tashyka 19. junij 2004 Prijavi Deli 19. junij 2004 kaaaaaaaaj... js bi tazga prteglna da se tri dni ne bi odlepu od tal... samo pomoje so krivi starši...k pač otroc posnemajo svoje starše...če oče ukrade npr.kmetu jajc bo njegou sin kuro potem bo sinou sin kurnik naslednji sin pa že celo banko... Citiraj NE STORI DANES TISTEGA, KAR LAHKO JUTRI PRELOŽIŠ NA POJUTRIŠNEM... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 19. junij 2004 Prijavi Deli 19. junij 2004 ...Še enkrat se obrni nazaj, pa te tako udarim, da padeš s tribune tako, da se ne boš nikoli pobrala gor ...Mali je bil takšen frajer, da je razkrečil noge tako, da je z levico brcal učiteljico z desnico pa mene (med nama je bil moj sin) in ves čas po taktu brcal v najin hrbet. Reskirala sem še enkrat...obrnila sem se tretjič in rekla..."Dečki a vam tudi nekaj tu odzadaj tako smrdi po umazanem lulčku.... Kateri si ga danes zjutraj ni opral...prosim, naj odide na stranišče in si ga splakne. Res smrdi.!" Čez nekaj minut se je fant pobral in odšel....... jaa taki tut so, :xx!: hura zate, da si se znajdla v momentu Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 19. junij 2004 Prijavi Deli 19. junij 2004 mene pa nkol nihče ni več kot enkrat prvič nesreča, drugič batine... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 19. junij 2004 Prijavi Deli 19. junij 2004 pa to je za ponoret.......... tazga tamalga bi jst tko namlatu, da bi ga na Urgenco odpelal, starša pa tud.............. kasneje bi ga dal pa Ruglju na zdravljenje.......... pa to je noro, men sploh ni jasno, da taki starši obstajajo, no comment, res - to presega že vse meje........... :o|o: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 19. junij 2004 Prijavi Deli 19. junij 2004 No ne želim biti preveč pameten, a ravno zdaj sem sredi prevajanja ene knjige (fr. psihologinje), ki govori o svobodi, ki jo dajemo otrokom................... pa malo več razmišljam o te Ampak ene stvari res ne štekam, kako lahko 12 letnici starši (predvsem pa mama) dopusti, da hodi v šolo z dolgimi nohti. Zadnjič sem namreč našo sosedo A. vprašal, kako pa ti igraš odbojko s temi kremplji oziroma delaš pri tehniki, pa mi je mama rekla ZASE SE BRIGAJ , ti še otrok nimaš! Mal sem debelo pogledu, to je blo pa vse........... nakar sem vidu, da tamala nosi tangice (mislim kwa!!!!!!!!), predvidevam da ji to kopuje mama...... torej, ta tamala sploh nima otroštva, vse se že vrti okoli seksualnosti, spolnosti ipd...... za popizdit............ uglavnem da ma gate v rit potegnjene, pa dolge nohte pa kilo glossa (al kwa je tist, k' se pol svetiš), v šol pa enke............ to so starši zmešani totalno!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 19. junij 2004 Prijavi Deli 19. junij 2004 Saj to je to, taki kot so starši, taki so potem tudi froci! :xx!: :o|o: Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 19. junij 2004 Prijavi Deli 19. junij 2004 da tamala nosi tangice (mislim kwa!!!!!!!!), predvidevam da ji to kopuje mama...... torej, ta tamala sploh nima otroštva, vse se že vrti okoli seksualnosti, spolnosti ipd...... za popizdit............ uglavnem da ma gate v rit potegnjene, pa dolge nohte pa kilo glossa (al kwa je tist, k' se pol svetiš), v šol pa enke............ to so starši zmešani totalno!!! Jaz tudi ne vem kam to pelje...vso to nasilje in vsa ta nališpanost 12 letnih ali 13 letnih deklic. Ko sem bila toliko stara (ne dolgo nazaj )...tangic še ni bilo, nohti so bili kratki o kakem make up se nam še sanjalo ni. Ko sem pri 18, želela imeti strgane kavbojke, ki so bile takrat silno moderne, me moj očka ni upošteval 1%...potem so se mi ene kao slučajno strgale pri kolenih in ko sem želela iti ven v njih, me je gladko poslal nazaj se preoblečt ali pa ne smem iti ven..... Jaz mislim, da je to vse odvisno od staršev...meni nikoli na misel ni prišlo, da bi bila nesramna, sploh pa do starejših, saj sem vedela, da bi bila doma kaznovana zaradi tega in pa poslušala bi pridige...ki mi niso bile prav ljube.... Včeraj zvečer sem bila v mestu in en prijatelj je kar nekajkrat ostal brez diha....pogledam v smeri kamor gleda in vse deklice, so imele visoke pete, minice in hude dekolteje....jah seveda sem štekala, jaz sem bila zapeta do vratu, ker me je zeblo in v udobnih mokasinih Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mari 21. junij 2004 Avtor Prijavi Deli 21. junij 2004 sanjalica.... dobra si!!! jaz bi verjetno 2x rekla, ta tretjič pa.... sem se zadnjič z sodelavko pogovarjala.... je kupila 10letni hčeri tangice!!!! no comment!!!!ta mala nosi same cinje same znamke...... nekako opravičujoča razložitev... pa če si jih tako želi in dokler si jih lahko privoščimo...... yeah right! :xx!: :xx!: ma kaki dolgi nohti, pa z živim lakom nalakirani, pa šminke ..... :o|o: :o|o: :o|o: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 21. junij 2004 Prijavi Deli 21. junij 2004 ja varnostnike nimajo zaradi učiteljev - ti se ne pretepajo med sabo - varnostniki so zaradi otrok...... in kje so tu starši???to je šele beda, da starš ne more poskrbet za svojo "zver" - blajk pa taki otroci.............. :xx!: Točno tako. To vse je le kazalec, da je družba v kateri živimo bolana. Nihče pa ne ukrepa. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mašinca 21. junij 2004 Prijavi Deli 21. junij 2004 Nasproti temu, da sem zelo navdušena bodoča mamica, me kar skrbi dejstvo, da bom rodila otroka v tak svet. :xx!: Se mi zdi da je vse huje in huje. Včasih se resno vprašam ali bom znala otroka vzgojit tako, da se bo zanl postavit zase, pa hkrati ne bo kratil svobode drugim, da bo razumevajoča, poštena in prijazna oseba z ravno pravo mero egoizma? Kam gre ta svet Citiraj Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 21. junij 2004 Prijavi Deli 21. junij 2004 Mašinca, vsaka zaskrbkljenost zaradi dogodkov, ki šele imajo priti, je povsem odveč, saj s tem ne boš ničesar spremenila. Zavedati se je potrebno, da so bile v vseh obdobjih človeštva navzoče tudi neprijetne in celo zelo sovražne okoliščine, pa je človeštvo le preživelo. Razmeroma majhne težave v otroštvu pa človeka pripravijo, da se bo sposoben spopasti s še večjimi težavami, ki nas vse v odrasli dobi doletijo. Sicer pa - vse življenje je v bistvu učna ura. Torej, Mašinca, kar brez strahu povečaj število zemljanov. In vso srečo tebi in bodočemu odjemniku električnega toka. Če bo v njegovih časih seveda še tak način plačevanja RTV naročnine. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 22. junij 2004 Prijavi Deli 22. junij 2004 Moram napisati, kar mi leži na srcu..... namreč danes sva s Pavčkom na eni izmed osnovnih šol delila "nagrade" za mlade bralce (bralna značka ) no in sem imel stika s temi tamalimi / 7. in 8. razred devetletke. Moram priznati, da tako pičlega znanja, slabega in plehkega besednega zaklada pa še ne. Popolnoma sem se zgrozil, namreč dejstvo je, da znanje pada, čeprav je vse več odličnih otrok v šoli (ker pač devetletka ocenjuje vse)........... po zadnji strokovni raziskavi smo Slovenci zelo nepismeni oziroma slabo izobraženi v Evropi, otroci imajo predolge počitnice in prekratko šolo.............. smešno je to, da starši non-stop vpijejo, kako so otroci preobremenjeni, ampak, ti otroci se izobražujejo za povprečnega, med tem pa so tehnične in naravoslovne fakultete prazne.............. mislim, da država ne bi smela kloniti pred zahtevami staršev, da šolo omili, ker so pač božčki utrujeni / spominjam se svojih let- kaj sem vse znal.......... danes pa otrok pri 14. letih ne ve, kdo je Simon Gregorčič ............ v včerajšnjem Delu (priloga Šolstvo), kolega Marko KOS odlično piše o tem, da je zmorno verjeti, da se za dobro in napredno življenje nipotrebno truditi...............Slovenija mora vztrajati na bodočih intelektualcih ne pa na mevžah, ki jih mamce vozjo z avtom v šolo, ker ne morjo iti peš (500 m) skratka, zdelo se mi je prav napisat, kaj sem danes doživel............... sm kar malo razočaran......... sokrates Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 22. junij 2004 Prijavi Deli 22. junij 2004 tudi včeraj,............ vsak dan mam kaj................ sicer nas je kar nekaj, ki to delimo, veliko nas je v Penu (pisateljsko združenje) s. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 23. junij 2004 Prijavi Deli 23. junij 2004 Lepo! Upam samo, da ne doživiš takega razočaranja na vsaki šoli, ki jo obiščeš? Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 23. junij 2004 Prijavi Deli 23. junij 2004 sokrates, na nek način te štekam... kadar pogledam kakšen pisni izdelek otrok, se tudi jaz vprašam, kako tole 'prebavijo' slavisti... besedno izražanje je v stilu "midve greve" itd... (ampak, tega se ne učijo v šoli - tako govorijo - in pišejo! doma... marsikje pa doma sploh ne govorijo slovensko in je potem malček po svoje še faca, da sploh kakšno besedo zadene slovensko)... Simon Gregorčič pa je za otroke samo en od podatkov, ki jih je nešteto... in, ki bi jih 'morali' vedeti... to pa JE problem šoskega sistema in od tu izhaja tista preobremenjenost... sistem turi v učni program vse živo, na voljo je omejeno število ur in še bolj omejene možnosti za alternativne pristope... če pa učitelj našteva in učenci pišejo v zvezke: 'Simon Gregorčič se je rodil... ' ... lepo prosim, a to je pa nekaj tako zanimivega, da si bo zapomnil, ali kaj???? Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mašinca 23. junij 2004 Prijavi Deli 23. junij 2004 Moram reč, da se strinjam s tabo Mateja. Slovenski otroci niso vedno bolj zabiti, ampak jim turijo vedno več nezanimivih podatkov v glave, ki otorke ne samo, da ne zanimajo, ampak jih tudi obremenjujejo. Sej otroci niso računalniki, da bi stresal podatke vanje. Pogrešam to, da bi v šolah otroke naučili razmišljat s svojo glavo, ker že nekaj časa velja v šoli to, da je najboljše ocenjen tisti, ki se je najbolje nadudlov (naučil na pamet). To ni znanje, to je nekaj kar bodo pozabili v tednu, mesecu ali letu. :xx!: Citiraj Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 23. junij 2004 Prijavi Deli 23. junij 2004 Meni se to vse skupaj čudno zdi...ne vem več ali so učenci preobremenjeni z potrebnimi ali nepotrebnimi stvarmi, dejansko je pa res nekaj narobe. Ampak včasih bolj mislim, da je nekako **kriv** čas v katerem trenutno živimo. Življenje se spreminja iz leta v leto in današnje generacije mladcev živijo kar stresno življenje.Kakšen