Buddha 29. november 2004 Prijavi Deli 29. november 2004 hee, 0ona, reče se ,tavztrajnega inu tut zanesljivega Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mačky 29. november 2004 Prijavi Deli 29. november 2004 Pa joj... morem nekak izvedet ob kateri uri je moj rojen... Sicer pa ste rekli da tehtnice varajo, in on je tehtnica in je to priznal, ampak v primeru, da je bolj navezan na osebo pol ne, in glede na to, da mi je kolegica astrologinja napovedala, da je ful vame, pol upam da ne Ja, no... do sedaj je še čist vse držalo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
megi* 29. november 2004 Prijavi Deli 29. november 2004 Jest bi samo tolk zmotla, anmreč mal mi je nejasno sledeče: "Venera, ki je vladar 7. hiše, v 3. hiši ". namreč mislila sem, da sta dve možnosti, ko rečemo za nek planet, da je vladar hiše (da je tam njegov domicel - venera torej v 2. hiši). Oziroma druga možnost - da je venera vladar sedme hiše, ker je tam bik, samo je bilo malo višje v tekstu omenjeno, da je luna (v dvojčkih) v sedmi hiši. A mi kdo samo na hitrco razjasne, da grem naprej čekirat. V enciklopediji astrologije, ki jo berem je tudi čisto nerazumno napisano. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krotilda 29. november 2004 Prijavi Deli 29. november 2004 <{POST_SNAPBACK}> a tko?? pa je res ze dozorel? bi prav rada vidla karto njegovo? me taki tipi full zanimajo. Ja tudi mene zanimajo, zato sem se z njim tudi poročila....... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krotilda 29. november 2004 Prijavi Deli 29. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Že od davno nazaj , pa saj sedaj je srečen, privošči mu ...po mojem je imel DESC v dvojnem znaku in na kakšni ribji stopinji, lp Bravo, DS je v Ribah, Neptun pa v konj. s Soncem v Tehtnici Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Psycha 29. november 2004 Prijavi Deli 29. november 2004 Ja, Megi*, maš prav. V tem primeru je Descendent (vrh 7. hiše) v Biku. Začne se na 27 stopinjah Bika, Luna pa je na 12 stopinjah Dvojčkov, kar še zmeraj pade v 7. hišo (8. se začne na 25 st. Dvojčka). Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 29. november 2004 Prijavi Deli 29. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Bravo, DS je v Ribah, Neptun pa v konj. s Soncem v Tehtnici No vidiš, glavo je pa imel v času rojstva v znamenju Device Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
megi* 29. november 2004 Prijavi Deli 29. november 2004 Psycha, hvala! Vidim, da sem jaz vse narobe gledala, poenostavljala: vidim šele zdele, da mam npr. marsa in venero v 3. hiši, v ovnu. (venera na 9 in iven na dobrih 5 stopinjah). AMPAK, po poziciji hiš (placidus), mi pa v 3. hišo pokne ribe (14,53 stopinj) in mi ovna (izrine v 4. hišo). Ker pač pokriva njen večji del. Samo glede na to, da oba pomembna planeta (ven in mars), ki sta tudi direktna, pa v fini harmoniji (knjunkcija - 3,34) padeta že v štart ovna in v tretjo hišo, jo jaz interpretiram kar skozi ovna. Ribice kar mal zanemarjam. Hvala še enkrat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 29. november 2004 Prijavi Deli 29. november 2004 Ribic pa seveda ni za zanemarjati, čeprav so zadnjo znamenje Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
