Skoči na vsebino

Razhudniki


Recommended Posts

Živjo!

Sem čisto nova na tem forumu. Nekaj časa ga berem, uporabim kakšne ideje, zdaj pa ne morem, da se ne bi oglasila - malo za šalo, malo zares. xcivx

 

Mislim, dragi moji, da bomo kmalu brez priporočljive hrane ostali.

Zdaj vemo, da nas razhudniki razjezijo , od mesa smo pa sploh grozno agresivni. :vragec:

 

Zelen, nezrel paradižnik (naj me kdo popravi, če ni res) se reže v vložene mešane solate in nikakor ni strupen. Zrel pa je dober oksidant in to je samo pozitivno. :palec:

 

Zdaj, ko je sezona paradižnika, paprike, čisto nove čebule - njam - vsak dan je na jedilniku in nikoli nisem slabe volje po obroku. x:Dx

 

Ali kdo pozna pravo razlago zakaj razhudniki? ;) :flower:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 51
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Indijanci so že vedeli kaj so uturili Krištofu Kolumbu- ja krompir....

 

 

Meni se je ta teorija zdela čist mim....

 

Sam zgleda, da drži.... x;)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

toniasli, dobrodosla x:)x

 

'pravo razlago' najdes par postov nazaj. kar se mene tice x;)x

tista, kateri ti verjames, je seveda zate prava.

 

ko bos nasla svojo razlago imena, deli z nami.

(meni se zdi malo verjetno, da bi se nekdo tako potrudil in dal tako ime, brez 'pravega' razloga. )

x;)x :palec:

 

ps

ne gre se za eno papriko ali pet paradiznikov na dan v sezoni....gre se za vskodnevno, leta dolgo uzivanje specificnih stvari, kot so krompir, paprika...itd

si kar jes, to je star pregovor, torej: hrana vpliva na nas karakter, temperament...vse.

 

drugi mozni razlog:

veliko ljudi na primer ne mara paprike, ker jim razdrazi zelodec (se spahuje, pece zgaga..itd) podobno je s paradiznikom ( kislina). mogoce je slabo, ce se ti 'razjezi' telo?

x;)x ne vem....domnevam. surov krompir je zelo slab za ljudi, tezek, se spomnim, ko so otroci jedli surov krompir, ko niso hoteli naslednji dan v solo, da so dobili vrocino...vcasih kuhana hrana ni bila tako samoumevna, morda je to ime iz tistih casov, ker je tako opisno?

 

pa ne me narobe razumet, ljubim vse to, o cemer govorimo...samo ne pretiravam, ker mi res ne ustrezajo nor. zeleni paradizniki in prekisle omake...itd

 

ugibam pac!

 

:palec: t

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz bom danes same razhudnike jedla! x:px Domač paradižnik-direkt z vrta in krompir kifelčar(tudi domač) pa rakove klešče(no, te so pa morske x:Dx ) x:px

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hm........... a ni glih paradižnik antioksidant in zato zelo zelo priporočljiv ? Sicer pa zelo zanimiv izraz razhudniki.

 

paradižnik imam tudi jaz rada, najraje v solati in takjrat ko je sezona zanj, ne nekaj na silo sredi leta. Krompir pa tudi obožujem, mnajraje pire, sem ga pred kratkim spet unega iz vrečke (večina se jih itak zgraža, ampak meni je blazno všeč), pa včeraj sem prvič novega, pečenega  x:px . V solati mi je tudi všeč, ali pa samo kuhan s kako črno redkvijo nastrgano, al pa s kislim mlekom. še najmanj sem v bistvu nad pomfrijem nacdušena.

kak krompir r redkvijo, al pa s kislim mlekom?

Men je redkev fajna z bučnim oljem, kisom in fižolom.. x:px s krompirjem pa še nisem slišu.. pa krompir s kislim mlekom? :eek:

Mushi
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

obožujem razhudnika: pražen krompir

ena najljubših jedi! x^x

 

in všeč mi je tudi pesem Pražen krompir od Zorana Predina :palec:

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

krompir kifelčar

:2src: :2src: :2src:

Krompir kifelčar!

 

Pri nas pa ga ni za dobit! Sploh ga ne poznajo, v Istri tudi ne, ker baje zahteva zelo pognojeno zemljo pa tudi rodi ne kot klasični krompir :o|o:

 

Jaz ga pa imam tako raaaaaaaaaaaaaaada :C: xsrcx :vio:

Opran, prerezan po dolgem posoljen z grobo soljo, pokapljan z olivnim oljem in spečen v roru x:px x:px

Zraven nepasirana skuta x:px x:px

 

Contesa, si mi pošteno vrnila za pohorsko omleto! :o|o: x:Dx :palec:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sedaj si me spomnila vedno,ko grem na pot kam, grem mimo neke kmetije,kjer ima na vhodu eno epp njihovo tablo,na kateri piše,sveži Kikfeljčar x:Dx (,ko sem privč to brau ,sploh nism vedu, kaj to je, pa to je le vrsta krompirja.) Prej nevedneš seveda pomisli, spet ena krajevna pekarna in ogromno Kiflcou x:Dx
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Potem pa razočaranje, ko zagleda samo krompir! x:Dx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sedaj si me spomnila vedno,ko grem na pot kam, grem mimo neke kmetije,kjer ima na vhodu eno epp njihovo tablo,na kateri piše,sveži Kikfeljčar x:Dx  (,ko sem privč to brau ,sploh nism vedu, kaj to je, pa to je le vrsta krompirja.) Prej nevedneš seveda pomisli, spet ena krajevna pekarna in ogromno Kiflcou x:Dx

sam je res...sej jest tud nism vedla kaj je to kifelčar,sploh pa niti pod razno ne bi nikol pridala to ime krompirju...sam je take oblike kot kifelc,ti je pol jasno k ga vidš..

DON'T PANIC
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Je bil včeraj na jedilniku krompirček pečen.. pa kiflčar je bil tud vmes, kr na pol prerezan pa ocvrt.. njam... pa majoneza in ajvar zraven.. x:px Obožujem krompir! Sploh ocvrtga, pečenga s peteršiljem/česnom in pa pire! :2src:
Mushi
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ta teden:

 

breskve

paprike (pecene in polnjene)

malancane (pecene in polnjene)

bucke ( pecene, v solati, dusene)

paradiznik na vse nacine ( sveza omaka za pasto z baziliko, pa v solati, pa...)

krompir mladi, na vse nacine

 

halooo...! resno razmisljam, da se zaradi tega slabo pocutim, ker jih jem ze ves teden, izkljucno!

 

x?x xcivx

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pravijo, da takoj po obroku ni dobro hoditi v vodo, plavat... :o|o:

Dodal bi še, da takoj, ko se najemo krompirja, ne hodite na sprehod, še posebej, če peljete psa, vas lahko pre-hitro kaka reč razburi! x:Dx :vragec: x:Dx

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

...tud jaz mam rada razhudnike, razn mogoče tobaka :mellow: , samo baje ti v črevesju, jetrih,... naredijo zmedo, ker so "strupeni". ???

Zelo dober je pečen krompirček z maslom in smetano... :yumy:

...jutri za kosilce... x:Dx

Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...