Skoči na vsebino

Kakšni otroci so pubertetniki?

SMIKI

Recommended Posts

Meni se ne zdi fora, da so se znajdle ampak, da tako nepremišljeno živijo. Kako si lahko kot 14 ali 15-letnik emotivno in socialno zrel za spolnost? Tega ni. Sicer pa kaj se jaz sekiram, če se ne njihovi starši.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 58
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

mene so ta teden obdolžili nazadnjaštva, ko sem trdila da 12-14 let stara mladina ni še zrela za spolnost... x^x

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

ja znajdle so se, upale so se, mi se nismo upal, se ne upamo še x:Dx

zaupale so si, zato so si nardile sceno in korist celo :8):

napredna generacija x:o)x

ASTRA :palec:

.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

ja saj res Amis, kako si upaš. Najbrž bova proglašeni za tercialki.

Jas te mam tak rada

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Totalno nora scena... :xx!:

Moja zdaj ponižno hodi naokoli, včeraj uspele velik pogovarjat...in pravi, mami, mene boli, da mi ne zaupaš, da nisem razen tega, kar sem naredila, drugače naredila nič slabega...

Hja, sem ji lepo razložila, da ne morem vedeti... xrolleyesx

Popolnoma sprejema vse ukrepe...upam, da bo zaleglo za drugič...čeprav se počutim malo nemočno pr vsem skupaj...

Astra

Per aspera ad astra

Najprej: spostujem drugacnost in tako sprejemam, da vsak vzgaja otroke na svoj nacin. Sem pa v nekaj mocno prepricana: ce se punca hoce dat dol z 19 letnikom, lahko konec koncev to naredi tudi popoldne. x:Ix

Zakaj glih na zuru? Pa takrat je ja najbolj fajn flirtkat in osvajat in trepetat z okicami.

Svojim otrokom dovoljujem pozne izhode. Ponavadi me vedno klicejo za prevoz. In ne zganjam nobene panike, ce se zamudi 1 ura. Sem pa tudi ze naletela na izklopljen mobi. In kaj? Prezivela sem. Skratka, za napake se mi kazen ne zdi toliko pomembna, vecjo poanto vidim v tem, da skupaj podebatiramo in da otroci vejo, da je mama tudi delala napake.

Ampak pravim, sprejemam drugacnost. In se ucim skupaj z vami.

Dum spiro, spero.

Najprej: spostujem drugacnost in tako sprejemam, da vsak vzgaja otroke na svoj nacin. Sem pa v nekaj mocno prepricana: ce se punca hoce dat dol z 19 letnikom, lahko konec koncev to naredi tudi popoldne. x:Ix

Zakaj glih na zuru? Pa takrat je ja najbolj fajn flirtkat in osvajat in trepetat z okicami.

Svojim otrokom dovoljujem pozne izhode. Ponavadi me vedno klicejo za prevoz. In ne zganjam nobene panike, ce se zamudi 1 ura. Sem pa tudi ze naletela na izklopljen mobi. In kaj? Prezivela sem. Skratka, za napake se mi kazen ne zdi toliko  pomembna,  vecjo poanto vidim v tem, da skupaj podebatiramo in da otroci vejo, da je mama tudi delala napake.

Ampak pravim, sprejemam drugacnost. In se ucim skupaj z vami.

ja ti si pa res cool mama; potem si pa res lahko vse privoščijo tvoji otroci. Jaz pa hočem red, in da se drži dogovora, brez podaljškov..., ker ne bo nič zamudila..in vse jo bo počakalo, ko bo seveda dovoj stara.

elvis is the best

Moja zdaj ponižno hodi naokoli, včeraj uspele velik pogovarjat...in pravi, mami, mene boli, da mi ne zaupaš, da nisem razen tega, kar sem naredila, drugače naredila nič slabega...

Hja, sem ji lepo razložila, da ne morem vedeti...

Popolnoma sprejema vse ukrepe...upam, da bo zaleglo za drugič...čeprav se počutim malo nemočno pr vsem skupaj...

bemu Astra pišeš, prave drame :8):

zaupale so si, zato so si nardile sceno in korist celo :8):

napredna generacija x:o)x

ASTRA :palec:

Z mojega tercialnega vidika gledanja, so se deklice degradirale kot osebe. Za uslugo so poplačale s protiuslugo-blagovna menjava-prostitucija.

Voznik jih ima najbrž že 18, ker ima izpit za avto, torej polnoleten, po naših zakonih je kazensko odgovoren.

Kakšno sporočilo nosi to dejanje za mene? Če nimam denarja, lahko dobim stvari, ki si jih želim s svojim telesom. Vzgled sledi vzgledu.....

