Skoči na vsebino

V debelem črevesu nastaja mnogo bolezni


Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • Komentarji 130
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Bila sem na izpiranju pri g.Videnšku pred enim svojih postov.... Vse O.K., vse poteka neboleče, nesmrdeče, nič ne vidiš... nič nerodnega... Lepo ležiš z na hrbtu z dekco pokrit....se zraven pogovarjaš..

Zgodilo pa se ni nič posebnega, Rekel je, da sem si verjetno že med prejšnjimi posti s klistiranjem in prehrano čistila črevo... Res pa je, da nikoli nisem bila zaprta in mi te stvari dobro delujejo. Skratka, šla sem brez veze.

 

Imam pa prijateljico, ki je celo življenje (bila) zaprta. Tudi ona je delala post in po postu, med katrerim se je redno klistirala vsako jutro, je imela nekaj časa zelo redno prebavo- kot se je telo navadilo- vsako jutro.

Potem je šla tudi na kolonohidroterapijo in se prav bala, kaj vse se ji bo izvalilo ven (če je kdo kdaj gledal Videnškove posnetke vsega, kar lahko prileze ven, ve za kaj gre x^x ). Pa se ni zgodilo nič posebnega... BIla je sicer dvakrat, ampak nič kaj večjega ni šlo iz nje.

Kmalu porem je imela spet probleme z zaprtjem in šele sedaj, ko dela na sebi tudi kako drugače (psiha- zamere, "odpustiti", biti zaprt do sveta, ljudi itd....) ji počasi uspeva da gre vsak dan, čeprav se še mora potrudit (je kivi, pije donat itd)

 

Kaj se mi zdi poanta vsega? Da še takšno redno čiščenje ne odpravi zaprtja, če ne počistimo tudi v glavi.

 

Ta terapija sploh ni nujna za večino ljudi, je postala pa precej moderna.... x;)x .

Kdor je zdrav in se relativno zdravo prehranjuje, se dovolj giba ali vsaj dela določene vaje za telo, ima dokaj redno prebavo, ne potrebuje nobenega izpiranja črevesja. Tudi črevo ima v sebi določene pozitivne mikroorganizme, ki jih izperemo in jih je potrebno potem nadomestiti, sicer si lahko narediš škodo.

Izpiranje je že do neke mere za marsikoga potuha... Marsikomu se ne ljubi sproti dosti skrbeti zase, si bo pa sčasoma izpral črevo... kot neke vrste bulimija...

 

Saj ne, da bi imela kaj proti temu. Sploh ne, zadeva je lahko še kako koristna! Samo treba je vedeti kdaj in za koga je to res potrebno, kdaj pa gre za preventivo, ki je včasih lahko tudi nepotrebna.

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aja še to sem pozabila napisat - med vsemi posti, ki sem jih delala (vsi nad 42 dni) ni šlo nikoli kaj posebnega iz črevesa- tako da res ni nujno, da imamo vsi res tako zelo zapackano črevo- kakor kdo.

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Ali ste vedeli, da mnogo bolezni nastaja ravno v debelem črevesu? Več o tem sem vam napisala članek in ga lahko preberete v novicah x;)x

 

Hydro-colon je pa praznenje debelega črevesa....malo bolj konkretno, kot je navadni klistir :O:  xsrcx

 

O debelem črevesu se bolj malo govori, saj je to nekaj smrdečega, vendar se sploh ne zavedamo, kakšno pomembno vlogo ima v našem življenju. :eek:

 

.....za začetek se okorajžite in preberite članek xDDx , nato pa me lahko tudi kaj vprašate xsrcx  :2src:

 

CL

 

Hvala da si odprla to temo.

 

Zanima ali ima kdo od vas na tem forumu izkusnje oz. kje v RS ( po moznosti blizje v MBju ) bi se lahko narocil na taksen poseg.

