enja 19. januar 2005 Prijavi Deli 19. januar 2005 Tatarski biftek:1/2 kg pljučne pečenke1 čebula1 kisla kumarica3 stroki česna1 kom. ribjih filetovsolpoper1 celo jajce5 kom. kaperžlica mlete paprikeza oreh masla1 feferonjedilna žlica majonezejedilna žlica gorčiceTakole izgleda "moj osnovni recept za biftek", držim se ga samo toliko, da česa ne pozabim dodat.....vedno dam česa več...skratka okus "popravljam".Sama uporabim telečje meso(ker ga trenutno pač imam v skrinji) in ni nujno, da je pljučna pečenka.....Finančno gledano, je ceneje kupiti 30 dkg že narejenega biftka......... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 19. januar 2005 Prijavi Deli 19. januar 2005 Sem danes kupla kikirikijevo maslo, ki ga americani tako opevajo. FUJ FEJ :xx!: Namaz iz sojine skute 2 trdo kuhani jajci12 dag sojine skute (tofuja)sol po okusu2 žlici soka limone1 žlica majoneze Sestavine zmešamo v dobrem mešalcu. Z dobljenim namazom namažemo opečene kruhke, krekerje ali kruh. Lahko pa naredimo sendviče s solato in jih imamo za zdravo malico ali večerjo. Namaz s skuto skutačebulasolpoperrdeča sladka paprika Čebulo narežemo na drobne koščke in jo dodamo skuti. Vse ostale sestavine dodamo po okusu in dobro zmešamo. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 19. januar 2005 Prijavi Deli 19. januar 2005 Heh Michelle, kikirikejevo maslo je res bljak, čeprav ga tako opevajo....in če pomisliš, koliko kalorij..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 19. januar 2005 Prijavi Deli 19. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Heh Michelle, kikirikejevo maslo je res bljak, čeprav ga tako opevajo....in če pomisliš, koliko kalorij..... Ja sem pogledala...ful kcal, cukra...ma vsega Pa brezvezen okus. Skoda denarja...bi si raje kupila Philadelphijo namaz Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 19. januar 2005 Prijavi Deli 19. januar 2005 Pametna punca .....pa saj smo ga vsi najbrž že kupili in poskusili peanutbutter...se človek sploh ne čudi, zakaj so v povprečju zelo "zamaščeni".. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 kikirikijevo maslo ja hehe je deda kupil pred kakim letom, pred kake tremi meseci smo ga vrgli stran, gor na vrhu ga je mankalo mrbit za pol žličke (čajne) vsak ki je sam mal probal, ga je minilo... nimam pojma kak lohk folk to je... ampak i guess če maš zjebano državo, in po platonu je država samo unija vseh državljanov, si zjeban tud sam... hehe sicer pa od kar sm vidu tisti filmič "Super veliki jaz..." mi je čist jasno... kikirikijevo maslo je še kul v primerjavi z ostalimi oslarijami... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 o recept za tatarca! men je pa arašidovo maslo full dober! Na žalost... ko kalorije pa ne morš šparat.. pr njem se kr potencirajo.. pa kilce pol tud.. Zato pa tu in tam ga mal napadem.. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 O! Ja, ravno zadnjic je nekdo spraseval za tatarca (in kljub temu da imamo ze nekje recept, sem ziher, morda ga je contesa podala), thanx Enja! Fino ko ste osvezili, ker sem ravno hotela.Zanima me, ob vseh namazih, kaj menite, zakaj ni orehovega?Saj so mastni orehi in vse....Ker imam ene orehe, pa sem mislila, da bi naredila namaz, pa se spomnila, da cudno, da 'ne obstaja' (kolikor sem pac seznanjena)...In ali so potem orehi sploh 'primerni' za tole?Ceprav ne vem, zakaj ne bi bili, saj ce si ces krompir mazat na kruh, je to tvoja stvar - hocem reci, iz vsake stvari se skoraj da naredit nekaksen namaz. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 na tule eno idejo...sem enkrat mal eksperimentirala.... orehe drobno sesekljaš, dodaš skuto in drobno narezan žajbelj... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 Ali pa šetraj....tudi dobro. Lahko pa orehom primešaš še sončnična semena, primešaš pusti pasirani skuti in dodaš listke materine dušice. Preizkušeno in dobro * p.s. valjda veš, da je treba soliti zadevo.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 Zajblja ne smem, sploh pa ne zdaj. :|||na skuto sem pa tud sama pomislila in se spomnila, da imamo na trznici eno fajn neslano in taksno... ker orehi so precej tezki, po mojem... Vcasih so verjeli, da so dobri za mozgane, ker so takega videza..,. po isti logiki so za pljucnik ocenili, da je dober za pljuca in za srce paradajz (poleg srcnika ali srcne moci, nisem ziher, mesam to dvoje) - bo nekaj na tem, ker je zelo bogat s kalijem (med drugim). Moram si spomnit kako zacimbo, ki hkrati tudi kulira, recimo.... Thanx Astra, torej si delala ze tole tud ti, je ze tud tebi prislo pol na misl, no saj jasno... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 SEEETTTRAAAAAAAJJJJJ, saj res, moja najljubsa zacimba, saj bi slej ko prej pomislila, zdajle sem bila sele pri baziliki v glavi. :palec: ofkors! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 Kremni sir z orehi 2 trikotnika sira Roquefort1 sladka smetanapeščica grobo narezanih orehovnekaj celih orehov za okras Sir stopimo na blagem ognju s polovico količine smetane, drugo polovico smetane stepemo. Malo ohlajeni omaki primešamo stepeno smetano in vmešamo orehe. Ohladimo, okrasimo s celimi orehi. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 seveda, to pase!!! Thanx!! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bast 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Mene bolj zanima kak avokadov namaz...nic ne poznam. V mehiski je mnjami.Kaka ideja? Pa samo iz zelenjave! guacamole: avokado prerežeš na pol, izkoščičiš, izdolbeš meso. takoj poliješ s sokom pol limone (sicer meso oksidira in potemni). dodaš majhen zrel paradižnik, majhen strok česna, majhen košček čebule, čili (ali brizg tabasca), sol in poper... vse skupaj zmiksaš in to je guacamole. za pol ure daš v hladilnik, da se okusi prepojijo. odlično s koruznim čipsom, tortiljami, toastom... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 Hudo! *Enja zate imam eno vprasanje v zvezi s tat. biftkom:ali so vedno incuni not? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>guacamole: avokado prerežeš na pol, izkoščičiš, izdolbeš meso. takoj poliješ s sokom pol limone (sicer meso oksidira in potemni). dodaš majhen zrel paradižnik, majhen strok česna, majhen košček čebule, čili (ali brizg tabasca), sol in poper... vse skupaj zmiksaš in to je guacamole. za pol ure daš v hladilnik, da se okusi prepojijo. odlično s koruznim čipsom, tortiljami, toastom... mmmmmmmmmmmmm Pa same take fajn stvari so notri. Probam cez kak teden, zdaj se malce "postim" Hvala! Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}> Hudo! *Enja zate imam eno vprasanje v zvezi s tat. biftkom:ali so vedno incuni not? Marsa ja, vedno so inčuni( slani ribji fileti notri).Kot sem že napisala, okus malo prilagodim svoji družini- ne marajo kaper, pa dam notri samo eno ali dve....Če boš vse sestavine kupovala samo za ta namen, lahko tudi narediš takole: vse začimbe (razen jajca) zmiksaš , daš v kozarček in v hladilnik.Tako imaš pripravljeno maso , meso pa kupiš in narediš biftek kadar se vam zljubi...se pravi, če že kupiš škatlico filetov, pa kozarček kaper,kumar..lahko iz celotne količine kar nekajkrat narediš biftek...V receptu je meso pljučna pečenka...preverjeno je biftek dober tudi iz stegna mlade govedine ali teletine... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 A ves da nisem vedela tega, hvala, Enja! Se nikoli nisem sama delala biftka.V bistvu mesa skorajda ne jemo, no zelo malo, a ce ze, mi pase samo kaksen prsut ali biftek, ki pa ni vsak dober.Zanimivo. Morda se pa res kdaj lotim......Pa hvala za tele prakticne nasvete (shranjevanje in tole). p.s. he, zato meni tolk pasejo kapre zraven, ce jem biftek, jaz jih ne bi dala sam 5, to ni nic. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 21. januar 2005 Prijavi Deli 21. januar 2005 Ja, kapre imam tudi jaz zelo rada...sem opazila kaprin namaz..prav gotovo ga preiskusim...No, če se lotiš biftka, naj ti uspe , pa dober tek! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 11. januar 2006 Prijavi Deli 11. januar 2006 Nism našla nobene ustrezne teme, pa da ne bi odpirala novo, vas tukej sprašujem... Pod roke mi je prišel sezamov namaz (sezamovo maslo)- zelo podoben okus kot arašidovo maslo. Kaj kej veste o tem? Je res bolj zdrav kot arašidov namaz? Jz ga zdej jem s polnozrnatim kruhom za zajtrk. A je kul? Mislm, da ni preveč redilno, pa to... Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 5. avgust 2006 Prijavi Deli 5. avgust 2006 Enkrat mi je ratal tako dober tunin namaz, da je šel skoraj v sekundi. Ampak jaz, trot, sem si pozabila zapisati recept, zdaj pa ne vem več, kaj vse sem dala not. Vem samo, da je bila ena ful dobra kombinacija, pa taprave količine vsega skup zmiksane. A ma kera kak dober recept za to reč? Če se ne motim, sem zmiksala:sir Tamar,čebulo,malo paradižnika,kakšno olivo ali dve (brez koščice seveda),najbrž tudi majonezo, mogoče gorgonzolo, ...... in seveda tuno iz konzerve. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 5. avgust 2006 Prijavi Deli 5. avgust 2006 tega recepta, ki ga omenjaš ne vem. čisto tak enostaven recept za tunin namaz naredim zmešam skuto pa tune iz konzerve , pa dodam česen, pa drobnjak pa peterišilj, pa sol. Česen drobnjak pa peteršilj na drobno naseckaš...Pa fino vse skupaj zmešam ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 5. avgust 2006 Prijavi Deli 5. avgust 2006 Hvala, strelka!Aha, s skuto zna biti tudi fajn, bolj light... Pa seveda začimbe naredijo svoje. Je za probat tudi po tem tvojem receptu. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 5. avgust 2006 Prijavi Deli 5. avgust 2006 Ja meni je dobro pa čist enostavno...brez jajc....pa tako naprej..pa še za dalj časa je lahko. drugače sem pa mal po netu poiskala tale receptek...hm nimam pojma kako tole izgleda, mislim če je dobro. Lahko pa poskusite, je pa podobno tistemu tam zgoraj...tvojemu receptu Tamburin SESTAVINE konzerva tune2 kuhani jajci1 navadni jugurt1 rdeča paprika1 čebula2 - 3 kisle kumaricežlica kaper2 žlici majonezemala konzerva koruzesolmalo mlete paprikepo želji dodamo kakšen paradižnik ali pa tudi kakšno žlico kikirikijevega masla Postopek POSTOPEK Tuno malo pretlačimo, ostale sestavine - vsako posebej drobno nasekljamo (tako drobno, da še vedno zahrusta, ko ugriznemo). Vse skupaj premešamo in že je pripravljeno - če dodamo več jogurta, lahko uporabimo tudi kot preliv za solato. Tunin namaz z mlado čebulo Količina: Za 4 osebe Sestavine: 3 ali 4 male pločevinke tunine (skupaj približno 25 dag), limona, 2 mladi čebulici, pol šopka peteršilja, pol šopka mete, 10 dag zeliščnega sirnega namaza, 2 žlici kaper, sol, poper Postopek priprave: Limono ožamemo. Tunino odcedimo, pretlačimo z vilicami in pokapamo z limoninim sokom. Mladi čebulici očistimo in nasekljamo ali narežemo na tanka kolesca. Peteršilj in meto oplaknemo, osušimo in nasekljamo. Kapre nasekljamo. Tunino, mlado čebulico, peteršilj, meto, sirni namaz in kapre zmešamo. Po okusu dosolimo in popramo. Če želimo, v namaz vmešamo še pretlačeno trdo kuhano jajce. Postrežemo z opečenimi kruhki. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.