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Ce vas prav razumem, je treba otroka, ko naredi napako tako kaznovati, da si bo mulc frdaman zapomnil kdaj je to naredil. Tudi Astrino hcero. Koliko prepovedi? Ene tri leta nic ven??? Ce mene vprasate, dosezete ravno nasprotno. Otrok vam zacne lagati. Ampak vi ste pa srecni, ne ... in vas ego.
Dum spiro, spero.

Z mojega tercialnega vidika gledanja, so se deklice degradirale kot osebe.

Za uslugo so poplačale s protiuslugo-blagovna menjava-prostitucija.

Voznik jih ima najbrž že 18, ker ima izpit za avto, torej polnoleten, po naših zakonih je kazensko odgovoren.

Kakšno sporočilo nosi to dejanje za mene?

Če nimam denarja, lahko dobim stvari, ki si jih želim s svojim telesom. Vzgled sledi vzgledu.....

ja, ja cosma, vse prav, kot praviš, vem, ...

sam jest le opisujem njihov pogum, no ne glede na moralnost! (sm mau˝excentrika, še ne veš x:Dx

ja zgled ja, je bila že kera frendica njihova v grupi vodilna za zaupanje takega početja x:o)x

Ce vas prav razumem, je treba otroka, ko naredi napako tako kaznovati, da si bo mulc zapomnil kdaj je to naredil.  Tudi Astrino hcero. Koliko prepovedi?  Ene tri leta nic ven? Ce mene vprasate, dosezete ravno nasprotno. Otrok vam zacne lagati. Ampak vi ste pa srecni, ne ... in vas ego.
s tveganjem naredimo otroke, s tveganjem jih tut potem vzgajamo?!

vedno se prašam kak bi jest bil na njihovem mestu, kak bi se znajdu, kak bi reagiral in poiskau najbolj možne rešitve za uspeh sreče˝

SEM SE NAUČIL,DA JE TREBA SPOLNO PREBUJANJE PR TAMALIH PREVIDNO IN ZDRAVO SPODBUJAT, NE PA OBSOJAT,GRAJAT, NEGIRAT.. ITAK PA GENI NARDIJO DOVZETNO IZRAŽANJE NAJBOLJ TEMU PRIMERNO x:Dx

Buena vem da si posebna :palec: ostani taka še naprej.

Glede moralnega vidika se nisem nikjer spotikala, je to moralno ali ni, je stvar presoje posameznika. Ne vidim problema v tem, če so udeleženci polnoletni in počnejo stvari v lastno zadovoljstvo.

Moti me, da so dotične damice stare 14 v najboljšem primeru 15, pravkar končale osnovno šolo, pa se že spopadajo s stvarmi, ki niso za otroke.

Samo toliko, od mene.

Se pa opravičujem vsem zadosti zrelim 14 in 15 letnicam, če jih s svojim mišljenjem, da niso zadosti zrele, kakorkoli diskreditiram.

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

KAJ JE PUBERTETA?

Puberteta je čas, ko začne fant spono dozorevati; spolovila se razvijajo, v modih se začnejo tvoriti semenčice. Telo začenja odraščati in spreminjati obliko. To traja vse do zadnjih najstniških let. Puberteto sproži hormon, ki ga izloča žleza hipofiza v možganih. Ta hormon spodbudi moda, da začnejo izločati moški spolni hormon testosteron, ki nadzira vse spremembe v tvojem telesu.

KDAJ SE ZAČNE PUBERTETA?

Starost, pri kateri ljudje dosežejo puberteto, niha pri spolih in tudi pri posameznikih. Povprečna starost naj bi bila 11 let za deklice in 13 let za dečke. Vendar pa ta podatek zavaja, saj lahko deklice stopijo v puberteto med 8. 17. letom, dečki pa med 10. in 18. letom.

web-

hmm....

prava puberteta se pri moških začne....

po 30-tih!? :)

tko prav naša ;)

Vsaka ovira je priložnost.

Tako kot praviš, oona, vsak vzgaja otroke po svojih najboljših močeh...

saj ne trdim, da ravnam pravilno...sam med nami je bila ena pogodba, dovolimo ji zelo veliko, če se tudi ona drži pravil...in s tem, ko je izklopila mobi...in prišla domov ob 6h zjutraj...je šla pač čez mejo...vsaj zame...

Mislim, da je ravno v tem finta...nas staršev...da jim tu in tam vendarle pokažemo meje...in posledice...saj 15-letnica, ki jo meče...pač mislim, da še ni čist pr sebi...

Ja, moja ima prepoved izhodov do nadaljnega...predvsem zato, ker se mi zdi, da jo poznam...in vem, da bo jezna sama nase...in seveda tut name...pa vendar bo naslednjič premislila, če se ji splača...