Berem veliko o hidroterapiji debelega crevesa do izvajalcev pa naj bi bilo tezko priti razen v okviru kaksnega zdraviliskega paketa v kaksnem zdraviliscu?

 

Ali je mozno se kje narociti oz. kje se je kdo od vas ze tretiral po terapiji.

 

Ustvarjalen in umirjen delovni teden zelim vsem nam...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz imam izkušnjo, pa moram priznati, da sem bila razočarana.

 

terapijo sem naredila v Šmarjeških toplicah, lahko pa se naročiš tudi na št 03 5773717, mislim, da je to gopod Marjan nekje v Vojniku.

 

zakaj razočarana? preprosto, ker sem pričakovala več, res ene skorje, ki se odlepijo in vse tako, pa ni bilo nič.Pogovarjala sem se s terapevtko, ki mi je to delala v odsotnosti glavnega terapevta, tako, da se mi je zdelo, da je njeno mnenje precej realno.Namreč, da je naredila že več sto terapij, vendar še nikoli ni opazila takšnega efekta, kot ga opisujejo.

 

Tudi pri sebi tega nisem opazila, malo boljši klistir, bi temu rekla.Pred tem sem bila tri dni na postu, kar je pametno narediti.Med samo terapijo sem opazovala dogajanje in kot pravim, nič posebnega.

 

res pa je, da imam normalno prebavo in nobenih težav.Po sami terapiji nisem izgubila nobenih silnih kg, ki bi jih naj...pač prešiščena skozi in skozi...

 

Morda pa je dobro, da probaš sam, pa boš poročal.

 

Astra

Per aspera ad astra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kot sem napisala malo višje, so moje izkušnje enake.

Jaz sem bila pri g.Videnšku. Vse O.K., ampak res nič posebnega.

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Kot sem napisala malo višje, so moje izkušnje enake.

Jaz sem bila pri g.Videnšku. Vse O.K., ampak res nič posebnega.

 

Hvala obema.

 

Tista stevilka ki sta ju omenjale predpostavljam da je od g.Videnška v Vojniku oz. društva Preporod. Nekdo mi je dal informacijo da naj do spetembra ne bi delal terapij ker da dela v Šmarjeških. Bom poskusil hvala.

 

Ja to kar omenjata se mi zdi realno.

DEjstvo je da sem pred časom imel probleme z debelim črevesom ki sem jih oblažil s prehodom na surovo prehrano ampak kot je že tu rečeno ni možno izbirsati starih grehov ( sedenje v službi po 12 ur pred računalnikom , neurejena prehrana in osebni stres ) pred leti. In verjamem da bi to se detajlneje resilo problem.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Če imaš take probleme, vsekakor pojdi, morda ti res pomaga.

 

Ko omenjam da stvar ni nujna mislim na vse tiste (ki jih sploh ni malo), ki se spravljajo na te reči skorajda le zato, ker so slišali, da je zdravo, nimajo pa večjh težav in bi si izpirali črevo za vsak slučaj.....

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 6 months later...

Naj omenim, da se da dobiti tudi litersko steklenico z cloveku prijaznimi bakterijami, taksnimi kot so v nasi crevesni flori oz. le te uravnavajo crevesno floro, tako, da je cim bolj primerna in zdrava.

litrska steklenica stane cca. 11.000 SIT. produkt se uporablja v nekaterih eu drzavah in ga priporocajo tudi zdravniki. Novejsa zadeva, katero ravnokar preizkusam na sebi. :inocent:

Lahko bi rekli, da je dejasnko isti proizvod kakor Vitabiosa, ki se registrirano menda prodaja tudi v sloveniji. Cene ne poznam, mislim pa, da je drazja. O Vitabiosi je precej napisanega in je ze malce poznana zadeva, ki jo priporocajo mnogi.

V glavnem za tiste, ki iajo probleme z crevesno floro, sami delovanjem crevesja, ipd... tiste, ki se veckrat klistirajo in je primerno, da si floro obnovijo, ipd...

