Skoči na vsebino

Tudi država in cerkev sta profitni organizaciji

Guest sstane

Recommended Posts

Guest sstane

Vse, kar živi, se trudi, da se njena vrsta reproducira.

Da se lahko reproducira, mora proizvajati seme.

V ekonomiji se temu semenu pravi dobiček.

Deli na socialnih omrežjih

Ej Sstane to pa ja ni nič novega. Saj pravijo da je Vatikan najstarejša multinacionalka na svetu. Država pa itak nič drugega ne počne kot stoletja pobira davke, na tak ali drugačen način. Za časa fevdalizma so ljudje procentualno gledano manj plačevali dajatve ali tlako svojim gospodom. Danes kot delavni državljani, državi plačujemo mnogo, mnogo več kot so to včasih tlačani.
Ja sam ka mali pao s lipe

Guest sstane

Seveda, zato pa je Vatikan najbogatejše podjetje, država. Vsi delajo maksialno po svojih sposobnostih, trošijo pa po svojih skromnih potrebah zelo malo in podjetje ima maksimalen dobiček.

Davka iz dobička pa tudi v nobeni državi cerkev ne plačuje, zato je njeno bogastvo dvakratno.

Seveda to ni nič novega.

Tudi moje vprašanje, čigava je država, ni novo x:Dx :palec:

Itak ima krščanska cerkev ene vrste monopol...dons hočjo verouk v šolo...jutri že šolo v cerkev...kaj bi se zgodilo s cerkvijo, če bi dokazali, da Kristus ni vstal od mrtvih... x:Dx in da Bog kot tak ne obstaja...in da je bila devica prostitutka... x:o)x x:Dx

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Guest sstane
Vidve brezbožnici, jaz nisem odprl naslova zato, da se bosta spravili nad cerkev, ampak zato, da se spravita nad državo in jo posvojita z DD. :o|o:

Še mal, pa bo cerkev državo hotla...al pa vsaj koalicijo v parlamentu... :xx!:

brezbožnica pa nisem...jaz verjamem v Boga...sam v cerkev ne... xcivx xcivx xcivx

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Guest sstane

Razlika med živaljo in človekom je ravno v tem, da žival verjeti ne zna, človek pa.

Vera pa prihaja iz glagola verjeti ali obratno, kar je isti šmorn x^x x:px x:Dx x;)x

hehe berem naslov... cerkev vsekakor je profitna organizacija... :D ampak država pa nima nevem kaj profita ;)
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Razlika med živaljo in človekom je ravno v tem, da žival verjeti ne zna, človek pa.

Pes tut verjame, da mu boš dal vsak dan obrok... x:o)x x:Dx x;)x

Ne, no...hec...zapackala temo spet... x:px o cerkvi bi znala napisat tolk negativnega, da bi sesula tezo o prijaznem forumu...Cerkev definitivno je profitna organizacija, tko kt država, vsaka obeh organizacij pobira davek, s tem, da se v obeh primerih točno ve, kdo je dal in koliko je dal. Cerkev je institucija, ki je svoje potrebe razpasla čez rob, reformacija v zgodovini je za trnutek hotela popraviti vtis, a smo spet na istem. Cerkev pravzaprav dela še več, za denar ti daje odpustke... :xx!:

Hm...priporočam knjigo Spolno življenje papežev... Bazilika Sv. Petra je bil itak največji kupleraj v vsej zgodovini človeštva, saj je naenkrat v njej prebivalo tudi do 300 prostitutk, da o oblekah cerkvenih dostojanstvenikov ne govorimo, saj ena obleka stane toliko kot avto... kdo bi vse to vzdrževal, če ne bi bila profitna organizacija... poleg tega ima cerkev največjo površino nepremičnin in zemlje v lasti po vsem svetu...

