Skoči na vsebino

Prijateljstvo, zaljubljenost, žalost

ocka

Recommended Posts

Nekako sem izvedel, da pri ženskah ni rešitev, edino kar velja je poslušanje. Naučimo se poslušati tako, da bomo tudi razumeli! Če ti ni všeč dejanje, ki ga nredi, potem povej, če ti ni všeč tisto kar reče, potem pozorneje poslušaj!
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 105
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Tjazy....včasih nardimo kaj tud iz užitka, ne...... x;)x  :vragec:  x:Dx

Ja ogromno stvari naredimo iz uzitka.. samo ne vem na kaj si mislil s tem.. ?!

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

To je zame temelj vsega.. Ce zivis z zivim clovekom, potem se prihodnjosti ne da predvideti.. razen ce sta oba toliko umska cloveka, da se uspeta drzati planov.. in partnerstvo je potem preprosta ekonomska pogodba, ki vsebuje pac neke klavzule, ki se jih je treba drzatim, ce hoces da bo ljubezen trajala.. kar je totalno anti-ljubezensko.

Veliko jih rece.. "vsedita se in se pogovorita" Zame je na tej tocki zakon koncan... ker ce se moram jaz vsesti in definirati kako naprej.. je to zame prevelika obremenitev, da bi vzdrazel se kaksen dan v tem stanju.

Ga ni faktorja, za katerega bi jaz prodal svojo svobodo sprotnega spontanega odlocanja.

Veliko jih svetuje, da je potrebno odpuscati.. celo prositi odpuscanje.. Kako hudica naj to razumem? Zadeva je obrnjena na glavo.. niti v halucinaciji to ni mogoce.. kaj sele v praksi.

Ce jaz nekaj naredim.. in mi drugi zameri.. bi ta drugi po tej logiki meni odpustil? A mi lahko kdo razlozi smisel tega nesmisla? Drugi bo meni odpustil, nekaj kar sem jaz storil, ker sem se takrat spontano odlocil, za neko dejanje?? Na kateri osnovi? Kako je sploh mozno priti na to idejo, drugace kot s predpostavko, da je nekdo lastnik drugega, oziroma da hoce nekdo manipulirati z drugimi?

Da pa prosis odpuscanje, pa je to custveno izsiljevanje tistega, ki pricakuje prosnjo odpuscanja. To je ornk pohlep po ponosu.. Ah totalno brez veze..

Uff Tjazy .... :palec:

Vse naredimo iz užitka. No ko pa si recimo v službi še malo zelen te včasih kdo v kaj prisili. Ampak to je mimo vsaj pri meni.

Uživam, ko gremo skupaj na sprehod, ko grem sam na sprehod, ko skupaj spiva, ko sem sam... vedno lahko uživaš. Ker rad živim, reven, bogat, sam, v družbi, kjerkoli!

Kaj je lepšega kot se usesti zvečer na travo in poslušati tišino... pa poslušati oglašanje živali iz gozda...

x:)x hi-hi..tvoj post brez Janja in s "sej ni potrebe" je bil za unim mojim predlogom za kavo...... x;)x x:o)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Zato pravim.. da se nehajmo pritozevat drugim ljudem, ko nam je tezko, ker clovek tezko samo poslusa. mogoce poslusa enkrat.. mogoce dvakrat.. potem pa si izbere druzbo, ljudi, ki ne jamrajo..

Ce ti je tezko povej to drevesu.. ne tezi ljudem, ker niso zato narejeni. drevo je zato narejeno. Na foromih je polno pritozevanja.. obicajno cez partnerje.. Zakaj teziti tukaj? Ker se bolje pocutis, ko vidis, da se se kdo pritozuje? Potem tudi to postane velik uzitek in zabava..

x:)x hi-hi..tvoj post brez Janja in s "sej ni potrebe" je bil za unim mojim predlogom za kavo...... x;)x x:o)x

Sej se mi je zdelo.. zato sem dodal se "Janja".. zdaj je bolj jasno.. x:)x

O čem bi recimo danes govoril z njenim prijateljem, če se slučajno srečava? Jst trenutno nimam pojma. Pa še enkrat ko sem bil malo pod vplivom...sem mu malo težil...

Malo sem razmišljal... koliko ljubezni lahko daš samemu sebi? A je to toliko, kot ti je namenjajo drugi? Ali pa če pogledam otroke koliko ljubezni lahko daji sami sebi, če jim starši pokažemo da jih ljubimo? Zakaj se ne obremenjujejo s tem, ko jih poljubimo za lahko noč in nam brez besed vrnejo poljubček? Nekako se mi zdi edino to tista pristna brezpogojnost. Ko pa odrastemo si damo v glavo neke pogoje, da če si mi ti nekaj grdega naredil/a potem pa zvečer prav gotovo ne dobiš poljuba... pa še nekaj dni ne... in smo potem jezni ali pa užaljeni. A potem pa tudi sam sebe ne boš imel več rad?

