Skoči na vsebino

Namazi


Recommended Posts

:eek: še ni te teme...

 

No tule bom verjetno tudi jaz kaj postnila, kajti navarnost, da bi se kaj zažgalo je minimalna x:Dx .

 

Sem se te dni spomnila na nek namaz, ki sem ga jedla v Avstriji, ko sem bila tam eno obdobje in mi je bil všeč, pa si ga tule še nisem omislila.

 

Čisto enostaven, celo meni bo ziher uspel x:Dx x;)x . Skuto in kislo smetano zmešaš, da postane gladek namaz in dodaš nasekljan drobnjak x:px . Dons grem v akcijo, sestavine so doma v hladilniku, razen drobnjaka, ki je še na vrtu x:)x .

 

Vem da je tehle namazov malo morje, sodelavec full eksperimentira, tako da prosim vaše izkušnje in recepte semle x:px x:o)x .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:eek: a res ne? Kul, da je zdej.... :palec: Ma sam včasih nardim dva-tri odlične namaze.......sam bom raje na recept pogledau, da kaj ne pozabim x:Ix . Mmmmm...ful dobri x:px :palec: .....so fajn za na prepečenec (npr. namesto bifteka) pa njamsi ob tv. x;)x x:px x:)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x;)x

 

ravno ta teden sem naredila enega...tuna, kisla smetana, dobro premešaš, dodaš česen, poper, lahko tudi malo rdeče paprike, spet premešaš in to je to. Tu lahko dodaš še mogoče malo olive narezane na drobne koščke...ipd.

 

Jaz sem naredila tako, da sem francosko štruco lepo narezala, namazala gor namaz, dodala na to še svež krher paradižnika in kruhke popekla v pečici.

 

Druge pa sem naredila tako, da sem sir naribala kruhke premazala z margarino in na to dodala še nariban sirček...in hopa v pečico...

 

MMMMMMMM bilo je super x;)x

 

Lp, s x:)x

http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nekaj podobnega z sardelami v oljčnem olju naredim jaz.

 

2-3 konzerve sardel v oljčnem olju(lepo odcediš in daš v skledo9

10-15 dag gladke skute

2 žlice majoneze

4-5 žlic ketchupa(Felix ima super aromatičen okus)

5-6 kislih kumaric(kdor ne mara lahko spusti)nadomesti s sokom ene limone

1 očiščeno jabolko

1 čajna žlička kaper

1-2 trdo kuhana jajca

poper,tabasco(po okusu) rdeča paprika,strt česen in pol čebule,zdrava sol

 

Vse sestavine gladko razmešaš s paličnim mešalnikom in daš v hladilnik, da se fino ohladi. Lahko postrežeš na opečenem kruhu ali toastu, krasno pa paše tudi z novim pečenim krompirjem ali kifelčarjem! :yumy:

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

hm...HRENOV NAMAZ

 

KUPIŠ HREN ( tistega v kozarčku )...PO ŽELJI PEKOČEGA ALI PA NE....KISLO SMETANO, TO SKUPAJ PREMEŠAŠ IN DODAŠ ŠE ZAČIMBE PO SVOJI ŽELJI...PA NAMAŽEŠ...

PISMO, TO SEM SE ZDELE SPOMNILA, BOM DANES PROBALA, POMOJE DA MORA BIT DOBRO x:Dx

 

en vic k sem ga zdele slišala: ZAKAJ SO ŽENSKE PONAVADI ZA ŠTEDILNIKOM?

KER IMAJO KRAJŠE NOGE

 

pa še ta: KAJ POMENI ČE ŽENSKA PRIDE V DNEVNO SOBO?

