pomlad 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 En ful enostaven:kapre, olive pa česen vržeš v mikser, pol pa zmešaš zravn še kakšno domačo skuto. Bom jutr naredila... Citiraj Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 Imam nek recept za tunin namaz...jaz ga sicer ne jem vec, ampak je dober Torej....kolicina je pac cisto odvisna od posameznika. Skratka, zmesas tuno v konzervi ( ponavadi 2), malce zenfa ( eni dajo majonezo, drugi kislo smetano - vse je OK), koruzo, dodas malo rdecega popra...in potem na kruhek. Je fajn Drugac mam rada ze omenjeni kajmak in philadelphijo Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 Mam jaz malo drugačnega. 2 jajci na 2 konzerve tune. Papriko, čebulo in. Vse to se nareže kar da precej suho stanje zato se zmeša z majonezo. Jaz dam še malo Vegete notri. Bom imel to za zajtrk čez vikend. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 Potem je pa se neke vrste liptaver:sesekljas, zrezes in namiksas: kisle kumarce, suho rdeco papriko, skuto, kislo smetano, čebulo pa sol, poper...pa mogoce se kaka zacimba. Simpel k pasulj Pa dobr! Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 Mene bolj zanima kak avokadov namaz...nic ne poznam. V mehiski je mnjami.Kaka ideja? Pa samo iz zelenjave! Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 Aha, thanx, punce, in fant! ... zanimalo me je predvsem 'vezivo' v bistvu, torej skuta, pravte..Kaj pa kaj te zadeve, druge, kaj jaz vem, recimo s tofujem? Michelle, jaz si avokado kar na kruh namazem (sem hotla odpret posebno temo, tako da se ne prevec skoncentrirat samo na avokado tule, no lohk pa tud ) - gor kanem mal limonce, pa mal soli zdrobim.Eni dajejo cesen, jaz ne vidim potrebe.Slednjega das samo ce stimas prav namaz, ce pricakujes kak folk itd.petersilj pase, meni najbolj pase limona in sol poleg avokada. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 Haha, mislim halo! Tule chekiram teme mal, od vceraj pa tko, pa se spomnim na namaze (thanx, Coccinelle [si zdruzila, jaz pa sem potem pac izbrisala ta dva posta, tvojega in mojega nato, ker link -tvoj- pac ne bi vec delal], ampak hvala ti)... No in recem v glavi - hmmm, moram najti NAMAZE...In rece tamle zadaj na tv - TI NA MA ZE. :P Tina Maze je nekaj... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 Videla sem recept za trdo kuhana jajca, tale je malo drugačen: torej 2( ali več) trdo kuhanih jajc, maslo( da je stvar "mazava"), žlička gorčice, sol....mešalec zmeša...in to je to...dodatki po okusu: ali drobnjak, ali parmezan, ali...itd... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 Vidis saj to, blazno shizim na maslo (ne maram margarine, ker ima okus po nafti), a glih nekako temu sem se hotla izognit... Jaz naredim spica namaze, ampak to je vse tolk bogato pa nasicheno... :||Jaz recimo shizim na inchune pomesane z maslom in karpami, tak mix, noro - ni sans, z margarino do gleznjev ne seze... :| Ampak recimo skuta je boljsa varianta... Mislila sem tud te... razne... hm, strocnice in taksno... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 Kaj bi mi brez jajc. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 UUu jaz tud margarine ne. Mi je maslo ful bolj vsec Pa sej so mel ene debate, kaj je bolj zdravo...so nekaj casa govorili, da je margarina, zdej so pa prisli do nasprotnega Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 8. januar 2005 Prijavi Deli 8. januar 2005 En namaz...čist preprost Tune, konzerva, potem dodaš česen pa veliko petršilja, skuto pa kakšno žlico kisle semetane...aja pa na sol ne pozabit. Delajte po občutku...čist točno koliko se česa doda vam ne znam povedat. Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 8. januar 2005 Prijavi Deli 8. