Skoči na vsebino

Namazi


Recommended Posts

Men osebno je zelo všeč tunin namaz iz naslednjih sestavin..........

 

 

160 g tune v olivnem olju (ena velika pločevinka)

1 "zdenka sirček"

dve žlici kisle smetane

2-3 dag dimljenega sira

2-3 dag ementalca

2 srednje veliki vloženi kisli kumarici

pol žličke vegete

čajna žlička suhega peteršilja in drobnjaka

poravnana čajna žlička sladke paprike v prahu

poravnana čajna žlička čebule v prahu

 

Del olja odlijemo od tune in jo pretlačimo z vilico. Prestavimo v globoko posodo in primešamo zdenka sirček. Dodamo začimbe, nariban sir, sesekljane kisle kumarice in na hitro obdelamo s paličnim mešalnikom. Primešamo kislo smetano in po potrebi dolijemo še malo ostalega tuninega olja.

Naslednji dan je okus boljši, ko se vsi okusi dobro prepojijo.

 

Recept sem uporabila že velikokrat, vedno zadovoljil še tako zahtevne goste..........sama velikokrat dodam še hud feferon, da je malo pikanten..

..........pa dober tek x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 months later...

Evo, ena "nrblj" simpl tunin namaz.... dober, pocen, einfoch...

 

1 velika konzerva tune (skupaj z olivnim oljem, se pravi, olje NE odlij)

1/2 lončka Hrenovega namaza Ljubljanskih mlekarn

2 mali žlički hrena iz kozarčka (vsaka trgovina)

 

mix

 

dober tek!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 months later...
Recept sem uporabila že velikokrat, vedno zadovoljil še tako zahtevne goste..........

..........pa dober tek x:Dx

sem včeri nardila tale namaz, pa sem ga nardila full malo, ker sem bla skeptična glede tega kako bo všeč mojim domačim, in so bli vsi zlo navdušeni. smo popekli malo kruha in si ga pol namazal z namazom in so bli res navdušeni, tak da pohvala receptu! :palec: :palec:

Never let the fear of striking out keep you from playing the game!!!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hvala, strelka!

Aha, s skuto zna biti tudi fajn, bolj light... Pa seveda začimbe naredijo svoje. x;)x :palec:

Je za probat tudi po tem tvojem receptu. x:px

 

 

Ja , s pusto skuto je tudi zlo fajn...a ne ? Pa še šleparju mlečne maščobe se izogneš , ki se nahaja v obilju v teh raznih namaznih sirčkih...To je tudi glavni problem namazov, ker vsebujejo toliko nezdravih maščob, da boli še kaj drugega, ne samo glava.

Najbolj reven, pa tudi najbolj zdrav tunin namaz bi zgledal tko- tune iz vode odcediš, dodaš mal /res mal/ olivnega olja, pa mini puste skute, pa česen,pa mal čebulce , pa mal peteršilja ,pa seveda zasoliš in dopopraš ..pa namažeš...ne gre glih skamot, gre pa ...pa tiste deklice , ki niso glih šlank vsaj nimajo pol slabe vesti oz. jim je lahko jasno, da šlaufek niso dobile od namaza ...o okusu pa ne vem..kakor komu, meni je kar, sam jaz o okusih ne razmišljam preveč..bolj o sestavinah.

xegox :palec: ja, saj v bistvu je to strelkin recept, sam da je konzerva druge sestave...

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

 

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 years later...

Jaz ga obožujem xsrcx

(mi ga je Uriella zadnjič prijazno prinesla iz Londona ta veliiiko pakiranje :) )

 

popečen toast, pa mal počakaš, da se tolk ohladi, da se maslo ne stopi čist, ko ga na debelo! gor namažeš.. pol pa eno noževo konico (al pa mal več) marmita čez... polet še dve rezini paradižnika.. x:px x:px x:px

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

To je en tak namaz..

 

Evo:

Yeast Extract

Salt

Vegetable Extract

Niacin

Thiamin

Spice Extracts

Riboflavin

Folic Acid

Celery Extract

Vitamin B12

 

 

Sej sigurno znaš angleško...