Uzivanje: 0,3 mililitrov dnevno. Mislim, da se v 1 mililitru nahaja cca. 10 miljonov cloveku prijaznih bakterij.

 

Verjetno so minimalni priblizek temu razni kefirji, ipd...

 

x:Xx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Na tem bi res znalo kaj biti, kajti antibiotiki uničujejo vse, od dobrih, do hudobnih bakterij v prebavnem traktu.

Toda, Free, kako pa misliš, da lahko preživijo kislinsko kopel v želodcu, če jih jemlješ skozi usta?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pojma nima xnckrivx, sam dEla pa!

ze ce jih pustimo izven hladilnika zadeva dejasnko zavre.

 

menda se je zadeva zacela na japonskem, ko je nek uporabnik cistil bazene kjer je gojil alge; in jih je bilo potrebno redno cistiti usedlin... bazen je bil posredno v stiku z morjem (ob morju), ki je bilo onesnazeno... ko je zlil baketrije v bazen, niso ocistile le njegovega bazena, temvec celotni predel stikajocega se morja in uravnale celotno morsko floro, tako a je ociscen predel morja lahko ponovno zgradil primerno rastlinsko zivljenje in njegove avtohtone prebivalce.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Zanimivo. Sam sem mnogo razmišljal, kako se lahko uničene bakterije obnovijo in edini logičen zaključek mi je padel na pamet ta, da preživijo le tiste, ki zaidejo s surovo hrano v želodec, ko je nekaj momentov pH želodčne tekočine nevtralen.

Verjetno je s temi napitki enako, torej odvisno od slučaja, kdaj tak napitek popiješ, zato mislim, da je skozi zadnja vrata stvar lahko res učinkovitejša.

Kljub vsemu pa brez kislo bazičnega ravnotežja ne more biti nič, torej x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ne bi vedel konkretno, (sicer konkretneje pise spodaj, ravno o tem cemer govoris); vem pa, da sem zadevo sprobal na sebi in dekletu in sva oba imela precej hude (zdravilne) prebavne 'situacije' x:Dx

 

del clanka: (avtor dr. iztok ostan):

 

Probiotiki in prebiotiki

 

Leta 1985 so danskega veterinarja, Vagna Baastrupa, prepeljali na urgentni oddelek bolnišnice v Aarhusu. Bil je kot kost in koža, saj je shujšal za 25 kg. Mučile so ga diareja, netolerantnost na veliko vrst hrane in bolečine. Zdravniki so odkrili, da ima kronično vnetje trebušne slinavke. Preizkušali so razna zdravila, a nič ni pomagalo. Stanje se je iz leta v leto slabšalo. Leta 1999 so ga, kot je kazalo, še zadnjič pripeljali na urgenco. Ko so ga potem prepustili v domačo oskrbo, je bila, po odpustnem pismu sodeč, njegova življenjska pot pri kraju. Pa ni bilo tako. Doma je gospod Baastrup prebral novico, kako so na neki danski farmi, kjer je bila čreda tako bolna, da nista bila uporabna ne mleko ne meso, povsem pozdravili živali z razprševanjem dobrodejnih mikroorganizmov (tipa EM (Efficient Microorganisms)). Kot veterinar se je vedno zanimal za mikrobiologijo, pa je od proizvajalca naročil steklenico takega probiotičnega napitka. Na lastno začudenje in na presenečenje zdravnikov, ki so opravili temeljite preglede, je bil čez dva meseca zdrav (Hjemmet, Julij 2001).

 

Primer je doživel veliko pozornost v lokalnem časopisu, v oddajah danskega radia in v televizijskem programu, ki ga vodi dr. C.V. Hansen ter na Norveškem (Hjemmet, Julij 2001). Pa ne gre le za osamljen primer. V dobrem letu so samo na Danskem evidentirali več kot 2000 pričevanj izboljšanja zdravja z uporabo probiotičnih mikroorganizmov tipa EM.