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Potem je pa se neke vrste liptaver:sesekljas, zrezes in namiksas: kisle kumarce, suho rdeco papriko, skuto, kislo smetano, čebulo pa sol, poper...pa mogoce se kaka zacimba. Simpel k pasulj Pa dobr! yumi tale ful paše Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 8. januar 2005 Prijavi Deli 8. januar 2005 Mesojedci: kisla smetana, 20 dkg šunke, 10 dkg sira(naribanega), 10 dkg šampinjonov, sol, poper, origano...namažeš na kruhke in popečeš v pečici... Vegetarijanci:25 dkg masla , 1dcl zmiksanega čemaža v olivnem olju, sol... Namaz za uravnavanje holestorola v krvi:paketek nepolnomastne skute, sojini kalčki, 2 žlici lanenega olja Bog požegni! Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 8. januar 2005 Prijavi Deli 8. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Mesojedci: kisla smetana, 20 dkg šunke, 10 dkg sira(naribanega), 10 dkg šampinjonov, sol, poper, origano...namažeš na kruhke in popečeš v pečici... Bog požegni! Hvala bogu, da sem Stajerka, pa hvala bogu, da sm mesojedka! Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 9. januar 2005 Prijavi Deli 9. januar 2005 Joj, koliko res odličnih receptov ste napisali.....ideje so super, prilagodila jih bom okusu naše hiše...Andres: z vegeto boš namaze samo "uničil", sol in poper bi morala zadostovati za izboljšanje okusa..Michelle:"tista omaka iz avokada " v mehiški je tudi meni super...najbolje je, da opazuješ natakarja, kaj ti zmeša, saj to počne pred teboj, imaš pa recept tudi na netu...Marsa: pa itak polna idej in nasvetov... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. januar 2005 Prijavi Deli 9. januar 2005 aja, sory, sem imela sire in tole odprto, Enja - sem napisala, da jaz tule glih ne blestim v kuhariji (no to se ne pomeni da ne kuham dbest okusne hrane in zdrave , samo ni ne vem kaj moje izvajanje na tem podrocju pa znam bolj nekak se znajti z minimalom, kot pa da bi ne vem kaj)..Zato pa nimam idej, ker imam redko kar ene stvari doma. Ti tunini namazi in to, to pa smo jedli vcasih skoz, ko ni bilo druzga, to je taka 'studenstka' zadeva... hitro pa fajn...Pol pa je tim uletel, ves izbircen, pa 3/4 stvari ne jemo vec... npr. rib ne mara in svasta je tega, cesar ne mara.. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 9. januar 2005 Prijavi Deli 9. januar 2005 Marsa: priložnost, ko omenjaš Tima...naš okus za hrano je definitivno zapisan v genskem zapisu in zelo malo je odvisen, kaj našim otrokom želimo privzgojiti.Sestra "zaprisežena"vegetarijanka"..njen drugi otrok pa nor na meso...pa se čudi, kje za vraga sem to čudo dobila...punčka najraje vzame meso v roke( piščančje stegno ali pa dunajski zrezek) in poje , kot košček čokolade...Sicer pa mi je nekdo, ki sem ga zelo spoštovala in cenila rekel:"Otroci so čudežna bitja, jedo točno tisto, kar njihovo telo potrebuje, še nisem naletel na slabokrvnega(zdravega) otroka.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. januar 2005 Prijavi Deli 9. januar 2005 Ja, nekako vem to, seveda... a tim je tud mal lune v biku pa preprosto iz trme ne mara niti probat, recimo jagode al kaj tacga, ko pol kasneje cist shizi... a ko prvic vidi, ni sans! Ampak saj mara pa tud cist dobre stvari in ko je bolan recimo rece - skuhaj kosmicevo juho - in me cisto preseneti. