Skoči na vsebino

Parlamentarne volitve

Volk K.L.

78

1. 1. Parlamentarne volitve

• LDS
      8
    • SDS
      17
    • ZLSD
      4
    • SLS
      1
    • N.Si
      1
    • DeSUS
      0
    • SNS
      8
    • SMS
      0
    • DRUGO
      3
    • NOBENEGA
      17

Recommended Posts

• Komentarji 1,3k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Uf, zmaga SDS. Takšna je pač volja volivcev, zmagovalcu treba čestitati, moram, sicer nerad, priznat, da je Janša tokrat v finišu vodil volilni boj pametno. Sedaj pa bo treba od besed k dejanjem. Veliko lažje je kritizirati in za nič odgovarjati kot narediti to kar si obljubil. Težave se bodo začele že v štartu, pri sestavi vlade. Če sem prav slišal, je razmerje poslancev desnica : levica nekje 45 : 45. In potem, če jim bo uspelo, bo treba znati krmariti in vladati z močno opozicijo. Meni je v bistvu na nek način prav. V času, ko smo že EU si marsikaj kar so propagirali /skrajnosti/ tudi v predvolilnem boju ne bodo morali privoščiti, že zaradi EU, ki npr. ne bo spregledala nekorektnega ravnanja do izbrisanih, protivljenja gradnji džamije itd. Pa vendar, sedaj imajo možnost, da pokažejo kaj znajo. In naj pokažejo. Če bodo se razmere spremenile na boljše bom tudi sam zadovoljen. Se že veselim predvsem evropskih plač x;)x , jesssss, končno se bom rešil finančnih težav. :palec: Bo pa koalicija, ki si je prisvojila ime Slovenija težko vladala brez, da bi povabila ZLSD ali LDS in le stežka bo zdržala ves mandat, čeprav bi to verjetno bilo dobro. Pa vendar, če so tako dobri, bodo uspeli zadržati mandat in če nas bodo popeljali na boljše, ni razloga, da ne bi bili zadovoljni, ne. x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Deli na socialnih omrežjih

Mick :palec:

menim enako!

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Koalicija z LDS je po mojem nesmiselna, ker bi SDS potemtakem izgubil svojo identiteto,ker je LDS res še premočna, in tudi sicer mislim, da se bije nekoliko preveč osebna bitka med Janšo in Ropom, da bi koalicija sploh bila možna....

Jelinčič se pa itak nagiba k zmagovalcem. Veliko govori in šinfa, naredil pa ni še nič konkretnega.

Kar se pa odpravnin tiče, je stvar taka - že tako ali tako so vsi LDS-ovci pograbili dobre položaje dobrih firm. Torej takšnih, ki s kredibilnostjo nimajo težav, torej bodo odpravnine mala malica.

Malček svežega vetra, pa čeprav je ta v obliki (očitno) nepriljubljenega Janše, ne bo škodilo. V bistvu bo kar dobrodošel. :palec:

Jaz pa mislim, da bo pravi jeziček na tehtnici Jelinčič. SNS je dobila 6 sedežev, dovolj za koalicijo.Še enkrat, upam, da niti LSD niti ZLSD ne bosta šli v koalicijo.

Zanimivo, kako komentirate Mediano.Ko je pri vzporednih volitvah napovedala pravilen končni izzid, je bila ok.Ko pa je naredila pregled, kdo je koga volil, je naredila narobe.

Če mal analiziram, sta največ pridobili stranki SDS in SNS...in s tem posredno velike teme...džamija, izbrisani, meja s Hrvati...populizem torej...

Všeč mi je bil Kovačev komentar glede kadrovskih menjav...če jih bo zdaj veliko, pomeni, da je že sama prejšnja koalicija kadrirala politično, manj strokovno...in s tem omogočila menjave...

Ne vem, koliko od vas...ima kakšne insajderske informacije, jaz jih imam kar precej...

Recimo, pri SNS vsi govorite samo o Jelinčiču...pozabljate pa na druge v tej stranki...in od izvoljenih poslancev osebno poznam 2...že pred leti me je na nek način postalo strah, ko smo debatirali...in sta opisala klimo v sami stranki...v bistvu jim je Jelinčič premehak, ostali člani so za še bolj trdo roko...in nekatere ideje so bile no, res fašistične...prav tako so člani, ki so kandidirali za mesto poslanca...govorili enako..tokrat gremo v koalicijo, pa naj bo leva ali desna...tudi mi hočemo svoj kos kolača...in seznami želja so doooolgi...