megi* 29. november 2004 Prijavi Deli 29. november 2004 Ah, kje pa, je razlog drugje. Sem totalni začetnik, pa se mi zdi da sem začela hišo zidat nekje pri prvem štuku. Tako, da se osredotočam na tiste osnovne, "najbolj očitne" stvari. Zdej sem pa pogruntala, da tko ne gre. Tako, da se bom lotila literature, pa nekak ne vem, kaj bi bilo najboljše prvo v roke vzet. Kak predlog mogoče (vem, da je naštete veliko literature, pa se bojim, da bom spet štartala z napačnega, prezakompliciranega konca). Me pa zanima - kakšna sugestija mogoče - katero delo/a bi izpostavili kot temelj spoznavanja astrologije, neke vrste "biblijo", če se smem tko izrazit? p.s. Pa se že vnaprej opravičujem, ker to sprašujem v tej temi, samo se je nekak navezalo. lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Ah, kje pa, je razlog drugje. Sem totalni začetnik, pa se mi zdi da sem začela hišo zidat nekje pri prvem štuku. Tako, da se osredotočam na tiste osnovne, "najbolj očitne" stvari. Zdej sem pa pogruntala, da tko ne gre. Tako, da se bom lotila literature, pa nekak ne vem, kaj bi bilo najboljše prvo v roke vzet. Kak predlog mogoče (vem, da je naštete veliko literature, pa se bojim, da bom spet štartala z napačnega, prezakompliciranega konca). Me pa zanima - kakšna sugestija mogoče - katero delo/a bi izpostavili kot temelj spoznavanja astrologije, neke vrste "biblijo", če se smem tko izrazit? p.s. Pa se že vnaprej opravičujem, ker to sprašujem v tej temi, samo se je nekak navezalo. lp Če razumeš srbsko, so knjige Marion March & Joan McEvers "Najbolji način da se nauči ... ASTROLOGIJA" NAJBOLJŠE. Če ti to ne gre, lahko začneš tudi z "Veliko šolo astrologije" zakoncev Parker, nikakor pa ne začni z Öhlschlägerjem (sončnice na prvi strani) ali kako Majo Lončarić, ker od tega ne boš imela dosti. Dupor je za začetek malo pretežak pa preveč direkten, res pa je, da boš z njegovo "pomočjo" hitro "notri", Gerkman pa ni za začetnike, ampak odličen za nadgradnjo. Vso srečo! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Evo 2 primera največjih skakalcev čez plot, kar sem jih imela možnost spoznati: 1) dokaj očiten primer nezveste osebe: -Sonce v Ovnu na vrhu 5. hiše (ljubi užitke, zabave, pravi hedonist), sicer v lepem aspektu z Luno; -Luna v 7. hiši v Dvojčkih (dvojnost, nestanovitnost v partnerstvih, lahko tudi več žensk naenkrat, čeprav luna v tej hiši kaže tudi na potrebo po varnosti in po stalni prisotnosti partnerja); -Luna hkrati v opoziciji z Neptunom (zmeda, nejasnosti, varanje samega sebe in/ali ostalih) in v kvadratu s Saturnom; -Venera, ki je vladar 7. hiše, v 3. hiši (spremembe, nekje sem prebrala, da vladar 7. v 3. hiši nakazuje tudi na možnost več porok); plus v opoziciji s Saturnom (nesigurnost, zato si vedno išče "rezervo");2) Za drugega pa mi ni čist jasno: Sonce v Biku, Asc v Vodnarju, veliko lepih aspektov (Venera trigon Saturn, ki naj bi bil pokazatelj zvestobe, Venera sekstil Jupiter...). Je pa res, da ima Luno v Ribah, v kvadratu z Jupitrom (=brez moralnih predsodkov?), Venero in Mars v konjunkciji v Ovnu (povečana potreba po spolnosti) in v opoziciji s Plutonom. Generacijski aspekt: Saturn kvadrat Uran. Hm, najprej vprašanje - ali sta to NEZVESTI osebi ali samo horoskoap oseb, ki kažeta na nezvestobo? Astrološko vzeto pa spričo navedenega ni niti čudno. 