Skoči na vsebino

Otroci in 5.hiša

oona

Recommended Posts

Ja, to vem, saj sva o tem spisala že nekaj postov. In tudi ne vidim problema.

Zato tudi ne pravim, da je s tem vedno tako, kot pravim jaz (oziroma astrološka literatura nasploh), ampak samo večinoma.

Zato tudi nisem napisal, da "NI OČE V DESETI HIŠI", ampak naj poskusi pogledati, če se da tudi na ta način kaj razbrati. In kot se je izkazalo v enem ali dveh postih kasneje, je kar nekaj verjetnosti, da je tako.

Pri tebi pa je drugače, o tem ni dvoma. V vsakem sistemu so izjeme. Res je, da v takem primeru astrolog malo zazija od začudenja, ampak tako pač je. (Tudi kirurgu se to lahko zgodi, ko odpre trebuh pa zagleda kaj nepričakovanega...)

Vse dobro.

:palec:

Deli na socialnih omrežjih

• 3 weeks later...
nisem našla primerne teme: zgoraj vidim, da tudi omenjeno- gledamo očeta pri ženskem horoskopu v 4.h in mamo v 10., pri moškem horoskopu obratno, a še zmeraj je bolje preveriti s kakšnimi vprašanji katera hiša bolj kaže katerega od staršev in kaj če je otroštvo preživel samo z babico, kje bi potem njo pogledali?

Babica je "mama od očeta" ali "mama od matere". V astrologiji so to "izvedene hiše!. Če je "mama" 10. hiša, je "mama od matere" deseta od desete, kar pomeni sedma hiša. Po isti analogiji je "mama od očeta" deseta od četrte, se pravi prva hiša.

Princip velja za vse žive kombinacije. Recimo "najljubši pes prijateljičine babice" = četrta hiša ali pa deseta, odvisno od tega, katera babica je to.

Fora je torej - v babici.

x;)x

aha, najprej preučiti katera hiša kaže katerega od staršev in nato dalje,

izvedene, to je kar težko ugotavljati

Kaj pa planet Sonce-oče, kateri je za babico=Neptun?, dedka=Saturn

Pozdrav,

jaz se strinjam z Bernom, da najpogosteje , tako kot je velja v tradicionalni in horani astrologiji 4. hiša predstavlja očeta, 10. hiša. mater.

Zdi se mi, da sem že nekje govorila o tem, da Aleksander Imširagič in še nekateri drugi astrologi povezujejo s četrto hišo tistega starša, ki je drugega spola kot natus in z 10. hišo starša, ki je istega pola kot natus. Za tem je dobra logična razlaga, torej , da 10. hiša predstavlja starša po katerem se identificiraš.

No moje izkušnje govorijo bolj v prid tradicionalni astrologiji.

To kako se vidijo stari starši in naši sorodniki in spoh različni ljudje in njihove usode v naših kartah, to je zame sploh eno najbolj zanimivih področji astrologije.

Ko sem enkrat začela s tem študije svoje karte, so se ene stvari razjasnile in kot bi lažje razumela zakaj se ta nit, in te ponavljaoče zgodbe dogajajo in kaj učijo tako mene kot moje prednike.

Vse dobro,

Mihela

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

a s spoznanjem-ozaveščanjem vzorca prednikov, dobiš sam priložnost, da iz tega izstopiš? oziroma poudariš najboljše? Kako vplivati, da se slab vzorec prednikov ne ponavlja? no, malo mi da misliti vse to, otroci, dedovanje lastnosti staršev, starih staršev, vse je prepleteno

<{POST_SNAPBACK}>a s spoznanjem-ozaveščanjem vzorca prednikov, dobiš sam priložnost, da iz tega izstopiš? oziroma poudariš najboljše? Kako vplivati, da se slab vzorec prednikov ne ponavlja? no, malo mi da misliti vse to, otroci, dedovanje lastnosti staršev, starih staršev, vse je prepleteno

