sanci_cat 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Zase vem da v tišini enostavno ne morem uživati. Prav panika me zgrabi, če je okrog mene vse tiho. Mela sem obdobje, ko sem začela jokat, če je ratalo tiho. Ne rečem da imam mir, naprimer grem v naravo in poslušam ptičje petje...Ima še kdo podobne izkušnje? Citiraj sanci_cat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Pa saj tudi v tišini ni čista tišina,...takrat lahko sebe slišiš. Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sanci_cat 15. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 15. julij 2004 To že, sam občutek da je okrog tebe vse tiho in se nič ne dogaja je zame grozljiv. Citiraj sanci_cat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Tega ne maras najbrz zato, ker bi potem 'morala' poslusat svoje misli, sebe.Nikoli ni totalna tisina - sumi narava, pticki se oglasajo, veter, voda, ce si v mestu slisis avtomobile, promet, brnenje, racunalnikov, zvonenje v drugih stanovanjih, prostorih, nekdo vrta, nekdo nekoga klice, macki se gonijo, psi lajajo... ... ...Ciste tisine ni, lajf ima 'zvok'...Morda si nagnjena k strahovom, pa je to povezano s tem. meni je tisina redko moreca, taksna je samo tedaj, ko recimo kaj obvisi v zraku, ampak ko gre za odnose recimo, ko je tezka tisina, ko cutis napetost, ko bi bruhnilo, torej tulilo, nasprotno od tisine... to ze, pa se to - se pac preklopim v nekaj drugega...kul mi je tisina skratka, rada imam mir. Moras se naucit biti rada v svoji druzbi, uzivat vsak trenutek, hkrati pa se ne bat svojih misli, domisljijskih efektov ipd.... potem ti bo morda tudi tisina kul. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 mene je neki časa motilo, ko nisem ponoč slišala vlaka, ko sem se preselila.. :OO!: :OO!: :OO!: no zdej sem pa ql. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Vidis, kul primer - mene pa ne moti vlak, vecino moti.Dobro, jasno ce se vse trese, ce prav bobni, ce je zelo v blizini ali kaj takega, to ja...Ampak sicer - jaz imam rada vlake, razne take 'cone'... tudi tu imamo progo kakih... hmm... ... 200m stran, pa mi je ravno dbest... pa se je neka interna proga, ki siba dvakrat dnevno samo ali kako ze, sploh nisem se postekala... hehe, evo ga, zdajle gre ravno! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 jst sem pa 50 metrov stran živela od proge MB-Zidani Most, pa me ni motilo, so vlaki šibali kar naprej, tovorni, potniški, proti Ljubljani, Zagrebu, Mb.. gor dol....Pa mi je blo Se pa tle traktor mim pelje.. al pa prnese vonj po hlevu dobim pa popizditis... Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Vidis, jaz imam tudi rada vlake, enim je pa tumach. Aja saj res. Sanci - jaz sem bila vcasih bobnarka. kar pomeni, da sedis tocno v nivoju frsterkerjev recimo in ce igras pretezno na slabo frsterkerijo (kar sem recimo jaz), je se toliko slabse (ena clanica benda - ex bobnarka, potem sva se zamenjali, v bistvu tudi zato, je imela v enem obdobju prav resne tezave s sluhom)...To si bil pa tudi se na koncertih, Metallic raznih, Anthraxov, Mottorheadov ipd. - v prvi vrsti zraven BOXA (ali celo na odru)!!! Ves kaj je to! :OO!: (*to ti se dva dni v usesih sumi in ni nikakrsne tisine mozno 'dobit')... tako da se mi v bistvu zdi kar normalno, da mi tako pase tisina... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Obožujem tišino... čeprav imam rada škržatke in čričke v poletnih nočeh...pogrešam tišino in kontakt med mano in vesoljem (zvezdami)...ki je nekaj posebnega v čisti tišini.... Zdi se mi, da smo nekje pisali o tišini in delu v tišini ali pri prižganem TV in radiu... za tišino....le ta ni nikoli moreča..., razen ko si z nekom takim... ko ni besed.... Pa še takrat je bolje, da se dvigneš in odideš svojo pot..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 se mi je zdelo da smo o tem že pisali, pa je naslov teme MOLK ne tišina... v temi misli... ok, torej navajam se na tišino, poklicno mi je vseskozi brnel radio, pa če sem ga poslušala ali ne, sedaj pa velikokrat obsedim v tišini, čeprav petje ptic, črički, bevkanje ovc, to ni tišina Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 se pa spomnim včasih, če so bli okni odprti pa je vlak šel mimo, si vedno mogu met daljinca zraven če si kej po tv gledu, tolk hrupno je bilo.. pa hitr dat na glas full..Kar se koncertov tiče, je mojemu možku tud zadnjič ko sva šla na Prple dva dni zvonilo v ušesih, men pa nč, razen tist dan mi pol ni nč kej na glas pasalo poslušat, al pa da ti kdo kej naglas v uho pove... Ma to bomo gluhi na starost! Pa še neki sem se spomnila, ej.. tkole prvi dejti pa to..pol pa si mal živčen mogoč, pa mal ti je nerodno, in si kje ko je TIŠINA, pol se ti pa želodec oglasi buuuuuu..... , pa ne lakota, živčki... al pa na kakem izpitu.. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Ah, kje - slisim kot... hmm.. kot? ? kdo ful dobro slisi? Macka? Pes?Skratka, blazno dobro slisim - saj je logicno, sr/hr je 'sluh' - za posluh.In ce imam po-sluh - je logicno, saj je ze v besedi sami, da imam tudi sluh. Mushi, ja, Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 marsa, kje je še starost tvoja.. sam pravim, ko pa bomo, hm.. mogoč se nam bo pa kej poznalo... Upam da ne dost no.. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 na dopustu so mi cel čas meter od okna ropotali ventilatorji klima naprave, pa sem se kar navadil, pridem domov, preveč tiho, potem pa potres, sedaj pa pes vsakič zalaja predno se zatrese, pa še kar pogosto laja, tako, da je tud vredu...ni več tišina...... drugače je pa prav vseeno ali je tišina ali ne, če si sam z sabo te ne eno in ne drugo ne moti, čeprav je pa zunanji vpliv seveda drugačen, če pojejo ptički kot če se sosed z mopedom vozi....... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Odvisno od razpoloženja, nasploh imam rada tišino . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 ...čeprav je pa zunanji vpliv seveda drugačen, če pojejo ptički kot če se sosed z mopedom vozi....... Prav zares - tistele 'prduljice'... pri nas je oboje, vse je... pticki, veter v drevesih, brnenje racunalnikov (itak ), vse. Vlak. Mi je pa grozno, ko smo nekje na obisku in prespimo in nabija zvon vsake 15 minut - to me drugace ne moti tako zelo oz. se hitro navadim - a tam pa je oddaljeno 10 ali 20m! In zjutraj si vsakic predstavljam, kako oni sadisticno se obesa ritmicno na vrvi (ko zvoni do onemoglosti), ces, ajde, zbudte se pa k mash... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 ...čeprav je pa zunanji vpliv seveda drugačen, če pojejo ptički kot če se sosed z mopedom vozi....... Prav zares - tistele 'prduljice'... pri nas je oboje, vse je... pticki, veter v drevesih, brnenje racunalnikov (itak ), vse. Vlak. mam starinsko stensko uro, ki bije na pol ure in ob uri...a meni to prav paše, če spim ne slišim, če sem buden mi je pa prijetno Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Tisina.... Ce ni popolne tisine, ne morem spati....tudi ce je cricek na 250m, ga slisim. Zal No, zato imam vedno pri roki (v bistvu pod 'pojstrom' ) antifone (to so tisti cepi iz pene za v uho ) Ampak tisto, 'popolno tisino' sem dozivel prvic sele letos (po enoletnem vsakdanjem dveurnem meditiranju ). Tezko opisem...fenomenalen obcutek, neprimerljiv z nicemer. Se ena misel za na konec, povezana s tisino (velja tudi za pisanje...ceprav, ce bi se je vsi drzali (vkljucno z mano ) bi bilo tu na forumu skoraj prazno ) : ""Clovek naj bi spregovoril samo takrat, ce je njegova misel lepsa od tisine."" . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 ja zvon.. joj jst tud tega ne maram.. :xx!: Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Mislim, da ne bo odveč, če imamo teme povezane MolkTišina (tale odprta brez šumnika) Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sfinga 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 rada imam glasboin včasih jo izbiram po razpoloženju in včasih celo zelo glasno...a najljubši mi je zvok tišine...to je pesem naše Duše...kdor je delal na zvok , ve o čem govorim...in lepo je , če v odnosu tišina ni nekaj morečega , ampak mogoče celo zbližuje... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Ja, Marsa in Sanjalica, sta me spomnili na tisto, kdaj je zame tišina moreča: samo takrat, kadar je kak odnos nerazčiščen :xx!: - ko bi na primer rada kaj povedala ali kaj slišala od drugega, pa pogovor ne steče. Drugače pa uživam v tišini - sama ali s kom, ob katerem besede niso potrebne. Zvečer, ko je tudi zunaj vse bolj tiho, komaj čakam, da spravim otroke spat, in potem (tudi, če sem zaspana) se mi zdi škoda iti spat, ker bi si s tem "zapravila" tiste minutke tišine, ko sem lahko sama s seboj. Če tega nimam, mi nekaj prav manjka. Najlepši del dneva mi je zvečer, tik predno zaspim - a kaj, ko tako malo časa traja, ker navadno zelo hitro zaspim. Včasih se mi zdi, da zaspim že v luftu, ko padam na posteljo. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 blagor tebi, da lahko hitr zaspis drugac se pa tko lahko tudi med spanjem pretaka prava tisina po tebi! v tebi! samo dovolj dovzeten moras biti zanjo, ali pa pripravljen... ce misli kr nekam drugam bezijo, niso usklajene z tisino z njo ne morejo usklajeno valovati..tko da, jeap tko kt ste ze pisali, najprej usklajenost nato pa tud tisina rata prijetna, prav cutist potrebo po njej, ne pa da se ji izmikas, ker nimas dolocenih trenutno pomembnih stvari nerazciscenih. Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. julij 2004 Prijavi Deli 16. julij 2004 Mislim, da ne bo odveč, če imamo teme povezane MolkTišina (tale odprta brez šumnika)Coccinelle, thanx, na tole sem pa pozabila, megleno se mi je zdelo, pa sem mislila, da smo kje drugje zabluzili o tem. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jess 16. julij 2004 Prijavi Deli 16. julij 2004 Uživam v tišini.Ob hrupu postanem kr živčna. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.