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 9. januar 2005 Prijavi Deli 9. januar 2005 to je tud Dašina... ni šans, da nekaj 'proba' (kao 'probaj sam, pa boš vidla, kolk je dobr')... potem pa kar enkrat reče, čez nekaj let, recimo - tiste testenine, ko ste jih tam delali, se mi zdi, da bi ble dobre... a nardiš, pliz? ... po drugi strani pa - ima že od takrat, ko sem jo nehala dojit, en svoj okus. recimo - pol leta pije sam moje mleko, potem pa kar na lepem konc, amen in takoj ornk (nič kašic nekih in kaj vem frutki pa tisto)... takoj olive, recimo Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. januar 2005 Prijavi Deli 9. januar 2005 joj ce bi timu dala jurja, dvomim da bi olivo probal... Mu celo smrdijo.. ja, hecne so tele fore, ampak po eni strani mi je slo na zivce, ker jaz vse jem in nisem nic izbircna pa se mi je kar skoraj frzmagalo, po drugi pa spostujem in se mi se fino zdi, da ima svoj okus...Sam glih zarad te trme mi gre na zivce, pa daj prbaj ko vem da bos shizil. No pizza recimo - ejj, sem vedela jasno, da bo shizil - mislis da jo je hotel probat?Midva zelo sprosceno povsod vedno, ne pa s tamalim - kje imajo goveje juhe in pohane sire na hvarih, halo! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 9. januar 2005 Prijavi Deli 9. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Midva zelo sprosceno povsod vedno, ne pa s tamalim - kje imajo goveje juhe in pohane sire na hvarih, halo! misliš, da ne poznam tega... o, kul, gremo nekam jest... pol pa - ja, sam, a boš jedla ... whatever, kar ni tisto, kar je 'njeno'? ... a majo pohan sir tam ... na pelješcu, recimo, ena mala ribiška vas, same neke črne rižote, pa hobotnice (njamsi), školjke, ribe.... mi pa 'a mate pomfrit?'... še dobr, da je imela tiste svoje, da je šizila na pršut in olive, ker sicer bi sam po gorenjskih oštarijah hodil, ko ti pohan zrezek čez talar visi ... in pol, kar na lepem, recimo (ko smo v kakšni brezvezni oštariji, kjer imajo 'njeno hrano' - jest bi une škampe ... po tanovem je zdaj tanartaboljša hrana škampi (ne samo na žaru, celo na buzaro!!!), vlači svojega fanta za kakšne posebne dneve v oštarije, kjer imajo škampe... in - ne more pozabit postrvi, ki smo jih jedli na kolpi (takrat pa je jasno bila vsa namrgodena, ker ni blo recimo testenin, na ketere je takrat šizila)... ful ma svoje... še bolj hecna je sestrina tamala... ta pa, komaj se je rodila, je bila že čist nora na meso... od zelenjave in sadja je imela rada izključno meso... sestra je bila čist obupana (sadje je ja treba jest!)... zdaj pa mesa sploh ne mara in ga ne je niti pod razno in bi samo korenčke grickala in tako... aja, zdaj sem se spomnila še na eno Dašino (poleg oliv in kisle paprike pri pol leta)... listi zeljnate glave... tega je pojedla na tone ... v kateri temi smo že Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. januar 2005 Prijavi Deli 9. januar 2005 ja kaj ce je pa tolk lusten o hrani govort, sam das iztocnico, pa je konc. ma tvoj post bi lohk do besede razseckala, pa kimala, se strinjala pa vse, mi vse isto, no! ja, ja, to, pomrit!! Sam NE prsuta pa oliv. :|| Crne rizote!!! Se hecas? :P Namazi? jaz mam rada slane... prvic sem jedla kikirikijevega pri frendici, ki ga je sama naredila (preden smop ga ponovno odkrili v amsterdamu ali berlinu ali kje ze). kok je to blo dobr! Imam ful enih oliv, ki so preslane, pa sem pomislila, da bi naredila namaz... Torej skuto mi priporocate? za pac... maso? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 men je pa full dober tatarski biftek, pa se ga tko na vsake dva mesca nažrema full.. greva v eno restavracijo k majo doberga pa vinček zraven.. a ga je kdo doma kdaj delal? Sej to je tud namaz al ne? Pa full železa... pol kr pokam neki časa od energije.. pa jogurt ki ga dobiš v mehiški restavraciji ko si tortilije delaš.. kaj dajo notr madona je dober.. pol pa delam tortilije doma sam tist mi fali.. a kdo ve? Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 Contesa je nekje podala recept za tatarski biftek, meni tud vcasih zadisi, sam potem me kar kap zadeva. Ne ne vem, kaj je notri, morda kaka zacimba, kak koprc al kaj tacga? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.