moraš biti? Točno izdelan tip imaga. Izven šolske dejavnosti. Od mojih sošolk in sošolcev je le ena deklica hodila na tečaj angleščine izven šole. Bilo nas je 32 v razredu. Še to se mi zdi od 5 ali 6 razreda naprej.Ko sem bila zadnjič na roditeljskem sestanku za prvošolce v devetletki, so mislim, da skoraj vsi otroci vpisani k angleščini, nekateri pa še k nemščini, poleg baleta, glazbene in ostalih dejavnosti.Ok...otroci pridobijo delovne navade in smisel za red in organiziranost, nič narobe z tem, če otroka to vse veseli in ga ne obremenjuje. Zadnjič mi je bilo pa res malce čudno slišati od prijateljice, ki mi je povedala o pogovoru z drugo prijateljico. 15 letni sin, domov pripelje 13 letno punco, ki tudi pri njemu prespi zelo pogosto. Zavoljo tega, mu je mami kupila še novo posteljo.Meni je kar malce sapo zaprlo, kaj na to poročejo dekličini starši? Kakšna sem bila jaz pri 13? Najbrž nista edini primerek. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 23. junij 2004 Prijavi Deli 23. junij 2004 sokrates, na nek način te štekam... kadar pogledam kakšen pisni izdelek otrok, se tudi jaz vprašam, kako tole 'prebavijo' slavisti... besedno izražanje je v stilu "midve greve" itd... (ampak, tega se ne učijo v šoli - tako govorijo - in pišejo! doma... marsikje pa doma sploh ne govorijo slovensko in je potem malček po svoje še faca, da sploh kakšno besedo zadene slovensko)... Simon Gregorčič pa je za otroke samo en od podatkov, ki jih je nešteto... in, ki bi jih 'morali' vedeti... to pa JE problem šoskega sistema in od tu izhaja tista preobremenjenost... sistem turi v učni program vse živo, na voljo je omejeno število ur in še bolj omejene možnosti za alternativne pristope... če pa učitelj našteva in učenci pišejo v zvezke: 'Simon Gregorčič se je rodil... ' ... lepo prosim, a to je pa nekaj tako zanimivega, da si bo zapomnil, ali kaj????Žal te moram razočarati, namreč sam sem sodeloval pri mnogih kurikularnih prenovah slovenskega jezika in POZOR - učni načrt se je skrčil - ja skrčil, torej otroci se danes učijo manj, kot so se pred leti, a vendar so "preobremenjeni" . problem šole je ta, da je vse več odličnjakov z vse manj znanja!!!!!!!!! Ponavljam - po mednarodnih raziskavah se Slovenci uvrščamo na rep po funkcionalni pismenosti. Naše tehniške fakultete ter naravoslovne so prazne - to je skrb vzbujajoč podatek. Brez tega kadra ni napredka, ni strokovnjakov!!! Mi smo pa krčili učne načrte zato, ker je pritisk staršev!!!!! Verjemi mi, da zna en otrok pri 14 bistveno manj, kot si znala ti!!! sokrates pa še to: Simon Gregorčič ni kar en podatek, nekaj kar bi moral znat' zato, ker je slovenist težek - to je del naše kulturne dediščine, brez tega, nas pa ni! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 23. junij 2004 Prijavi Deli 23. junij 2004 Mogoče bi moralo biti več takih profesoric za slovenščino kot je bila prof. Menartova(ogromno je zahtevala in tudi veliko znanja ti je ostalo) Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 23. junij 2004 Prijavi Deli 23. junij 2004 Mogoče bi moralo biti več takih profesoric za slovenščino kot je bila prof. Menartova(ogromno je zahtevala in tudi veliko znanja ti je ostalo) se strinjam lepotička Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 23. junij 2004 Prijavi Deli 23. junij 2004 Žal te moram razočarati...žal ti ni uspelo, sokrates... namreč, razočarati me ... otroke pa bolj malo poznaš, a ne... veš, veliko je takih (strokovnjakov vseh vrst in nazivov), ki premetavajo učne načrte, pišejo vse žive priročnike, učbenike in kar je še tega...