VEČNOST 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 Morda moja zgodbica ni ravno za Lunin forum, pa kljub vsemu. Pred enim mesecem sem pristala na Zavodu za zaposlovanje. Ker nisem želela ostati brez denarja, sem se odločila varovati dva otroka znanke. Otroci so bili zadovoljnji, vsak dan smo šli ven, se igrala z njimi; skratka ni da ni. Za plačilo smo se dogovorili za prvega v mesecu. Ko je prišel prvi, me je znanka prosila, če lahko plača petnajstega, ker so imeli že druge izdatke. Sem privolila. Ko je prišel plačilni dan, ni bilo ne otrok, znanke in denarja.To je tako, ko delaš račune brez krčmarja. In še moja misel: Vsaka slaba izkušnja je za nekaj dobra. To vidiš šele kasneje, ko nisi več tako prizadet. Lepo vse in čimmanj podobnih izkušenj vam želim. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 A zdaj se sploh ne srečata? Znanka... sej se ni mogla kr preselit nekam v neznano. Ja tko kot praviš, vsaka izkušnja je za neki, ampak men se zdi vsaka negativna te nrdi tko črnogledega. Al pa ne črnogledega, predvidiš negativne vidike stvari že vnaprej. Jst osebno imam tud slabe izkušnje z "znankami", sem delala v eni firmi kjer je bila soseda in prjatlca tajnica. Ona me je tja spravila, ko so full rabil ljudi, pol pa prek študenta delaš delaš pa plače nikjer. Je imela pa firma prakso da so študentom nrdil zamik tud po tri al več mescev za plačilo pa jih odfrcnal in nove dobil. Jst sem njo črtala iz življenja, lahko bi bila poštena in povedala kakšna je stvar, al pa me sploh ne bi vabila tja, če pa že, rekla šefu, oprosti jst sem jo noter pripeljala, moja prjatlca je in njej ne moreš tega delat... (tako bi reagirala jaz. Resnično.)Ampak vidiš, to so "prijatelji"... In jst zdej ko se pozdraviva in oddrviva vsaka v svojo smer nimam niti najmanjše slabe vesti...Križ čez take ljudi, pa čimmanj takih zadev z znanci poslovnih.. Da ni nepotrebnih problemov. Ah, jst sem pa tist rešila z "šefom", njega direkt sem gnjavila po telefonu z različnih tel. št., pa se je dec kmal naveličal, je pa mal manjkal da ni za zadnje plačilo "vunbacača" fasal domov.. čist vseen mi je blo če skor ves keš dam tistem da ga zbuta, sam on se norce delal iz mene ne bo.. (3 dnevi prej nakazila so ga rešil..) je bilo že vse zmenjen. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 14. julij 2004 Prijavi Deli 14. julij 2004 Ona me je tja spravila, ko so full rabil ljudi, pol pa prek študenta delaš delaš pa plače nikjer. Je imela pa firma prakso da so študentom nrdil zamik tud po tri al več mescev za plačilo pa jih odfrcnal in nove dobil.ja :xx!: pa hočeš prišparat za študij potem pa na plačo čakaš mesec in pol in porabiš vse prihranke sproti :xx!: :xx!: namesto da bi malo bolj poskrbeli za bodoče slovensko izobraženstvo nas še jeb... v glavo in kaj je to da bo treba plačevat šolnino (tudi redni študentje?) ...upam da ne! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
VEČNOST 14. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 14. julij 2004 Mushi,ta znanka je mamica petih otrok (s tremi različnimi partnerji), eden izmed njih je sošolec mojega otroka. Človek potem, ko je bil nategnjen kot elastika, začne iskati informacije o taki družini. No, pa ima gospa poleg preživnine, katero prejema od dveh, morda pa tudi tretjega (sedanjega) sopotnika tudi še otroški dodatek ter svoj OD. Njen sopotnik dela po cele dneve v privatnem podjetju, verjetno tudi ne zastonj.Poleg njih vseh pa z njimi živi tudi njegova mama, katera je v pokoju in tudi še dela honorarno. Imajo dva