 

Črevo si običajno predstavljamo kot odvodni kanal. Dejansko pa je to naš najbolj kompleksen organ. Njegovo delovanje je bolj zapleteno od delovanja možganov. Notranja površina črevesja obsega kar 300 m2, kar je 150 krat več od površine naše kože. Poleg izločanja opravlja črevesje še dve, nič manj pomembni funkciji: obrambno in proizvodnjo. Zlasti slednji sta tesno povezani s črevesno floro.

 

Probiotiki

 

Probiotiki so tisti mikroorganizmi, ki s svojim delovanjem v črevesju ugodno vplivajo na gostitelja. Niso vsi dobri mikroorganizmi tudi probiotiki. Le nekateri med njimi uspejo brez škode preiti skozi želodec. Želodec ima namreč tudi funkcijo “razkuževalne komore”. V njem so sokovi zelo kisli (pH 1,5) in pomorijo večino mikrobov, med njimi tudi mnoge koristne. A nekateri, zlasti iz skupine Laktobacilov in Bifidus varno preidejo skozi želodec in se naselijo zlasti v debelem črevesu. Tam ustvarijo zelo antioksidatsko okolje (ORP –200), ki je primerno za razvoj drugih dobrih mikroorganizmov ter za človeške celice. Dobra črevesna flora ustvarja encime. S pomočjo njih se hrana laže prebavlja, pa tudi absorbira. Absorbcija železa, kalcija in drugih mineralov je odvisna od teh encimov. Probiotiki ustvarjajo hormone, vitamine, spodbujajo imunski sistem. Z antioksidanti nevtralizirajo strupe, vežejo nase kancerogene snovi in jih tudi razgrajujejo. Zavirajo pa tudi razvoj patogenih bakterij, ki predkancerogene snovi pretvarjajo v kancerogene ter tvorijo mnoge druge strupe. Brez dobre črevesne flore ni zdravja (vir slike: Hermann, G.V.: Le intolleranze alimentari. Atti del 2ş Congresso S.E.N.B., Suppl.al Nş 3/2000. – La Med. Biol. str. 5.)

 

celotni clanek: - Uravnotezenje crevesne flore 2 -

 

SLIKA: Uspeh pri pripravi fermentirane hrane in napitkov je odvisen od vrste mikroorganizmov, ki se naselijo vanje: če se v mleku naselijo dobre bakterije, dobimo jugort, če pa prevladajo patogene, se mleko pokvari.

http://cokolada.net/literatura/clanki/biosa/crevesna-flora2_files/image001.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 month later...

OČISTIMO JETRA

 

Objavljeno kot članek v reviji 7D dne 6. 8. 2001:

 

Jetra so eden najpomembnejših organov, saj s čiščenjem krvi in

izločanjem prebavnih sokov opravljajo vitalne funkcije v telesu.

Zaradi nepravilnega delovanja jeter nastanejo številne bolezni v

prebavi in ožilju, poleg tega pa obstaja možnost raznih drugih

težav, kot so oteženo dihanje, napetost v trebuhu in na

hrbtenici, slabotnost itn.

 

Eden temeljnih vzrokov slabega delovanja jeter je holesterol.

Na ostankih odmrlih bakterij in zajedavcev se začnejo v jetrnih

kanalih nabirati kristali holesterola, ki postopoma rastejo in

vedno bolj mašijo jetra. Mnoge grudice postopoma zdrsijo v

žolčnik in od tod v prebavni trakt, mnoge pa ostanejo nekje

vmes. Nekatere se v žolčniku obložijo s kalcijem in tako

nastanejo žolčni kamni (šele ti so vidni pod rentgenom),

številne grudice holesterola pa ostanejo v jetrih, kjer lahko

narastejo tudi do velikosti polovice palca. Ker grudice in kamni

močno ovirajo delovanje jeter, je ta priporočljivo redno čistiti

in jesti manj nezdrave hrane, ki vsebuje veliko holesterola.