Res ne vem , če lahko izstopiš, človek lahko upa in se trudi v to smer, toda lažje je , če razumeš. Če smem malo bolj metafizično reči, je kot, da so oni del tebe, vsi in živijo v tebi, na svoj način, preko določenih področji tvojega življenja. Seveda je lahko ista oseba, ki je pri tebi prikazana preko določenih znakov, v neki drugi karti, na primer karti tvojega brata ali sestre prikazana drugače, to pa zato, ker si jo ti dojela tako in tako in od nje sprejela določeno energijo in tako naprej. Se pa tudi dogaja, da smo večim ljudem prikazani z istim znamenjem. Jaz sem v karti mojega moža in moje sestre obakrat nakazana z vodnarjem.

Lahko je več ljudi predstavljeno z istim znakom, moja mati in oče mojega partnerja, oba sta predstavljean z 10. hišo in zanimivo, da sta si celo podobna, oba suha, oba delavna, oba izrazitih ličnic na obrazu, oba imata težave z zdravljem, revmo, oba sta veš čas premražena. Seveda, če gledamo po tradiciji, je vedno tako, bi morale vse matere biti podobne tastom.

Vse dobro,

Mihela

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

aha, ključno pri vsem: spreminjajmo sebe in s tem bomo tudi druge (znotraj nas)

to bi bilo moje mnenje, dobro si rekla-človek se trudi v to smer

torej znotraj nas živijo tudi naši bodoči otroci, dajmo jim čim boljše vzorce

Še eno moje opažanje v tej smeri:

Kadar nekdo izgubi enega od staršev, a ne da ga izgubi v otroštvu ali da celo rase brez enega od njiju (na primer od očeta), temveč kasneje, ko ne živijo več skupaj, se potem PREOSTALI starš vidi v četrti hiši. Tudi mati torej.

To sem opazil pri boleznih in pri smrtih, o katerih so govorili moji sogovorniki. Izvedene hiše so se že nekajkrat kazale kot "12. od četrte" in ne "12. od desete" ali pa "osma od četrte" in ne "osma od desete".

Razložljivo bi sicer bilo - preostali starš pač predstavlja na nek način prvotni dom, če ima oseba v tem času že svojega.

Poudarjam pa, da sem to samo opazil, ne morem (še) trditi, da to drži ali kaj takega. (Bi bilo zanimivo videti, če je kdo tudi prišel do tega ali pa če se morda pri kom to potrjuje.) Za študirat je.

x:)x

Bern,

najlepša hvala za tole Vsekakor zanimivo in se bom poglobila.

Mislim,da je ravno to,kar sami opazimo,veliko močnejše od tistega,zapisanega v knjigah.Čeprav tudi knjige oz.vsebina knjig temelji na opažanjih.

lep pozdrav :palec:

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

• 1 month later...
Prosim za pomoč: zanima me situacija prijateljice, s katero sva debatirali o tej temi, a sva obe prevelika laika, da bi znali kaj več ugotovit: tema tule so otroci in prijateljica ima nekaj težav . Vladar njene 5. hiše je v biku, v sami 5. hiši pa ima lunin vozel. Drugega nič. V 10.hiši ima Jupiter v opp s tem vozlom. Kaj konkretno to pomeni? Za seboj ima en splav, leta pa tečejo (39) in začenja jo skrbeti, če bo sploh kaj z naraščajem.

Tukaj nekaj ne štima. Nobenega Jupitra v opoziciji z lunarno zanko - :eek: . Je pa zato Jupiter v opoziciji z Venero, vladarko pete hiše, hiše otrok. Zato je prvi otrok tudi šel (ni pasal v kontekst, v (tedanji) sistem).

Če opazujemo Venero, ima tudi lep aspekt s Saturnom, ki pa je bog časa, kar pomeni, da bo otrok (v najboljšem primeru) POZNO. Če bo. Saturn tudi pravi, da se bo treba nekaj vmes še naučiti.