šolski sistem kao posodabljajo... ampak v razredu pa še niso bili (nekateri še lastnih otrok nimajo-te)... no, jaz pa sem z otroki nekaj ur dnevno že dvajset let... zato me tvoja razmišljanja seveda ne morejo razočarati Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 23. junij 2004 Prijavi Deli 23. junij 2004 Žal te moram razočarati...žal ti ni uspelo, sokrates... namreč, razočarati me ... otroke pa bolj malo poznaš, a ne... veš, veliko je takih (strokovnjakov vseh vrst in nazivov), ki premetavajo učne načrte, pišejo vse žive priročnike, učbenike in kar je še tega...šolski sistem kao posodabljajo... ampak v razredu pa še niso bili (nekateri še lastnih otrok nimajo-te)... no, jaz pa sem z otroki nekaj ur dnevno že dvajset let... zato me tvoja razmišljanja seveda ne morejo razočarati , ja JEBIGA, pač sem eden od teh, ki nima otrok in od teh kvazi strokovnjakov, ki nimajo pojma............ me pa veseli, da ti narediš veliko za otroke.................če jim že mi tako škodimo......... očitno bom moral imeti otroke, če bom hotel kaj v zvezi z njimi pripomniti :o|o: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 23. junij 2004 Prijavi Deli 23. junij 2004 ma daj, kaj se zdaj pištoliš ... oba sva tukaj razmišljala in pisala iz svojih izkušenj... imava pač različne izkušnje... pa kaj? Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 23. junij 2004 Prijavi Deli 23. junij 2004 ma ........ tak sem, rad se pistolim Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 24. junij 2004 Prijavi Deli 24. junij 2004 Sokrates, pa si menda kar pravi naslov za to, kar mislim povedat. Kot sam "priznaš", si v kurikularni mašineriji, ki odloča o vsebini in obliki pouka slovenščine. Slovenščina, naš materni jezik. Kako pa to slovenščino doživljajo učenci? Poleg matematike in fizike je slovenščina največji bavbav v šoli. Kako je to mogoče? Je res krivda le na lenobi učencev? Kaj pa če je pouk slovenščine neustrezno zastavljen? In kaj, če je morda že sama sedaj veljavna slovenska slovnica skregana z živim jezikom? Tudi od slavistov sem že slišal, da je Toporišič največji sovražnik slovenskega jezika in prav "njegova slovenščina" je merodajna v šolah!! Veliko zaslug za slabo sposobnost izražanja naših otrok ima seveda tudi sodobna tehnologija. Jaz sem v puberteti "požiral" tudi po 10 in več knjig na teden (v glavnem seveda pustolovske štorije), če mi je ostalo kaj časa, pa sem se potepal kje od doma. Sedanji otroci pa sedijo pred računalniki in televizorji, za knjige pa ni časa. Niti podijo se ne več zunaj na zraku. Poleg PC in TV jih zanima le še nočno življenje v diskih ipd. Vsa čast izjemam. Otroci se kajpak morajo naučit tudi memoriranja. Ampak sedanja šola je le preveč nagnjena k tekmu, da otrokom polni glave s faktografskimi podatki, premalo pa jih nauči samostojno mislit. Srednje šole in fakultete niso nič boljše. Imeli smo že kar nekaj mladih pravnikov, tudi z magisterijem, ki so polni teoretičnega znanja, za praktično delo pa so povsem neuporabni. Torej, Sokrates, če imaš kaj vpliva, poskrbi za to, da bodo naše šole otroke naučile samostojno razmišljat in samostojno iskat podatke, ki jih potrebujejo, memoriranje podatkov, ki so dostopni v vsakem leksikonu, pa naj opustijo. Sicer pa vsklikam z otroki vred: "Najboljši del šole so počitnice"! Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.