Sicer pa, kdo bi vedel...

Astra

Per aspera ad astra

Ne. Pri nas se v tem primeru demokracija konča.

Če je ura do dveh je do dveh...ali pa pride mama v diskač pogledat kaj dogaja :vragec: x;)x

V bistvu ugotavljam, da sem vedno jaz tista, ki odobri izhode ven.

Najprej pride hčera - 15,5 let in pravi z ravno prav nežnim glasom(natanko ve, kako mora reči - ribica seveda x;)x )...mami, jaz bi šla danes k M...ali T...ali katera je pač na vrsti x:)x Potem pa jaz...daj vprašaj atija...ja...ampak, ati bo rekel naj tebe vprašam....pol pa jaz: če ti ati dovoli se bova dalje zmenile...ati pa seveda v stilu: vprašaj mamo x:)x In potem znova...mami, daj jaz bi šla.....in potem dobim slabo vest - češ bogo punco zvlekla v divjino in ne vem kaj še...in rečem ok. danes. Ampak spala pa ne boš nikjer..(ker ji že na faci berem, da bi še to rada iztisnila). In potem dorečeva uro, pa preventivo...pa....vse ostalo...v glavnem - ker ve, da sem sposobna brez slabe vesti zakuhati celega hudiča, se zdaj ur drži.

Kaj pa bo prinesla prihodnost bomo pa videli.

Imeli sva zanimiv pogovor, verjamem, da je od tega nekaj odnesla.

Barvanje las? Ja...tudi tu sem že naredila korak naprej - že celo večnost nosi vijolično, rdečkaste odtenke.(čeprav še vedno mislim, da ima zelo lepo barvo las - natur seveda) In ta mlajša tudi - neko blond in oranža se ji sveti na glavi...

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Ce vas prav razumem, je treba otroka, ko naredi napako tako kaznovati, da si bo mulc frdaman zapomnil kdaj je to naredil.  Tudi Astrino hcero. Koliko prepovedi?  Ene tri leta nic ven??? Ce mene vprasate, dosezete ravno nasprotno. Otrok vam zacne lagati. Ampak vi ste pa srecni, ne ... in vas ego.

V totalu se strinjam s Cosmo... sploh ne gre za ego, pa tut za kazni ne gre...gre za to, da začne otrok spoštovati meje, saj si jih postavljamo tudi odrasli in cela družba...

A je to cul mama, da njeni otroci delajo res kar jim srce poželi...sploh ne!!! Cool mama je zame tista mama, ki otroka zaščiti pred svetom, še vedno pa dopusti, da se o tem istem svetu uči... Je pa valjda loterija, kako se bo otrok odzival na kazni, saj se nikoli ne ve... Astra pa je postopala, po moji skromni oceni, čist prav... meja, meja, meja...sej nam jo tut otroci postavljajo (recimo: trkaj preden vstopiš v sobo)

Oona... otroci začnejo pretirano svobodo prehitro izkoriščat...mogoče te prav na butast način vrtijo okoli prsta, pa še veš ne...

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Na vsak nacin me vrtijo okoli prsta. Mislis, da se mi da vstajat ob 2 ponoci, se vsest v avto, zjutraj pa sluzba?

Ampak, moji otroci so. Morda samo trenutno nimam tezav z njim. Pojma nimam, vem pa da nisem za stroge kazni. jaz sem recimo klecala na koruzi. Lepo vas prosim!!!

Mulc mi je prisel domov in drug dan rekel: Travo sem kadil. Mislim, da sem bila jaz bolj zadeta kot on. In? Prepoved izhodov? Ne!

Torej, za demokracijo sem. In, ko vstopajo v mojo spalnico, potrkajo. Kljub vsemu.

Dum spiro, spero.

Ja...OK travo je kadil... kul, da ti je povedal...kaj si pa ti naredila potem?

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Nic. Pogovori. Ne enkrat, veckrat.

S svojo zdravnico sva predebatirali, kako bom opazila znake, ce se bo nadaljevalo. Pa veliko mladih prijateljev imam. So mi tudi oni povedali, kako to zgleda.

Vem samo to, da preprecit ne mores. Lahko delno vplivas, pa ne s prepovedjo izhodov!

Dum spiro, spero.

Jp...to mi je blo pa všeč...s Taš se tut ful pogovarjava o teh stvareh...

Sam, še 1x... s prepovedjo izhodov ne kažem moči, ampak skrb...pismu, ne morem je pustit ven, če mi laže (recimo) ...ko bo povrnila zaupanje...takrat pa ja...

Sam k sreč še ni pršlo do tega... sicer se pa tut grozno sekira, kaj bi si o njej mislila...tko da pazi kaj dela...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...