Mičo 9. september 2006 Prijavi Deli 9. september 2006 Sem našel še on-line članek in ga prilagam, da se zagotovo pogovarjamo o isti stvari. American Mineralogist Kakor si že omenil, je v zadnjih 20 letih število novih mineralov močno naraslo. Predvsem je to posledica novih metod v mineralogiji, ki omogočajo tudi kemične raziskave na nanometrskem nivoju. Izjava o Fe in Ti ionih kot razlogu za obarvanost se prvič pojavi v obdobju 1890-1930 (pa pustimo tele pomešanosti in to) in se vleče še vse do danes (očitno), kar pa je res podobno srednjemu veku - prepisovanje in ponavljanje naučenih dogem. Meni osebno in tudi mojim znancem, ki so bolj hands-on pri tej temi ni znano, da bi kdorkoli do sedaj, tudi pri nas, opravil relevantno analizo razloga obarvanosti. Objava recenziranega članka (to pomeni, da ga preberejo še najmanj trije v svetu priznani neodvisni strokovnjaki iz tega področja po izboru revije, in ga nato ustrezno popravijo) kot rezultat večletnega dela, kjer so vsa dejstva podkrepljena z dokazi in opisom dokazovanja - je zame res s poskusi podkrepljena trditev. In če enepar tisoč geologov, mineralologov /priznanih v svetu in tudi pri nas/ piše in uči , da sta vključena železo in titan - je zame -preprost naučen stavek, ki ga ponavljajo za svojimi učitelji. Mislil pa sem resno, če je komurkoli znana kakšna raziskava, ki je pokazala na ione, bi jo želel vsaj prebrat. Ker nisem -kar vidim -to verjamem, vseeno pa je potrebno ohraniti zdravo pamet, kajne? In vsakemu pride pomoč prav. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 10. september 2006 Prijavi Deli 10. september 2006 Iščem en nebrušen roževec velikosti cca. 10x10x5cm, Nosorog je kakšen na zalogi ? 9.9. grem proti večeru iz MB v NG. Bi bilo možno da bi se kje dobila ?9.9. bom jaz v Mb. Bom meu s seboj dva roževca različnih kvalitet.Zelo dobro, bom prišel pogledat.. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 10. september 2006 Prijavi Deli 10. september 2006 Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 10. september 2006 Prijavi Deli 10. september 2006 itak da Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 11. september 2006 Prijavi Deli 11. september 2006 nihala sem že prej Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 11. september 2006 Prijavi Deli 11. september 2006 Itak da, če pa so bili že vsi obljubljeni na kavicah in podobno. Sicer pa, prišel nisem iz preprostega razloga, keša. V petek zjutraj so me možje v modrem opozorili da se vozim z motorjem ki mu je potekla registracija. Tako je bilo pač potrebno takoj dat veliko tipov od sove in za kamen žal ni ostalo. Glede na interes prodajalca in drugih kupcev sem ob tem sklepal da se me ne bo kaj preveč pogrešalo.. še jaz sem te pogrešala in to brez zajebancije. sicer me ni bilo na delavnici, ampak drugače. joj, pa ne moreš se voziti brez registracije... (come on..) Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 11. september 2006 Prijavi Deli 11. september 2006 drugače pa: nosorog še ima za mene en čadavec, ki je malo večji, in ima konkretno energy moč..in nosorog ne bo pozabil (na to, da je kamen za mene), in ga ne bo nikomur prodal (lalal).. (aja, drugače pa pozdrvlja te ona pupa z ahata (tista normalna v Ahatu), ki si ji rekel, da je okrog nje že preveč kristalov, da ni pametno, da ima kakšnega še na sebi (če se slučajno spomniš..). a misliš, da bi jo energijsko medlo ("spopad" naboji, elemeti..). žalosta novica: vseraj mi je na tla padel en malo manjši čadavec in se razbil na dvoje. kljub temu, da sem se mu ful opravičila in ga crkljala preostanek popolnega, ga več ni in ni. preprosto danes je zginil - kot v kakšnem filmu.. če se slučajno kaj pojavi, sporočim... Jaz sem pa mislil da me ti ne maraš.. Brez registracije ne, moram pa se.. zakaj te ne bi marala? sploh ne vem od kod si prisel na to idejo - nasprotno po moje te imam rada (lalala). Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 11. september 2006 Prijavi Deli 11. september 2006 žalosta novica: vseraj mi je na tla padel en malo manjši čadavec in se razbil na dvoje. kljub temu, da sem se mu ful opravičila in ga crkljala preostanek popolnega, ga več ni in ni. preprosto danes je zginil - kot v kakšnem filmu.. če se slučajno kaj pojavi, sporočim...mogoče je pa samo naredu prostor svojmu večjemu sorodniku Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 11. september 2006 Prijavi Deli 11. september 2006 prodal je sam uno kuglco Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 12. september 2006 Prijavi Deli 12. september 2006 maš srečo, da sem mahjena na vijolčno farbo in na ametiste..drgač bi js kupla un roževec Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 12. september 2006 Prijavi Deli 12. september 2006 jaz pa na modro tole je safir....saj vseeno, če pišem pod roževec A ima to tudi kdo za prodat...samo jaz bi tole na obroke.