1. oseba ima kar nekaj tega, kar kaže na možnost nezvestobe, vprašanje pa je, ali "kvadrat Saturna" pomeni tudi T-kvadrat (ali je torej v kvadratu tako z Luno kot z Neptunom) in ali Venera, ki je nasproti Saturnu, tvori aspekte z vsemi tremi in na ta način Veliki križ?Kajti če je tako, bi - za čisto študijske namene - zelo rad dobil te podatke (po OS, recimo). 2. oseba niti ni tako nejasna, kot se ti je zapisalo. Aspekt Venera 120 Saturn je prešvoh zadeva, da bi lahko pariral konjunkciji Marsa in Venere v Ovnu pa še v opoziciji s Plutonom. Džizes krajst, saj on sploh ne išče ljubic okoli iz užitka, ampak to preprosto MORA početi, drugače bi ga razgnalo... Zanimiv primer. (Če mi SLUČAJNO pošlješ podatke prve osebe, mi pošlji tudi tele tu.) Pozdrav! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lilija 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 na kak način se lahko , če se da oz. kaj nakazuje na to, da bo oseba poročena včkrat, imela več partnerjev.... nakazujejo to vladarji ali aspekti ?? in kje je videt prvega partnerja in kje drugega..........nekje sem zasledila, da prvega v 5. dtugega pa v 7.....a ponavadi pa povdarjajo , da se partner gleda v 7 hiši...potem to pomeni, da gledamo drugega partnerja???????? Citiraj Ljubezen ni solo,ljubezen je duet, če izgine pri enem,pesem onemi... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanjuska 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 prvega gledamo v sedmi, drugega v deveti in tako naprej... berem berem vse te strani, nikjer niti besedice o kozorogih, ne o soncu ne o drugih planetihso torej res taki dzeki kar se tice nezvestobe?! Citiraj Nikoli ne reci nikoli Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Psycha 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 Bern: to sta osebi, ki ju osebno poznam in sta nezvesta. Pri prvem je Saturn le v kvadratu z Luno in v opoziciji z Venero, z Neptunom pa ne tvori nobenega aspekta. Tudi Venera ne tvori aspekta z Neptunom. (podatki: 1. april, 1979, ob 22:15 v Celju). Podatki drugega: 11.5.1977 ob 1h (zjutraj) v Celju- tu je ura približna.Me pa zanima, kaj si misliš o zvestobi 3. osebe (28.2.1977, 0:40 v Slov. Gradcu). Lilija: Večkratno poroko je težko napovedati. Nekdo ima lahko v svoji karti tradicionalne indikatorje za več porok, pa bo imel recimo samo več partnerstev v življenju, ni pa nujno, da se bo tudi dejansko večkrat poročil.Po tradicionalni astrologiji je znamenje več porok vrh 7. hiše v dvojnem znamenju, ali gospodar 7. hiše v enem od teh znamenj. Pa tudi vladar 7. hiše v tretji, še posebej, če je hkrati tudi v dvojnem znamenju, ali pa Luna (še posebej če je v dvojnem znamenju) v 7. hiši. Čim več kazalcev je v neki karti, tem več je možnosti, da se to dejansko zgodi. Sicer pa je treba zmeraj pogledati še indikatorje čustvene nestanovitnosti (aspekti in položaj Lune in Venere).Nekateri izmed pokazateljev ločitve (čeprav je to bolj tako, ker je treba gledati celo karto): Pluton, Uran v 7. hiši (lahko tudi v 4., čeprav lahko tu pomeni ločitev naših staršev); slabi aspekti med Uranom in Venero, Soncem in Uranom pri ženskah, Luno in Uranom pri moških,... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