avtomobila, ter čakajo na socialno stanovanje (so na listi že od leta 2002 bolj pri vrhu).Za nameček pa še to, da je gospa mamica po izobrazbi socialna delavka. Sicer ne dela v kakšni ustanovi, dela pa pri privatnem podjetju, katero se ukvarja s prodajo medicinskih pripomočkov. Je nekakšna mentorica oz. vodja skupine prodajalcev na terenu. Se pravi, da jih uči biti maček.Ker maček se vedno postavi na tace. Bilo mi je rečeno, da bodo prinesli denar med 15. in 20.07.2004, vendar jaz močno dvomim v to.No, tako, pa je zlito na ta forum. Lepo še naprej, Večnost Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: Poden od babe.. Upam, da bo ratalo , če pa ne.. jst bi jo gnjavila no. Al pa jo ne bi, in bi mal razširila tole kaka "gospa", pa na kak način. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Sem imela podobno izkušnjo z žensko, ki je najprej sebi nakazala denar...ko valjda ni več nič ostalo...smo ostali pa čakali na plačo... Sva se s to babo tako skregale zarad tega, da sem svoje stvari popokala in šla...jasno de sem pa sabo odnesla še ključe njene pisarne in to sem ji dala tut vedet... ko bo plača, bojo tut ključi... Lastniku pisarne (je bila najemnica), pa sem šla tut povedat za vso situacijo... En teden je bila pat pozicija...katera bo prej popustila...menda je ona klicala policijo...in to...ne vem...no, plača je bila nakazana v enem tednu...ključi pa v njenem nabiralniku... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
VEČNOST 15. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 15. julij 2004 Imam občutek, da je to njena stalna praksa, to potovanje od ene do druge varuške. K meni je priletela kot komet. Ko sem jo vprašala, kaj je razlog, da pri tisti varuški ni več, je dejala, da ima varuška psa in mačke in da je mali alergičen na živali. Imel je tu pa tam male lišajčke. Pri meni je bil en mesec, pa mu ti lišajčki niso čisto pošli. Bolj so pa prišli do izraza takrat, ko pri njih doma ni bilo vse v redu in je bil tepen. Zanimivo je tudi, da je mali vsaki varuški rekel babi. Najprej mi ni potegnilo, zakaj babi?Po tej nategi in pa po zbiranju informacij (socialno stanovanje), pa mi je potegnilo. Predno komisijo odobri družini dodelitev ključev, lahko preverijo najnovejše stanje te "socialne družine". In, če bi malega spraševali, kdo ga pazi, bi mali dejal: " Babi". Pokvarjenost brez meja. Žalostno je le to, da so pri vsej tej pokvarjenosti roditeljev, žrtve otroci! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Večnost, tule samo ena moja ugotovitev, plačilo za tvoj trud in delo bo prišlo od nekje, na kar sploh ne boš računala , tvoja znanka bo pa za svoje ravnanje tudi poračunala, brez skrbi. Kar seješ, to žanješ . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Vecnost, kul tema. Zal mi je, da nisi dobila placano.Sama pa vendarle ne mislim, da je to naivnost, v bistvu...Kolikokrat so mene ze nategnili (se vedno so mi recimo dolzni cez tri jurje mark, ki jih -skoraj ziher- ne bom nikoli videla)... pa se nimam za zelo naivno...V bistvu je fora v tem, da kaj pa naj?Jasno, da zagrabis, ce dobis job, si bos tam zmisljeval, dvomil, sumil, cincal, se ne odlocil - da ja ne bos izpadel bedak in naiven - OK, potem pa nic, pa ne bos dobil tega joba, projekta itd...Torej, jasno, zagrabis, ker se ti gre, to nima opraviti z naivnostjo.Tudi potem - nimamo casha - ali lahko 15.?OK - lahko pa je nekdo RES v tezavah, se kdaj zgodi - ali vam nikoli nic nepredvidenega ne uleti? Zivemu cloveku se vse zgodi.No, ko te pa se potem nateguje in