GOMETULJCICA 27. junij 2004 Prijavi Deli 27. junij 2004 ZGODBICA O STARČKU V neki vasi je živel reven starček, ki je imel prelepega konja. Konj je bil tako lep, da so ga želeli kupiti tudi na kraljevem dvoru. Toda starec jih je vedno znova zavrnil. >Ta konj zame ni le žival, on je moj prijatelj. Le kako naj vam prodam prijatelja?< je vedno vprašal. Nekega jutra pa starec pride v hlev in konja ni bilo več. Vsi vaščani so mu prigovarjali: >Smo ti rekli! Bolje bi bilo, ko bi ga bil prodal! Zdaj pa so ti ga ukradli ... Kakšna nesreča!< Starec je odgovoril: >Sreča ali nesreča, le kdo bi vedel?< Vsi so se norčevali iz njega. Toda čez 15 dni se konj vrne s celim krdelom divjih konj. Konj je namreč pobegnil, zasnubil prelepokobilo ter se vrnil skupaj z ostalim krdelom. >Kakšna sreča!< so vzdihovali vaščani. Stari mož je skupaj s svojim sinom začel dresirati divje konje. Čez slab teden dni si sin pri dresiranju zlomi nogo. >Kakšna nesreča!< so stokali prijatelji, >Kaj boš pa zdaj?Že tako si siromašen, kaj boš pa zdaj, ko ti tudi tvoj sin, tvoja edina uteha, ne more pomagati?< Starček odvrne: >Sreča ali nesreča, le kdo bi vedel?< Mine nekaj časa in v vas prispe kraljeva vojska. Na silo odpeljejo s sabo vse mlade fante in dekleta. Vse ... razen starčkovega sina, ki je imel zlomljeno nogo. >Kakšno srečo imaš! Vse naše otroke so odpeljali v vojno, le ti si obdržal svojega sina. Lahko, da naši otroci ne bodo preživeli ...< Starec je odvrnil: >Sreča ali nesreča, le kdo bi vedel?< Prihodnost se nam odpira delček za delčkom. Nikoli ne vemo, kaj hrani za nas. Toda s stalno pozitivno naravnanostjo si odpiramovrata k sreči, ustvarjalnosti in zadovoljstvu. Citiraj http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/img/100103/100103kiss_prv.gifŽivljenje se ne meri s številom vdihov, ki jih naredimo, temveč s trenutki, ki nam dih vzamejo! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sanci_cat 27. junij 2004 Prijavi Deli 27. junij 2004 sem že nekje prebrala... Citiraj sanci_cat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MBmetuljcica 27. junij 2004 Prijavi Deli 27. junij 2004 Večno vprašanje, ki se ponavlja v naših mislih ob dogodkih.. je to sreča ali nesreča??Verjetno je v tistem bolje poslušati glas srca... Lep vecer ti zelim GOmetuljcica Citiraj http://www.kupid.com/pics/she.jpg Ljubezen je ključ do življenja. Nosiš ga v sebi. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
leica 1. julij 2004 Prijavi Deli 1. julij 2004 hmm, tvoja zgodbica kroži po e- mailih, sem pred kakim mesecem, dvemi dobilia 3 maile,ima pa zanimiv nauk Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sanci_cat 2. julij 2004 Prijavi Deli 2. julij 2004 Vedno je treba na stvari gledat iz dveh zornih kotov... Citiraj sanci_cat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristalka 7. julij 2004 Prijavi Deli 7. julij 2004 ja, vedno je tak Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 7. julij 2004 Prijavi Deli 7. julij 2004 lepa zgodbica.. mam celo eno solzico v levem očesu Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristalka 7. julij 2004 Prijavi Deli 7. julij 2004 A rabiš robček? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 7. julij 2004 Prijavi Deli 7. julij 2004 Dokler je v uču ne pol pa raj vidim da se lepo zasuši Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 9. november 2004 Prijavi Deli 9. november 2004 Nauk tega kot kaže je, da je življenje sreča, pa če ga še tako nesrečno vidimo. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
blackie 5. december 2004 Prijavi Deli 5. december 2004 Res navdihujoca zgodbica se strinjam s tabo, Andres08 Citiraj Če hočeš najti zaklad, bodi pozoren na znamenja. Bog je v svet zapisal pot, ki ji vsak od nas mora slediti. Vse, kar moraš storiti, je to, da prebereš, kaj je zapisal tebi. P. COELHO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.