 

V Angliji je ful popularn. Jaz sem ga tam poskusila na podoben način kot Aliana (brez paradižnika). Pa mi ni.....

 

 

 

 

 

http://blogs.thetimes.co.za/gatherer/files/2008/10/s_marmite.jpg

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

hvala za odgovor aliana, žal ga v ce mercatorju in tudi drugje nimajo. naj te še vprašam, kje pa je v lj glavni mercator-šiška?

kar se pa okusa tiče, kylie, je pa zelo slan in malce grenek, zanimiv okus, vendar je pomembno, da ima vitamin b 12 ki ga vegetarijancem včasih lahko malo manjka. pa tudi folno kislino. lp petra

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

hvala za odgovor

ne vem, če bi bil ravno po mojem okusu, bi ga pa z veseljem probala

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

hvala za odgovor aliana, žal ga v ce mercatorju in tudi drugje nimajo. naj te še vprašam, kje pa je v lj glavni mercator-šiška?

kar se pa okusa tiče, kylie, je pa zelo slan in malce grenek, zanimiv okus, vendar je pomembno, da ima vitamin b 12 ki ga vegetarijancem včasih lahko malo manjka. pa tudi folno kislino. lp petra

 

v mercatorju šiška sem ga kupila ene.. hmm.. največ pol leta nazaj, po moje manj... sam so imeli sam čist ta malo pakiranje, cena je bila pa precej visoka.. (sem pisala o tem v temi kaj bomo danes jedli, lahko malo tam pobrskaš oz. iskalnik uporabi....)

drugače pa, priporočam - če imaš kake veze v Angliji ali pa koga, ki gre tja, naroči, ker je ful, ful ceneje! majo ga pa tam v vsaki trgovini..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 7 months later...
Če se ne motim, sm ga jst enkrat v Kalčku v Ljubljani vidla. Sicer pa je men mnogo ljubši Vegemite :) Tega se pa pri nas res nikakor ne da dobit, ga pa prodajajo v Angliji, tko da predlagam tistim, k mate radi Marmite, da poskusite Vegemite pač če greste kej v UK oz. če mate kake veze... Jst sm ga še največkrat v Sainsbury's kupila. Sicer pa je pr tem namazu tko, vsaj po mojih izkušnjah, al ga ljubiš al pa ti je ogaben...ni srednje poti ;) Pa dober tek!

Kadar si nečesa res želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da bi se ti sanje uresničile. Coelho

 

Če ljubezen nosiš v sebi, potem jo vedno tudi srečaš. Gustave Chevallier

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 year later...

Pozdravljeni!

 

Že pred leti, ko sem bil na nekakšni dieti in potem presedlal na vege prehrano sem čisto slučajno malo testiral v kuhinji in nastalo je tole. Rad sem med lonci kadar je le mogoče. Nič od spodnjega recepta si ne lastim in verjetno je kaj takega že kdo objavil. Sem bolj poredko tu in žal nisem vsega prebral, kar ste do sedaj objavili. Zadeva je zelo okusna in še vsestransko uporabna, res pa je s pripravo kar nekaj dela, a se na koncu trud izplača.

 

Za zelenjavni namaz uporabljam naslednje sestavine:

- cvetačo

- brokoli

- paradižnik

- riž

- česen

- jajčevec (lahko tudi bučko)

- olive

- kapre

- peteršilj

- tahini pasta
(mleti sezam)

- tamari omako

- origano

- bazilika

- limonin sok

- jabolčni kis

- olivno olje

Priprava:

1. Od cvetače (manjša glava) in 1 brokolija izrežem in uporabim zgolj "cvetove", vse ostalo od tršega stebla gre posebej v juho. Cvetove kuham nad paro okoli 1 uro.

