Skoči na vsebino

Ime

Mašinca

Recommended Posts

• Komentarji 100
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

za fantka se mi zdi, da ne sme biti preveč otročje ime, ker bo tudi on nekoč odrasel (npr. direktor banke ;)) in mora imeti bolj "frajersko" ime; tudi meni so všeč takšna z zgodovino: Filip, Patrik, Enej... tudi Mark (a ima tudi on kakšno zgodovino?)

za bejbike pa kakšno luštno, kratko:

Ana, Neža (sta bili moji babici in sta prednostni)

ful veliko ljudi reče moji friendici, da ima lepo ime: Lenja (Lenja pa bi imela deklico Alino :)),

sodelavci pa so dali zadnja leta imena otrokom: Zala, Eva, Leon, Kaja, Patrik, Tim (3x!), Jaka, Nino, David...

Ko ga/jo boš videla, boš vedela! ;)

Pridno rastita!

@

Deli na socialnih omrežjih

Men je všeč Julij, tut Jurij, Gal... za deklico pa Gaja...

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Ooo, Mašinca! :hepko: xsuperx xokx Tudi jaz ti želim lepo nosečnost in vse dobro v družinskem krogu! x:Xx

Glede imena pa se strinjam z Vojkom. Težko bi ti lahko kdo drug izbral ime za tvojega otroka. Ti ga čutiš, ti ga "poslušaš" (z notranjimi ušesi)...

x:)x Jaz sem v moji prvi nosečnosti čutila, da je ta otrok nežen in da mu pristojajo mehke črke (J, L, N...). Tako sem imela izbrana imena Jernej in Leja -> rodila se je Leja. :2src:

x:)x V drugi nosečnosti pa sem dobivala take kolpe v trebuh :sick: :cry: , da se mi je zdelo, da mora ime vsebovati R, Ž..., zraven pa še kako bolj mehko črko, da ne bo prehudo. :sori: x;)x Pripravljeno sem imela ime Lara (na L, ker je že ta prva Leja) in ime Živan (ker mi je predstavljalo "živahen", "življenski") -> rodil se je Živan, ki mu to ime res pristoja. x8Dx

Ma sej sva se z možem že pogovarjala, da nej bi on izbral ime za deklico, jaz pa za dečka. In sva že pred leti rekla, da če bo fant, bo Matic, če bo punčka pa Doroteja. Sem pa pred časom naletela na ime Adelina, ki se mi zdi tako lepo in nežno, kot kaka zvezdica, je pa zraven še izpeljanka iz imena moje babice, ki sem jo imela zelo, zelo rada. :8):
Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........

Doroteja... ooo, o tem imenu pa imam (lepo - svojo) zgodbo... in Doroteja je tista pogumna deklica, ki je prva stopila na drugo stran mavrice ... čarovnik iz Oza in izjemna izvedba Over the rainbow od Eve Cassidy... BTW - včeraj sem ti čisto intuitivno napisala, da prihaja k vama Kristalček... in BTW - kristalnim otrokom rečejo tudi Otroci iz Oza - z druge strani mavrice xrainbowx

x:)x x;)x

Doroteja se tudi meni dopade, potem je skrajšano itaq Teja. Ampak ko mala Tejčka odraste se pa fajn sliši Doroteja, tak power ima.

Meni so všeč predvsem Dottyini rdeči čeveljci :2src: ...najljubša barva čeveljcev.

Enkrat sem si zaželela, da bi lahko bila cel dan v porodnišnici in bi delila imena dojencem x:Dx ...tko po feelingu.

Eva Cassidy je pa tudi že na oni strani rainbow, na žalost.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Dorotejini rdeči čeveljci :2src: ... o tej zgodbi je prejšnji mesec govoril Tobi (www.crimsoncircle.com) in povedal, da je to eno največjih kanaliziranih sporočil, ki je bilo dano človeštvu tik pred vojno (1939)... v njej pa so sporočila za današnji čas... ogledala sem si še enkrat film (sicer moj in Dašin najljubši pred leti) in sem skor okol padla... saj je v njem vse povedano!

ta imena so lepa razn seveda gordane... :xx!:  :xx!:  :xx!:

Stvar okusa! x:o)x

*In my dreams I always see you sore above the sky, in my heart there always be a place for you for all my life, I'll keep a part of you with me,...and everywhere I am there you'll be,... (Peral Harbor) *

Sokrates...kregaš se z 9-letnico...hoho x:Dx  x:Dx  x:o)x

majica to je komunikacija na nivoju x:Dx ...poglej kako brihtne otroke imaš

Jas te mam tak rada

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Ok, zdej bo pa treba spet film pogledat. Si ga bom skušala dl. Potem pa poskusiti povezati sporočila med seboj. Me je pa ta film, kot otroka res prevzel in tudi ko sem ga kasneje gledala, sem čutila, da ta film ima neko globino, a tega nisem čisto štekala, da je to, to.

Mateja, hvala za hint.

