Rodohrozit 8. julij 2004 Prijavi Deli 8. julij 2004 A ti mogoče veš, za kaj se uporablja beli (snežni) kremen? Sem pred kratkim že spraševala, pa nisem dobila nobenega odgovora, pa ne vem, a si spregledu ....Tako zelo me zanima zato, ker me je ta kamen v trgovini poklical sam od sebe pa ful je bil vroč v stiku z mano.Na kaj nasplošno vplivajo beli kamni? Kateri še obstajajo? Zadnje čase sem so mi všeč, ker mi delujejo nekako brezmadežni, podajalci bele zdravilne energije. Zanjič sem si kupila selenit. Kdo kaj v o njem? Lep dan vam želim. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 10. julij 2004 Prijavi Deli 10. julij 2004 Sorči. Res se spomnim, da sem opazil vprašanje, a nisem takoj odgovoril in nato pozabil.Beli kamni simbolizirajo duhovno čistost in usmerjenost navzven. Če govorimo o belem kremenu, le tole dejstvo poveži z vsem, kar je znanega o kameni streli, pa si zmagala. Glede selenita, ki je prozoren različek sadre, pa: SADRA (GIPS, SELENIT, MARIJINO STEKLO)Monoklinski Ca[sO4] . 2H20 Pogoste primesi: Al, Fe, CTrdota: 1,5 – 2Gostota: 2,3 – 2,3 g/cm3Element: voda Sadra je običajno brezbarvna ali bela. Nastaja v soliščih pri izhlapevanju vode, pa tudi pod vplivom delovanja H2S in SO2 na apnence v okolici vulkanov. Topna je v razredčeni HCl. Najpogostejša pojavna oblika sadre so ploščasti kristali, mnogokrat z značilnim “lastovičjim repom”, a naletimo tudi na več deset centimetrov visoke paličaste kristale. Pogosto je vlaknata. Drobnozrnata sadra je bolj znana pod imenom alabaster. Včasih je bil običaj, da so s ploščami sadre prekrivali slike, zlasti Marijine (marijino steklo). Izvor imena:Ime sadra je češkega izvora, z imenom gifos (gips), pa jo je poimenoval Teofrast. Prozorno sadro imenujemo selenit, po grški boginji meseca Seleni. Nahajališča:Selenit najpogosteje najdemo v Italiji, Mehiki, ZDA in Čilu, alabaster pa v Italiji in Angliji. Možnosti zamenjave:Po popolni razkolnosti in nizki trdoti se loči od drugih mineralov. Ponaredki:Sadre ne ponarejajo. Tradicionalna uporaba:Ko so ljudje v verskem zanosu gledali v slike Marije, prekrite s sadrinimi ploščami, je kristalna voda, ki je sestavni del sadre, prevzela njihov čustveni naboj in takšne slike so bile energijsko izredno močne; večkrat so privedle do “čudežnih rešitev” nekaterih problemov vernikov. Uporaba danes:Danes velja sadra za kristal nove dobe, saj s svojimi vibracijami krepi intuicijo ter prinaša v naša življenja vibracijo ljubezni. Večje paličaste kristale sadre lahko uporabljamo kot energijsko palico pri postopkih razkroja blokad, vendar pa se pri delu s takšno palico nikoli ne poslužujemo mentalnih postopkov kreacije energije zemlje ali ognja. Takšne palice se energijsko izredno aktivirajo ob stiku s hematitom. Ker lahko žveplo, ki je sestavni del sadre kemično odreagira s človeškim znojem, je ne polagamo direktno na telo. Astrološke povezave:Sadro povezujemo z dvojnimi raki in kombinacijo rak - ribi. 1 Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 10. julij 2004 Prijavi Deli 10. julij 2004 joj... na sejmu v Tržiču sem se zagledala v en lep bel kamen... malo večji, ovalen... pa vprašam onega gospoda, kaj je to za en kamen... reče sadra... jaz pa pri sebi :o|o: ... in sem šla naprej, ker mi 'sadra' ni delovala ravno kot, you know... ... pa tako mi je bil všeč! eeehh Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. julij 2004 Prijavi Deli 10. julij 2004 hj, še slika...paša za v glavo arhiva http://www2.pms-lj.si/oddelki/mineralogija/wulfenit_2.jpg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 10. julij 2004 Prijavi Deli 10. julij 2004 a ni kot karamela, hoh Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 11. julij 2004 Prijavi Deli 11. julij 2004 Kresilni kamen (beli kremen) je bil pri starih Rimljanih orodje božjega maščevanja. Pri sklepanju pogodb ali sporazumov so namreč žrtvovali Jupitru prašiča, ki so ga udarili po glavi s kremenom, kar naj bi bilo poroštvo za prisego in poštenje, kajti Jupiter je bil bog prisege (deus fidius). Če bi prelomili prisego, bi jih Jupiter udaril, kot so sami pobili prašiča, in to toliko močneje, kolikor močnejši in silnejši je bil (Tit Livij). Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 11. julij 2004 Prijavi Deli 11. julij 2004 joj... na sejmu v Tržiču sem se zagledala v en lep bel kamen... malo večji, ovalen... pa vprašam onega gospoda, kaj je to za en kamen... reče sadra... jaz pa pri sebi :o|o: ... in sem šla naprej, ker mi 'sadra' ni delovala ravno kot, you know... ... pa tako mi je bil všeč! eeehh Ja. Včasih jih zbrusijo tudi v jajčke (take mal večje). To sem že večkrat videl, a v Tržiču jih nisem opazil. Nič čudnega - robe nekaterih razstavljalcev sploh ne grem pogledat, zaradi različnih vzrokov. Včasih so vzrok ponaredki (nekateri so po njih "znani"), včasih pa pretirane cene (velikokrat izvem, po kakšni ceni je kdo od razstavljalcev kaj dobil, saj prvi dan sejma (petek), ko za javnost še ni odprto, razstavljalci trgujejo med seboj. In nekateri ceno kupljenih mineralov povečajo tudi za faktor 10 - s takimi se pač ne ukvarjam. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 11. julij 2004 Prijavi Deli 11. julij 2004 Nič čudnega - robe nekaterih razstavljalcev sploh ne grem pogledat, zaradi različnih vzrokov. Včasih so vzrok ponaredki (nekateri so po njih "znani"), včasih pa pretirane cene . Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. julij 2004 Prijavi Deli 11. julij 2004 Kresilni kamen (beli kremen) je bil pri starih Rimljanih orodje božjega maščevanja.Tega je ful v sloveniji, kot majhna 'nabirala' tole (kot se spomnijam, po nekaksnih toplicah oz. v blizini, mroda na dolenjskem).Ful so mi vsec vsi kremeni. sadra pa - hudo, lepa, nekaj posebnega. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Rodohrozit 12. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 12. julij 2004 Ja, jest sem tudi vidla v Tržiču belo kroglo iz sadre. Pa je nisem kupila, vendar mi ni in ni dalo miru. Skoz sem težila, da hočem to kuglo. In prijatel, s katerim smo bili tam, pozna prodajalca in je zrihtu, da smo šli k temu tipu na dom in smo prišli tja in sem padla na tisto belo kuglo in rekla: moja si. Sej on pozna tud tebe Nosko. Vglavnem hvala za odgovore. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 3. december 2006 Prijavi Deli 3. december 2006 Sorči. Res se spomnim, da sem opazil vprašanje, a nisem takoj odgovoril in nato pozabil.Beli kamni simbolizirajo duhovno čistost in usmerjenost navzven. Če govorimo o belem kremenu, le tole dejstvo poveži z vsem, kar je znanega o kameni streli, pa si zmagala. Glede selenita, ki je prozoren različek sadre, pa:SADRA (GIPS, SELENIT, MARIJINO STEKLO)Monoklinski Ca[sO4] . 2H20 Pogoste primesi: Al, Fe, CTrdota: 1,5 – 2Gostota: 2,3 – 2,3 g/cm3Element: voda Sadra je običajno brezbarvna ali bela. Nastaja v soliščih pri izhlapevanju vode, pa tudi pod vplivom delovanja H2S in SO2 na apnence v okolici vulkanov. Topna je v razredčeni HCl. Najpogostejša pojavna oblika sadre so ploščasti kristali, mnogokrat z značilnim “lastovičjim repom”, a naletimo tudi na več deset centimetrov visoke paličaste kristale. Pogosto je vlaknata. Drobnozrnata sadra je bolj znana pod imenom alabaster. Včasih je bil običaj, da so s ploščami sadre prekrivali slike, zlasti Marijine (marijino steklo). Izvor imena:Ime sadra je češkega izvora, z imenom gifos (gips), pa jo je poimenoval Teofrast. Prozorno sadro imenujemo selenit, po grški boginji meseca Seleni. Nahajališča:Selenit najpogosteje najdemo v Italiji, Mehiki, ZDA in Čilu, alabaster pa v Italiji in Angliji. Možnosti zamenjave:Po popolni razkolnosti in nizki trdoti se loči od drugih mineralov. Ponaredki:Sadre ne ponarejajo. Tradicionalna uporaba:Ko so ljudje v verskem zanosu gledali v slike Marije, prekrite s sadrinimi ploščami, je kristalna voda, ki je sestavni del sadre, prevzela njihov čustveni naboj in takšne slike so bile energijsko izredno močne; večkrat so privedle do “čudežnih rešitev” nekaterih problemov vernikov. Uporaba danes:Danes velja sadra za kristal nove dobe, saj s svojimi vibracijami krepi intuicijo ter prinaša v naša življenja vibracijo ljubezni. Večje paličaste kristale sadre lahko uporabljamo kot energijsko palico pri