Na primer zapostaviti del kariere (ki je v tem horoskopu št. 1, potem pa dolgo nič, potem šele kaj drugega; sorry) za to, da bi temu istemu otroku lahko kaj dala. Toplino in ljubezen, na primer, ki ju bo treba močno iskati, kje ju je kaj.

Kajti v horoskopu, prepolnem Kozoroga in vedno bolj tudi Device, ki oba nista kaj prida topla, lahko opazimo tudi to, da v zračnih znamenjih ni ničesar - :eek: :vragec: ! Kako bo ta gospa rekla otroku "Rada te imam!" ? Težko. Ali bodo to samo obveznosti in kljukanje - aha, previt je, lačen ni, spal je dosti, torej nima kaj jokati. :eek:

Ko otrok ne bo več samo nujno potrebni člen idealne slike idile, bo prišel, brez skrbi.

Lunarna znaka v peti hiši namreč govori ravno o nujno potrebni ljubezni. A če nekaj v horoskopu kaže nujo po njej, to enostavno pomeni, da je očitno ni. Drugače bi horoskop nujo (berimo: življenjsko nalogo) kazal kje drugje.

Pozdrav in vse dobro!

* * *

Pripis astrološkim navdušencem:

Astrološko gledano je stvar malo rajcig. Kajti peta hiše se prične (po Kochu) štiri in pol stopinje še v Biku, torej sta Dvojčka zelo blizu. Če po določenih pravilih in praksi upoštevamo Merkurja kot sovladarja pete hiše ali vladarja drugega dela pete hiše, taisti Merkur pa je tudi NARAVNI vladar otrok, potem bo tu težava večja - Merkur ima namreč samo tri aspekte, toda vsi trije so kvadratu, najprej skonjunkcijo Plutona in Urana, nato pa še en s Saturnom. Potemtakem bi bilo otroku/otrokom v tem horoskopu grdo pisano. :xx!:

Joj, Bern, zdaj si me pa malo prestrašil z zgornjo razlago aspekta Venere in Saturna. Tudi jaz imam to v mojem chartu. Ampak nekako sem prišla do ugotovitve, da bi potem jaz morala imet prvega otroka nekje med 33 in 36 letom. Prosim poglej mi to situacijo, da vidim, če sem brcnila v temo. Vladar moje 5 hiše je v raku. Z Luno imam pa kar lepe aspekte. A je to to? Smola je v tem, da me že 9 let muči VE cnj Neptun in NIHČE razen osebe (1.7. 52 , 5.10, MB) ni dovolj dober .

Moj datum je 8.4. 72, 4.55, LJ

A bo kdaj še kaj iz tega? Človek mi skz uletava v lajf, sva skupaj , vse se konča s huronskim prepirom (ljubosumje!!)pol spet 2 leti nič komunikacije, pa tip spet uleti in spet zagori.... Ajmene!

<{POST_SNAPBACK}>Jasno, da ne bo šlo!! Napisala sem napačen čas rojstva! Se opravičujem. Torej 12-11-1965, LJ. 10.06 ! Tudi meni se je zdelo čudno, ko sem gledala chart.

POPOLNOMA DRUG HOROSKOP! Komaj kaj še velja.

Moja ocena možnosti (glede na spremembo v rojstnem času)?

Zanositev ZDAJ! Na primer naslednji mesec. Je pa res, da bo v tem primeru ključen julij/avgust, tedaj se bodo stvari "lomile", kako bo.

Naslednja prilika (dosti dobro izgleda) koncem 2008.

(Če bo kdo situacijo pogledal tudi s kakega drugega prediktivnega zornega kota (tranziti, progresije itd.), bo podatkov še več in se bo gospa laže odločila.) :palec:

* * *

Za oceno tistega prejšnjega horoskopa, ki sicer zdaj ni več veljaven, pa stojim še zmeraj. Ni razloga, da bi spremenil mnenje, čeprav priznam, da ni ravno rožnato.