V določeni fazi itak prideš na točko, ko imaš vse ljudi rad. Ne gre za to da bi kaznoval koga s tem da ne daš poljuba x:Xx . Z vsemi nisi, ne x;)x , pač izbereš tisto energijo ki te najbolj privlači, takrat verjetno ni težko talati x:Xx .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Zato pravim.. da se nehajmo pritozevat drugim ljudem, ko nam je tezko, ker clovek tezko samo poslusa. mogoce poslusa enkrat.. mogoce dvakrat.. potem pa si izbere druzbo, ljudi, ki ne jamrajo..

Ce ti je tezko povej to drevesu.. ne tezi ljudem, ker niso zato narejeni. drevo je zato narejeno. Na foromih je polno pritozevanja.. obicajno cez partnerje.. Zakaj teziti tukaj? Ker se bolje pocutis, ko vidis, da se se kdo pritozuje? Potem tudi to postane velik uzitek in zabava..

Tjazy, ne bi moglo biti bolje napisano :palec: !

Ocka, vem, da je potrebno veliko poguma, da si sprejel takšno odločitev, kot si jo, zato :palec: . Napisal si, da ne gre za odvisnost oziroma preterano navezanost na ženo. Upam, da res ne.

Ronja

Ko stopaš skozi vihar, ne upogni se nikdar!

Ronja.. zakaj mislis, da je potreben pogum, da naredis to?

Jaz mislim ravno nasprotno.. in sicer, kadar je za to potreben pogum, potem je to dejanje poguma.. EGOja.. ni dejanje bitja.. nisi to storil, ker si to ti.. ampak ker je morda vpletena zelja, po biti pogumen.

To je pristno sele takrat.. ko potrebujes pogum in napor, da storis drugace, kot tako. Kadar premislis, kaj bos storil, je ze vpleteno koristoljubje.. kar malo premislis, kaj bos storil, da bo za vse najbplje.. ali pa zate najbolje. V tem primeru si ze neresnicen.

Ronja.. zakaj mislis, da je potreben pogum, da naredis to?

Zato, ker bi marsikdo vrgel puško v koruzo in obupal nad sabo in življenjem. Poznam podoben primer, zato razmišljam v to smer.

Lep dan!

Ronja

Ko stopaš skozi vihar, ne upogni se nikdar!

• 3 weeks later...

Je možno prijateljstvo med moškim in žensko, ne da bi se pri tem pojavljale iskrice in ne da bi bil kdo imel luknjo v sebi, ko prijatelja ni? Na kak način je možno?

Kaj so to luknje v človeku in kako jih premagati?

Je možno prijateljstvo med moškim in žensko, ne da bi se pri tem pojavljale iskrice in ne da bi bil kdo imel luknjo v sebi, ko prijatelja ni? Na kak način je možno?

Kaj so to luknje v človeku in kako jih premagati?

Mislim, da že nekje obstaja nekaj na to temo...prijateljstvo med moškim in žensko. Kar se pa tiče iskric.....iz lastnih izkušenj...Imela sem prijatelja s katerim sem preživela kar precej časa. Včasih sva šla sama ven, včasih z družbo. Veliko sva preplesala skupaj. Enkrat na en hudo romantičen komad....in takrat so tud iskre švigale x;)x Tko da, zelo težko je reči, da lahko obstaja prijateljstvo brez ene same iskrice :inocent: Kar se pa tiče lukenj, o katerih pišeš, so pa po mojem mnenju bolj odvisne od človeka in koliko je njegovo življenje izpolnjeno. Nekateri se počutijo čisto prazno in izgubljeno, če so ločeni od partnerja za nekaj dni. Nekateri pa so za tak "prosti" čas prav hvaležni.

Tako...to je moje mnenje x;)x

Love Doesn't Have To Hurt To Feel Good

oh.. za kaj se tu gre...

raje sem sama kot da se grem nekaj takega, sem že bila pa ni blo blema...

Kot pa da bi neki takega prenašala, to zame ljubezen ni, če bi pa še z moje strani bla, bi jo taki blesavi odnosi spremenili v sovraštvo in gnus...

Zato bejž od mene čim dlje če ti grejo neke take finte po glavi....

Al vse al pa nč.

Zanimivo razmišljate, očka, tjazy itak.. ampak jst una druga skrajnost.. če ne, nočem nč.

A je to res ljubezen, da ti nekdo ki ga ljubiš to dela, ti čudni odnosi, pa te ne ubija po malem vsak dan, ti ne greni življenje, se ti ne zdi svet umazan in grd, še vedno obožuješ takega človeka, čeprav te niti ne ljubi, spoštuje, te žali in ponižuje s svojim vedenjem, ker kao karkoli nrdim, ona/on me bo čakal/a. Ponos je tud treba imet, ne sam ljubezen.. al pa gre za mazohista, copato, izprijenca..

Mushi

Zame ljubezen ni minljiva. Pa še malo egoistično: Toliko časa smo skupaj, pa otroci, potem mi ni logično, da rečeš kar čez noč adijo-sploh ni logično da rečeš kadarkoli adijo. Hja verjetno sem zelo staromoden.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...