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 12. september 2006 Prijavi Deli 12. september 2006 jaz pa na modro tole je safir....saj vseeno, če pišem pod roževec A ima to tudi kdo za prodat...samo jaz bi tole na obroke.... Jaz ga sicer nimam, a cena je precej odvisna kje oz. pri kom ga kupiš. Takle rubin z zvezdo sem npr. v Mb prodal zaq 7 čukov. Ni tok hudo, a ne? Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 12. september 2006 Prijavi Deli 12. september 2006 Zakaj si mi ga prodal Zdej bom pa ostala brez Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 12. september 2006 Prijavi Deli 12. september 2006 Tole mene zanima, a lahko kej več poveš pliiiis?Aja, pa za kupit se tud zanimam. Zakaj si mi ga prodal Zdej bom pa ostala brez Zanimati se za nakup in dogovoriti se za nakup je pač razlika. Če bi se midva zmenila, da jo zanesljivo kupiš, je prav gotovo ne bi prodal nikomur drugemu. Tako pa sem jo vzel sabo v Mb, ker sem tako obljubil leeonu (ki pa ga potem ni bilo). Tam pa jo je pač ena udeleženka delavnice videla in jo želela kupiti - in sem jo prodal. Ena od dejavnosti, ki jih delam za preživetje je pač tudi prodaja kristalov in če daš na tehtnico nekoga, ki kroglo želi kupiti in drugega, ki jo bo morda kupil, je jasno, kam tehtnica potegne. Imam pa za prodajo še en rubin z zvezdo. Te to morda zanima? Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 12. september 2006 Prijavi Deli 12. september 2006 Ne vem zadosti o Rubinih. Roževec sem hotla, ker hvatam eno ribo na trnek . Rubin mora biti sicer blazno lep , samo ne vem kaj potem početi z njim? Drugače, pa saj razumem, da si ga prodal, če je bila prilika ------> čeprav bi ga jaz tudi A si dobil mojo cifro na OS? Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 12. september 2006 Prijavi Deli 12. september 2006 Sem našel še on-line članek in ga prilagam, da se zagotovo pogovarjamo o isti stvari. American Mineralogist Kakor si že omenil, je v zadnjih 20 letih število novih mineralov močno naraslo. Predvsem je to posledica novih metod v mineralogiji, ki omogočajo tudi kemične raziskave na nanometrskem nivoju. Izjava o Fe in Ti ionih kot razlogu za obarvanost se prvič pojavi v obdobju 1890-1930 (pa pustimo tele pomešanosti in to) in se vleče še vse do danes (očitno), kar pa je res podobno srednjemu veku - prepisovanje in ponavljanje naučenih dogem. Meni osebno in tudi mojim znancem, ki so bolj hands-on pri tej temi ni znano, da bi kdorkoli do sedaj, tudi pri nas, opravil relevantno analizo razloga obarvanosti. Objava recenziranega članka (to pomeni, da ga preberejo še najmanj trije v svetu priznani neodvisni strokovnjaki iz tega področja po izboru revije, in ga nato ustrezno popravijo) kot rezultat večletnega dela, kjer so vsa dejstva podkrepljena z dokazi in opisom dokazovanja - je zame res s poskusi podkrepljena trditev. In če enepar tisoč geologov, mineralologov /priznanih v svetu in tudi pri nas/ piše in uči , da sta vključena železo in titan - je zame -preprost naučen stavek, ki ga ponavljajo za svojimi učitelji. Mislil pa sem resno, če je komurkoli znana kakšna raziskava, ki je pokazala na ione, bi jo želel vsaj prebrat. Ker nisem -kar vidim -to verjamem, vseeno pa je potrebno ohraniti zdravo pamet, kajne? In vsakemu pride pomoč prav. Mičo, se opravičujem, v soboto dopoldne mi je crknil internet, pa tko.... Ja, sej se strinjam , da vsaka raziskava prinese kaj novega, morda sem bolj starokopiten in rabim več časa in potrditev, da je zame cool. Sicer pa resnično ne vem za konkretno raziskavo glede potrjevanja prisotnosti Fe in titana , osebno kar verjamem, kar napišejo uveljavljeni geologi, ker sam nisem glih ekspert, da bi dokazoval kakšno svojo teorijo, ki bi zrasla na mojmu zeljniku. Tko- kot večina se učim iz vira tujega znanja , kot verjetno večina. V sloveniji nisem zaznal ravno kašne nove pogruntavščine, če se motim , me prosim popravi. Sicer je pa v sloveniji že tako in tako takele literature izredno malo v primerjavi z ostalimi vedami. -na žalost. In potem pač črpaš gde stigneš...- mal od naših, mal od tujih , mal od svojih oči, nisem pa kemik, da bi lahko preverjal tditve o sestavi kristalov . Sem spet gazil po pohorju ta vikend/ kot v bistvu vsak/, pa okoli črne, pa Kop, pa je bilo v redu. Navozil nahodil, naštemal sem se kar pošteno- še z macolo po palcu se skasiral, da sem malce krvi spustil po pegmatitih ...je bilo pa fajn- ponavljam. -kar nekaj videl, pa tudi vzel . Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 12. september 2006 Prijavi Deli 12. september 2006 ma, jaz sem pa mislila, da si ti resen tip.. kakšna je situacija z mojim čadavcem? (samo vprašan, našeškala te glih ne bom, če ga več ni..) . Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 12. september 2006 Prijavi Deli 12. september 2006 A si dobil mojo cifro na OS? Sem, a je nisem shranil v GSM, tako, da klic iz Mb ni bil mogoč. ma, jaz sem pa mislila, da si ti resen tip.. kakšna je situacija z mojim čadavcem? (samo vprašan, našeškala te glih ne bom, če ga več ni..) . Čadavci so doma. Se ni na LF noben drug zanimal zanje , v trgovine pa jih ne dajem. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 12. september 2006 Prijavi Deli 12. september 2006 super, sem glih mislila napisat, da je dokaj nekomercialen, tak da mogoče še je.. s tem kamnom imam jaz res tak pozitivno izkušnjo.. res.. sploh ne vem, kdaj mi je kateri kamen tok zapaše.. drugače pa - danes se je ponižno na stolu prikazal on čadavec, ki je včeraj počil na dvoje. taka poskodba generalno ne vpliva na energijo, ki jo oddaja? Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mičo 12. september 2006 Prijavi Deli 12. september 2006 Zepo, okrog Črne so bojda lepi tereni. Fantje pravijo, da je tisti kos granita zraven Črne potencialen tudi za odprta pegmatitna gnezda, kar bo prvovrstna najdba, saj jih na severnem delu Pohorja do zdaj ni bilo. Imej tudi to v mislih! V tem primeru bo kakšna možnost tudi za roževec, da ga uvrstimo na seznam v Sloveniji najdenih primerkov. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 12. september 2006 Prijavi Deli 12. september 2006 drugače pa - danes se je ponižno na stolu prikazal on čadavec, ki je včeraj počil na dvoje. taka poskodba generalno ne vpliva na energijo, ki jo oddaja? Vpliva že. A je čist narzn padu al sam mal poču? Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 12. september 2006 Prijavi Deli 12. september 2006 ja, na dvoje.. en velik komad in en manjši.. a so bile kakšne slike aure kristalov v zvezi s tem, če s razbije a so kje sploh kakšne slike aure kristalov za pogledat, ker jaz se nobene nisem vidla. -koliko pa to sploh stane, da bi sam to fotkal (mislim ta aparat)? lalala Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 12. september 2006 Prijavi Deli 12. september 2006 Zepo, okrog Črne so bojda lepi tereni. Fantje pravijo, da je tisti kos granita zraven Črne potencialen tudi za odprta pegmatitna gnezda, kar bo prvovrstna najdba, saj jih na severnem delu Pohorja do zdaj ni bilo. Imej tudi to v mislih! V tem primeru bo kakšna možnost tudi za roževec, da ga uvrstimo na seznam v Sloveniji najdenih primerkov. Trenutno se bolj ubadam z kamninami kot samimi minerali. Bil sem na Tolstem vrhu s nad ravnami /škoda šorlitov/ , pa v Doniku ob Polskavi/-kloritni pa tremolitni skrilavci pa serpentinit pa razni gnajsi ,pa na mali kopi v skarnih in granatih pa dacit, pa tko....Pri Črni sem se vstavil zaradi granita pa porfirja/porfiroidnega granita/ pa možno diabaz, pa še dosti robe, , nisem preveč brskal , ker se je dan že nagibal , tko sem si preveč zadal za tisti dan. Po pravici povedano moram še razpakirati. Ne vem , če se bo pri nas našel roževec, bolj dvomim- po moje bi se že.,če bi kje bil ali pa tudi ne..... Drugače so pa na J pohorju odprta pegmatitna gnezda... Imam pa namen od sedaj hodit tudi v mežiško dolino, do zdaj sem bluzil po vz, j, in osrednjem pohorju.Tko , da se bom potrudil tudi okoli Črne, brez skrbi. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 13. september 2006 Prijavi Deli 13. september 2006 ja, na dvoje.. en velik komad in en manjši..a so bile kakšne slike aure kristalov v zvezi s tem, če s razbije a so kje sploh kakšne slike aure kristalov za pogledat, ker jaz se nobene nisem vidla. -koliko pa to sploh stane, da bi sam to fotkal (mislim ta aparat)?lalala S fotografiranjem avre kristalov se je ukvarjala Brennanova Barbara v Nasi. Koliko takšne fotke stanejo ne vem, saj imam izkušnje le z napravo Korotkova, kjer gre za fotografiranje avre okoli prstov (na osnovi tega pa potem računalnik pokaže tudi kpl. avro). lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 2. oktober 2007 Prijavi Deli 2. oktober 2007 http://img405.imageshack.us/img405/6803/slika17mu3.jpg zanimivo, da nisem več skregana z njim Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.