postopkih razkroja blokad, vendar pa se pri delu s takšno palico nikoli ne poslužujemo mentalnih postopkov kreacije energije zemlje ali ognja. Takšne palice se energijsko izredno aktivirajo ob stiku s hematitom. Ker lahko žveplo, ki je sestavni del sadre kemično odreagira s človeškim znojem, je ne polagamo direktno na telo. Astrološke povezave:Sadro povezujemo z dvojnimi raki in kombinacijo rak - ribi.ni čudno, da je mojo sestro včeri selenit tak zadel mi ga je kr zaplenla Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 3. december 2006 Prijavi Deli 3. december 2006 Ja selenit je lep... je pa res zelo krhek....Imam iz selenita ..kako pravijo lučko....mislim da se ji reče mavrična lučka....kjer je na postavku "skala" selenita pa ga osvetljuje žarnice različnih barv; izmenično. Tako kot ena terapija...se zgubiš v prelivanju barv..od rdeče do lila...res lepo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 3. december 2006 Prijavi Deli 3. december 2006 Jst ga mam tud, pa zgleda, kot kos mila. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 3. december 2006 Prijavi Deli 3. december 2006 moji sestri je tak všeč, a bi mela kr verižico it njega.....se bo treba pozanimat, kje bi se to dobl Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 3. december 2006 Prijavi Deli 3. december 2006 Jst ga mam tud, pa zgleda, kot kos mila. Moj pa ne ..... se prav vidi tako kot skupaj zlepljena "vlakna" ga imamr ravno v roki...bi prilepla fotko mojega selenita pa žal to ni izvedljivo Zgleda približno takole ...tole iz neta:http://www.steinwelt.de/images/Selenit.jpg moji sestri je tak všeč, a bi mela kr verižico it njega.....se bo treba pozanimat, kje bi se to dobl ne vem če delajo obeske...prvič je preobčutljiv se rad drobi...ogrlica...hm anhidrit.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 8. junij 2007 Prijavi Deli 8. junij 2007 Kako naj bi deloval pa mlečni kremen? Sem dobila enega lepega v dar , in ga zelo zelo močno čutim na področju grla in pljuč. Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 8. junij 2007 Prijavi Deli 8. junij 2007 Zgleda približno takole ...tole iz neta:http://www.steinwelt.de/images/Selenit.jpgne vem če delajo obeske...prvič je preobčutljiv se rad drobi...ogrlica...hm anhidrit.... Za obeske ni primeren tudi zato, ker vsebuje žveplo. V stiku s prešvicano kožo kasiraš vnetje, dok si reku keks. la x 8 Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 9. junij 2007 Prijavi Deli 9. junij 2007 Kristal spada med kremene. Čigav pa je tale umotvor? Že belo barvo opredeljuje hecno, ampak tole je pa čist ... la x 56 Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 9. junij 2007 Prijavi Deli 9. junij 2007 Saj si v redu napisala -mineralološko, za učinke pri zdravju pa ne vem...edino tam, ko pišeš , da je neprozoren, popolnoma bel, ne bo držalo, saj si že na svoji povezavi videla kaj vse se smatra pod milky quartz .Mineralološka definicija mlečnega kremena ali mlekovca, po starem / prvotnem / slovenskem nazivu je takale- vsak kremen , ki ni popolnoma prosojen, ki ima kakršnekoli belkaste vključke /prisotnost plinov in tekočine med kristalizacijo / se tretira kot mlečni kremen...zame je to smešno, sam tko je.. Na Tinjski gori sem resnično našel/ jih še imam / kose, v bistvu žilo drobnozrnatega hidrotermalnega mlečnega kremena, ma je res bel kot mleko, popolnoma ...povsem neprozoren, medtem ko ti , ki so na spletu in kar se tretira kot mlečni kremen - je 90 % vsega kremena...tok.. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 9. junij 2007 Prijavi Deli 9. junij 2007 In kakšna bo profi razlaga....tole zgoraj je bolj poezija ...Mlečni kristal spada med kremene.....SiO2,... Da pa potrdim svojo izjavo evo še link klikNo ja ti se kar zafrkavej.... A to si t napisala? Sm mislu, da si snela kje iz interneta. Uporabljaj kar ime mlečni kremen, da se ne bodo štulili vme stavki, kakršen je "kristal spada med kremene". Na belino vpliva več primesi, kot tudi hitrost rasti - če raste kremenov kristal počasi, je veliko večja možnost, da bo prozoren. la x 12 Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.