Guest sstane 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 sodnik okrožnega sodišča izplačilo mesec maj...več kot 20 let delovne dobe - neto plača: 738.418,00 SITZanimivo. Sodnik okrožnega sodišča v MB.........22 let delovne dobe.............450.217,00 sit. Čudn, ne. S potnimi stroški, prehrano in dodatkom za delo v pravosodju ter svetniškim položajem...... kar seveda ti niti omeniš ne. Zadnja sodnica okrožnega sodišča, ki je nekje lani izstopila iz sodniških vrst...je javno povedala svojo plačo....370.000 sit. Pa saj, verjetn ti blš veš kot jaz. Ta tvoj sodnik je verjetn najmanj predsednik tega sodišča. Al pa lump s sodelavci. Okrajni sodniki.......med 250 in 350, pomočniki tožilcev......kar je v drugi sodni veji enak položaj kot okrajni sodnik.......slabih 300, okrožni državni tožilci med 350 in 400.......tolk. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 sorry Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 Se opravičujem Mick da sem se vmešala v tvojo temo, kjer si definitivno najbolj strokovno podkovan. Se umikam. Napisala sem samo plačo enega izmed sodnika; razčlembe plače pa res ne vem. Tako da dragi moji lunatiki, sprejmite mojo informacijo za DEZINFORMACIJO in akceptirajte Mickove podatke. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 Sam pojasnilo dodatka za delo v pravosodju.....sodnik in tožilec razen svojga dela ne smeta opravljati nobene druge pridobitne dejavnosti.........par izjem, ki pa se jih poslužujejo le redki sodniki, tožilci (predavanja, objave strokovnih člankov ipd.). Torej ne morejo si privoščiti it npr. popoldan delat k kakemu odvetniku al karkoli že, tako kot to delajo npr. zdravniki itd. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 In bi blo verjetno treba razčlenit bruto I, bruto II in neto plačo.........pa dodatke ipd. Sodnika s tako plačo jst ne poznam, pa jih poznam veliko. Poleg tega trenutno velik sodnikov sodeluje v projektu Hercules se mi zdi, pa se nabere tud veliko nadur, pa to.......plus razne funkcije, ki prinesejo dodatni denar. Lahko tvojo informacijo jemljejo kot čejo, sam poznam razmere in tudi plače v pravosodju relativno dobro in take plače ne poznam. Da bi le bile take..... Bemu, pa kaj zdej bo Rupel prestopil med sodnike?????? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 Zakaj se opravicujes, pac si imela "napacno" informacijo.Jaz glede plac vem samo za placo preis.sodnika, ker pac zvim s tem...pa se mi zdi zasluzena.S tem, da imajo preiskovalni sodniki plačana še dežurstva.......in vidijo marsikaj kar je težko plačat z denarjem. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 motece je pa slisati, da je na Upravnem faksu pred evropskimi volitvami gospod Brejc med predavanji velikokrat malce "zasel" in delal propagando....ne vem no...men je to cist mim Dr. Ludvik Toplak je v časih mojga študija na faksu včasih izvajal pravo volilno kampanijo za SLS. :xx!: Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 to pa ni fajn, da take reči mešajo s stroko. :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: Pa ta prepotentnost njihova tud.. sucks.. mislim ok, sej si stručko na svojem področju samo.. to je pa tud vse. Pol pa se prav izživljajo nad študenti. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 Dr. Ludvik Toplak je v časih mojga študija na faksu včasih izvajal pravo volilno kampanijo za SLS. :xx!:Na mariborski pravni fakulteti? Ah ja...Ok no, sej tudi na nasi se vcasih vidi, kako so "usmerjeni", ampak ni krize...se potocnik je bil kul Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 motece je pa slisati, da je na Upravnem faksu pred evropskimi volitvami gospod Brejc med predavanji velikokrat malce "zasel" in delal propagando....ne vem no...men je to cist mim Dr. Ludvik Toplak je v časih mojga študija na faksu včasih izvajal pravo volilno kampanijo za SLS. :xx!:Govedarsko. :xx!: Pridem danes na forum, vidim novo (tole) temo in ze vec strani komentarjev! Toliko ste vsi napisali, ni kaj dodati...Ni kaj drugega za pricakovat bilo, v bistvu. Ja, politika je ku*** (oona).Kot pravi Bern - se tu bo malo nasmetil in sel.In kot pravi Contesa - vedno bodo ljudje, ki se bodo obracali po vetru in skodili bodo sebi in drugim.In kot pravi Ruby - tak politik (trdnih nacel itd) se v zgodovini se ni rodil. So pa eni bolj prozorni od drugih in eni naredijo vecjo shtalo od drugih. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 In kot pravi Ruby - tak politik (trdnih nacel itd) se v zgodovini se ni rodil.Upanje ostaja Jaz ostajam simpatizerka tistih, katerih sem bila do zdaj. Pa jih ne kujem v zvezde ( kot nekateri tukaj svoje :xx!: :xx!: :xx!: beri: SDS-ovci in LDS-ovci) Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 Zakaj se opravicujes, pac si imela "napacno" informacijo.Kot sem napisala: to je bila neto (izplačilo) plača in pri znesku ni napaka... še 1x preverjeno! Kakšne dodatke pa le-ta vsebuje, kakšne funkcije so obračunane tu zraven, mogoče kje celo dnevnice... to me ne briga. Mogoče bo izzvenelo da sem kot paradni konj..., ker nočem videti ne levo ne desno, vendar je res... tudi mene zanima samo neto znesek, znesek, ki ga dobim jaz... (kar pobere država...moje obveznosti pa so pač... prostovoljna obveznost!) Torej izplačilo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 Razumljivo...Sej vem, sam mal narobe sem se izrazila...se zgodi Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 Mick je neki govoril o predavanjih...pri nas na faksu so dokaj nepristranski ( bi bilo ze grozno, da na taksnem faksu ne bi bili)...motece je pa slisati, da je na Upravnem faksu pred evropskimi volitvami gospod Brejc med predavanji velikokrat malce "zasel" in delal propagando....ne vem no...men je to cist mim o gospod Brejc je pa moj prijatelj :xx!: a res mlada mamica ste, kaj kaj pa potem na faksu počnete... eh bez veze :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 o gospod Brejc je pa moj prijatelj :xx!: a res mlada mamica ste, kaj kaj pa potem na faksu počnete... eh bez veze :xx!: x!x x!x Kaj si odgovorila??? Jaz nimam osebnih izkusenj z njem, sem na drugem faksu.. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 niti ne vem, ker je tega že fulllll let samo se mi je ta stavek utisnil... pa še izpita njegovega nisem naredila... med drugim... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 Kot sem napisala: to je bila neto (izplačilo) plača in pri znesku ni napaka... še 1x preverjeno! Ja, pol imate v Prekmurju dobro plačane.................sam sodnike. Okrožnega sodnika s tako plačo ne poznam. In ga ni. Če ni kakšnih posebnih okoliščin al pa mutenja. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 Zakaj se morta tok zalit? Tale Bobnar res samo isce...bogi... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 Miki, ne bodi tako prepričan v to kaj jaz vem, kaj delam in kaj ne...Tako pokroviteljstvo prihrani za svoje froce ali svojo babo...Malo se le spusti... Sory Bobi....nižje spustit kot se moram v debati s tabo se pa res ne morem več. Vem, da nisi pravnik, vem, da si zelen, glih kar s faksa pršu in da se zdiš sam sebi naj naj naj. To mi zadostuje. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 V primerjavi s kolegi v Italiji, Slo sodniki zaslužijo za -boglonaj :xx!: Tudi pri nas so ti podatki javni. Recimo javni tožilec, pa ne glavni, da ne bo pomote, en tak, kot jih je še vsaj 15 istih v Trstu, ima neto plačo, torej plačani davki okoli 8.000 evrov. Brez dodatkov, z malo službovanja, praktično na začetku kariere. (Milanska ali rimska javna glavna tožilca nimata manj kot 25.000 evrov neto na mesec) In prav je, da je tako Halo, sodniške plače so pri nas 2-3x večje kot v zdravstvu(zato pa imajo zdravniki možnost drugače šmunglat. :o|o: Sodniki tudi bajno zaslužijo, mora biti temu tako! Kajti ni mu treba vzet kuvete, da bi dostojno živel. On odloča, in naj odloči neobremenjen.Država bi propadla, če bi ta ekipa po pomoti slabo zaslužila. Saj nam že itak vlada mafija, kaj bi bilo šele, če bi sodstvo financirala mafija! Previsoka plača 350.000 sit? To je 1.500 evrov. Hm, če imaš na primer doma enega srednješolca, pa enega študenta, pa nisi iz <Lj ali pa si, je pa tam vse dražje, dva avta za vzdrževat, rate vseh sort: za stanovanje, za avte, za zavarovanja...jest, pit, ogrevat se, ne nag naokoli hodit, pa kdaj pa kdaj na kakšen dopust...hmCene in stroški v Slo bodo kmalu kot v Italiji Mah, ta poklic naj bi bil cenjen, saj je težek, pa leta in leta za pridobitev izobrazbe. V It stanejo knjige za izpit iz civilnega prava2 215evrov. Mi je potožila prijateljica, ki ima sina na pravnem faksu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 Mah, ta poklic naj bi bil cenjen, saj je težek, pa leta in leta za pridobitev izobrazbe. V It stanejo knjige za izpit iz civilnega prava2 215evrov. Mi je potožila prijateljica, ki ima sina na pravnem faksu. Prav imas!!!Ze pri nas, za nase razmere so knjige drage...Ze priblizne cene v navadnih knjigarnah:Teorija prava - okoli 18 jurjevPoliticna ekonomija okoli 20to sta dva taka primera..sicer se da kupit stare knjige, se posebaj za visje letnike, ampak vseeno!Imajo neke popuste tudi, ampak ne vem, ce je knjiga za glavni predmet ( ne semesterski) pod 10 jurjev... spet sem zasla :xx!: Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 Ruby, kaj misliš, da zdravniki študirajo 2 leti? Da ne govorimo o specializaciji pa še pa še........ mislim, da si sodniki lažje privoščijo napake kot pa zdravniki............ pa ne vem, če jih kdo kaj posebej ceni.......... s. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 Zdravnik, učitelj, pravnik....so bli vedno najbolj ugledni poklici. Razen v Sloveniji, očitno. Specializacija pri zdravnikih......pravosodni izpit pri pravnikih, če se ga lotijo.....in se ga morajo, če želijo biti sodniki, tožilci, odvetniki......in ne vem, če ni ta še velik hujša obremenitev za posameznika. Sam zdravnike cenim! Ker imam učitlco, pa vem tudi kako naporen zna bit tudi ta poklic. In pomemben. Če te poklice opravljajo LJUDJE kot se spodobi, jih je za cenit in spoštovat, vi pa kot hočete. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 ja Mick, res je. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.