 

Dr. Hulda Clark v svoji knjigi Zdravilo za vse bolezni (The

Cure for All Diseases) opisuje preprosto metodo čiščenja jeter,

ki jo lahko vsak zdrav človek opravi kar doma, brez zdravniškega

nadzora (le v primeru bolezni jeter ali resnejšega bolezenskega

stanja se je glede čiščenja dobro posvetovati z zdravnikom).

Postopek, opisan v njeni knjigi, je bil v podobnih različicah

znan že prej, vendar ne širši javnosti. Najstarejše zapise o

čiščenju jeter zasledimo v starodavnem indijskem spisu

Ajurvedi, starem nekaj tisoč let; v tem članku povzemam tudi

nekatere nasvete iz tega besedila, pretežno pa se bom opiral na

postopek dr. Clarkove, ker je zanesljiv in preverjen. Sam sem si

očistil jetra po omenjenih dveh metodah že šestkrat in sem zelo

zadovoljen z rezultati. Podobnega mnenja je tudi nekaj deset

znancev in prijateljev, ki so jo preizkusili.

 

Z njo se boste znebili žolčnih kamnov, še nekalcificiranih

grudic in druge nečistoče v jetrnih kanalih. Ko opravite

čiščenje, boste presenečeni, ko boste videli, koliko živozelenih

kamenčkov je mašilo vaša jetra in vam povzročalo razne tegobe. V

enih jetrih jih je lahko več kot tisoč. Če ste starejši od 30

let in niste ravno pazili na prehrano, boste šele po petih do

šestih čiščenjih očistili večino navlake.

 

 

V čem je skrivnost?

 

Princip čiščenja je zelo enostaven. En dan pustimo jetra

počivati in ne jemo ničesar, kar vsebuje maščobo. Tako se v

jetrih in žolčniku nabere veliko žolča. Potem spijemo odvajalo

(raztopino grenke soli), ki se ne vpije v črevesu, poleg tega pa

blagodejno sprosti kanale v jetrih. Zvečer pred spanjem spijemo

nekaj lahkega in zelo oljnatega, kar povzroči, da se v približno

20 minutah iz jeter in žolčnika iztisne v dvanajsternik ves žolč

ter s sabo potegne tudi nečistoče. Črevo poplaknemo s še malo

raztopine grenke soli, vse se pa potem izloči skozi analno

odprtino.

 

Za najpreprostejši postopek potrebujemo dan in pol - prvi dan

popoldne začnemo, drugi dan pa končamo. Večini ljudi najbolj

ustreza vikend - v petek pozno popoldne začnejo, v soboto

opravijo čiščenje, nedelja pa jim ostane za dodatni počitek.

 

Bolj zahtevna metoda, ki je opisana v ajurvedskih tekstih, je

zelo zapletena, kljub temu pa bi jo rad okvirno predstavil.

Opravljati jo je treba na dan polne lune spomladi (torej so na

razpolago tri možnosti v obdobju od marca do junija). ®e en dan

prej se začne post s sokovi, na dan čiščenja pa je treba

izvajati razne tehnike joge in meditacije. Zvečer se začne

izmenično pitje čistega olja in limoninega soka v polurnih

presledkih, med katerimi potekajo vaje posebnih položajev

sedenja in meditacije z zrenjem v Mesec.

 

V praksi se izkaže, da se pri drugi metodi nečistoča izloči

bolj "gladko" kot pri prvi (če seveda zdržite predpriprave), kar

se očiščenja tiče pa so razlike zanemarljive. Vsekakor je

koristno, če prvi metodi dodamo nekaj elementov druge - da

čiščenje opravimo ob polni luni (po možnosti spomladi), da z

raznimi tehnikami čim bolj sprostimo telo, da se postimo -

vendar so tudi po najpreprostejšem načinu rezultati več kot

zadovoljivi. Preden opišem celoten postopek, poglejmo, kaj vse

potrebujemo zanj:

 

 

Potrebščine

Opombe

 

50 g grenke soli (MgSO4)

Odvajalo, ki se dobi v lekarnah brez recepta; prvič

zadostuje 30 g; mero prilagodite teži in vitalnosti.

