Skoči na vsebino

Otroci in 5.hiša

oona

Recommended Posts

mantis, tokrat ne znam

saj travmirala sem po koncu vsake veze, ne glede na to kdo je dal povod in kaksni so bili vzroki sem nekako ocenila da pac ni...

zdaj pa sploh ne razumem, cutim kako bi moralo biti kot da se poleg mene odvija pravi svet, jst sem pa v napacnem, v takem, kjer naredim vse narobe in sploh ni pravi .. ne znam povedat

ne mislim imeti otrok s kom drugim ker ceprav gledam na vse cisto racionalno na ljubezen ne znam

tu ne morem iti cez to kar cutim in otroci si zasluzijo biti samo iz ljubezni

ne trdim da to velja za vse, ljudje smo pac razlicni in poznam tudi veze ki so skoraj stvar dogovora pa v redu funkcionirajo z otroki vred, jst pac ne znam tako

kar nekako upam da bova skupaj

a pol se da videt kaj iz planetov?

saj to sem ze slisala da imam obupno karto polno kvadratov in opozicij... tako da nic vate

Deli na socialnih omrežjih

Guest mačona
lahka še za mene komentiraš :irs:

vrh 5. v ovnu

vladar pa

Mars in the Eleventh House

Mars in Scorpio

Sun Conjunct Mars

Venus Conjunct Mars

Mars Conjunct Uranus

Mars Trine Jupiter

thx :vio:

otrok bo imel poudarjene Marsove kvalitete ... tudi na prijateljski bazi ... mogoce bi se skupaj ukvarjala s sportnimi dejavnostmi. naporen, dejaven odnos. sam, po drugi strani bosta tezko skup zdrzala. konjunkcija je, ce jo tvorita dva malefika, pprej negativna ... pac, fizicno ne bosta mogla DOLGO zdrzat skup. NE POMENI locitve al kaj, pac pa bosta malo skup, malo narazen, malo skup, malo narazen ... to so sam moznosti. ne pomeni nujno uresnicitve.

tole sodelovanje preko društev... mi ni tuje, mi je bilo že rečeno ja ,da se moram čimbolj povezovati, sodelovati s svojimi pozitivnimi poslovnimi prijatelji...itd...nekak naj bi bila to moja življenska naloga...

drugač pa me zanima tud moj kiron, mi je zanimivo tole;

severni vozel škorpijon 11. hiša

južni- bik 5. hiša

Kar se tiče umetnosti mi je blizu ja, ful .. x:)x imam žilico tudi sama, vendar se trenutno s tem poklicno ne ukvrjam, bom pa se vsekakor ljubiteljsko ali kakorkoli, ta čas še pride[/i]

tako ja, tvoja karma se navezuje na 11. hiso.

kje pa je tvoj kiron?

kaj pa ustvarjas?

kaj mene sprasujes, ce sama ves. xrolleyesx pri miru me pusti, ce me itak mas za norca. :xx!:

Verjetno Klarus ni mislila hudega, vendar pa tolmačenje položajev planetov v hišah, naj kar vsak pretuhta, saj je na internetu in literaturi tega več kot dovolj, kako se pa vse vklaplja v celi karti pa je druga pesem, vendar za to pa je tu premalo časa. Če nekdo pogleda, da ima oseba v peti hiši marsa, teorija pravi, da bo imel boje za otroke, z otroci in vse kar je povezano z njimi. Veliko žensk s tako pozicijo težko zanosi, vendar, če pogledamo aspekt tega marsa, potem nam bo to jasno, če bo tako ali ne, zato je potrebno precej podrobno pogledat vse aspekte z marsom, vladarja pete hiše in podobno. Kdaj pa bo primeren čas oz. ugoden čas za zanositev, to pa je stvar tranzitov. To pa vse zanima najbolj. x;)x

kaj mene sprasujes, ce sama ves. xrolleyesx pri miru me pusti, ce me itak mas za norca. :xx!:

če bi te mela za nore, bi se te kje drugje sposodla, ne pa tu xrolleyesx

Verjetno Klarus ni mislila hudega, vendar pa tolmačenje položajev planetov v hišah, naj kar vsak pretuhta, saj je na internetu in literaturi tega več kot dovolj, kako se pa vse vklaplja v celi karti pa je druga pesem, vendar za to pa je tu premalo časa. Če nekdo pogleda, da ima oseba v peti hiši marsa, teorija pravi, da bo imel boje za otroke, z otroci in vse kar je povezano z njimi. Veliko žensk s tako pozicijo težko zanosi, vendar, če pogledamo aspekt tega marsa, potem nam bo to jasno, če bo tako ali ne, zato je potrebno precej podrobno pogledat vse aspekte z marsom, vladarja pete hiše in podobno. Kdaj pa bo primeren čas oz. ugoden čas za zanositev, to pa je stvar tranzitov. To pa vse zanima najbolj. x;)x

kje se pa gleda odnos oče otrok? tud 5. hiša xnckrivx

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Da ni to četrta hiša? Otrokova mislim.

Če gledaš deseto hišo vidiš svoj odnos z mamo, če gledaš četrto je tole odnos med fotrom in tabo. Najslabše je, če je neptun not(tole zapomnila od Berna).

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Če gledaš deseto hišo vidiš svoj odnos z mamo, če gledaš četrto je tole odnos med fotrom in tabo. Najslabše je, če je neptun not(tole zapomnila od Berna).

kera finta xDDx

vrh 4. bajte je v ribih..fotr v soncu riba

v 4. mam pa kirona xrolleyesx

hvala x:Xx

There is

One Mind,

One Truth,

Evo - torej je on tvoja šibka točka. Verjetno se tole, da razložiti takole, da moraš ogromno narediti v svojem odnosu z njim. Veselo na delo torej.

Pri meni je v vodnarju in sva res imela leta bolj tako -tako odnos..nič pretirano topel, bolj prijateljski. Ker pa poznam njegove finte, sem ena redkih, ki sem se mu uprla - in to vedno z učinkom.

Udarila vedno z njegovim orožjem, če treba. Sicer pa - ko preguraš najstniška in pobrtetna leta...se prav štekama zdaj. Tako, da tole drži.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

maš prav..on bi me mel najraje nekje v neposredni bližini

pod kontrolo..kar mi je groza

čeprav pa sma po drugi strani zaveznika :vio:

če ge za raziskovanje dobrih vin, al nakup njegovo nove el. igračke

tudi on me je prvi seznanil z alt. medicino..sploh področje zdravilnih rastlinc

čeprav ma on zelo katoliško usmerjen pogled na to vejo..js pa vedno manj xnckrivx

moja mama mi ni tolk pomembna, kot on(pa to ne pomeni, da je nimam rada, mama pač zemeljski odnos :inocent: )

There is

One Mind,

One Truth,

tako ja, tvoja karma se navezuje na 11. hiso.

kje pa je tvoj kiron?

kaj pa ustvarjas?

Ja glede na to, da imam v 11. hiši Venero in Mars v tehtnici , potem še Uran, Pluton tud v tehtnici in True Node, je kr pestro :8): .

Kiron imam v biku v 5. hiši na 55. 22'

Na kratko nekaj o tem: poskušajte iti manj posesivni, skušajte doseči notranjo svobodo... tžko se vam je učiti z opazovanjem drugih, namesto tega se rajši učite z lasnimi izkušnjami in zato lahko za faze osebne rasti porabite več časa.

Vaša največja rast je osebna svoboda.

Aja pa še to, tako stanje kirona je področje duše, naše spontanosti, ljubezni, zabave, seksa in otrok.Prisotnost kirona v tej hiši kaže na neko rano na tem področju, ki jo morate sami ozdraveti.

Zdej točno, kje njti to rano, pa je drugo vprašanje ali kaj je pri vsakem posamezniku izmed naštetega.

