Gorjan 3. februar 2011 Prijavi Deli 3. februar 2011 Hvala, bom upošteval in bil bolj pri občutju (spremljanju) časa naslednjič. Nekako ni šlo do sedaj, ker je bilo še toliko za narezat in pripravit zraven ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 4. februar 2011 Prijavi Deli 4. februar 2011 Gorjan škoda se mi samo zdi da bi tolko uničil vse dobro v zelenjavi z odvečnim kuhanjem. Sicer pa - poznam to ja - se spraviš kuhat, potem pa vmes naenkrat delaš še 10 stvari zraven, pa so zadeve hitro preveč skuhane Najboljše si je prej vse pripravit - samo kaj ko nam ponavadi primanjkuje časa Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 4. februar 2011 Prijavi Deli 4. februar 2011 Vilinčica, pameten nasvethttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif, bi ga lohk več kuharic/kuharjev upoštevalhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yes.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yes.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yes.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yes.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 4. februar 2011 Prijavi Deli 4. februar 2011 Aaah najboljše je - to še ne pomeni, da je to vedno izvedljivo meni ponavadi ne rata prej - copram potem 10 stvari naenkratin zato vse naokrog po kuhinji leti Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gorjan 4. februar 2011 Prijavi Deli 4. februar 2011 Tako nekako, organizacije mi manjka. Pa na koncu študiram, kaj neki sem še pozabil dodat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 4. februar 2011 Prijavi Deli 4. februar 2011 no saj se boš navadil http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif, potem bo pa lažjehttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_rolleyes1.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_rolleyes1.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_rolleyes1.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. februar 2011 Prijavi Deli 4. februar 2011 Tako nekako, organizacije mi manjka. Pa na koncu študiram, kaj neki sem še pozabil dodat.pa tud težko je pisat pol recept, ker ko kuhaš oz. pripravljaš, velik tega narediš nekako avtomatično, ko morš pa napisat, pa zato kej pozabiš ali nisi čist ziher (npr. čas kuhanja - če bi jaz pisala, bi tudi morda čist falila, ker ne gledam na uro, ampak delam vse po filingu: ko je kuhano, je pač kuhano ). Zgleda slastno, čeprav men je morda čist preveč vsega tega notri, mi je že skor vsaka posamezna sestavina lohk že čist dost (npr. jaz obožujem tahini na kruhu, včas ga pokapljam še s sojino omako). Ampak je pa ideja dobra, skratka lohk že narediš sam z melancani in še kako malenkostjo, pa sem ziher da bi bil zlo dober namaz tudi. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 4. februar 2011 Prijavi Deli 4. februar 2011 pa tud težko je pisat pol recept, ker ko kuhaš oz. pripravljaš, velik tega narediš nekako avtomatično, ko morš pa napisat, pa zato kej pozabiš ali nisi čist ziher (npr. čas kuhanja - če bi jaz pisala, bi tudi morda čist falila, ker ne gledam na uro, ampak delam vse po filingu: ko je kuhano, je pač kuhano ).Marsa, se čist strinjam s tem, kar si napisalahttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gorjan 4. februar 2011 Prijavi Deli 4. februar 2011 pa tud težko je pisat pol recept, ker ko kuhaš oz. pripravljaš, velik tega narediš nekako avtomatično, ko morš pa napisat, pa zato kej pozabiš ali nisi čist ziher (npr. čas kuhanja - če bi jaz pisala, bi tudi morda čist falila, ker ne gledam na uro, ampak delam vse po filingu: ko je kuhano, je pač kuhano ). Zgleda slastno, čeprav men je morda čist preveč vsega tega notri, mi je že skor vsaka posamezna sestavina lohk že čist dost (npr. jaz obožujem tahini na kruhu, včas ga pokapljam še s sojino omako). Ampak je pa ideja dobra, skratka lohk že narediš sam z melancani in še kako malenkostjo, pa sem ziher da bi bil zlo dober namaz tudi. No, skratka pustite uro pri gmah in kuhajte, da bo prav. Evo, že delajo nove ideje. Riž imam jaz skratka kot mazivo namesto masla pa še njegova sluz mi paše ..Prepustite se občutkom in naj nastane še kaj na to temo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gorjan 16. marec 2011 Prijavi Deli 16. marec 2011 Pozdravljeni! Že pred leti, ko sem bil na nekakšni dieti in potem presedlal na vege prehrano sem čisto slučajno malo testiral v kuhinji in nastalo je tole. Rad sem med