ne znam na pamet (haha, pa sem jih naredila že na desetine kilogramov), tako da jih lahko na željo napišem kasneje. LP,Milena <_< Zdaj sem pa postal lačen! Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
milenacs 23. april 2003 Prijavi Deli 23. april 2003 SULEJKINI OBROČKI Penasto umešamo 100 g sladkorja v prahu180 g mehke margarine (še boljše je, če vsaj polovico nadomestite z maslom)50 g kristalnega sladkorjanastrgana lupina 1/2 pomarančežlička limoninega soka1-2 žlici pomarančnega soka, nato dodamo 350 g presejane moke. Najprej naredimo majhne svaljke in jih oblikujemo v obročke, pri tem pa oba konca položimo drugega na drugega in ju rahlo stisnemo. Na priključek pritisnemo olupljeno in nesoljeno pistacijo (jaz uporabim rozine, ki jih poškropim z vodo, ker se na ta način lepše primejo na testo). Najlepše se spečejo na peki papirju in sicer na T=125 st.C (piškote damo v ogreto pečico), t=35 ca. minut. Pri peki piškotov je treba paziti, da ostanejo svetli, zato je temu primerna tudi temperatura pečenja. Čeprav tega ni v receptu, jih jaz takoj, ko jih dam iz pečice, na zgornji strani na hitro premažem z beljakom in jih povaljam v kristalnem sladkorju. Ker so še vroči, se beljak in saldkor zelo hitro posušita, drugače jih lahko date še za nekaj deset sekund nazaj v pečico. GLAZIRANE OREHOVE PALIČICE Testo:25 dag moke1/2 pecilnega praška12 dag sladkorja1 vanilijev sladkor15 dag margarine12 dag mletih orehov1 rumenjak1 žlica ruma Ugnetemo testo, nato ga razdelimo na dva dela. Enega damo počivati, v drugega pa vmešamo2 žlici kakava1 žlico sladkorja1 žlico mleka (jaz navadno dodam še kakšno žlico mleka, da sta obe vrsti testa približno enako mehki) Potem, ko smo obe vrsti testa pustili počivati vsaj 1/2 ure, iz njiju naredimo klobase, jih narežemo v tanjše kolobarje, ki jih oblikujemo v paličice (dolžine kakšnih 5 cm in debeline tanjšega mezinca). Pečemo jih na T=150 st. C med 15 in 20 minut.Ohlajene na eni strani pomočimo v stopljeno čokolado (6 dag čokolade, 6 dag margarine). OREHOVI PIŠKOTI Z BELJAKOVIM SNEGOM Testo:10 dag moke10 dag orehov10 dag čokolade v prahu8 dag margarine Testo je treba razvaljati na debelino nekaj milimetrov. Da ni treba uporabiti preveč moke, ga dam v PVC vrečko (prozorno, ki sem jo prerezala po eni strani - daljši). Testo valjam skozi vrečko, in ko je dovolj tanko, odstranim zgornji del vrečke. Testo lahko narežemo v poljubne like, ki jih s spodnjega dela vrečke pobiramo z nožem. Sama dostikrat uporabim različne manjše modelčke za piškote, ali pa naredim krajše trakove. Nato vsak piškot posebej premažemo z beljakovim snegom, ki ga naredimo tako, da stepemo en beljak, ki mu proti koncu dodamo 5 dag sladkorja. Če uporabimo kristalni sladkor, ju stepamo toliko časa, dokler se sladkor ne stopi (lahko uporabimo tudi sladkor v prahu) oz. toliko časa, dokler masa ne postane gosta in obdrži obliko. Pečemo 10 minut na maksimalno 120 st. C. Piškoti so tanki in zelo krhki, zato je treba z njimi delati zelo previdno, vendar je vredno truda, ker so zelo atraktivni. Za pokušino so enojne mase povsem v redu, jaz pa jih navadno delam vsaj v treh masah, še posebej zadnje, ker je z njimi veliko dela. Dober tek! Če koga zanima, lahko napišem tudi kakšen recept za kakšne specialne biskvite, ki jih po želji razrežemo v različne oblike in okrasimo kot mignone ter ponudimo v papirnatih skodelicah. Super so za kakšne stoječe pojedine; ker so v skodelicah, pa se lahko dodajo tudi med piškote. Joj, sedaj pa ne bom znala nehati. Bi katera rada recept za "mlinčevko"? Rečejo ji tudi pisana potica, zidana potica ... Milena Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mi?el 24. april 2003 Prijavi Deli 24. april 2003 Holjla!Milena, prav lepa hvala za recepte. Počasi sem jih prebrala, na, sedaj pa gledam po vseh predalih, če imam kaj sladkega .... Ob priliki jih seveda preizkusim.Ko boš lahko pa se priporočam še za ostale recepte: biskvite itd. Verjetno bo zanimalo še koga.Hvala še enkrat.Izredno lep dan ti želim in seveda vsem ostalim. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
