slavi 6. julij 2004 Prijavi Deli 6. julij 2004 Lep poletni pozdrav!Dolgo ze nisem pisala, kar pa ne pomeni, da ne berem vasih dopisovanj in modrovanj vsak dan, ampak raje spremljam iz ozadja, ker se zaenkrat se ne morem kosati z vasim znanjem, tako da samo kaksno vprasanje postavim na vsake toliko. Zanima me, zakaj so na osrednji strani, kjer je koledar za vsak dan, vedno ob posebnih aspektih omenjene le konjunkcije s soncem in luno, zakaj niso se kaksni drugi aspekti razlozeni in objavljeni, ko se dogajajo?Koliko razlaga velja na splosno za mnozici in koliko za posameznika? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 6. julij 2004 Prijavi Deli 6. julij 2004 Gotovo spadajo Ptolomejski aspekti: konjukcija, opozicija, kvadrat, trigon, sekstil za najmočnejše, obstaja še veliko drugih, recimo inkonjukcija je značilna predvsem za astromedicino, so še poldrugi kvadrat, septil, polsekstil, ki morajo biti bolj egzaktni, da delujejo. Na posameznika bo imela recimo konjunkcija Uran in Luna gotovo večji vpliv, če bo obenem tvorila Ptolomejski aspekt znotraj njegovega horoskopa, drugače pa lahko take dnevne vplive spremljamo v svoji okolici (in na dnevniku zvečer), najbolj se čutijo pri nas v službi kakšne polne Lune, še bolj zato, ker prevladujemo ženske... Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. julij 2004 Prijavi Deli 6. julij 2004 Slavi!Lunin net ni klasicen astroloski portal, njegov najpomembnejsi del je Lunin koledar - kjer sva zgolj zaradi lazjega spremljanja tekocega dogajanja na nebu in moznosti primerjanja vsega tega s svojimi polozaji vkljucila najosnovnejse polozaje, ker sodiva, da lahko za dokaj dober vpogled v osebo s slednjimi zadovoljivo lahko 'operiras' - namrec s soncem, luno in asscendentom.Na luninem koledarju je vse kar je potrebnega za spremljanje polozajev in teh vplivov (kje so planeti, mene, retrogradnost...).Prvic gre v primeru konjunkcije za najmocnejsi aspekt in je tako najbolj smiselen za obravnavo in upostevanje, drugic pa je tako tudi zato, ker je Lunin net nastal po knjizici Lunin koledarcek, ki ga v samozalozbi izdajava 13. leto in kjer sva omejena s prostorom in sva tako podala najvec kar je moznega na najmanjsem moznem prostoru (zato so tudi drugi texti, npr. kristali, zdravje..., krajsi kot bi imela sicer za povedat).Tudi ce ne bi bilo tako, vseeno sva se odlocila, da bova upostevala le konjunkcije, ker kdor se z astrologijo nekoliko sam ukvarja, vse to ze lahko sam spremlja in ve, ostali, ki pa jih bolj ali manj zanima vse skupaj ljubiteljsko, informativno, pa bi s toliksno mnozino podatkov izgubili nit in se tako ufurali v drevesa in ne videli gozda.Za LN pisem se tedenske in mesecne napovedi, kjer vse to upostevam - tudi opozicije in kvadrate in o0stale pomembne premike.V bistvu je tako kot v primeru mlaja in scipa - in to deluje na vse - na nekatere pac manj, a to so trenja, ki jih vsi obcutimo in konec koncev se veliko tega vpliva manifestira tudi sirse, globalno (npr. potresi ipd.), torej vec kot ocitno delujejo. Za lazje razumevanje se morda tale zelo zelo poljuden clancic: Vpliv nebesnih teles v vsakdanjem zivljenjuTule pa nekaj splosnega o aspektih. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