V tem mandatu se bo moralo rešiti vprašanje izbrisanih in nikar ne pričakujte, da bo šlo brez izpolnitve pravic..pozabite...zdaj smo člani EU...in tukaj veljajo norme...pa če vam je to všeč ali ne...

Džamija...hehe, Luci, kakšne klatiš... :xx!: ...

In meja s Hrvati....upam, da je kdo bral komentarje Solane...Kovač je nakratko opisal mnenje EU...z besedami "ne ga srat"...

In žal mi je za Vajglom....včeraj je še enkrat potrdil, da je pravi diplomat... x^x ..ko je odgovoril na vprašanje, kaj misli o Ropovi reakciji v zvezi z incidentom na meji....rekel je..."Rop je odgovoril z enim od možnih načinov"....

Se strinjam, da ima Rop osebne pomanjkljivosti ....ki jih takole od zunaj premalo poznamo, tisti, ki z njim delajo, pa potrjujejo da je prenagel...v besedah in dejanjih...in ravna avtokratsko....

In ko pomislim na SLS in njeno vodenje kmetijstva.... xrolleyesx ...resor z ogromno denarja, ki se je pod njeno vladavino vodil z razsipanjem denarja....poznam jih nekaj, ki tam delajo...in vsi so povedali isto...ko je prevzela kmetijstvo LDS....so predvsem delali red in čistili svinjarije, da bi vzpostavili normalno in pregledno stanje...

Pa vendar, čeprav mi ni všeč, mislim, da je po 12 letih potrebno mal zamenjati....se strinjam, da so nastali utečeni tokovi...ki omogočajo mahinacije in korupcijo...

Torej....zdaj pa čakamo na dogovore...in kaj bo katera stranka iztržila...

in podobno kot Marsa....hočem eno pravo Ekološko stranko....

Astra

Per aspera ad astra

Nikjer nisem govoril o nekih takojšnjih tektonskih premikih, bimbo2 x;)x Že spet ne bereš, težave sem napovedal že v štartu. Seveda si pa zdaj že ti nakazal na izgovore, ki jih sem napovedal pred volitvami, če bodo "desni" prišli na oblast........še začeli niso, niste, pa že govoriš o medijih, kadrih itd. Sledi torej....ne mormo popravit kar je LDS zajebal......ja, bemu, pol pa se ne bi grebli za oblast. Al kaj? :eek: Upam, da ne bo na koncu res tako. x^x

Kaj je v tistem Janšinem stavku odličnega razen to, da bi bilo lepo, da tega ni samo povedal, ampak bo tudi realiziral? x;)x

Situacija nikoli, razen na prejšnjih volitvah, ni bila enostavna, hej bimbo2, o čem ti to, vladat ni enostavno, mogoče bo tudi dobro spoznat na svoji koži. x;)x

Hja, kakorkoli že bo sestavljena vlada, če jo bo desnici sploh uspelo sestavit, bo morala popustit pri kakšnem izmed perečih dosedanjih nasprotij z LDS, ZLSD, pa tudi SNS. Seveda bo morala tudi pozabit na dosedanje ravnanje SLS in upat, da jih ne bo politični veter sred mandata kam odnesel. Ne zdi se mi pametno, ma pametno, brez veze se mi zdi koalicija z LDS, tud z ZLSD, ki jo tak smatrate za KP, s takimi pa valjda ne boste šli v koalicijo. Haha....Jelinčič pa se tako ve kakšen je, tako je npr. za njega del poslancev NSi golazen, tako da, prijetna koalicija bi bila to. x;)x :vragec: Ja, težko bo, bomo videli kaj so bo iz tega izcimilo, nič dobrega ne kaže, bi blo skoraj boljš, da bi npr. SLS ali pa NSi dobila kak poslanski sedež več x^x, da čimprej sestavijo vlado in začnejo delat. Ker sedaj bodo ogromno energije potrošili za sestavo takšne ali drugačne vlade.