 

800 ml mlačne vode

 

 

125 ml soka rdečih grenivk

V ajur-vedski metodi se se uporabljajo limone in z njimi

je učinek približno enak, le okus je bolj zoprn; če ni rdečih,

lahko uporabite tudi rumene grenivke.

 

125 ml olivnega olja

Najboljše je deviško hladno prešano.

 

steklen kozarec s pokrovom

 

 

nekaj uspavalnih tablet

Uspavalo priporoča dr. Clarkova, ker so rezultati boljši,

če je telo sproščeno; če zlahka zaspite, tablet ne potrebujete.

 

 

Postopek

 

- Tisti dan, ki smo si ga izbrali za čiščenje, ne smemo jesti

nič mastnega. Idealno je, če se zmoremo držati popolnega posta,

sicer pa lahko dopoldne jemo sadje ali nemastno kuhano

zelenjavo.

- Po 14. uri ne smemo več jesti ničesar. Tako bodo jetra

zvečer spočita in polna žolča.

- Popoldne pripravimo raztopino grenke soli v 8 dcl vode.

- Ob 18. uri spijemo 2 dcl raztopine. Nekaterim se zdi hudo

grenka, nekaterim pa sploh ne. Upam, da bo za vas držalo

slednje. Če vam bo šla težko po grlu, se primite za nos in jo

spijte "na eks", lahko pa ji dodate tudi malo citronke.

- Ob 20. uri spijemo druga 2 dcl raztopine. Grenka sol

prepreči, da bi se voda vpila v črevesu, zato ne čutimo lakote.

- Ob 22. uri si v steklenem kozarcu pripravimo mešanico soka

grenivke in olivnega olja. Kozarec pokrijemo z dobro tesnečo

pokrovko in močno pretresemo, da nastane povsem gladka, belkasta

emulzija. Hitro jo spijemo. Ne bi smelo biti težko, saj je

mešanica presenetljivo okusna. Če mislimo, da bomo težko

zaspali, spijemo s prvimi požirki nekaj uspavalnih tablet.

Najbolje je leči na hrbet z blago dvignjenim vzglavjem in

čimprej zaspati. Preden zaspimo, lahko razmišljamo o tem, kako

se nečistoča kot vagončki steka iz jeter navzdol.

- Ob 6. uri zjutraj spijemo tretja 2 dcl raztopine grenke soli

(če se zbudimo kasneje, pa takoj, ko vstanemo). V redkih

primerih se utegne zgoditi, da čutimo blago omotičnost. V tem

primeru malo počakamo, da omotičnost izgine in raztopino spijemo

potem.

- Ob 8. uri spijemo zadnja 2 dcl raztopine.

- Kakšni dve uri po zadnjem kozarcu lahko spijemo naravni sok,

še kasneje pa pojemo nekaj sadja. S kuhanimi obroki je dobro

počakati do popoldneva in začeti počasi, s preprosto, lahko

hrano. Do večera bi se morala prebavila že povsem umiriti.

 

Nečistoča začne prihajati iz črevesa zelo različno - pri

nekaterih že takoj zjutraj, pri nekaterih pozno dopoldne; pri

nekaterih gre naenkrat, pri drugih pa v petih ali šestih

"paketih". Če izvajate čiščenje prvič, bodite vse jutro v

pripravljenosti, občutek pri tem je namreč malo drugačen kot ob

običajni veliki potrebi. Vsa tekočina, ki ste jo spili, se bo

izločila pri zadnjični odprtini, tako da je driska blag opis

tega, kar boste zjutraj prestajali. No, saj tako hudo spet ni,

pa vendar je dobro biti pripravljen na neprijetnosti.