<{POST_SNAPBACK}>Joj, Bern, zdaj si me pa malo prestrašil z zgornjo razlago aspekta Venere in Saturna. Tudi jaz imam to v mojem chartu. Ampak nekako sem prišla do ugotovitve, da bi potem jaz morala imet prvega otroka nekje med 33 in 36 letom. Prosim poglej mi to situacijo, da vidim, če sem brcnila v temo. Vladar moje 5 hiše je v raku. Z Luno imam pa kar lepe aspekte. A je to to? Smola je v tem, da me že 9 let muči VE cnj Neptun in NIHČE razen osebe (1.7. 52 , 5.10, MB) ni dovolj dober .

Moj datum je 8.4. 72, 4.55, LJ

A bo kdaj še kaj iz tega? Človek mi skz uletava v lajf, sva skupaj , vse se konča s huronskim prepirom (ljubosumje!!)pol spet 2 leti nič komunikacije, pa tip spet uleti in spet zagori.... Ajmene!

Iz tvojega horoskopa ne bi upal kar tako predvidevati, kdaj in kako otrok. Na običajen način se to pri tebi ne vidi, vsaj kar se letnih horoskopov tiče.

Je pa treba upoštevati, da imaš edinstven horoskop. V bistvu čisto pravilna "velika zvezda", le da je na enem od krakov južni vozel namesto kakšnega planeta.

Ker pa je tako, je ta točka, kjer je južni vozel, ključna - ker se nahaja v peti hiši, otrok predstavlja lažji izhod, logično varianto.

Tvoj partner ima do pol stopinje natančno tam svojega Merkurja, ki potem govori ali razmišlja o otroku, kot da je to "tisto pravo".

Njegov horoskop je tudi zelo zanimiv, nekaj mi cika na manipulacije. Ampak tudi če ni tako in če nihče ne moralizira o razliki v letih (ki po mojem tudi ni ključna), pa imata medsebojno v kvadratu Venero in Urana, zaradi česar ta zveza nikoli ne bo čisto mirna, spokojna in harmonična. Da samo uleti in odleti, ni nič čudnega. Je pa res, da je zate v bistvu zelo vabljiv.

Dokler malo ne spremeniš gledanja.

:palec:

Hm. S tem človekom sploh nisva v zvezi, to je že passe, a se stvar kar naprej nekako ponavlja.... Vem, da ni perspektivno , o manipulacijah raje nebi, jih je bilo preveč in zame bi bilo bolje, da ga ne srečujem več. Je pa res, da je vabljiv, a ne samo zame....

Glede otrok sem gledala s tališča, da mi letos pride progresirana Venera v raka, a prej bo potrebno sploh še koga spoznat....hehe

Ali utegne moj južni vozel v 5 hiši, ki je v opoziciji z luno (vladar 5. hiše je rak!!!) delati težave na področju otrok oz.materinstva?? Nimam prav dobrega občutka , čeprav tvori z ostalimi planeti (Me,Ve, Sat, Ne, Ur) lepe aspekte.

:cry:

Ko in če bo čas pravi se bo otrok rodil.

Najbolje in ziher se zanosi takrat, ko jupiter povozil luno(preverjeno).

Sicer pa lahko krivdo obešaš na kogar koli(Merkurju in Lunini zanki se kratko malo fučka), če boš posiljevala vesolje, ti to vesolje za inat ne bo dalo tistega po čemer tako zelo hrepeniš...prepusti se, seksaj, uživaj v seksu...pa ti bo celo ratalo :2src:

Velja tudi za prijateljico.

Pa ne zato, ker sem pač dvakratna mati - otroci so prišli, ko sem najmanj načrtovala in v tretje bila še celo jako pametna(jaz pač ne bom imela več otrok...kar se je na koncu izkazalo za resnično...).

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...