:vragec: Ma ja...kaj ti klele na paše...pa ja nis preveč cerkven ratu... x:px

:vragec:

hmmmm....

zlomki smo nekak zlooooo odvisni od ....khm....(pssss) cerkve

ni mi pa vshech GNOJNICA ki so vam jo v glave nafilal komunajzarji in jo zlivate na CHLOVEKOLJUBNO organizacijo kot je VATIKAN

che ne bi bilo vatikana....kaj bi pa imela umetnostnazgodovina za pokazat....NICH

ne bi bilo BENETK,

beneshke romantike,

romea in julije x:Dx ,

renesanse,

in predvsem....(che ste zhe tko zlo radi slovani) bi vas pichke she vedno obrezovali

666 zlomkou...tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

ccc... :vragec: sej za umetnostno zgodovino kapo dol...to nč ne rečem...čeprav je itak vsa umetnost bla odvisna od cerkve sam zato, ker je ravno ta institucija imela denar...raja pa ne, a ne?...no ja, kašne velike družine recimo...Mediči...

Če pa gledamo malo globje, pa je cerkev zelo omejevala svobodo umetnikov...Bach bi bil še vedno Bach, tut če ne bi bil kapelmojster...Mozarta so itak v ogenj dajal...Sikstinska kapela je bla pa pomalana, ker je blo dobr plačan...umetniki so bli vedno od cerkve plačani...vse ostalo je bla njihova samoiniciativa, pa brez plačila...

+

Pri mojem mnenju ta rdeči nimajo nč...nkol nisem bla za tardeče...niti zdej za LDS ali ZLSD...moje mnenje je oblikovala cerkev sama ob raznih obiskih te institucije...

Nč...krst mela...sam takrt še nisem bla zihr, a je to dobr al ne...po birmi je blo pa vse jasno... x^x x:px

Nč...krst mela...sam takrt še nisem bla zihr, a je to dobr al ne...po birmi je blo pa vse jasno... x^x  x:px

:vragec:

oh

to ni nch hudga

jst sm birmo delu kot odrasel

ker k sm biu she mlad,

sm pr veroku izjavu:

CHE ZHE GREM V NEBESA, GREM NA AVTOSHTOP IN NE S POTOVALNO AGENCIJO x:Dx

pa so me na cesto postavl....shtopat x:Dx

666 zlomkou....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

ja...pr župnikih ni dobr neumnosti klatit...bolj da zun ustaneš... x^x x;)x

Cerkev pravzaprav dela še več, za denar ti daje odpustke

priporočam knjigo Spolno življenje papežev... Bazilika Sv. Petra je bil itak največji kupleraj v vsej zgodovini človeštva, saj je naenkrat v njej prebivalo tudi do 300 prostitutk

, da o oblekah cerkvenih dostojanstvenikov ne govorimo, saj ena obleka stane toliko kot avto... kdo bi vse to vzdrževal, če ne bi bila profitna organizacija...

poleg tega ima cerkev največjo površino nepremičnin in zemlje v lasti po vsem svetu...

zANIMIV0 x:Dx
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

jst sm birmo delu kot odrasel, ker k sm biu she mlad,

sm pr veroku izjavu:

CHE ZHE GREM V NEBESA, GREM NA AVTOSHTOP IN NE S POTOVALNO AGENCIJO pa so me na cesto postavl....shtopat  

uffa, mene marbit tut še čaka, hrrr, če se odločm izpopolnt vse zakramente x:o)x
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

• 1 month later...
Guest sstane
Vidve brezbožnici, jaz nisem odprl naslova zato, da se bosta spravili nad cerkev, ampak zato, da se spravita nad državo in jo posvojita z DD. :o|o:

1000 milijard tolarjev kapitala države mora letno državi prinesti preko pobiranja 25% davka na dobiček podjetij 250 milijard tolarjev donosa.

Iz tega izhaja 1 CANKAR mesečne dividende na državljana :eek: .

Približno x;)x

Se strinjaš :8):

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...