Ruby72 5. julij 2004 Prijavi Deli 5. julij 2004 Ali ima kdo recept za marmelado brez sladkorja? Imam možnost dobiti breskve, pa bi prosila mamo za pomoč pri kuhanju. Tudi rabarbaro in drugo sadje. Že vrsto let kupujem marmelado brez sladkorja, je odlična, na kozarcu piše, da je oslajena s naravnim jabolčnim sokom. Okusov je precej , edino kar ni super je, da stane 330 g 3,15 evra :o|o: Ne bi rada sladila z Natrenom in podobnimi ciklamati. Imate kakšen dober recept? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 5. julij 2004 Prijavi Deli 5. julij 2004 hjojta...a ni smiselno, brez kakšnega sladkega dodatka....pa je.... Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. julij 2004 Prijavi Deli 6. julij 2004 Ne bi rada sladila z Natrenom in podobnimi ciklamati. Imate kakšen dober recept?Imam, pa ti ne upam povedat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
LeilaniA 6. julij 2004 Prijavi Deli 6. julij 2004 Stane, sigurn je spet SOL L. Citiraj Love Doesn't Have To Hurt To Feel Good Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. julij 2004 Prijavi Deli 6. julij 2004 Seveda, marmelado, oziroma sadje, s kuhanjem dekodiraš in ji po ohladitvi na 65°C dodaš ščepec zdrave soli Ampak, to moraš narediti tudi pri marmeladi s sladkorjem Probaj in povej, okus je fantastičen Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 6. julij 2004 Prijavi Deli 6. julij 2004 Dva recepta za malo bolj eksotični marmeladi, ampak sta obe božanski! Jaz ju sladim z želirnim sladkorjem(ki da tudi primerno gostoto,veliko manj sladek od navadnega) MANGOV DŽEM Z INGVERJEMZa 1 liter 1 kg olupljenega in narezanega manga60 ml limoninega sokažlička nastrgane pomarančne lupinice30 g drobno sesekljanega kandiranega ingverja1 kg želirnega sladkorja Pripravljene sestavine damo v večjo kozico in pri šibkem ognju kuhamo 12-15 minut, da postane masa kašasta. Dodamo nekoliko vode, če bi se sadje hotelo prijeti dna. Sladkor v pečici počasi segrejemo. Vroč sladkor damo v mešanico in med kuhanjem mešamo do želiranja. Nekoliko ohladimo, nalijemo v sterilizirane kozarce in tesno zapremo. LIMETINO-POMARANČNA MARMELADA Za 1,5 litra 4 limete2 pomaranči3 litre vode1 kg želirnega sladkorjaLimete in pomaranči temeljito operemo pod tekočo vodo in odrežemo cvetni in pecljev nastavek. Sadeže olupimo in odstranimo belo lupino. Obarvano lupino narežemo na tanke rezance. Pečke zavijemo v krpico. Sadeže narežemo na rezine in skupaj z rezanci lupine in pečkami denemo v večji lonec. Prilijemo vodo, mešanico zavremo in počasi kuhljamo na šibkem ognju.Sladkor pogrejemo v pečici. Zamešamo ga med sadje in med mešanjem pri močnem ognju kuhamo do želiranja. Marmelado nekoliko ohladimo in odstranimo krpico s pečkami. Potem marmelado nalijemo v sterilizirane kozarce in tesno zapremo. Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
LeilaniA 6. julij 2004 Prijavi Deli 6. julij 2004 Prijateljica pravi, da je imela nekoc recept, kako narediti marmelado sladkano z medom....brez vseh zelirnih zadev. Ali ima mogoce kdo kak tak recept? Citiraj Love Doesn't Have To Hurt To Feel Good Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 6. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 6. julij 2004 Contesa , hvala (sem malce upala, da se boš oglasila s kakšno ekstravagantno zadevo ) Moja mama pravi, da bo težko kuhati marmelado brez želirnih zadev, ki marmelado gostijo. :o|o: Prav tako je sladkor naravni konzervans, zato se marmelada obdrži toliko časa. :o|o: Marmeladi, ki predlagaš, sta nedvomno 'nobel' zadevi, ju ne vidim zjutraj na popečenem kruhu , * mangovo, ki ji ingver da tisto posebno pikantnost bi dodala kot omako h kakšni divjačinski hladni pečenki *lime-pomarančno pa obvezno s kakšno sladko gorgonzolco, mogoče gorgonzolo z maskarponom, zraven grisini in stebla od zelene V te namene imam doma kar nekaj žlahtnih marmeladic, džemčkov, sladko in salsic: robidnično, figino, iz vrtnic, iz kutine, iz vijolic... Vendar, da se držim teme:Jaz bi rada naredila marmelado iz breskev, ki ne vsebuje sladkorja, ne belega, ne rjavega, ne tistega za diabetike (natren in podobno), ne želirnega. Marmelado za zajtrk, popečen polnozrnat ali koruzni kruh, gor nemastna skuta in marmelada brez sladkorja! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 19. julij 2004 Prijavi Deli 19. julij 2004 Prijateljica pravi, da je imela nekoc recept, kako narediti marmelado sladkano z medom....brez vseh zelirnih zadev. Ali ima mogoce kdo kak tak recept?Glede na to, da je pri medu kritična temperatura zelo nizko, 45 stopinj, in pregret med postane zgolj okusno sladilo, bi težko pričakoval kakšen dober recept. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. julij 2004 Prijavi Deli 19. julij 2004 Vendar, da se držim teme:Jaz bi rada naredila marmelado iz breskev, ki ne vsebuje sladkorja, ne belega, ne rjavega, ne tistega za diabetike (natren in podobno), ne želirnega. Marmelado za zajtrk, popečen polnozrnat ali koruzni kruh, gor nemastna skuta in marmelada brez sladkorja! Potem pač ne tišči cukra not Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 19. julij 2004 Prijavi Deli 19. julij 2004 ...Moja mama pravi, da bo težko kuhati marmelado brez želirnih zadev, ki marmelado gostijo. :o|o: Prav tako je sladkor naravni konzervans, zato se marmelada obdrži toliko časa. :o|o: ....a brez se ne obdrzi? oz. da dodas le malo sladkorja?mnorda bi bila zanimiva kombinacija, da bi na vrhu sdezev, ki vsebinsko predstavljajo marmelado dodala kaj drugega, kar bi odvrnilo pozornost bakerij oz. bi raje sle na vrh sadezev!? ; ali pa i imela dvojne kozarce z ozkim prehodom, spodaj bi bila marmelada, zgoraj pa prostor za vse drugo Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 19. julij 2004 Prijavi Deli 19. julij 2004 ruby27: pa nared marmelado tko kot je sstane napisal: "ne tisci cukra not" po navadnemu receptu le ne notr dt sladkorja in zeleja pa teh zadev... emmm, bos dobila ven nesladkano cezano? sam zakaj brez sladkorja? sej tudi fruktoza v sadjih redi... drugace pa lahko poskusis, tko da prekuhas sadje, ki ima dovolj pektina, ker v skrajnem primeru namesto zeliranih sladkorjev pektin poskrbi za gostoto, tega pa imajo najvec jabolka, ribez... sam breskve? al pa naredi mesanico, teh tvojih breskev, pa dodaj nesladkan sok ribeza? pa potem vse to shran v majhnih kozarckih! ker tko ni dolgo obstojna! vem pa za recept maremelade brez teh stvari, ki tebi niso vsec gre pa nekak tkole: 1,5 kg sliv, sok ene pomarance, sok ene limone, 1/2 drobno naribane pomarancne in limonine lupine, 150 g rozin, kuhas brez vode, rozine pa dodas na koncu... lahk pa poskusis namest sliv z breskvami? Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 20. julij 2004 Prijavi Deli 20. julij 2004 vou, evo, sej sm vedu, da se da! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 20. julij 2004 Prijavi Deli 20. julij 2004 Free, ampak, če bi pa še kuhal pod 65°C, bi pa to bila marmelada za lek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 20. julij 2004 Prijavi Deli 20. julij 2004 vou, evo, sej sm vedu, da se da! jap, vse se da! (ce si upas tvegat) Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 20. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 20. julij 2004 Hvala za nasvete.Po pravici povedano, ne bom tvegala. Upala sem na kakšen preizkušen recept, ne bi ekserimentirala z kilami breskev, pa kozarci...pa ves mater... Pa drugo leto :o|o: :o|o: :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 20. julij 2004 Prijavi Deli 20. julij 2004 ne leje sej gre! je znanstveno dokazano pri moji stari mami sam nevem ce z breskvami... gre pa po tistem postopku, ki sem ga mal visje napisala z slivami pa rozinami...zdj po moje bi mogl bit nekak isto ce namest sliv das breskve? ah, pol pac drugo leto Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zarja 21. julij 2004 Prijavi Deli 21. julij 2004 Ali kdo ve kako se pa obnese , če sladkaš s fruktozo? Ali ima kdo kak recept za marmelado s fruktozo??Bi ga bila full vesela. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 15. avgust 2005 Prijavi Deli 15. avgust 2005 Hello Help.Torej, dobil smo veliko breskev. Ogromno. Pa sva se z mami odlocile, da bi naredile marmelado. Tako, ki bi jo tudi Michelle jedla, torej brez sladokrja, al pa z natrenom. A ma kdo kak dober recept?Sem prebrala tistega z zdravo soljo, samo jo zal nimam in nocem da prej zgnijejo Kdo? Kdorkoli? Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 15. avgust 2005 Prijavi Deli 15. avgust 2005 Jaz ponavadi vse marmelade delam z nadomestkom sladkorja, ker imamo v družini diabetes, ampak nikoli po receptu ampak zgolj po občutkuxDDx .....vedno mi uspejo....pač, odvisno kako je sadje sladko, sem že delala slivovo marmelado brez sladkanja.....Mi namreč ne maramo preveč sladkih marmelad .... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 15. avgust 2005 Prijavi Deli 15. avgust 2005 @Stane, pretiravanje s soljo škodi! Še bolj pa škodi pretiravanje s sladkorjem x!x Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 15. avgust 2005 Prijavi Deli 15. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>@Stane, pretiravanje s soljo škodi! Kdo pa pretirava, jaz ne in tudi tega nikomur ne priporočam Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Hello Help.Torej, dobil smo veliko breskev. Ogromno. Pa sva se z mami odlocile, da bi naredile marmelado. Tako, ki bi jo tudi Michelle jedla, torej brez sladokrja, al pa z natrenom. A ma kdo kak dober recept?Sem prebrala tistega z zdravo soljo, samo jo zal nimam in nocem da prej zgnijejo Kdo? Kdorkoli? Najbrž je že prepozno...pa vendar...Breskve bi zmlela v multipraktiku, dodala zmleta jabolka(pektin!)...zavrela, dodala tekoči natren in sok dveh limon....napolnila v kozarce, ki sem jih sterilizirala.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 25. avgust 2005 Prijavi Deli 25. avgust 2005 Hvala enja, sva na zelo podoben nacin naredili.Potem pa dali 2 kozarca sosedom, 2 babici, ostalo je ostalo za doma in je ze vse izginilo. So jo jedli kar z zlico Pa nisva cist zmlele, ker jaz imam rada kaksen koscek vsake tolk casa Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 25. avgust 2005 Prijavi Deli 25. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Hvala enja, sva na zelo podoben nacin naredili.Potem pa dali 2 kozarca sosedom, 2 babici, ostalo je ostalo za doma in je ze vse izginilo. So jo jedli kar z zlico Pa nisva cist zmlele, ker jaz imam rada kaksen koscek vsake tolk casa Super Michelle ..sem najprej prebrala, da vama je vse zgnilo ....če ste jo že pojedli, je morala bit pa res dobra.Tudi sama pustim koščke v marmeladi...in rada pomešam sadje..slive, breskve, jabolka...itd... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.