Ustvarjam ne kej preveč zdej, mam svoje momente, včasih več, včasih manj, sem pa oblikovala nakit, zanima me keramika, vitraž, mozaiki, kiparstvo,....take stvari in sem prepričana, da tudi še pride obdobje, ko se bom več posvečala temu. To je pač v meni, bi se pa rada še naučila kej v zvezi s tem, vsaj osnove še na kakšnih tečajih, karkoli, ko bo čas za to :vio:

One's destination is never a place, but a new way of seeing things- Henry Miller

Drugače pa, če je komu tukej izmed astrologov x:)x zanimivo za lastno raziskovanje, kar se tiče teh stvari, imam eno teto, ki je imela eno tako čudno življenje, ves čas polno preprek, težav, nikol se ni poročila, večinoma ves čas samska, ni imela otrok....na vseh področjih ovire..ves čas spoznavanje napačnih partnerjev itd itd.. drugače pa skoz živi sama brez partnerja

u glavnem js se premalo spoznam, lahk pa pošljem podatke, Saturn je pa 9. bajti, kakor vem..

One's destination is never a place, but a new way of seeing things- Henry Miller

No te teorije se razlikujejo od karte do karte. Res je, da v večini ženskih kart gledamo mamo deseto hišo in očeta četrto hišo. V moji karti to ne drži. Sem preverjala pri smrti očeta, pri bolezni mame, pri osebnih karakteristikah, ki so vezane na starše in hiše in sigurno trdim, da je v moji karti mama četrta hiša, oče deseta.

Precej se vidi, kako ima otrok v karti aspektirano sonce in saturna. V primeru otrok, ki ne rastejo ob očetu, mogoče se starša zgodaj ločita, otrok izgubi zgodaj očeta in podoben fore, tam ima veliko otrok saturna v slabem aspektu na sonce.

zanimivo pri moji sestri je, da ma luno v ribih(fotr ma sonce tam) in podznak dvojček(kar je mama po soncu) in ima dejansko zamenjani vlogi..fotr ji je bil bol mama in obratno

There is

One Mind,

One Truth,

Zanimivo... meni pa je ostalo v spominu (od Berna), da se 4 in 10 hiša menjata glede na spol. Se pravi v moški karti 10.hiša predstavlja mamo (starša nasprotnega spola), 4.hiša pa potemtakem očeta... In obratno pri ženski karti (10.h - oče, 4.h - mati). Od takrat naprej sem si zapomnila, da je 10h+Mc moj fotr in odnosi z njimi...

x:)x

Ja glede na to, da imam v 11. hiši Venero in Mars v tehtnici , potem še Uran, Pluton tud v tehtnici in True Node, je kr pestro :8): .

Kiron imam v biku v 5. hiši na 55. 22'

Na kratko nekaj o tem: poskušajte iti manj posesivni, skušajte doseči notranjo svobodo... tžko se vam je učiti z opazovanjem drugih, namesto tega se rajši učite z lasnimi izkušnjami in zato lahko za faze osebne rasti porabite več časa.

Vaša največja rast je osebna svoboda.

Aja pa še to, tako stanje kirona je področje duše, naše spontanosti, ljubezni, zabave, seksa in otrok.Prisotnost kirona v tej hiši kaže na neko rano na tem področju, ki jo morate sami ozdraveti.

Zdej točno, kje njti to rano, pa je drugo vprašanje ali kaj je pri vsakem posamezniku izmed naštetega.

Desire, kje si to našla? x:px ... Namreč morava imeti podobne karte: v moji je tudi 11hiša najbolj zasedena (RVenera, mars, Merkur, Uran-škorpijon) in Kirona imam tud v 5hiši v biku, Saturna +sev.vozel pa v deveti hiši.... In nekak tistole zgoraj drži, zato me res res zanima vir, od jke si to pobrala.

Poznam eno gospo, ki raziskuje biokozmologijo, v povezavi z astrologijo sevede, in mi je razložila, da zasedena 11 hiša pomeni področje, kjer imamo v tem življenju največ dela - in vodnarjeva 11hiša pomeni med drugim tudi učenje brezpogojne ljubezni (kar se navezuje s tvojimi stavki zgoraj, glede posesivnosti, svobode...). Peto, razen kirona, imam prazno, in razlaga je, da mi v tem življenju ni naloga rojevanje... prav tako zakonitega partnerstva (prazna 7h). Vladarja obeh hiš sta prav v 11hiši. Hecno je, da me taka razlaga niti ni toliko presenetila, ker mi je bila misel, da bi bila sama noseča in bila v vsakdanu "obremenjena" z skrbjo nad lastnimi otroci, vedno tuja. In nekako je bil zraven prisoten občutek ogroženosti lastne svobode (kot da bi bilo vse preveč zame). Isto nikoli nisem sanjala o poroki. ... (Očitno sem ga v prejšnjih življenjih preveč srala na teh področjih x:o)x )