nateguje, pa bi bil recimo naiven, ce bi se enkrat sel delat za to osebo, firmo itd. Meni je med stevilnimi firmami, ko sem za 20 jurjev porabila tedne in tedne, vsak dan klicarila, se pocutila glupo, ubogo itd., nekoc ena firma bila dolzna kakih 150.000 sit - kaki dve leti (takle znesek ni macji kaselj, se posebej, ce si podnajemnik in imas majhnega otroka, lastnika ni zanimalo, da nama ne placajo, sva si morala sposojat in sposojat, stukat vse konce)...Klicala sem recimo enkrat na mesec, bodo nakazali. To in ono vedno nekaj, sto opravicil, so sli v stecaj oz. so imeli zamrznjen racun (ali nekaj takega, ne spoznam se na to terminologijo)... in mi tako niso mogli dat casha kao...Bili so zelo nesramni, celo so rekli v tem stosu, ces, kaj zganjam za 'tehle 150 jurjev' - sem cisto pop*!In rekla, da ce je pa tako malo to in ce ni problem, bodo pa toliko lazje mi nakazali cimprej.Potem pa na Sestici enkrat vidim oglasujejo 100/h, popenim, jih klicem, kaj je zdaj to, pravijo, ne saj to nismo placali, to nam dolgujejo, deal itd.Potem pa sem jih imela koncno dovolj - tko zdaj pa dost - vidim, oglasujete na Sestici, torej ste (ob)stojeca firma s cashem - kaj mene brigajo okoliscine (*kot ti, Vecnost, ne mroes vedeti, kako je s tistima dvema avtomobiloma, konec koncev imamo tudi mi dva avta, vendar skupaj vredna za enega starega Clia recimo )...In zagrozim.Ce ta teden ne bo casha, vas dam v cajtenge - brez skrbaj, poznam veliko novinarjev in tko, bomo pa potem videl!Po dveh letih sem imela tedaj v dveh dneh ali celo ze naslednjega dne cash gor. Na racunu. 150 jurjev. Po dveh letih tezenja, ko sem bila prepricana, da casha ne bom vec videla. Takih zgodb imam 100. Vsako leto s koledarcki, sem morala vsako firmo posebej cakat in cakat, klicarit, tezit, nekateri pa mi 'robe' do danes niso placali - vmes so propadli, se preselili, neznano kam - jaz pa svojega casha nikoli nisem videla vec (in ga jasno ne bom).Ali pa ko kdo naroci koledarcek - ga zapakiram (*koverta je kakih 150 sit - to jaz 'castim', v bistvu, itak), posljem (700 ali koliko sit, do 900)... In ga oni ne sprejme - da ga dobim nazaj, placam naslednjih 450. Se pravi me vse skupaj (brez dela s pakiranjem, casa ko grem 2x na posto) kosta vec kot 1500 sit - oni pa si je premislil, se je malce ustel, se je naredil neumnega, pa ni sel dvignit....Ali sem torej naivna, ko naslednjemu kupcu dajem zadnje ficke za posiljanje LK-ja, ki ga oni lahko seveda zavrne?... ne morem tako razmisljati... Ali pa se je dogajalo, da sva garala cele tedne (ali celo mesece), a na koncu so se spomnili, da v bistvu je bil dogovorjeni znesek, ki mi ga bodo placali, pravzaoprav misljen bruto - kot da mene zanima bruto - mene zanima, kolk DOBIM. Jaz. In ne drzava ali kaj jaz vem kdo. In to je bilo tako ce sem imela pogodbo kot ce je nisem imela.Jaz se razburjam, oni pa si mislijo - kaj nam pa mores? Kot tudi s krajami avtorskih textov - ja, sem naivna ker jih imam potem sploh gor.Hm, ampak zakaj je to naivnost?Jaz jih HOCEM nudit posameznikom zastonj, pac pa NOCEM, da jih uporabljajo v komercialne namene in torej nocem, da z mojim delom drugi sluzijo - in ne jaz.In ce se tule zakoni ne upostevajo oz. je pravna drzava tako jadna, na koncu jaz izpadem bebo in revcek... :o|o: ... Vseeno pa ne sklepajmo prehitro v takih primerih - tri otroke s TREMI RAZLICNIMI! - hops, in ze pade asociacija... In dva avta, AHA! ... itd. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