milenacs 29. april 2003 Prijavi Deli 29. april 2003 Obljuba dela dolg, poleg tega so pred nami prazniki, ko bomo "pocrkljale" svoje moške in otroke. ŠTAJERSKE REZINE 10 dag margarine4 rumenjaki20 dag sladkorja1 vanilijev sladkor10 dag mokeca. 2/3 pecilnega praška10 dag mletih orehov2,5 dcl mleka Penasto umešamo margarino, dodamo rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor, nazadnje dodamo še ostale sestavine. Pečemo t=25 minut pri T=200 st. C, nato premažemo z mešanico4-ih stepenih beljakov, ki smo jim proti koncu dodali4 žlice sladkorja,2 žlici marmelade insok 1/2 limone. Pečemo še ca. 5 minut. Če želimo, lahko še toplo prelijemo s čokolado, lahko pa po beljakovi masi (predno jo damo v pečico) posujemo mrvice (s čokoladnih se čokolada stopi in naredi madeže, zato raje uporabljam pisane mrvice). Takšen "boljši" biskvit lahko jeste tudi brez beljakove mase. V takšnem primeru ga prelijem samo s čokolado, razrežem na kocke in na vsako dam polovico oreha. Lahko okrasite tudi s kakšnimi perlami ali drugimi okraski. Lahko ga tudi prerežete in namažete z marelično marmelado... - idej je toliko, kot je gospodinj. Kadar želim goste še posebej presenetiti oz. pripravljam pecivo za "stoječi bife", biskvit razrežem z okroglim "ostrim" (tanka stena) kozarcem, še lepše je s kakšnim majhnim modelčkom za krofe, piškotnim modelom za zvezdice ... Nato ga preko beljakove mase polijem s stopljeno čokolado, ampak tako, da se le-ta v različno dolgih curkih zlije preko oboda, kar naredi pecivo še bolj zanimivo. Nato dam vsak posamezen kos v papirnate podstavke. Ostanek biskvita lahko porabite za različne kroglice ali "nebeški močnik", ki ga dela moja tašča: NEBEŠKI MOČNIK Preko ostankov razkosanega biskvita prelijemo sok iz kompota, dodamo narezano raznovrstno sadje (nam je najbolj všeč kompot), vmešamo stepeno smetano, damo v hladilnik in ohlajeno jemo z žlico - lahko iz iste sklede, kar je zelo primerno za majhne družbe, ki se dobro poznajo, lahko pa ga naložimo na desertne krožnike in poljubno okrasimo. OREHOVO PECIVO 6 rumenjakov30 dag sladkorja1 vanilijev sladkor1,5 dcl olja1,5 dcl vode4 žlice ruma30 dag moke1 pecilni prašek6 žlic kakavasneg iz 6-ih beljakov Z mešalnikom umešamo prve tri sestavine in jim postopoma dodajamo vse ostalo razen snega. Tega previdno vmešamo z lopatko in pečemo t=20 minut pri T= 200 st. C. Ohlajeno prepojimo z mlekom, ki smo mu dodali rum in sladkor. Ponavadi porabim najmanj 2 dcl tekočine v razmerju 1:1, sladkorja pa dodam ca. 1 veliko žlico. Najboljše je, da uporabite sladkor v prahu, drugače je treba mešati toliko časa, da se kristalni sladkor stopi. Nato z lopatko ali kuhalnico zmešamo 3 kisle smetane, dodamo 30 dag nalomljenih (!!!) orehov ter 10 dag sladkorja v prahu. Vse skupaj namažemo na ohlajeno in prepojeno pecivo, in prelijemo z 20-30 dag stopljene čokolade, ki smo ji dodali 10-15 dag margarine. Tudi to pecivo lahko poljubno oblikujemo in ga damo v papirnate podstavke. Še nekaj iz mojih lastnih izkušenj:1. Kadar delam princeske, oblikujem testo v majhne kroglice, tako da so potem, ko so pečene in nadevane, ravno pravšnje, da jih lahko primemo z roko in pojemo v enem ali dveh njama-njama. Takšne princeske so ravno zaradi tega primerne kot dodatek k ostalemu pecivu in za stoječe bifeje. 