 

Da bi opravilo speljali do konca čim bolj gladko, vam

svetujem, da pri prvem izločanju ostanete na stranišču malo dalj

časa (lahko tudi 30 minut) in med posameznimi "curki" upogibate

trup naprej, nazaj, levo, desno. Mogoče se sliši neumno, ampak

pomaga tudi, če čepite in globoko dihate ter po vdihu zadržujete

zrak (kar je po ajurvedski medicini tudi sicer pomoč za lažje

izločanje blata).

 

Rezultati

 

Velikokrat pridejo pri prvem čiščenju nečistoče le iz črevesa,

iz jeter pa samo gošča in le malo grudic oz. kamnov, zato je

dobro postopek čez dva tedna ponoviti. Kar nekaj znancev mi je

povedalo, da so bili po drugem čiščenju naravnost osupli, ko so

videli koliko grudic se je steklo v straniščno školjko - "100,

200, 300 . zelenih! Tako velikih!" so mi vzhičeno govorili. Ko

čiščenje opravimo prvič, pridejo ven grudice, ki so bile na

koncu kanalov, tiste globlje pa se pomaknejo proti žolčniku. S

ponavljanjem čiščenja jih počasi spravljamo ven. Sicer pa lahko

zelene grudice zasledimo v blatu še dan ali dva po čiščenju.

 

Prepoznati jih ni težko. Ponavadi so živozelene (od žolča) in

plavajo na gladini vode v straniščni školjki, saj so pretežno iz

holesterola. Možne so tudi druge barve (črna, rdeča ali kožna),

gošča pa je ponavadi oker ali bledo rjava. Grudice in kamni so

porozni, zato so leglo bakterij in virusov; če se hočete znebiti

čirov na črevesju in podobnih infekcij, je to praktično

nemogoče, če ne očistite jeter in žolčnika.

 

Dr. Clarkova svetuje, da naredimo prvih nekaj čiščenj v

presledku dveh tednov (dokler ne pride iz jeter 2000 grudic!),

potem pa jih delamo redno s šestmesečnimi presledki. Po mojih

izkušnjah je treba pri tem upoštevati še starost, telesno težo

in splošno zdravje, saj 20 let star športnik najverjetneje nima

v jetrih 2000 kamnov, medtem ko bi za 50 let starega človeka, ki

ni posebej skrbel za zdravje, to vsekakor lahko rekli. Če niste

obsedeni niti z zdravjem niti z boleznijo, očistite jetra

dvakrat s presledkom dveh tednov, potem še dvakrat s presledki

šestih mesecev, kasneje pa bo zadostovalo, če to storite vsako

leto ali dve.

 

Ravnajte se po tem receptu in nedvomno boste po nekaj

čiščenjih začutili telesno, umsko in/ali čustveno izboljšanje.

Na daljnem vzhodu bi se gotovo strinjali s tem, saj tam veljajo

jetra za središče človekovih čustev. Kdo ve, morda po čiščenju

ne bo delovala bolje le vaša prebava, ampak tudi odnosi v

družini.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

Super free. :palec: :palec: :palec: Z antibiotiki uničimo poleg slabih bakterij tudi dobre bakterije, posebno te ki morajo biti v črevesju. S probiotičnimi jogurti vnašamo nazaj bakterije, oziroma pomagamo črevesju, da se te bakterije razmnožijo. Tudi kefir vsebuje bakterije ki jih potrebujemo v našem črevesju. :palec:

http://www.gnld.com/store/Product.aspx?STO...roduct_id=11341

Ena od zelo dobrih variant je na zgornji povezavi. xsrcx

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

produkt se NE pokaze!?

Dej še enkrat. Men se normalno pokaže.

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pokaze sam ogrodje z gumbki-povezavami, kazali (zgoraj in levo), znotraj pa kosarco, prazen prostor za kolicino, napis add to chart in All informations.

to je vse. slike in opisa produkta pe NE.

In ne niti v firefoxu, niti v internet explorerju, niti v netscapeu!

