Guest sstane 15. junij 2004 Prijavi Deli 15. junij 2004 kaj pa je tisto če zanosiš? da je treba prej ugotoviti krvno skupino, če vse štima? tut pred spočetjem je fajno,da se pozanimaš kako kri mata Najbolje pa je, če se sploh fajn imata Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 15. junij 2004 Prijavi Deli 15. junij 2004 kako ste neresni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sfinga 15. junij 2004 Prijavi Deli 15. junij 2004 neresno vprašanje , neresen odgovor...sicer pa je v življenju pre,malo smeha Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 16. junij 2004 Prijavi Deli 16. junij 2004 kaj pa je tisto če zanosiš? da je treba prej ugotoviti krvno skupino, če vse štima? tut pred spočetjem je fajno,da se pozanimaš kako kri mata Rh faktor je antigen, prisoten na rdečih krvničkah. Tisti, ki imajo ta antigen v krvi, so Rh pozitivni, tisti, ki ga nimajo, so Rh negativni. Sama mam tut 0-... kar sploh nisem vedela, da je kakšen problem, dokler nisem zanosila... "problem" je le, če ima ženska Rhesus faktor neg. moški pa pozitivnega, in ne obratno ali v drugi kombinaciji. Za prvega otroka takšna kombinacija ne predstavlja nobenega tveganja, drugi otrok se pa je včas rodil s hudimi deformacijami ali pa je celo umrl pred ali po rojstvu...Zdaj to ni niti več pomembno, ker že neposredno po rojstvu prvega otroka dobiš injekcije, ki nevtralizirajo protitelesa, ki jih mati ustvarja pri prvem otroku, saj reagira na njegovo kri (ki je ponavadi pozitivna, s faktorjem +)Zato ima vsak naslednji otrok enako mero tveganosti, kot prvi, se pravi popolnoma normalno ga lahko ženska donosi, in se normalen tudi rodi... Dekleta, torej, brez panike... je pa vseeno dobro, da veš faktor vsaj zato, da spomniš, če se zgodi lapsus 1:1000000, da pozabijo čekirat kri... TUKAJ VEČ O FAKTORJU, ČE KATERO ZANIMA Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Uma 25. junij 2004 Prijavi Deli 25. junij 2004 Ne prenašam dobro igel...razen šivanke... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. junij 2004 Prijavi Deli 25. junij 2004 Sama mam tut 0-...Tudi jaz - ima nas veliko tule taksno kri... Imamo celo temo - prehrana glede na krvne skupine ali nekaj takega, pa ni govora samo o prehrani. Uma - tudi jaz ne maram igel - ostro jeklo v obcutljivo zilo!! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 25. junij 2004 Prijavi Deli 25. junij 2004 UmaJaz se že na vratih laboratorija derem, da hočem imeti povoj, takoj, ko mi kri vzamejo....me zaflajštrajo in povijejo in grem domov, kot bi imela kako manjšo operacijo, ne pa samo odvzem krvi. Ker imam zelo **tanke** žile morajo uporabiti tanavadne igle, ki bolj **bolijo** kot pa vakumske. Ponavadi so okoli mene vsaj tri in ugibajo, kje naj mi vzamejo kri, ker moje žilce takrat kar izginejo Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
plesalka 25. junij 2004 Prijavi Deli 25. junij 2004 Dolga leta sem bila aktivna krvodajalka, potem pa me je zdravnica na sistematičnem pregledu okarala, zakaj darujem kri, naj to počno močni moški. In celo, da to škodi mojemu srcu (aritmija)...Ne vem, ali je to vsa resnica, ampak zdaj že 4 leta nisem več krvodajalka... Citiraj Ne jemlji stvari pretežko, toda vzemi jih in zmagal boš!(Bob Dylan) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. junij 2004 Prijavi Deli 25. junij 2004 ...In celo, da to škodi mojemu srcu (aritmija)...hmm... tudi jaz imam aritmijo... Nisem sicer krvodajalka, a imam morda nekoliko 'slabe vesti' v zvezi s tem... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