Tako, da bi me zanimala tudi tista gospa, ki si jo omenila Desire... za primerjavo kart ali pa le za klepet... x:px x:)x

xsrcx

Tud meni tole, koga predstavlja 4. in koga 10. hisa, še vedno ni jasno.

:palec: RES JE PRECEJ ODVISNO OD POSAMEZNIKOVE KARTE.

Vsekakor 4. hisa predstavlja nase korenine, tud gene in okoliscine nasega fizicnega konca med drugim. 8. hisa namrec predstavlja prehod naprej. PREDSTAVLJA TUDI NAŠ GROB.

Eni punci z zemeljsko Luno na MC je dejansko mati pomagala do uspeha v zivljenju, tud sicer je pri materi zaposlena.

TO JE ČISTO NORMALNO. LUNA (MAMA) NA MC, TO JE MOČAN VPLIV MAME NA OTROKOVO KARIERO.

En moski s Plutonom na MC- trmaril je vedno proti starsem, vedno so bili tud oni proti njegovim odlocitvam, uspeh pa si je sam zapravil, ker je sebe rival naprej brez ozira na okoliscine, davcno in zakone.

JA USODA PAČ.

Saturn na MC bi spet naj pomenil mucni vpliv starsev, njihovega vzorca ali pricakovanj.

NAJVEČKRAT OČE PRIČAKUJE, DA BO OTROK NAREDIL TISTO, KAR NJEMU NI USPELO, V VSAKEM PRIMERU SPET MOČAN VPLIV OČETA, KI SE GA VČASIH OTROK POTIHO BOJI.

Evo kaj sem o starših prečitala v knjigah M&M

Astrološko, naše starše predstavljajo četrta in deseta hiša. To se sklada z današnjim mnenjem, da starša vplivata na psihološke korenine otroka. Četrta hiša predstavlja arhietip žene ali materinski princip skrbi, začetka in korenine. Deseta kaže na moški oz. očetovski princip avtoritete, omejevanja, realnosti vsega kar lahko dosežemo v življenju. Nobena od teh hiš ne opisuje pravega očeta in mamo. Kažejo samo vašo percepcijo očeta in matere. Če je oče bil več udeležen pri vzgoji, mati pa bolj skrbela za disciplino in uvajala omejitve potem so vloge lahko obrnjene. Oče četrta in mati deseta hiša. Če sta enakovredno delila vloge sta oba lahko opisana z obema hišama.

Ko rečemo hiša mislimo na znak na vrhu hiše, na vladarja in aspekte, pa tudi vse planete v teh hišah. ...potem je treba pogledat saturna za očeta in mesec za mamo. Ta dva planeta sta naravna vladarje četrte in pete hiše torej predstavljajo prototip staršev kakršne iščemo.

Za nadaljevanje dojemanja lastne predstave o starših pogledamo sonce za očeta in venero za mamo, v nekaterih primerih, pa še marsa za očeta in plutona za mamo (razumevanje odnosa med njima).

Mogoče komu prav pride x;)x x:)x

"Vse materialno je le navaden odsev duhovnega"

...človek ni le skupek celic, je tudi odraz svojih misli...

Martin Kojc

Evo kaj sem o starših prečitala v knjigah M&M

Kažejo samo vašo percepcijo očeta in matere. [/b]Če je oče bil več udeležen pri vzgoji, mati pa bolj skrbela za disciplino in uvajala omejitve potem so vloge lahko obrnjene. Oče četrta in mati deseta hiša. Če sta enakovredno delila vloge sta oba lahko opisana z obema hišama.

:palec: NO TO JE TO, SAMO BOLJ UČENO NAPISANO.