lonci kadar je le mogoče. Nič od spodnjega recepta si ne lastim in verjetno je kaj takega že kdo objavil. Sem bolj poredko tu in žal nisem vsega prebral, kar ste do sedaj objavili. Zadeva je zelo okusna in še vsestransko uporabna, res pa je s pripravo kar nekaj dela, a se na koncu trud izplača. Za zelenjavni namaz uporabljam naslednje sestavine: - cvetačo - brokoli - paradižnik - riž - česen - jajčevec (lahko tudi bučko) - olive - kapre - peteršilj - tahini pasta (mleti sezam) - tamari omako - origano - bazilika - limonin sok - jabolčni kis- olivno olje Priprava: 1. Od cvetače (manjša glava) in 1 brokolija izrežem in uporabim zgolj "cvetove", vse ostalo od tršega stebla gre posebej v juho. Cvetove kuham nad paro okoli 1 uro. 2. Posebej dam kuhati v soljeno vodo 4 pesti riža (običajno je to Basmati ali Jasminov riž). 3. En celotni strok česna narežem na drobno in ga popečem na olivnem olju, samo toliko, da zacvrči in izgubi svojo dražilno lastnost, aroma pa ostane. 4. Na liste narezan jajčevec srednje velikosti popečem na olivnem olju. 5. Na kolobarje narezane rezine 3 paradižnikov popečem na olivnem olju. V vseh primerih pazite, da olje ne dobi previsoko temperaturo, saj olivno olje ni primerno za tovrstne obremenitve - beri, postane nezdravo. 6. Narežem 10 do 20 izkoščičenih oliv 7. Narežem šopek svežega peteršilja 8. Na drobno narežem za 1 polno jušno žlico kaper Vse navedeno - pripravljeno - eno za drugim postopno dodajam v multipraktik in "mešam" v njem do kaše. Vmes dodajam: okoli 1 dcl svežega olivnega olja, sok polovice srednje velike limone, 1 jušno žlico tahini paste, 1 pokrovček Ašičevega jabolčnega kisa in po občutku dodajam tamari omako. Dodam večji ščepec bazilike in manjšega origana. V kolikor pride kaša pregosta in se motor multipraktika že "malo" muči dodam še nekaj žlic juhe, da se zadeva razredči. Po vsem navedenem bi morala biti omaka gotova. Jaz jo sicer postopoma ves čas poskušam in na podlagi tega na koncu pridem do želenega okusa. Po želji je mogoče dodajati malce papriciranih sestavin, kot je napr. čili (pazi na zmernost, saj poti nazaj običajno ni) ali pa le prah sladke paprike, po želji in okusu. Glede na to, da nisem profi kuhar mi priprava namaza vzame nekje okoli 2-3 ure. Vse količine izbiram glede na občutek in seveda na kapaciteto posode multipraktika, zato žal nimam količin razdelanih po naprimer teži. Je bila zadeva že tolikokrat pripravljena, da že imam občutek izbire velikosti posamezne zelenjave. Namaz pri nas izgine v dveh mesecih pri hranjenju v manjših steklenih kozarcih in na hladnem v hladilniku. V tem času še vedno ostane precej svežega okusa menim pa, da bi z lahkoto zdržal tudi kaj dlje. Pa še to, zadevo uporabljam tudi kot dodatek k juham, omakam za testenine itd. Vse odvisno od domišljije. Kam pa pridemo brez nje ... Pa srečno in dober tek! lp,M. Dober dan! Spet jaz ...Sem po nasvetu prijatelja poskusil še z naslednjo zadevo:Vzemite prav vse sestavine, ki so omenjene in jih surove zmečite v multipraktik in zmiksajte. Zadeva ima sicer nekoliko drugačen okus in verjamem, da se ga z malo "mašte" da narediti v željeno. Je pa brez toplotne obdelave in še bolj ok. Uporabite nešpricane bio sestavine, če se le da.Sedaj je bilo dela veliko manj=manj časa je trajalo ..Diober tek! P.S.Če se vam ne da, ker vam je odveč, pa kakšno sestavino izpustite ali kakšno novo dodajte .. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gorjan 16. marec 2011 Prijavi Deli 16. marec 2011 Dober dan! Spet jaz ...Sem po nasvetu prijatelja poskusil še z naslednjo zadevo:Vzemite prav vse sestavine, ki so omenjene in jih surove zmečite v multipraktik in zmiksajte. Zadeva ima sicer nekoliko drugačen okus in verjamem, da se ga z malo "mašte" da narediti v željeno. Je pa brez toplotne obdelave in še bolj ok. Uporabite nešpricane bio sestavine, če se le da.Sedaj je bilo dela veliko manj=manj časa je trajalo ..In seveda, TOKRAT V ZMESI NI RIŽA!Diober tek! P.S.Če se vam ne da, ker vam je odveč, pa kakšno sestavino izpustite ali kakšno novo dodajte .. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 16. marec 2011 Prijavi Deli 16. marec 2011 super, bomo probal še na ta načinhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. oktober 2011 Prijavi Deli 23. oktober 2011 (*citiram iz Dnevnika in hkrati še osvežujem temo) Cipci za namaze imaš celo vrsto receptov na netu.Rabiš pa sestavine in multipraktik. ''Poceni'' in hiter ter dober ribji namaz:konzervice tune + topljeni sirček (tist v trikotih) zmešaš v multipraktiku (1 min) in flopaš gor na kruhke.opcija: angleži delajo take sendviče z majonezo, namesto s sirčkom in dajo rezinico sveže kumarce na vrh. Skutin namaz:Hiter in enostaven. Skuta + nekaj zelenjave na drobno nasekane - največkrat paprika.Zimski namaz pa z rdečo papriko v prahi in ščepcem soli. Humus namaz:čičerika in nekaj zelenjave po želji (glej net za recepte) Mesni:ne bi smeli bit težavni, če pa samo meso gor flikaš * mogoče narediš še pica kruhke Zelo hitro in lahko se spraviš na slane palčke po domače.Kupiš listnato testo in ga potrosiš z različnimi semeni, sirom,... pica palčke pa delaš v dveh delih. Najprej en kvadrat testa premažeš s kečapom, daš gor naribano šunko in nariban sir. Pokriješ z drugim kvedratom testa in narežeš na trakce, jih zavije pri robovih na spiralce in spečeš. Prigrizki so tudi npr: grozdje, sir in orehi na pladnju. Grozdje lahko zamenjaš s suhimi marelicami. Hmmm mogoče se še česa spomnim Verjetno se bo tudi oglasila kakšna bolj izvežbana kuharca Aja francoski kruhi!Jih imajo tudi v polnozrnatem testu in ziher dobiš koruzne bagete v kakem bolje obloženem merkatorju.Če na pa npr. pirin kruh s sodo narediš sama večer prej. Izi bizi, nič vzhajanja, samo skupaj zmečeš in dobro spečeš Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 23. oktober 2011 Prijavi Deli 23. oktober 2011 joj joj joj http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/schwitz.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/w00t.gif kaj naj pa zdaj tega je tooook pa vse tok dobr za prebrat http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif zdej mam pa problem ki se mu reče PRETIRAVANJE , ko ne bom znala eno normalno mero narest... Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. oktober 2011 Prijavi Deli 23. oktober 2011 ja seveda, zdej moraš vse te namaze narest. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 23. oktober 2011 Prijavi Deli 23. oktober 2011 ne glih vse, no,ampak da bo od vsakega po mal, pa za vse okuse. bom poročala in pofotkala - če bo ratalo http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif 2 Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 23. oktober 2011 Prijavi Deli 23. oktober 2011 no cipci se že veselimo tvojga poročanja pa fotkhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yes.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yes.gif pa upam, da so ti usi namazi uspeli http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 25. oktober 2011 Prijavi Deli 25. oktober 2011 zdej brskam po receptih... nimam svežega drobnjaka .a če kupim na hitrco dans seme bo do sobote že zraslo kaj??sam prašam... Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 25. oktober 2011 Prijavi Deli 25. oktober 2011 Kolk cajta zdrži en tak namaz v hladilniku...recimo skutni s čemažem? http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 25. oktober 2011 Prijavi Deli 25. oktober 2011 tri dni zihr (tri dni vse zdrži ) Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 25. oktober 2011 Prijavi Deli 25. oktober 2011 razen svežega eko mleka (neprekuhanega, direkt izpod vimen) x:Dx Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. oktober 2011 Prijavi Deli 25. oktober 2011 Kolk cajta zdrži en tak namaz v hladilniku...recimo skutni s čemažem? http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gifjaz tud mislim da največ 3 dni...in da je tud odvisno kakšna je skuta... no torej je pač odvisno od skutinega roka uporabe... dober tek! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 25. oktober 2011 Prijavi Deli 25. oktober 2011 Hvala Kako se pa da čemaž konzervirat na daljši rok...recimo eno leto? http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. oktober 2011 Prijavi Deli 25. oktober 2011 hm, jaz ga vedno prej porabim.. ampak nekaj mesecev dela že če ga daš samo v olivca...posušiš, naseckaš in čezenj zliješ olivca, jaz menda dodam še picek soli... ampak... kako? kje si pa dobil zdaj čemaž? saj to je poleti oz. pozno spmloadi... pa tud, imamo temo (o) Čemažu, si pozabil? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 25. oktober 2011 Prijavi Deli 25. oktober 2011 http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_blush.gif zabu http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_kisses.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.