megi* 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 (popravljeno) Bern, narlepša ti hvala . Me je pa akr malo stisnil, ko sem videla kako je bila opisana druga oseba (pri Psychi), namreč tud pri meni sta mars in venera v konjunkciji, venera opozicija s Plutom, in to v ovnu. Madona, da ga ne bom tud jest celo življenje bezljala naokrog Pa da ne govorim da sem v aspektu in luni strelčica (ti naj bi bili "bolj nagnjeni" k ločitvam). Zraven jee še to, da je strelčeva luna samo na 1 stopinji, tko da močno sumim, da me tudi škorpijon nekolk obvladuje. Če navržem zraven še neugoden aspekt sonce uran je opozicija, Venera pa v inkonjunkciji z Uranom. Seštej vse, pa mi ne kaže ravno najboljše oz se bom morala toliko bolj potrudit, da ohranim status quo in zvestobo Popravljeno 30. november 2004 -> megi* Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 2. december 2004 Prijavi Deli 2. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>...Lilija: Večkratno poroko je težko napovedati. Nekdo ima lahko v svoji karti tradicionalne indikatorje za več porok, pa bo imel recimo samo več partnerstev v življenju, ni pa nujno, da se bo tudi dejansko večkrat poročil.Po tradicionalni astrologiji je znamenje več porok vrh 7. hiše v dvojnem znamenju, ali gospodar 7. hiše v enem od teh znamenj. Pa tudi vladar 7. hiše v tretji, še posebej, če je hkrati tudi v dvojnem znamenju, ali pa Luna (še posebej če je v dvojnem znamenju) v 7. hiši. Čim več kazalcev je v neki karti, tem več je možnosti, da se to dejansko zgodi. Sicer pa je treba zmeraj pogledati še indikatorje čustvene nestanovitnosti (aspekti in položaj Lune in Venere).Nekateri izmed pokazateljev ločitve (čeprav je to bolj tako, ker je treba gledati celo karto): Pluton, Uran v 7. hiši (lahko tudi v 4., čeprav lahko tu pomeni ločitev naših staršev); slabi aspekti med Uranom in Venero, Soncem in Uranom pri ženskah, Luno in Uranom pri moških... Vse v redu, samo preveč ortodoksni pri tem ne bodimo. Na primer Dvojčka v DESC, dvojno znamenje, torej tipičen pokazatelj dveh (ali več) zakonov. Kao. Pa ni vedno tako. Kar nekaj primerov imam v (bogatem) arhivu, kjer ima taka oseba ena sam zakon, res pa je ta zakon 1. bolj površen ali 2. poln dogajanja ali vsaj pretežno baziran na komunikaciji, ali 3. dogovorjen ("poročila se bova, ker sva se tako zmanila" oziroma "zmenila se bova, kako bova vozila"). Nobene globine. Potem lahko laufa in ni težnje po drugem zakonu ali po ločitvi. nekaterim kar gre tole. Drug primer: Bik v DESC. En zakon? Že mogoče, vendar ne kaj dosti možnosti, da bi se obdržal. Tak človek namreč vse naredi, da bi ta zakon (za katerega pravi: "poročil sem se enkrat za vselej!") tudi obstal, kar pomeni, da pometa probleme pod preprogo (stotine primerov tega sem imel). Ko pa se nabere preveč vsega, pa - v skladu z ASC v Škorpijonu - SAM sesuje to isto zadevo (bodisi da bi kaznoval "nehvaležnega" partnerja ali pa sebe; lahko je tudi jezen, da mu od vsem "trudu" ni uspelo). Ni nujno, da se poroči še drugič. Pravila torej veljajo, a velja biti pri njihovi aplikaciji vsaj malo previden, da ne udarimo preveč mimo. Pozdrav! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 2. december 2004 Prijavi Deli 2. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>ali je Dupor že preveden v slo.? Ni in verjetno tudi ne bo. Prvič je to zelo zahteven in kompliciran tekst, drugič pa je vprašanje stroškov tega. Kdo pa se bo lotil tega zato, da bo pozneje prodal eventualno 300 izvodov? Pa tudi hrvaščina ni tak bavbav. Sploh je pa v knjigi skoraj več številk in simbolov kot teksta. V čem je torej težava, da si ne bi mogli pomagati? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 2. december 2004 Prijavi Deli 2. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>...Me je pa akr malo stisnil, ko sem videla kako je bila opisana druga oseba (pri Psychi), namreč tud pri meni sta mars in venera v konjunkciji, venera opozicija s Plutom, in to v ovnu. Madona, da ga ne bom tud jest celo življenje bezljala naokrog ...Ah, po mojem niti ne bo tako hudo. Najprej je razlika v tem, da je šlo v tistem primeru za MOŠKI horoskop, pri tebi pa ne. Torej so moči planetov v karti razporejene drugače. In če je moški z MA 0 VE /AR skoraj gotovo nagnjen k osvajaštvu, ni nujno, da je ženska s tako pozicijo tudi. Ženske imate drugačna dojemanja, v tem je tudi štos. In nič ni narobe s tem, ravno nasprotno! Tega torej ne kar metati v isti koš. (Sam ves čas propagiram (tudi tu na LNF), da v astrologiji ne posplošujmo!) Ker imaš močnega Strelca (Luna v Strelcu prej butne kot pomisli, anede, poleg tega je to Luna, ki ne misli slabo), je rešitev samo v tem, da te partner ne omejuje preveč. Ker če te bo spoštoval in ti pustil dihati, ne boš imela niti razloga, da bi gledala okoli. Seks, kolikor ga rabiš, bo pa v takem primeru kar doma. Recimo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
megi* 2. december 2004 Prijavi Deli 2. december 2004 Hehe, Bern, iz tvojih ust v božja ušesa. Saj, če gledam iz izkušenj je res, da imam zvestobo kar globok zasidrano, samo problem je, da me mora dotična oseba nenehno na nek način presenečat, v glavnem ob njem se moram počutit ekstremno živa, sicer me lahko premami kdo drugi. Vendar ponavadi (razen v redkih primerih, izgovor:premlada) prej prekinem in grem naprej. Se mi pa žal še ni uspelo ustalit, me včasih težko dohajajo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dubhe 15. maj 2009 Prijavi Deli 15. maj 2009 O nezvestobi že dolgo ni bilo govora, pa vendar je to tema o kateri je včasih pametno debatirati in je vsekakor vredna več pozornosti. Spregovorimo ponovno o tem... Smo nagnjeni k varanju, ali je morda naš partner... v kakšnih okoliščinah bi se to lahko zgodilo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jade 16. maj 2009 Prijavi Deli 16. maj 2009 Prav imaš dubhe, "težka" tema. Jaz varala v resnih vezah, oni mene tudi, čeravno sem mislila, da me ne.Brez astrologije, o kateri nimam pojma, si razlagam varanje tako, da mi ej pač nekaj manjkalo v vezi, pa premldada sem še bila.Zdaj pa mi na pamet ne pride, da bi ga varala, ker ga mam rada, za njega pa ne vem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 16. maj 2009 Prijavi Deli 16. maj 2009 Smo nagnjeni k varanju, ali je morda naš partner... v kakšnih okoliščinah bi se to lahko zgodilo?Jaz nisem in pričakujem, da je to tudi v mojih kartah. Prav tako ne zapeljujem/pecam (NIKOLI nisem), ker niti ne znam (to je sigurno tudi astrološko jasno ). Če pa kdo misli, da ga (oz. sem ga) se pa globoko moti. Tistega, ki sem res hotela, sem tudi dobila (gre pa za izjemno majhno število). Za mojega pa niti nočem vedeti. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 16. maj 2009 Prijavi Deli 16. maj 2009 Meni ne. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dubhe 16. maj 2009 Prijavi Deli 16. maj 2009 Jade Tudi pri meni nekaj podobnega mladost - norost, čeprav je bilo najprej z druge strani, jaz pa tista, ki je vračala. No zdaj pa se takšnih igric več ne grem, preveč boli... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.