plesalka 25. junij 2004 Prijavi Deli 25. junij 2004 Potem pa mogoče bolje, da ne tvegaš... Citiraj Ne jemlji stvari pretežko, toda vzemi jih in zmagal boš!(Bob Dylan) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. junij 2004 Prijavi Deli 25. junij 2004 Ja, saj, zdaj imam pac 'konkreten' razlog ali izgovor. A v bistvu spostujem tole... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 25. junij 2004 Prijavi Deli 25. junij 2004 Do lanskega leta sem si jo dala puščat ven 3 x na leto.... sedaj pa žal ne morem/smem.... (ampak ko jo bom spet lahko.... bom spet na leto 3x tam...po 4 dcl...in to je to ). Pa še to; nikoli ne "izkorsitim" prostega dne, ki mi "pripada"...pač tisti dan zamudim 15, 30 minut v službo. Vsake toliko mi mož pravi, da se mi prav pozna, da mi že dolgo niso spustili "ta žleht" krvi vn... Koliko je resnice v tem, ne vem , verjetno pa...kjer je dim je tudi ogenj........ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 28. junij 2004 Avtor Prijavi Deli 28. junij 2004 http://med.over.net/novice/php/index.php?f...?full=1&id=3181 Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mari 28. junij 2004 Prijavi Deli 28. junij 2004 nisem krvodajalka... mam preslabo kri.... :xx!: igel ne prenašam..... :xx!: :xx!: vedno skup zlezem... tako da, vsa čast vsem krvodajalcem! zdaj ne vem koliko je to res, ali je to samo v "filmih" ampak zakaj mora par v ameriki, predno se poročita, dati vzorec krvi? A preverjajo možno sorodstvo, a bolezni al.... zakaj? mam mešane občutke glede tega, po eni strani se mi zdi pametno, po drugi pa..... a bo pol še preverjanje dnk? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 28. junij 2004 Prijavi Deli 28. junij 2004 ...In celo, da to škodi mojemu srcu (aritmija)...hmm... tudi jaz imam aritmijo... Nisem sicer krvodajalka, a imam morda nekoliko 'slabe vesti' v zvezi s tem... Marsa, če se vsaj koliko toliko držiš biodiete, aritmije ne bi smela več imeti po pol leta.Kako pa jo čutiš in puls kakšen imaš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 27. maj 2005 Prijavi Deli 27. maj 2005 JUNIJ Slovenska Bistrica - v Slomškovem kulturnem domu 01.06. 2005Luče - v osnovni šoli 01.06. Šentjernej - v osnovni šoli 02.06.Dramlje - v osnovni šoli 02.06.Metlika - v zdravstvenem domu 03.06.Šentilj v Slovenskih goricah - v osnovni šoli 03.06.Kamnik - v Zavodu RS za transfuzijsko medicino 06.06., 07.06.Lokavec - v osnovni šoli 08.06.Ljubljana - v Zavodu RS za transfuzijsko medicino 08.06.Griže - v kulturnem domu 09.06.Muta - v osnovni šoli 09.06.Radlje ob Dravi - v osnovni šoli 10.06.Pesnica pri Mariboru - v osnovni šoli 10.06.Ljubljana - v Zavodu RS za transfuzijsko medicino 13.06.Mežica - v osnovni šoli 14.06.Žerjav - v osnovni šoli 15.06.Kebelj - v osnovni šoli 16.06.Rogatec - v večnamenskem prostoru >RIO< 16.06.Ravne na Koroškem - v osnovni šoli P. Voranca 16.06., 17.06.Korena - v osnovni šoli 17.06.Kropa - v zdravstvenem domu 20.06.Ljubljana - v Zavodu RS za transfuzijsko medicino 21.06.Škofja Loka - v dijaškem domu 22.06., 23.06., 24.06.Prebold - v gasilskem domu 23.06.Lenart - v osnovni šoli 24.06.Cerknica - v osnovni šoli 27.06., 28.06.Stari trg pri Ložu - v osnovni šoli 29.06.Lovrenc na Pohorju - v osnovni šoli 29.06.