VEČNOST 15. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 15. julij 2004 Hvala vsem za izčrpen komentar.Marsa, še danes sama osebno mislim, da nisem bila naivna. To so misli mojih najbljižnjih, izvzet je moj sopotnik. Zdi se mi, da si želela povedati to, da če bi vsak v naprej mislil samo na negativne stani določenega dejanja, potem se svet ne bi premaknil naprej. Tako pač gledam na določene stvari jaz, najti pozitivne strani. A pridejo momenti, ko ti v glavi govorita dva glasova. Eden te nagovarja na grda dejanja maščevanja, drugi pa ti pravi, da ni vredno trošiti svoje energije za take ljudi, v tem smislu, da greš direktno do njih in izterjaš svoj denar oz. prosiš za tisto, kar ti tako ali tako naj bi pripadalo.Skratka, ni način, da se "elastikamo". Veš, če si nekaj želim ta trenutek, pa vem, da nimam sedaj še dovolj denarja za izpolnitev te svoje želje, potem si pač tega ta trenutek še ne bom "privoščila".To pa zato, ker sem pač tak tip.A svet je poln različnih značajev, to pa zato, da se nam dogajajo take na nek način prečudovite stvari. Če ne drugega, položiš svojo izkušnjo na forum in spoznavaš na podlagi odgovorov značaje ljudi. Vse lepo, Večnost Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Večnost, zadnji rok od 15. do 20. 7. 2004 še ni potekel, zato še ne reci zadnje besede. Sploh pa si še enkrat preberi, kaj ti je napisala JanjaK. Veš, v življenju ni naključij. Vse se zgodi z nekim razlogom. Če nič drugega ne boš dobila, si dobila vsaj nauk. Pa brez negativnih misli in čustev. Te bi najbolj škodovale prav tebi. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mašinca 16. julij 2004 Prijavi Deli 16. julij 2004 Sem imela podobno izkušnjo z žensko, ki je najprej sebi nakazala denar...ko valjda ni več nič ostalo...smo ostali pa čakali na plačo... Sva se s to babo tako skregale zarad tega, da sem svoje stvari popokala in šla...jasno de sem pa sabo odnesla še ključe njene pisarne in to sem ji dala tut vedet... ko bo plača, bojo tut ključi... Lastniku pisarne (je bila najemnica), pa sem šla tut povedat za vso situacijo... En teden je bila pat pozicija...katera bo prej popustila...menda je ona klicala policijo...in to...ne vem...no, plača je bila nakazana v enem tednu...ključi pa v njenem nabiralniku... Zanimivo majica, da je bila moja izkušnja z isto žensko nekokliko drugačna. Seveda, ko sem odšla in me ni več rabila, je bil ravno tako problem denar. Pa sem ji pisala, če mi vsaj lahko pove koliko je preračunala še za ta zadnji mesec in kdaj bom ta denar dobila (sva bile v navezi po e-mailu). Pa mi je čez kak teden poslala, da je čisto pozabila odpisat in da bom vsak čas dobila denar, ki mi ga še dolguje in potem še eno stran očitkov kaj vse sem naredila narobe in morajo zdaj za mano popravljat, ampak da ona ve, da sem jaz v redu punca in da tega nisem nalašč naredila,... Skratka očitajoče osladno, bljak :xx!: . In ji pišem nazaj čez kak teden, da vse lepo in prav, ampak res bi lahko povedala vsaj kdaj mi misli nakazat, da bom lahko mal načrtovala stroške,... Pa spet nič. Pol sm pa jest zamenjala ploščo. Pa sem ji napisala, da sem dobila novo službo, da sva s fantom kupila stanovanje in skratka, da se mi ful dogaja in nisem imela časa, da ji pišem. Da v bistvu njenga denarja ne rabim, čeprav sem ga zaslužila. Skratka zaklučla sm v smislu, da upam, da je vsaj pol tolk srečna kot jest. In glej ga zlodja v treh dneh sem dobila denar. Citiraj Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 16. julij 2004 Prijavi Deli 16. julij 2004 imam neko pravilo, da z ljudmi,ki imam opraviti s financami, niso dobri