 

zvezda repetica... ti lisica. ;)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www2.slikomat.com/05/0102/000114rjy.jpg

Opis izdelka

 

Mikroorganizmi, ki jih naše telo naravno potrebuje in jih poznamo pod imenom mlečne bakterije, živijo v naših prebavilih, kjer igrajo pomembno vlogo za naše zdravje. Te mlečne bakterije pomagajo našemu telesu proizvajati vitamine iz družine B, se braniti pred bakterijami, ji povzročajo določene bolezni ter prebavljati laktozo, ki je mnogi ljudje ne prenašajo. Na ta način krepijo imunsko sposobnost organizma. Te prijazne mlečne bakterije so pomembne, ker preprečujejo pretirano razmnoževanje škodljivih mikroorganizmov. Pomanjkljiva prehrana, bolezni, driska, antibiotiki, zdravila in alkohol lahko uničijo ravnovesje bakterijske flore v prebavilih. Acidophilus Plus družbe GNLD odstrani vse škodljive mikroorganizme in na novo vzpostavi odlično ravnovesje mikroorganizmov v telesu.

 

 

Prednosti

 

 

Pridobljen iz polnovrednih živil.

 

Vsebuje blagodejne bakterije, izolirane iz mlečnih izdelkov, ki prispevajo k zdravemu ravnovesju mikroorganizmov v prebavilih.

 

Širok spekter. Vsebuje enake količine petih blagodejnih bakterij, ki proizvajajo mlečno kislino: lactobacillus acidophilus, lactobacillus bulgaricus, lactobacillus paracasei, bifidobacterium animalis in streptococcus thermophilus.

 

Koncentriran. Vsebuje blagodejne bakterije v količinah primerljivih 10 porcijam bioaktivnega jogurta ali petim porcijam mleka.

 

Učinkovito deluje. Vsaka kapsula vnese v organizem vsaj 5 milijard živih mikroorganizmov.

 

Proizveden iz živih kultur. Poseben zaščitni sistem omogoča bakterijam, da preživijo v želodčni kislini in žive prispejo do dela prebavnega trakta, kjer morajo delovati.

 

 

 

Prehrana

 

 

Vsaka kapsula vsebuje:

 

Dehidratirane mlečne bakterije (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium animalis, Streptococcus thermophilus). 109 - 1010 živih bakterij na kapsulo, kromprijev škrob, dekstroza, sredstvo proti zgoščevanju: magnezijev stearat, želatina, barvilo E171.

 

Način uporabe: 1 kapsula na dan ob enem izmed glavnih obrokov.

 

Hraniti na hladnem in suhem mestu, po možnosti v hladilniku, ko je izdelek odprt.

 

 

No zdej sem ti pa vse skopirala.

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kul! :palec:

sam teli dodatki mene motjo: (kromprijev škrob, dekstroza, sredstvo proti zgoščevanju: magnezijev stearat, želatina, barvilo E171.). - zelatina!? zivalska? kaj vsebuje sredstvo proti zgoscevanju? kako je pridelan krompir iz katerega naredijo skrob? s pesticidi?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kul! :palec:

sam teli dodatki mene motjo: (kromprijev škrob, dekstroza, sredstvo proti zgoščevanju: magnezijev stearat, želatina, barvilo E171.). - zelatina!? zivalska? kaj vsebuje sredstvo proti zgoscevanju? kako je pridelan krompir iz katerega naredijo skrob? s pesticidi?

Sem kar vedla v kaj se boš zapiču. K bi vedl ljudje kolk E-jev pojemo, popijemo, vdihnemo pa sploh ne vemo za to. A veš samo če bi vse kar poješ pridelal sam bi lahko 100% zatrdil kaj je v hrani, pa še tam je marsikaj kar pride z zrakom ali z dežjem. Želatina je pa rastlinska. Do takrat ko so v Angliji najdli prvo "noro kravo", je bla pa goveja želatina.

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...