2. Vsako pecivo, ki ga naredim (tudi, če ga delam samo desert), vedno - ampak res vedno - okrasim tako kot je treba. Vse skupaj nam vzame le malo časa, je pa toliko lepši pogled na lepo pripravljen in serviran posladek.3. Čokolado navadno pripravljam kar v mikrovalovni pečici (program odtajevanje - najprej za kakšnih 30 sekund, kar je odvisno od tega, za kakšno količino gre, nato premešam in ponavljam toliko časa, dokler ni povsem stopljena - na takšen način je z njo manj dela kot pri pripravi na štedilniku). Največkrat se držim navodila, da uporabim razmerje 1:1. Navadno dodajajo olje za sijaj, jaz pa ga ne uporabljam, ker gre veliko peciva iz moje pečice na mize prijateljev in sorodnikov. Pri prenašanju se čokolada rada začne topiti - dodatek olja pa dodatno zmanjša njeno trdoto.Če jo v velikih količinah pripravljam na štedilniku, dam spodaj maslo, "zakurim" na maksimum, ko opazim, da se je margarina pričela topiti, dam na minimum in mešam. Paziti je treba, da čokolada ni v direktnem kontaktu z dnom posode, ker se zaradi previsoke T rada "sesiri". Nekatere jo topijo nad paro, vendar tega nisem nikoli prakticirala, ker je postopek zame predolg.4. Navadne piškote, ki jih izrežete z modelčki, lahko naredite zanimive in bolj dobre tako, da jih polijete s sladkornim prelivom, ki ste mu dodale ekstrakt ali jedilno barvo. Sladkorni preliv pripravim iz mletega sladkorja, ki mu dodam malo vode (pri tem bodite pazljive, ker je vode hitro preveč) in malo ekstrakta (banano za zvezdice, jagodo za srčke, mentol za smrečice ...). Pečene piškote še tople znova razporedim po pekaču (toliko, da se ne dotikajo, ker se lahko zaradi prelive zlepijo; tople pa zato, ker se preliv hitreje posuši oz. strdi), lahko pa jih damo tudi na rešetko, če jih nimamo veliko, ter jih premažemo s pomočjo čopiča ali z zgornjo stranjo enostavno pomočimo v preliv in malo počakamo, da se odcedi. Na preliv navadno takoj potrosim malo mrvic (pisane, bele, na smrečicah so krasno videti čokoladne mrvice - storži, srčke oz. vse kar imate pri roki). Takšno pecivo je kot dodatek krasno za božični in novoletni čas.5. Pecivo, predvsem pa raznovrstni piškoti, so lahko tudi lepo darilo. V manjše pletene košarice položimo prtiček iz blaga (če obdarjence še posebej "obrajtamo") ali papirnato servieto, obložimo s čim več vrstnami piškotov, zavijemo v prozoren celofan in zavežemo z rafijo ali doma narejenimi trakovi (pletenimi, kvačkanimi ...). Lahko si zamislite reakcijo. Le tega se moramo izogibati, da tega ne počnemo kar naprej, ker kmalu postane nezanimivo.Če ste vešče v peki potic, jih lahko spečete več vrst in narezane naložite na pletene pladnje (v Celem svetu staneta 2 kom. 200,00 SIT).Krasno darilo je lahko tudi majhna torta kakšne posebne oblike ali z okusom, ki je še posebej všeč obdarjencu. Oblizujte si prste! Milena Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mi?el 5. maj 2003 Prijavi Deli 5. maj 2003 Milena lep pozdrav.Šele danes sem se vrnila iz dopusta - delovnega in našla kup novih receptov. Hvala ti .Lep dan. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lackyluke 18. december 2010 Prijavi Deli 18. december 2010 STRAŠNI BARBA TRIK moja mačeha je razložila, da v sneg pljune, če se ne strdiin potem naj bi ratal ampak jaz pri njej nikoli nisem več jedel biskvita jebiga, ziher je ziher Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mamita 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 STRAŠNI BARBA TRIK moja mačeha je razložila, da v sneg pljune, če se ne strdiin potem naj bi ratal nebi probala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strucy 15. marec 2012 Prijavi Deli 15. marec 2012 O, fak!A pol pa takle še okol govori,upam da je to hec... Citiraj strong desire needs strong will Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.