DA IMA PREKRATKO KETNO.

no ja ni glih uredu za ženski spol tole, sam je pa smešno... x:Ix x:Dx x:Dx x:o)x

Če hočeš biti srečen....BODI!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Žaža, ne prvi ne drugi ne držita zame! xg:Dx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Žaža, ne prvi ne drugi ne držita zame! xg:Dx

Contesa, sem glih mal prej razmišljala, da moraš biti ti odlična kuharica. Pismu, a tebi sploh lahko kaj očitajo moški? :eek: x;)x x:Xx

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Težko,Janja,lahko pa toliko več jaz njim! x;)x xg:Dx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Contesa, sem glih mal prej razmišljala, da moraš biti ti odlična kuharica. Pismu, a tebi sploh lahko kaj očitajo moški?  :eek:  x;)x  x:Xx

Nič x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

O hvala ,Sstane! x;)x x8Dx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

En čisto enostavni, ki ga verjetno že marsikdo pozna (jajčni namaz):

Trdokuhana jajca ohladiš, naribaš ali nasekljaš, dodaš majonezo, sol in poper. Premešaš in to je to. Primerno predvsem za velikonočne praznike, ko ne vemo, kam bi z jajci x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Žaža, ne prvi ne drugi ne držita zame! xg:Dx

:vragec:

 

hehe

to pomen samo, da stojish za shporgetom in se sklanjash nadenj

in seveda.... x:Dx

da ne moresh v dnevno sobo

x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

 

666 zlomkou...tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

tuna, malce zenfa, kisla smetana, sol, poper in koruza...tak fajn namaz za na toast.

mmmm... tole me pa spominja na tiste trikotne toastke, ki smo jih dobili v Kantini (tam nekje okol Poljanske, ko je še bila), ko smo ob dveh (ponoči, se ve ) ali kaj takega uleteli od kod xcheersx :yumy: ... sem jih potem velikrat naredila doma, če so kakšni frendi uleteli, ker je hitro in dobro... samo, se mi zdi, da ni bila kisla smetana, pač pa maslo in majoneza, senf, poper, koruza in tuna of kors (na popečenih toastih)... ? maybe?... pozabila že malo tale recept...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Kvargl, smrdljivi sir

 

 

Skuti in smetani dodaš narezano čebulo, posoliš z zdravo soljo in postaviš nekam v kot in pozabiš.

Čez nekaj dni te peklenski smrad opozori, da je sir dozorel x:px x^x :C:

Toda, ko se navadiš na oster duh, je to prava gurmanska specialiteta x:Dx x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Gosja mast

 

 

Gosje salo razpustiš na običajen način, tako da vre, dokler vlaga ne izpari in še tekočo vliješ v male glinene skodelice in shraniš v hladilnik.

Iz hladilnika jo vzameš tik pred uporabo, ker je na sobni temperaturi že tekoča.

Namažeš na tanko na rezino neslanega kruha, posoliš z zdravo soljo in popopraš.

 

mmmmmmmmmm x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Joj, sem pozabil, ni za vegetarijance, zraven pa kozarec črnega vina paše, za predjed seveda, ne ena kila namazanega kruha x:Dx x;)x
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 4 weeks later...

xrolleyesx

Včasih rada pripravim čičerikin namaz:

Do mehkega skuham čičeriko in osolim(dobi se tudi že kuhano v konezrvi, vendar še nisem porbala z njo)

nato čičeriko skupaj z malo vode v kateri se je kuhala čičerika zmiksam s paličnim mešalnikom

Zatem pa sledijo še dodatki po okusu: zenf, olivno olje(da je namaz kremast), nasekljan peteršilj , limonin sok in še kakšna začimba po vašem okusu.

Je full dobro... :vio: x:Dx :palec:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 4 months later...

Blazno rada imam kruh. :||

Ali je to zdravo ali ne, o tem ni debata, ceprav menim, da je vsaka stvar v pravih dozah lohk cist OK, kajti tudi mi sami smo sestavljeni iz vseh snovi. V vsakomur lastni meri, kar pa nas jasno dela edinstvene. x^x

No in ne maram sladkih okusov, kar pomeni, da sem opeharjena za nestete namaze (cokoladni, marmelade itd.)...

Najraje imam tako lesnikove, kikirikijeve in podobne namaze, katerih priprava pa ni nek blazen kujnst, ker jih pac zmeljemo, iz tega delajo olja, torej so dovolj 'mastni', da ne rabijo ne vem kaksnih dodatkov.

Drugace pa je z drugimi namazi.

 

Kaj kaj nastimate tkole, za dnevno rabo? :8):

 

Recimo smo delali sojine, cicerikine... pa niti ne tolk, da sem pozabila (saj hitro pades not x;)x x:px), pac pa me zanimajo se druge, vase ideje, recepti...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...