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Saj veš, vsakdo ima svoja najljubša imena. Sem videla v trafikah, da prodajajo knjižice z veliko idej za imena xDDx

Drugač pa za fanteka je meni osebno všeč

David

Matjaž

Za deklice pa

Rebeka

Anastazija xDDx

Iza

in človek bi lahko našteval še in še x;)x

ANGELI LETIJO ZATO KER SE NE JEMLJEJO RESNO

Po mojem je tudi boljse, da se ti pravo ime kar takole pojavi...

Meni se je tudi. Kar spreletelo me je...

V zacetku sem skoz ciljala na imena a la Ziga ipd... Potem pa nekako, ko sem ga pa tamalega ze tudi sanjala oz. si ga ze rpedstavljala, ga ze videla v mislih, pa mi je bil Ziga nenadoma totalno neprimeren... Pa se z... nekako....

Pa sem se v trenutku odlocila, da bo tim. In mu totalno pase. Sicer sem vedela, da bo sin, hocem reci, zdelo se mi je, nihce mi ni povedal, celo so rekli, da se jim zdi da bo puncka, ker ne vidijo 'mashnice'. xDDx - jaz pa - ne, vem da bo sin. Trmasta in odlocena. x;)x

No, ce bi bila puncka, pa bi bila Pika (predtem pa sem mislila, da bi bila mroda gaja).

Tezko bi dala dojencku ime aleksander oz. ga tako klicala, po drugi strani pa odraslo marjetKo poznam samo eno, ki mi je kul, da je tisti k zraven, sicer me moti, ce je prevec otrocje ime... Barbka... xrolleyesx

:8): x:Ix

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Seveda bi predlagal Zaphod x^x x8Dx

Ali pa vsaj Noel...

Ampak sem med tistimi, ki verjamejo, da si otrok sam izbere ime in ga "pove" mamici...

Zato poslušaj. Mogoče se ti bo zgodilo tako kot marsi, ali pa kako drugače...

Vsekakor srečno nosečnost in materinstvo! x:Dx :xmas:

Pesem.si

Kdor ne pesni, bere pesmi :)

No, fino, beeblebrox, da te lahko pozdravim (in celo v prav primerni temi)! :palec: x;)x

Dobrodosel! x;)x x:)x

hehe, sem te prec uocila in rekla glej to, ne verjamem da bi bil slucajno Zaphod zdaj - ziher je sam beeblebrox - potem pa se kraj - bingo, sem vedela, da si pravi... x;)x x8Dx

Potem pa se datum... pa smo tle. x8Dx :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Draga Mašinca... br..br.. br... x;)x

Torej .. izberi si neko slovensko ime ..

vsa ta tuja imena.. Luna, Gaja,.. kar poglej si imena "znanih" slovenčkov.. za bruhat.. kmalu bomi imeli še Paprika, Cortika, Lepotica, Trava, Klasje, Sonček... po vseh planetih ..

Moji favoriti... Nejc, Matic, Matej, Juš,... Miha,

in favoritke... Mojca, Urša, Alenka, Lena,.. Eva,..

Mogoče Maša .. za Mašinco .. ?

Moja nečakinja je prilezla na svet 31.12. pa je Špela ..

Zakaj za bruhat, Trubica? Njim je vsec, ocitno...

Okusi so razlicni, enemu je vsec Dani, drugemu pa Rudi ali filip ali Aleksander.

meni pa so vsec nenavadna imena...

Tam se nekateri seveda najbolj poklicani obregajo ob ime jabolka (G. paltrow) - ze v Cipkarici pa je bilo zaslediti to ime in meni se zdi posreceno.

Ali pa April itd., Mercedes...

morda pa bo itak zdaj imenovani modernejse si cez cas dal spremeniti ime v lojze ali kaj podobnega, vse nace in barbre pa v stefke in zofke...

Moja frendica je dala sinu precej nenavadno ime - totalno mu pase - ko ga je zagledala, je rekla, to je to.

In res... A zdaj bi mu morala dat pa nekaj, kar bo drugim vsec in ne njej...

A Jush je OK, Lun pa ne?

Bor, gaber, ja, val, gaj pa ne? Zakaj? v cem je point in stos?

Picasso

Men so pa ful nora mal neobicajna imena...

Nina, Barbara, Ana, Eva, Marija ....na vsakem vogalu so x:Dx x:Dx

Ok, Mercedez lih ne,...mi je pa kul April, Paris... x:Dx x:Dx x:Dx

Pa Taša mi je tut vsec :palec: :palec: x:Dx

Moja bo Zoja x:o)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Saj vem, kaj mislis, trubica, saj meni tudi kaksna imena niso vsec, samo ne smemo reci - za bruhat, a ves... :8):

meni je pa Ruby vsec., recimo, prav simpaticno se mi zdi, pa je tudi tuje in z y in je zdaj precej 'in'.

Picasso

Ne vem tocno kdo, Michelle, morda, skoraj ziher pa sem, da tudi Iztok Cop.

ja, meni so tudi lepa ruska, pa ful mi jih je ful lepih, slovenska so ful lepa nekatera, pravzaprav jih je celo zelo veliko lepih...

Samo nekaj drugega pa je, ce bi tamalemu dala ime tako...

meni je ful vsec vecerna obleka ali ajde, recimo, celo porocna, bela, cipkasta...

Samo - jaz v taki obleki! x:o)x

To je to, ne more bit vsak filomena.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...