Desire, kje si to našla? x:px ... Namreč morava imeti podobne karte: v moji je tudi 11hiša najbolj zasedena (RVenera, mars, Merkur, Uran-škorpijon) in Kirona imam tud v 5hiši v biku, Saturna +sev.vozel pa v deveti hiši.... In nekak tistole zgoraj drži, zato me res res zanima vir, od jke si to pobrala.

Poznam eno gospo, ki raziskuje biokozmologijo, v povezavi z astrologijo sevede, in mi je razložila, da zasedena 11 hiša pomeni področje, kjer imamo v tem življenju največ dela - in vodnarjeva 11hiša pomeni med drugim tudi učenje brezpogojne ljubezni (kar se navezuje s tvojimi stavki zgoraj, glede posesivnosti, svobode...). Peto, razen kirona, imam prazno, in razlaga je, da mi v tem življenju ni naloga rojevanje... prav tako zakonitega partnerstva (prazna 7h). Vladarja obeh hiš sta prav v 11hiši. Hecno je, da me taka razlaga niti ni toliko presenetila, ker mi je bila misel, da bi bila sama noseča in bila v vsakdanu "obremenjena" z skrbjo nad lastnimi otroci, vedno tuja. In nekako je bil zraven prisoten občutek ogroženosti lastne svobode (kot da bi bilo vse preveč zame). Isto nikoli nisem sanjala o poroki. ... (Očitno sem ga v prejšnjih življenjih preveč srala na teh področjih x:o)x )

Tako, da bi me zanimala tudi tista gospa, ki si jo omenila Desire... za primerjavo kart ali pa le za klepet... x:px x:)x

xsrcx

Ja veš tole mi je enkrat napisal en astrolog, ko je preučeval mojo karto, ampak to je res že kar precej časa nazaj, pa sem imela še shranjene stvari.Drugače imam jaz precej tudi zasedeno 10. hišo, nekak isto kot 11, to sta na splošno moji najbolj polni hiški x:px .

V 10. imam Sonce, Luno, Merkur, Pluton med 10 in 11, no ja to je to, mislm, da nisem nč pozabla.

Kar se kirona v 5. hiši tiče, ja to bi bila ena izmed možnih razlag, vendar se s tem ne obremenjujem preveč, v bistvu, svoboda mi je izjemno pomembna to je res, samo vseen pr sebi se mi zdi, da sem js že precej svojih "čustvenih " ran predelala in zacelila že v preteklih obdobjih in da je to že nekak za mano.

Ne vem sicer kako je s tem kironom al nej bi te spremljal celo življenje, verjetno, kakor pa vem, je moje področje te "rane" usmerjeno na področje odnosov, zdravljenja same sebe in posledično kasneje s tam drugih.

Mislim, da pr meni ni tolk povezano z otroci, tko nekak sama čutim.

Drugače, pa kar se tiče te gospe, če želiš ti podatke pošljem na OS, da bi bila za klepet ali kavo, pa žal mislim, da ne, to je čisto tako, sem napisala jaz, sama pa ni "razpoložena" za take stvari.

:8):

Ta dva planeta sta naravna vladarje četrte in pete hiše torej predstavljajo prototip staršev kakršne iščemo.

mantis hvala, da si me upozorila...napaka pri prepisovanju...prav je četrte in desete

in hvala za tole, kar si napisala, veliko novih iztočnic za razmišljanje in opazovanje :palec:

lepo bodi

M xyiyax

"Vse materialno je le navaden odsev duhovnega"

...človek ni le skupek celic, je tudi odraz svojih misli...

Martin Kojc

Ne vem sicer kako je s tem kironom al nej bi te spremljal celo življenje, verjetno, kakor pa vem, je moje področje te "rane" usmerjeno na področje odnosov, zdravljenja same sebe in posledično kasneje s tam drugih.

Drugače, pa kar se tiče te gospe, če želiš ti podatke pošljem na OS, da bi bila za klepet ali kavo, pa žal mislim, da ne, to je čisto tako, sem napisala jaz, sama pa ni "razpoložena" za take stvari.

:8):

Ojla, ja mislim, da sva kirona kar podobno dojele x;)x ...

Od gospe bi te pa res prosila potem za podatke na Os,... mi bo zanimivo primerjat

Hvala xsrcx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...