2. Posebej dam kuhati v soljeno vodo 4 pesti riža (običajno je to Basmati ali Jasminov riž).

3. En celotni strok česna narežem na drobno in ga popečem na olivnem olju, samo toliko, da zacvrči in izgubi svojo dražilno lastnost, aroma pa ostane.

4. Na liste narezan jajčevec srednje velikosti popečem na olivnem olju.

5. Na kolobarje narezane rezine 3 paradižnikov popečem na olivnem olju.

V vseh primerih pazite, da olje ne dobi previsoko temperaturo, saj olivno olje ni primerno za tovrstne obremenitve - beri, postane nezdravo.

6. Narežem 10 do 20 izkoščičenih oliv

7. Narežem šopek svežega peteršilja

8. Na drobno narežem za 1 polno jušno žlico kaper

Vse navedeno - pripravljeno - eno za drugim postopno dodajam v multipraktik in "mešam" v njem do kaše. Vmes dodajam: okoli 1 dcl svežega olivnega olja, sok polovice srednje velike limone, 1 jušno žlico tahini paste, 1 pokrovček Ašičevega jabolčnega kisa in po občutku dodajam tamari omako. Dodam večji ščepec bazilike in manjšega origana. V kolikor pride kaša pregosta in se motor multipraktika že "malo" muči dodam še nekaj žlic juhe, da se zadeva razredči.

 

Po vsem navedenem bi morala biti omaka gotova. Jaz jo sicer postopoma ves čas poskušam in na podlagi tega na koncu pridem do želenega okusa.

Po želji je mogoče dodajati malce papriciranih sestavin, kot je napr. čili (pazi na zmernost, saj poti nazaj običajno ni) ali pa le prah sladke paprike, po želji in okusu.

Glede na to, da nisem profi kuhar mi priprava namaza vzame nekje okoli 2-3 ure.

Vse količine izbiram glede na občutek in seveda na kapaciteto posode multipraktika, zato žal nimam količin razdelanih po naprimer teži. Je bila zadeva že tolikokrat pripravljena, da že imam občutek izbire velikosti posamezne zelenjave.

Namaz pri nas izgine v dveh mesecih pri hranjenju v manjših steklenih kozarcih in na hladnem v hladilniku. V tem času še vedno ostane precej svežega okusa menim pa, da bi z lahkoto zdržal tudi kaj dlje.

 

Pa še to, zadevo uporabljam tudi kot dodatek k juham, omakam za testenine itd. Vse odvisno od domišljije. Kam pa pridemo brez nje ...xDDx

Pa srečno in dober tek!

 

lp,M.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hvala za tole :palec: bo treba sprobat enkrat.

 

Eno vprašanje edino - tale 1 ura kuhanja cvetačinih in brokolijevih "cvetov" se mi zdi preveč :eek: Če brokolijeve vršičke pokuhaš na sopari, je ponavadi dovolj že 5 minut da so mehki in za jest v solati na primer. Je kak drug razlog da jih kuhaš tako dolgo? Čudno mi je zato ker zadeve na koncu itak zmikasaš, če jih kuhaš tako dolgo pa izgubijo vse vitamine?

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

 

Latinski izrek

 

 

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

tole zgleda njamihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK-thumb.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif, se pa strinjam z Vilinčico, da je kuhanje brokolija in cvetače 1 uro malo prevečhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/ermm.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/ermm.gif
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Oh, ne se lovit na moje odvečne minute. To je verjetno zaradi tega, ker spodaj v loncu cmarim še juho v kateri so trdi kosi brokolija in cvetače, pa da je potem dovolj mehko, da otroci ne jamrajo. Ma lahko je manj in samo da je dovolj mehko za v multipraktik. Če izboljšate in javite nazaj bomo vsi bogatejši. Nisem, res nisem kak znalec in kot pravim rad se vseeno sukam med lonci in prav mi bo prišel kakršen koli nasvet z vaše strani.

 

Juhu,

M.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Gorjan, če me spomin ne vara, se brokoli kuha največ 25 minuthttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif, lepo pa da si sprejemljiv za nasvete http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/flower.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/flower.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/flower.gif
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...