toniasli 29. julij 2004 Prijavi Deli 29. julij 2004 Živjo!Sem čisto nova na tem forumu. Nekaj časa ga berem, uporabim kakšne ideje, zdaj pa ne morem, da se ne bi oglasila - malo za šalo, malo zares. Mislim, dragi moji, da bomo kmalu brez priporočljive hrane ostali. Zdaj vemo, da nas razhudniki razjezijo , od mesa smo pa sploh grozno agresivni. Zelen, nezrel paradižnik (naj me kdo popravi, če ni res) se reže v vložene mešane solate in nikakor ni strupen. Zrel pa je dober oksidant in to je samo pozitivno. Zdaj, ko je sezona paradižnika, paprike, čisto nove čebule - njam - vsak dan je na jedilniku in nikoli nisem slabe volje po obroku. Ali kdo pozna pravo razlago zakaj razhudniki? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 29. julij 2004 Prijavi Deli 29. julij 2004 se strinjam. nisem vedela niti tega, da se paradižniku in ostali "hudi" zelenjavi tako reče-sem to zvedela tukaj na forumu Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 29. julij 2004 Prijavi Deli 29. julij 2004 Indijanci so že vedeli kaj so uturili Krištofu Kolumbu- ja krompir.... Meni se je ta teorija zdela čist mim.... Sam zgleda, da drži.... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 29. julij 2004 Prijavi Deli 29. julij 2004 toniasli, dobrodosla 'pravo razlago' najdes par postov nazaj. kar se mene tice tista, kateri ti verjames, je seveda zate prava. ko bos nasla svojo razlago imena, deli z nami. (meni se zdi malo verjetno, da bi se nekdo tako potrudil in dal tako ime, brez 'pravega' razloga. ) psne gre se za eno papriko ali pet paradiznikov na dan v sezoni....gre se za vskodnevno, leta dolgo uzivanje specificnih stvari, kot so krompir, paprika...itdsi kar jes, to je star pregovor, torej: hrana vpliva na nas karakter, temperament...vse. drugi mozni razlog:veliko ljudi na primer ne mara paprike, ker jim razdrazi zelodec (se spahuje, pece zgaga..itd) podobno je s paradiznikom ( kislina). mogoce je slabo, ce se ti 'razjezi' telo? ne vem....domnevam. surov krompir je zelo slab za ljudi, tezek, se spomnim, ko so otroci jedli surov krompir, ko niso hoteli naslednji dan v solo, da so dobili vrocino...vcasih kuhana hrana ni bila tako samoumevna, morda je to ime iz tistih casov, ker je tako opisno? pa ne me narobe razumet, ljubim vse to, o cemer govorimo...samo ne pretiravam, ker mi res ne ustrezajo nor. zeleni paradizniki in prekisle omake...itd ugibam pac! t Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 Jaz bom danes same razhudnike jedla! Domač paradižnik-direkt z vrta in krompir kifelčar(tudi domač) pa rakove klešče(no, te so pa morske ) Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 evo, jem paradižnik, z baziliko in olivnim oljem Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 Surya a zdle? Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 Hm........... a ni glih paradižnik antioksidant in zato zelo zelo priporočljiv ? Sicer pa zelo zanimiv izraz razhudniki. paradižnik imam tudi jaz rada, najraje v solati in takjrat ko je sezona zanj, ne nekaj na silo sredi leta. Krompir pa tudi obožujem, mnajraje pire, sem ga pred kratkim spet unega iz vrečke (večina se jih itak zgraža, ampak meni je blazno všeč), pa včeraj sem prvič novega, pečenega . V solati mi je tudi všeč, ali pa samo kuhan s kako črno redkvijo nastrgano, al pa s kislim mlekom. še najmanj sem v bistvu nad pomfrijem nacdušena.kak krompir r redkvijo, al pa s kislim mlekom?Men je redkev fajna z bučnim oljem, kisom in fižolom.. s krompirjem pa še nisem slišu.. pa krompir s kislim mlekom? Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 Surya a zdle? ja, evo, končujem...mljask je blo dobr Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 obožujem razhudnika: pražen krompirena najljubših jedi! in všeč mi je tudi pesem Pražen krompir od Zorana Predina Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 31. julij 2004 Prijavi Deli 31. julij 2004 krompir kifelčar Krompir kifelčar! Pri nas pa ga ni za dobit! Sploh ga ne poznajo, v Istri tudi ne, ker baje zahteva zelo pognojeno zemljo pa tudi rodi ne kot klasični krompir :o|o: Jaz ga pa imam tako raaaaaaaaaaaaaaada Opran, prerezan po dolgem posoljen z grobo soljo, pokapljan z olivnim oljem in spečen v roru Zraven nepasirana skuta Contesa, si mi pošteno vrnila za pohorsko omleto! :o|o: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 3. avgust 2004 Prijavi Deli 3. avgust 2004 krompir kifelčar Krompir kifelčar! posut s peteršiljem.. Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 3. avgust 2004 Prijavi Deli 3. avgust 2004 Sedaj si me spomnila vedno,ko grem na pot kam, grem mimo neke kmetije,kjer ima na vhodu eno epp njihovo tablo,na kateri piše,sveži Kikfeljčar (,ko sem privč to brau ,sploh nism vedu, kaj to je, pa to je le vrsta krompirja.) Prej nevedneš seveda pomisli, spet ena krajevna pekarna in ogromno Kiflcou Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 3. avgust 2004 Prijavi Deli 3. avgust 2004 Potem pa razočaranje, ko zagleda samo krompir! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 4. avgust 2004 Prijavi Deli 4. avgust 2004 Sedaj si me spomnila vedno,ko grem na pot kam, grem mimo neke kmetije,kjer ima na vhodu eno epp njihovo tablo,na kateri piše,sveži Kikfeljčar (,ko sem privč to brau ,sploh nism vedu, kaj to je, pa to je le vrsta krompirja.) Prej nevedneš seveda pomisli, spet ena krajevna pekarna in ogromno Kiflcou sam je res...sej jest tud nism vedla kaj je to kifelčar,sploh pa niti pod razno ne bi nikol pridala to ime krompirju...sam je take oblike kot kifelc,ti je pol jasno k ga vidš.. Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 4. avgust 2004 Prijavi Deli 4. avgust 2004 res ja. sam je prov luštkan Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 5. avgust 2004 Prijavi Deli 5. avgust 2004 Je bil včeraj na jedilniku krompirček pečen.. pa kiflčar je bil tud vmes, kr na pol prerezan pa ocvrt.. njam... pa majoneza in ajvar zraven.. Obožujem krompir! Sploh ocvrtga, pečenga s peteršiljem/česnom in pa pire! Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 5. avgust 2004 Prijavi Deli 5. avgust 2004 ta teden: breskvepaprike (pecene in polnjene)malancane (pecene in polnjene)bucke ( pecene, v solati, dusene)paradiznik na vse nacine ( sveza omaka za pasto z baziliko, pa v solati, pa...)krompir mladi, na vse nacine halooo...! resno razmisljam, da se zaradi tega slabo pocutim, ker jih jem ze ves teden, izkljucno! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 5. avgust 2004 Prijavi Deli 5. avgust 2004 eh.. zakaj bi se slabo zarad razhudnikov počutila? Slabo bi se počutila, če bi cel teden jedla stročnice.. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 5. avgust 2004 Prijavi Deli 5. avgust 2004 ma ne vem...mi ni dobro, pa poskusam ugotovit, zakaj...se malo, pa se bom razhudila!! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 5. avgust 2004 Prijavi Deli 5. avgust 2004 a tko agresivno deluje kartofel na tebe? Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 6. avgust 2004 Prijavi Deli 6. avgust 2004 Pravijo, da takoj po obroku ni dobro hoditi v vodo, plavat... :o|o: Dodal bi še, da takoj, ko se najemo krompirja, ne hodite na sprehod, še posebej, če peljete psa, vas lahko pre-hitro kaka reč razburi! Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 6. avgust 2004 Prijavi Deli 6. avgust 2004 mmmmmmm krompirček je pa ja guuuud. in se fino počutiš k ga lepo mljaskneš.i love krompir! Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pomlad 6. avgust 2004 Avtor Prijavi Deli 6. avgust 2004 ...tud jaz mam rada razhudnike, razn mogoče tobaka , samo baje ti v črevesju, jetrih,... naredijo zmedo, ker so "strupeni". ???Zelo dober je pečen krompirček z maslom in smetano... ...jutri za kosilce... Citiraj Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.