Šentjur pri Celju - v osnovni šoli 30.06.Žiri 30.06. Opomba: V Ljubljani lahko darujete kri vsak delovni dan na Zavodu RS za transfuzijsko medicino, Šlajmerjeva 6, od 7. do 15. ure, ob četrtkih pa do 17. ure. V Mariboru lahko darujete kri vsak torek na transfuzijskem oddelku SB Maribor, Ljubljanska 5, od 7. do 18. ure. V Izoli lahko darujete kri vsak torek na transfuzijskem oddelku SB Izola, Polje 35, od 8. do 12 ure, četrtek od 8. do 16.30 ure in petek od 8. do 10. ure. V Novi Gorici lahko darujete kri vsak torek na transfuzijskem oddelku SB Nova Gorica, Ulica padlih borcev 13, od 8. do 12. ure ter 14. do 16. ure, in petek od 8. do 12. ure. V Trbovljah lahko darujete kri vsak četrtek na transfuzijskem oddelku SB Trbovlje, Rudarska 7, od 6. do 9. ure. V Celju lahko darujete kri vsak ponedeljek, torek in sredo na transfuzijskem oddelku SB Celje, Oblakova 5, od 7.30 do 10.30. ure. Na Ptuju lahko darujete kri vsak ponedeljek in četrtek na transfuzijskem oddelku SB dr. Jožeta Potrča, Potrčeva 23-25, od 7. do 11. ure. V Slovenj Gradcu lahko darujete kri vsak torek in četrtek na transfuzijskem oddelku SB Slovenj Gradec, Gosposvetska 3, od 7. do 9. ure. V Murski Soboti lahko darujete kri vsak ponedeljek in četrtek na transfuzijskem oddelku SB Murska Sobota, Rakičan, od 7. do 11.30 ure. V Novem Mestu lahko darujete kri vsak torek in četrtek na transfuzijskem oddelku SB Novo Mesto, Šmihelska 1, od 7. do 10.30 ure. Na Jesenicah lahko darujete kri vsak torek na transfuzijskem oddelku SB Jesenice, C. Maršala Tita 113, od 7. do 12.00 ure. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 27. maj 2005 Prijavi Deli 27. maj 2005 Pogoji: dobrega zdravja star od 18 do 65 let (mlajši z dovoljenjem staršev) tehtaš 50 kg ali več zadnje 3 mesece nisi imel večje operacije v zadnjih 6 mesecih nisi dobil transfuzije če si moški in vsaj 3 mesece, če si ženska pa vsaj 4 mesece nisi daroval(a) krvi če nisi noseča in če vsaj 12 do 24 ur nisi jemal določenih zdravil (o tem se posvetuj z zdravnikom) Krvi ne morejo dati ljudje, ki so kdajkoli imeli: bolezni srca maligne bolezni aids sladkorno bolezen, ki jo uravnavajo z insulinom revmatoidni artritis psoriazo Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. maj 2005 Prijavi Deli 27. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Marsa, če se vsaj koliko toliko držiš biodiete, aritmije ne bi smela več imeti po pol leta.Kako pa jo čutiš in puls kakšen imaš O Stane, ves da nisem videla tega takrat.Morda pa res nimam vec tolk.. Pulz? joj ne sopomnim se, dost normalen, mal hiter sicer, a v mejah normale, sem si parkrat merila pri nekom ki ima aparatek.saj lohk bi si sama, pac na stoparco... (men se zdi da 84, sam vmes me je nekaj zmotilo , tko da ni cist 100%) Michelle, Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pegatka 2. junij 2005 Prijavi Deli 2. junij 2005 Midva sva oba -, torej je otrok nujno -, saj podeduje krvno skupino po enemu od staršev. Problem (v današnjem času ni panike, ker dobiš injekcijo) nastane, če imata mati in otrok različna rh faktorja. Če je mati -, oče +, otrok pa + po očetu....Ne se sekirat vnaprej - brezveze je. Kri sem dala 3-krat. Prvič sem padla skupaj, "rana" od luknjice pa me je bolela še 1 mesec, drugič ok, tretjič pa je sestra sredi postopka rekla, da gre prepočasi in da nama ne bo uspelo. Potegnila mi je iglo ven in zaključila. Vprašala sem jo, če jim bo moja kri prišla kaj prav, pa je rekla, da ne, ker jo je premalo. In takrat sem si rekla: klinc vas gleda.Sem pa taka kot Buddha - vsakič v laboratoriju poslušam take: ja, punca, kje imaš pa žile?Krvodajalstvo podpiram, rada bi polno sodelovala v tem, a to ni zame... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