Plače pa sem omenil, ker je folk na to nasedel in ker je Janša to poudarjal, meni je kristal jasno, da evropskih plač ne bo niti čez 4 leta, bom pa zadovoljen že, če bomo dosegli npr. vsaj 1/2 nemških plač. x;)x x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Astra se strinjam tudi s teboj in ravno tako kot Marsa tuli v veter o kaki zeleni-ekološki stranki, bi seveda tudi jaz raje videla, kot pa toliko populizma na kupu.

Se mi zdi bolj pomembno, stanje naših voda kjer se vrednost pesticidov in ostale svinjarije dviga, pa je že zdavnaj preseglo stare standarde in da ni v nebo vpijoče, standarde zvišajo :xx!:

Tone ali ne Tone, tisti, ki ga osebno poznajo vedo, da ni čisto easy varijanta za sobivanje, vendar je sprovedel neke določene male revolucije. In vlada točno take ljudi potrebuje. Mislim, da je sprovedel pokojninsko reformo in ostal živ. Drugje po svetu, nobena vlada tega ne preživi.

Janša? Lahko se bo začel izkazovati s svojim delom in potezami in ne več samo z grmenjem iz opozicije. Zelo osvežilno.

Sicer pa če ste spremljali dvoboje, mi je ravno ta med Janšo in Ropom ostal nekako v spominu, kot mlačen. Malce sta se popljuvala ampak samo do določene meje. Nista izključila tudi možne koalicije. Tako malce preračunane izjave z obeh strani.

Moti me, da pri nas politiko spremljamo tako površinsko, enoplastno, fanovsko. LDS se očitajo mnoge svinjarije ker v 12 letih ni naredil prav veliko....kaj je pa nasledil LDS? Med in mleko? So res toliko zaje*ali? Kadrovske spremembe? Ena od največjih cvetk, ki se jih spomnem je bil Telekom pod Marjanovim vodstvom in obrazložitev, da za tako delovno mesto, niti ni važno kako si usposobljen....ok se takoj javim :vragec:

Pa ko so se pulili za Eles....

Če pogledamo po svetu, so ravno tako popularne populistične stranke. In ko tam čez mejo benti Berluscconi se pritožujemo, ko pa pri nas stranka s podobnim programom fura svoje varijante pa slavimo. Nekako smo polni dvojnih meril.

O kadru, ki nastopa v strankah je pa včasih škoda izgubljati besede :xx!:

Jas te mam tak rada

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Cosmica, bejba... :palec:

Nočem delovati fenovsko...čeprav na koncu tako delujem...in nihče ne vidi, da poskušam biti pragmatična...

pač ocenjujem, berem, poslušam, živim...in potem seštevam + in -....in na koncu se odločim za tistega, ki ima po mojem mnenju največ usposobljenega kadra...cenim ljudi, ki znajo graditi...ne pa samo rušiti...

Astra

Per aspera ad astra

Hm, Telekom pod Marjanovim vodstvom niti ni bil tako slab. Današnje vodstvo je čisto LDS-ovsko in delajo take piz...., da se človeku v glavi zavrti.... Vidno pripravljajo (so pripravljali) Telekom za prodajo. :xx!:

Fanovstvo, ni letelo nate Astra. Ko berem tvoje komentarje, so po **moji presoji** eni najbolj objektivnih. In če imaš insajderske informacije, dobiš malce drugačen vpogled v vse skupaj in vidiš, kako mehanizmi delujejo. Veliko bolj prepleteno, kot ljudje mislijo.

Včeraj, ko sem šla na volitve, me sreča sosed in vpraša, za koga bom volila. Sestra, ki je bila z menoj ustreli kot iz topa: '' Ja, Cavazzo.'' x:Dx

(Mi v Ljubljani smo imeli srečo, med vsemi volilnimi plakati, je sem in tja kje zasijal Cavazza x:Dx )

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

(Mi v Ljubljani smo imeli srečo, med vsemi volilnimi plakati, je sem in tja kje zasijal Cavazza  x:Dx )

Asociacija, sori x;)x

Puncka, stara 5 let, joce na stopniscu.

Pride mimo starejsa gospa in jo vprasa:

"Kaj pa joces, deklica.Kje pa imas mamo? "

Deklica: "Na rave-party-ju."

Gospa:"Pa oceta ?"

Deklica:"V domu upokojencev"

Gospa:"Ja, kako se pa pises?"