prjatlni..da ni v naprej nekega koristnega in plodovitnega prjatlstva...potem ostane le osnove sporazumevanja le teh Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. julij 2004 Prijavi Deli 16. julij 2004 Zdi se mi, da si želela povedati to, da če bi vsak v naprej mislil samo na negativne stani določenega dejanja, potem se svet ne bi premaknil naprej. Tako pač gledam na določene stvari jaz, najti pozitivne strani. ...ja, tako je, hvala za razumevanje in v bistvu sory za dolgovezenje. - sem se precej vzivela.. ker res imam sto teh zgodb, pa se moji frendi vsak po 50. ..A pridejo momenti, ko ti v glavi govorita dva glasova. Eden te nagovarja na grda dejanja maščevanja, drugi pa ti pravi, da ni vredno trošiti svoje energije za take ljudi, v tem smislu, da greš direktno do njih in izterjaš svoj denar oz. prosiš za tisto, kar ti tako ali tako naj bi pripadalo.Ja, seveda (vabim te, da si v forumu misli preberes temo Kateri volk bo zmagal?). Poznam te obcutke, ravno to je... jaz SEM ZE delal - in trosil energy - zdaj pa PONOVNO trosim energy, cas in konec koncev denar - stopetdesetkrat ce klices nekam je morda tudi za kaksnega jurja tel. rac. Veš, če si nekaj želim ta trenutek, pa vem, da nimam sedaj še dovolj denarja za izpolnitev te svoje želje, potem si pač tega ta trenutek še ne bom "privoščila".To pa zato, ker sem pač tak tip.Jaz sem tudi podoben tip, mickeno drugace - jaz si stvari, ki jih ne mroem imeti, preprosto ne zelim.Pa ne da se krcevito matram (a v bistvu si pa zelim kao), pac pa me ne zanima, odklopim.Npr. sem tip, ki nikoli ne hodi po trgovinah, ce nima casha (in to je v bistvu skoraj vedno, ker imam pac druge prioritete).ne naslajam se, aha, ces, morebiti pa za drugic, ko bom imela.Ne. Bom sla tedaj, ko bom imela.Sicer pa tudi jaz vcasih ne zivim v skladu s svojimi moznostmi in kljub temu, da si ne maram sposojati casha, se zgodi, da si ga sposodim. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 28. december 2004 Prijavi Deli 28. december 2004 Mislim da je vredno obnoviti to temo!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. december 2004 Prijavi Deli 28. december 2004 O! Bravo! Men se tud zdi (predno jo kdo hiti nanovo odpirat )... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 28. december 2004 Prijavi Deli 28. december 2004 Žal naivnost izhaja iz dobrote in pregovor "DOBROTA JE SIROTA"še kako drži!! Do moje naivnosti mnogokrat pride takrat ,ko sodim ljudi po sebi ,tako da na koncu ugotovim ,da sem bil naiven zaradi tega ,kjer sploh nisem pomislil ,da bi bil gdo sposoben narediti nekaj kar jaz zagotovo nebi naredil! Draga večnost naj ti ne bo žal ,da si bila naivna(iskušnja življenja več) ,zaupaj še ljudem naprej ,dobro se z dobrim vrača in slabo se z slabim vrača .To vedi in verjemi prej ko slej se ti bo tvoja dobrota vrnila! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pika1000 28. december 2004 Prijavi Deli 28. december 2004 Da smo bili naivni itak ugotovimo šele taktrat, ko nam potegne, da so nas nategnili. Po moje se to skor vsakmu kdaj zgodi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Florijan Cvetko 28. december 2004 Prijavi Deli 28. december 2004 Jaz sem itak malo na kontro. Blagor naivnim. Njih življenje je srečno. Brez potrebe po dvojnih zankah... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 28. december 2004 Prijavi Deli 28. december 2004 pravijo, da kdor je naiven, je preveč pošten.... vse do neke meje....vcasi naivnost ne pozna meja Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.