slavi 6. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 6. julij 2004 Marsa, hvala, si grem prebrat clanek! No, izgleda, da sem se nasla ravno nekje vmes, nisem zgolj ljubitelj (tako da sem opazila, da mi nekaj manjka), sama pa si zaenkrat ne znam vsega pogledat in razloziti, ampak nic hudega, tudi ta cas bo prisel. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. julij 2004 Prijavi Deli 6. julij 2004 Seveda, saj stekam - a ce sestavljas recimo koledar, nekje moras pac postavit 'meje'...A razumes?Konjunkcijo tudi ljudje lazje percepirajo, ker lahko razumejo nekaksno trenje, ki bi ga utegnila povzrocati dva planeta oz. nebesni telesi v taksni povezavi, da bi pa vkljucevala se opozicije (recimo, ker so poleg konj. pac najmocnejse), kako to recimo vkljuciti v LK, da pa bi slednji se ostal pregleden, bi se dalo po njem brskati itd... ?Kot vaje - lahko vkljucim Pozdrav soncu, vendar ne morem pa nuditi vseh jogijskih vaj...Tako je gor recimo tudi zdravje - vse mozne variante, kako si lahko sami pomagamo ob vseh teh vplivih, kot tudi zivimo bolj povezano z naravo (Ampak ne pa CISTO VSE variante).To je v bistvu Lunin net.Scasoma je seveda povprasevanje zahtevalo vec in sva tako oblikovala avtorski program, ki bo nudil tudi razlage, kasneje pa morda nadgradnje tipa 'solarni povratek', 'primerjalni horoskop' ipd. - vendar to je se dalec. Nekako je zamisljeno, da si clovek lahko vse izracuna, si prebere najpomembnejse, se malo torej pouci v vse skupaj, toliko da ga zanima, potem pa se odloci, ali bo znanje izpopolnjeval, bodisi s pomocjo tecajev in delavnic bodisi na svojo roko in si bo recimo kupil knjige ali si jih izposodil v knjiznici...Tu pa dobi osnove, nekako... Vendar prav zato pa sva tudi forume Luninega neta oblikovala po njem oz. po vsebini oz. po razmerju prispelih vprasanj na urednistvo in v bistvu zdaj tu razpravljamo o stvareh, ki na LN niso vkljucene... ... vmes je bilo ze veliko zelo dobrih astrologov, pa so sli, pa so prisli novi... torej ocitno se ni bati, da bi tako snovi, debat kot tudi komentatorjev zmanjkalo, je pa treba vedet, da je razlozit nekomu en chart ali odgovoriti na takole, recimo temu bolj strokovno vprasanje, seveda veliko tezje, kot navduseno se strinjati v temi Sala dneva - ali kaj podobnega - s cimer hocem reci, da nisi vedno pri volji za komentiranje, sploh ce je vse ze na nestetih koncih bilo napisano... In recimo sploh v takem primeru, kot je ta tema, ker se bara nekako pac urednistvo, torej ne morem prikrozit v temo in povrsno odgovorit s smeskotom, ampak moram pac razlozit, kako in kaj. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
slavi 6. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 6. julij 2004 Vse razumem in ubistvu sem zelo zadovoljna z lunin netom in napredkom, h kateremu tezi. In cisto prav imas, kogar zanima vec, ima na voljo tecaje in ostalo, tako se to dela! In tudi sam prisla do tocke, ko me je astrologija tako vlekla, da sem se pozanimala za tecaj in se prijavila. Dobro strategijo sta ubrala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dr.Freudova 6. julij 2004 Prijavi Deli 6. julij 2004 Marsa, stran je super in MŠA je prava zadeva za začetnike (kot sem npr. jaz ) in je tudi zelo pregledna, zato sem se odločila, da te pohvalim kar tukaj in zdaj! Ko sem nekaj mesecev nazaj začela brati Malo šolo astrologije, me je vse skupaj le še bolj resno zagrabilo, zato astrološki forum spremljam bolj iz ozadja in se učim. Volje pa imam še ogroooooomno.... Zelo pa me veseli tudi to, da ne "počivaš na lovorikah" in da se stran še kar razvija in razvija, forum pa ima čedalje več članov.... Le tako naprej.... Z najboljšimi željami, Nina Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. julij 2004 Prijavi Deli 7. julij 2004 ... Dobro strategijo sta ubrala. ...Hvala, Slavi. Tole pa, hmm, ja, v bistvu, saj je... za skoraj vse.. Zagotovo je pa fajn, da nekaj takega sploh je. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. julij 2004 Prijavi Deli 7. julij 2004 ... stran je super in MŠA je prava zadeva za začetnike (kot sem npr. jaz ) in je tudi zelo pregledna, zato sem se odločila, da te pohvalim kar tukaj in zdaj! ...Hvala, dr. Freudova, me zelo veseli, sploh ker si nasla in si ogledala! Praksa je zal najveckrat taksna, da se prec leti v forum postat vprasanje oz. temo, ki ne samo da je ze 100x bila obravnavana, pac pa je ze leta tudi na LN, kjer si vse skupaj za zacetek lahko preprosto pogledas. Marsikdo hlasta za znanjem, pravzaprav vsakdo, ki odkriva na novo (tele ali pa druge njemu zanimive) zadeve...Jasno se ti v zacetku zdi, sonce in tole, to ze vse 'vemo', te zanima ostalo, najprej venere in vse, nato hise, potem ze aspekti in nato se liliti, Kironi in vse kar je moznega in kar ti daje kaksen podatek, v zacetku da ti malo zapiha na duso in te morda na trenutke tudi nekoliko 'prestrasi'...Potem zacnes postekavati, kaj in kako in da mroda se kaksne lastnosti, dogodki ne manifestirajo prav dobesedno, pac pa v nestetih moznih razlicicah - in to te napeljuje tudi na nove in nove ravni sklepanja...In to je vse ucenje... Pri astrologiji je ZELO POMEMBNO, da osvojimo osnove, prevec se prehiteva tule... se nam zdi, da ze 'vse znamo'...Potem cloveka zanima Lilit v kvadratu s tocko duha, ne steka pa osnovnega pointa Marsovega momenta ali pa momenta 2. hise... In podobno...In tako ne bo mogel nikoli potregniti takih sklepov, zakljuckov, kot ce bo osnove obvladal v nulo, kot recemo... Gre za povezovanje. Zato v zacetku 'nihce nic ne steka' - ker je preprosto prevec podatkov, ki pa se nam, ce nimamo predznanja, nimajo na kaj usesti...Cim zacnejo potekati prve miselne operacije v to smer, se ti podatki neverjetno zacnejo ne sestevati, pac pa mnoziti, nalagati z nadzvocno hitrostjo... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dr.Freudova 8. julij 2004 Prijavi Deli 8. julij 2004 Hvala za dobrodošlico in nasvete, Marsa! Ko si začetnik astrologije, zeloooo pomagajo takšni in drugačni nasveti, pa informacije izkušenih (obojega je na tem Forumu ogromno ) , vsak pa na koncu doda k temu še svoj oseben pridih in zadeve pridejo potem na koncu res unikatne. Astrologije se lotevam čisto po bikovsko (moja sonček in lunca ) - torej počasi, a zanesljivo - in z občutljivim rakovskim čutom za čustva in sočloveka (moj ASC ). Merkur v Ovnu mi pomaga vse skupaj hitreje dojeti, ampak Bik vedno poskrbi, da hitro ni prehitro in da so temelji dobro postavljeni... Lepo vas vse pozdravljam, Nina Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. julij 2004 Prijavi Deli 8. julij 2004 O, fino, ravno sem v eni temi rekla, kako dobro absorbiras znanje in informacije. .. (tema -mislim da- izkusnje z znamenji). Imamo pa se temo (ravno danes sem jo osvezila, popravila, dodala linke oz. povezala med sabo) - Astrologija nekaj - parker Julija... Notri pa je vse tole, kar pravim. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. julij 2004 Prijavi Deli 8. julij 2004 Gotovo spadajo Ptolomejski aspekti: konjukcija, opozicija, kvadrat, trigon, sekstil za najmočnejše, obstaja še veliko drugih, recimo inkonjukcija je značilna predvsem za astromedicino, so še poldrugi kvadrat, septil, polsekstil, ki morajo biti bolj egzaktni, da delujejo. Na posameznika bo imela recimo konjunkcija Uran in Luna gotovo večji vpliv, če bo obenem tvorila Ptolomejski aspekt znotraj njegovega horoskopa, drugače pa lahko take dnevne vplive spremljamo v svoji okolici (in na dnevniku zvečer), najbolj se čutijo pri nas v službi kakšne polne Lune, še bolj zato, ker prevladujemo ženske...Stanka, oprosti, a ves da sem nekako spregledala tvoj odgovor. Hvala ti za pomoc in ker si orisala nekoliko tole in se obarvala z osebno izkusnjo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.