Deklica:"Cavazza...".

x:o)x x:Dx x:Dx x:Dx

Dolores, moja pripomba o Telekomu je šla na račun strokovnosti kadrov. LDS zelo radi očitajo, da nastavlja samo **ideološko** pripadne kadre. Dočim SDS, naj pa tega ne bi počela. Prisluškovanje.....2x v času Bajuka in Janše..itd..in še cvetk...

Jasno pa je, če nisi ideološko pripaden, da ne napreduješ v stranki, pa si lahko še tako dober. Samo to se ponavadi očita samo eni stranki.

Ščijejo z vetrom pa itaq vsi!

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Mislim, da sem te prav razumela Cosma, vendar se ta "strokovnost" kadrov v sedanji upravi Telekoma kaže kot :xx!:

Ali če prevedem - vse za lasten žep. Magisteriji in doktorati ne koristijo, če niso v dobro družbe, države ali nas. Žal se je že velikokrat pokazalo, da je strokovnost bolj zlo kot neka pridobitev....

Načeloma pa se v teoriji strinjam s teboj... :palec:

Nč hudga, saj AT Kearney deluje. Neki so jih že skenslal, neki pa še bo.

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Magisteriji in doktorati ne koristijo, če niso v dobro družbe, države ali nas. Žal se je že velikokrat pokazalo, da je strokovnost bolj zlo kot neka pridobitev....
:palec:
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Bom še jaz malo pokomentirala. Ker sem se včeraj potrudila na volitve. x^x Verjetno zato, ker sem se zarečenega kruha preobjedla :o|o: ;

pred leti namreč, sem rekla, da ne grem več na noben referendum ne volitve, ker mej do obisti razjezil referendum o umetnem oplojevanju, ki je mojo matično domovino vrnil v obdobje inkvizicije :xx!:

Se strinjam z Mickom in mojo Cosmo, pridružujem pa Astrinemu pragmatizmu. In hkrati dodajam svoj lonček.

Kar pričakujem oz. si želim je, da bi vsaj desničarji vodili malo bolj odločnoin seveda pametno xrolleyesx zunanjo politiko v smislu zaščite Slovencev in naše zgodovine!

11.in 12. februarja bo vsa Italija izvedela "zgodovonsko resnico", ki pa je bila kao 50 let prepovedana.Videli bomo od fašistične It vlade naročeno mini serijo, ki bo že itak nerazgledane in z geografijo (in zgodovino)skregane Italijane seznanila kako hudoben narod smo Slovenci. Kako se je pobilo v fojbah morje nedolžnih civilov, med njimi otroci in ženske. In to samo zato, ker so bili Italijani.

Serija je narejena črno-belo, vsi Slovenci hudobni morilci, vsi Italijani nedolžne žrtve. Glavna vloga: Dragan Bjelogrlić (partizan Novak-morilec) :eek: (da ga ni sram)

Nastala bo nepopravljiva škoda. Večina Italijanov nima predstave kje se nahaja Slovenija (pa naj to zveni še tako čudno), niti posledično nima nikakršnega odnosa od nas. Po tem "zgodovinsko-informativnem " filmu pa... (običajno je gledanost takih zadev 42% ali 15-18 milijonov ljudi bo spremljalo ta "zgodovinski šajs" :O: )

Pa brez zamere :palec:. Živim v It in mi ni vseeno.

11.in 12. februarja bo vsa Italija izvedela "zgodovonsko resnico", ki pa je bila kao 50 let prepovedana.Videli bomo od fašistične It vlade naročeno mini serijo, ki bo že itak  nerazgledane in z geografijo (in zgodovino)skregane Italijane seznanila kako hudoben narod smo Slovenci. Kako se je pobilo v fojbah  morje nedolžnih civilov, med njimi otroci in ženske. In to samo zato, ker so bili Italijani.

Serija je narejena črno-belo, vsi Slovenci hudobni morilci, vsi Italijani nedolžne žrtve. Glavna vloga: Dragan Bjelogrlić (partizan Novak-morilec) (da ga ni sram)

Nastala bo nepopravljiva škoda.

tale epp že naredili na slo tv :palec:

ja, bomo videli, se bo vrtelo tut po šolah :8):

zakaj škoda? kdo je to citiral javnosti, kakšna škoda? Zgodovina je že zapisana, sam znana javno še ni x:o)x

.se bodo sramovali le pripadniki starejših generacij, tisti vlečejo to naprej, in takih je vedno manj že x^x

.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...