LeINA 23. september 2005 Prijavi Deli 23. september 2005 Dokler ne bo kakih zdravstvenih razlogov za proti bom se kar naprej krvodajalka...Nikoli ne ves kaj hitro se lahko zgodi,da bos sam na mestu,ko jo bos nujno potreboval... Sama mam AB-,do zdej se nikol nism mela kakih problemov,pac pridem,se vlezem in spustimo jo ven ,pol pa se kej finga za popapcat in se vidimo spet naslednic... Sicer ze kar stara tema ampak sej krvodajalstvo je vedno aktualno Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 23. september 2005 Prijavi Deli 23. september 2005 Jaz si grem pa enkrat na kvartal tahudo ven spustit, pol sem pa spet dober za nekaj časa ... Če pa še komu prav pride, pa toliko bolje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. september 2005 Prijavi Deli 23. september 2005 Dobrodosla, LeINA, lepo ko si osvezhila tole temo! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
smajcica 23. september 2005 Prijavi Deli 23. september 2005 SEM KRVODAJALKA....mopja skupina je AB Rh+...zelo redka skupina... V svojem statusu krvodajalskem sem pa že doživela nekaj,kar sem še danes nad tem zelo zelo ponosna. Zgodila se je prometna nesreča.Moški pod nujno pripeljan v bolnico Izola.jaz sem bila v službi.In na hitro je bilo potrebno najdet kar veliko količine moje vrste krvi.Poklicali so me v službo.In evo jaz med prvimi v vrsti.Nisem vedela kaj se prav dogaja.Ker ne dajejo temeljitih podatkov za kaj in za koga se gre.Ampak moj namen je bil nesebičen zato tudi spraševala nisem. Popoldan pridem domov iz službe.Dobim klic kolegice in mi pove,da je mož imel nesrečo,da je v bolnici,da so mu na hitro morali operirat prsni koš in ,da je potreboval veliko krvi.Ne dva ne tri.,..sem stekla v bolnico in tam izvem,da med tisto krvjo je bila pomešana tudi moja.)) Ej tako sem bila heppy...da še dan danes ko se spomnim me prevzame veselje.Najbolj hecno pa je,ker je mož se dokaj hitro in zelo dobro opomogel.In od takrat me vedno heca,da je postal divji samo zaradi tega,ker se je med njegovo kri pomešala še moja kri:)) To so res lepi občutki.Razumeš jih le tedaj,ko jih izkusiš na lastnem življenju:).... Citiraj ♥ Samo,če ljubimo smo nesmrtni ♥ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
smajcica 23. september 2005 Prijavi Deli 23. september 2005 Najhujše pa mi je bilo takrat,ko sem slišala iz pripovedovanja v Kliničnem centru v Ljubljani,da je pred leti umrl otrok,katerih starši so bili Jehovine priče. Nujno so potrebovali kri,da mu rešijo življenje.Ker starši so to prepovedali je otrok podlegel poškodbam. Kaj pa na to teorijo menite?.... Citiraj ♥ Samo,če ljubimo smo nesmrtni ♥ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. september 2005 Prijavi Deli 24. september 2005 uh na to smo se ze zolcno pregovarjal... morda v temi jehove price? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.