Pujsita 29. junij 2004 Prijavi Deli 29. junij 2004 še ni te teme... No tule bom verjetno tudi jaz kaj postnila, kajti navarnost, da bi se kaj zažgalo je minimalna . Sem se te dni spomnila na nek namaz, ki sem ga jedla v Avstriji, ko sem bila tam eno obdobje in mi je bil všeč, pa si ga tule še nisem omislila. Čisto enostaven, celo meni bo ziher uspel . Skuto in kislo smetano zmešaš, da postane gladek namaz in dodaš nasekljan drobnjak . Dons grem v akcijo, sestavine so doma v hladilniku, razen drobnjaka, ki je še na vrtu . Vem da je tehle namazov malo morje, sodelavec full eksperimentira, tako da prosim vaše izkušnje in recepte semle . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 29. junij 2004 Prijavi Deli 29. junij 2004 a res ne? Kul, da je zdej.... Ma sam včasih nardim dva-tri odlične namaze.......sam bom raje na recept pogledau, da kaj ne pozabim . Mmmmm...ful dobri .....so fajn za na prepečenec (npr. namesto bifteka) pa njamsi ob tv. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 29. junij 2004 Prijavi Deli 29. junij 2004 ravno ta teden sem naredila enega...tuna, kisla smetana, dobro premešaš, dodaš česen, poper, lahko tudi malo rdeče paprike, spet premešaš in to je to. Tu lahko dodaš še mogoče malo olive narezane na drobne koščke...ipd. Jaz sem naredila tako, da sem francosko štruco lepo narezala, namazala gor namaz, dodala na to še svež krher paradižnika in kruhke popekla v pečici. Druge pa sem naredila tako, da sem sir naribala kruhke premazala z margarino in na to dodala še nariban sirček...in hopa v pečico... MMMMMMMM bilo je super Lp, s Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 29. junij 2004 Prijavi Deli 29. junij 2004 Nekaj podobnega z sardelami v oljčnem olju naredim jaz. 2-3 konzerve sardel v oljčnem olju(lepo odcediš in daš v skledo910-15 dag gladke skute2 žlice majoneze4-5 žlic ketchupa(Felix ima super aromatičen okus)5-6 kislih kumaric(kdor ne mara lahko spusti)nadomesti s sokom ene limone1 očiščeno jabolko1 čajna žlička kaper1-2 trdo kuhana jajcapoper,tabasco(po okusu) rdeča paprika,strt česen in pol čebule,zdrava sol Vse sestavine gladko razmešaš s paličnim mešalnikom in daš v hladilnik, da se fino ohladi. Lahko postrežeš na opečenem kruhu ali toastu, krasno pa paše tudi z novim pečenim krompirjem ali kifelčarjem! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
žaža 29. junij 2004 Prijavi Deli 29. junij 2004 hm...HRENOV NAMAZ KUPIŠ HREN ( tistega v kozarčku )...PO ŽELJI PEKOČEGA ALI PA NE....KISLO SMETANO, TO SKUPAJ PREMEŠAŠ IN DODAŠ ŠE ZAČIMBE PO SVOJI ŽELJI...PA NAMAŽEŠ...PISMO, TO SEM SE ZDELE SPOMNILA, BOM DANES PROBALA, POMOJE DA MORA BIT DOBRO en vic k sem ga zdele slišala: ZAKAJ SO ŽENSKE PONAVADI ZA ŠTEDILNIKOM?KER IMAJO KRAJŠE NOGE pa še ta: KAJ POMENI ČE ŽENSKA PRIDE V DNEVNO SOBO?DA IMA PREKRATKO KETNO.no ja ni glih uredu za ženski spol tole, sam je pa smešno... Citiraj Če hočeš biti srečen....BODI! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 29. junij 2004 Prijavi Deli 29. junij 2004 Žaža, ne prvi ne drugi ne držita zame! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
žaža 29. junij 2004 Prijavi Deli 29. junij 2004 sej zame tudi ne, sam glih sodelavec jih je povedal, k sem pisala... Citiraj Če hočeš biti srečen....BODI! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 29. junij 2004 Avtor Prijavi Deli 29. junij 2004 Žaža, ne prvi ne drugi ne držita zame! Contesa, sem glih mal prej razmišljala, da moraš biti ti odlična kuharica. Pismu, a tebi sploh lahko kaj očitajo moški? Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 29. junij 2004 Prijavi Deli 29. junij 2004 Težko,Janja,lahko pa toliko več jaz njim! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
žaža 29. junij 2004 Prijavi Deli 29. junij 2004 ...to je itak že nasplošno drži Citiraj Če hočeš biti srečen....BODI! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 29. junij 2004 Prijavi Deli 29. junij 2004 Contesa, sem glih mal prej razmišljala, da moraš biti ti odlična kuharica. Pismu, a tebi sploh lahko kaj očitajo moški? Nič Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 29. junij 2004 Prijavi Deli 29. junij 2004 O hvala ,Sstane! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sanci_cat 1. julij 2004 Prijavi Deli 1. julij 2004 Kisla smetana+navaden jogurt+sesekljamo skupaj: kumare, kumarice, česen čebulo. Postrežemo hladno Citiraj sanci_cat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cressida 10. julij 2004 Prijavi Deli 10. julij 2004 En čisto enostavni, ki ga verjetno že marsikdo pozna (jajčni namaz):Trdokuhana jajca ohladiš, naribaš ali nasekljaš, dodaš majonezo, sol in poper. Premešaš in to je to. Primerno predvsem za velikonočne praznike, ko ne vemo, kam bi z jajci Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 10. julij 2004 Prijavi Deli 10. julij 2004 Žaža, ne prvi ne drugi ne držita zame! heheto pomen samo, da stojish za shporgetom in se sklanjash nadenjin seveda.... da ne moresh v dnevno sobo 666 zlomkou...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 10. julij 2004 Prijavi Deli 10. julij 2004 tuna, malce zenfa, kisla smetana, sol, poper in koruza...tak fajn namaz za na toast.mmmm... tole me pa spominja na tiste trikotne toastke, ki smo jih dobili v Kantini (tam nekje okol Poljanske, ko je še bila), ko smo ob dveh (ponoči, se ve ) ali kaj takega uleteli od kod ... sem jih potem velikrat naredila doma, če so kakšni frendi uleteli, ker je hitro in dobro... samo, se mi zdi, da ni bila kisla smetana, pač pa maslo in majoneza, senf, poper, koruza in tuna of kors (na popečenih toastih)... ? maybe?... pozabila že malo tale recept... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 10. julij 2004 Prijavi Deli 10. julij 2004 Pri nas doma se bližata 2 rojstna dneva, tako da bom te vaše recepte za namaze kar uporabila. Evo še en recept iz mojega zvezka: Zmiksaš v multipraktiku- sir "Tamar"- 2 dcl sladke smetane- 10 dkg gorgonzole Mnjami Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. julij 2004 Prijavi Deli 10. julij 2004 Kvargl, smrdljivi sir Skuti in smetani dodaš narezano čebulo, posoliš z zdravo soljo in postaviš nekam v kot in pozabiš.Čez nekaj dni te peklenski smrad opozori, da je sir dozorel Toda, ko se navadiš na oster duh, je to prava gurmanska specialiteta Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. julij 2004 Prijavi Deli 10. julij 2004 Gosja mast Gosje salo razpustiš na običajen način, tako da vre, dokler vlaga ne izpari in še tekočo vliješ v male glinene skodelice in shraniš v hladilnik.Iz hladilnika jo vzameš tik pred uporabo, ker je na sobni temperaturi že tekoča.Namažeš na tanko na rezino neslanega kruha, posoliš z zdravo soljo in popopraš. mmmmmmmmmm Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sanci_cat 12. julij 2004 Prijavi Deli 12. julij 2004 Hm... sstane... to se pa ne sliš preveč... prebavljivo... :xx!: Gosja mast??? Citiraj sanci_cat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. julij 2004 Prijavi Deli 12. julij 2004 Joj, sem pozabil, ni za vegetarijance, zraven pa kozarec črnega vina paše, za predjed seveda, ne ena kila namazanega kruha Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sanci_cat 16. julij 2004 Prijavi Deli 16. julij 2004 Vino... Citiraj sanci_cat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zarja 10. avgust 2004 Prijavi Deli 10. avgust 2004 Včasih rada pripravim čičerikin namaz:Do mehkega skuham čičeriko in osolim(dobi se tudi že kuhano v konezrvi, vendar še nisem porbala z njo)nato čičeriko skupaj z malo vode v kateri se je kuhala čičerika zmiksam s paličnim mešalnikom Zatem pa sledijo še dodatki po okusu: zenf, olivno olje(da je namaz kremast), nasekljan peteršilj , limonin sok in še kakšna začimba po vašem okusu.Je full dobro... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pomlad 10. avgust 2004 Prijavi Deli 10. avgust 2004 dons takoj zvečer naredim! I čičerika... Citiraj Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 Blazno rada imam kruh. :||Ali je to zdravo ali ne, o tem ni debata, ceprav menim, da je vsaka stvar v pravih dozah lohk cist OK, kajti tudi mi sami smo sestavljeni iz vseh snovi. V vsakomur lastni meri, kar pa nas jasno dela edinstvene. No in ne maram sladkih okusov, kar pomeni, da sem opeharjena za nestete namaze (cokoladni, marmelade itd.)...Najraje imam tako lesnikove, kikirikijeve in podobne namaze, katerih priprava pa ni nek blazen kujnst, ker jih pac zmeljemo, iz tega delajo olja, torej so dovolj 'mastni', da ne rabijo ne vem kaksnih dodatkov.Drugace pa je z drugimi namazi. Kaj kaj nastimate tkole, za dnevno rabo? Recimo smo delali sojine, cicerikine... pa niti ne tolk, da sem pozabila (saj hitro pades not ), pac pa me zanimajo se druge, vase ideje, recepti... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.