Guest sstane 18. avgust 2004 Prijavi Deli 18. avgust 2004 No ja... mene nisi prepričal!LPSaj še nisva prišla do prepričevanja, zanima me, če sem razumljiv Se mi zdi, da ne, ko si kar nos dvignil Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. avgust 2004 Prijavi Deli 19. avgust 2004 No ja... mene nisi prepričal!LPSaj še nisva prišla do prepričevanja, zanima me, če sem razumljiv Se mi zdi, da ne, ko si kar nos dvignil Hehe... kako ti vidiš to zavedo mi je jasno a tako ne gre. Nočem se ponavljati!!! Že, ko pišeš, da je današnjega davka samo tretjino te vsote, daješ pobudo za njen dvig, kar je zelo vzpodbudno. Kako pa lahko dvigneš davek na dobiček podjetij??? Lahko tako, da enostavno dvigneš prispevno stopnjo, kar je seveda nonsense, saj s tem dušuš podjetniško iniciativo za greenfield projekte in destimuliraš že obstoječe akterje. Po drugi strani bi pa lahko dvignil dobiček podjetij... vendar trdim, da država nima prijemov za to. Povej mi, kako naj država dvigne dobičke privatnih podjetij, ki jih vodijo posamezniki in večje neodvisne družbe? Sem že napisal: vzrok-posledica!!! In ker sem mnenja, da država mora poskrbeti za zdravo in primerno okolje za delovanje... max dobičkov je pa spretnost posameznih managerjev (saj zato imajo tudi tako velike plače)!In ker vlada ne more in ni odgovorna za ta dejanja, tudi ne more biti ocenjevana na podlagi tvoje DD. Ne moreš biti odgovoren za nekaj, za kar nisi (misel stoletja ).OK Sstane, zdaj mi pa napiši kako naj država max. dobičke privatnih podjetij!!!LP Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. avgust 2004 Prijavi Deli 19. avgust 2004 Če si razumljiv? Seveda si! Razumljiv mi je tudi tisti, ki daje hruške in jabuka v isti koš a ga moram opomniti, da dela napako!!!LP Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 20. avgust 2004 Prijavi Deli 20. avgust 2004 E, nimbus, sem mislil, da si bolj resen fant Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 20. avgust 2004 Prijavi Deli 20. avgust 2004 OK Sstane, zdaj mi pa napiši kako naj država max. dobičke privatnih podjetij!!!LPTako, da zniža stroške svojih skupnih služb, ki se odražajo v bruto plači, ki je strošek podjetij.Kaj ne veš, da se tam, kjer se nehajo najvišje plače strokovnjakov v podjetjih, začenjajo najnižje v državni birokraciji, če že pozabiva, da jih je tudi dvakrat preveč Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 20. avgust 2004 Prijavi Deli 20. avgust 2004 Javna ponudba Vladi RS in vsem političnim strankam Približujejo se volitve, po njih pa kolaps gospodarstva in države, če se razponi v prejemkih prebivalstva ne uranotežijo in se dobiček podjetij ne poveča.Ker volilni sistem ne dopušča trdne vlade brez nadpolovične zmage leve ali desne opcije, te pa ne more biti, ker je SLS dovolj močna, ni pa ne levo ne desno a priori usmerjena stranka, se bo po volitvah pričelo nestabilno obdobje, razen če vlada ali katera od strank ne sprejme v svoj program ukrepov na osnovi makroekonomske delniške zanke, objavljene v knjigi Zdrava Sol pod imenom Delnica Države.Ti ukrepi namreč povežejo vse parcialne interese različnih skupin prebivalstva v skupen interes po optimalnem dobičku gospodarstva, kar je edina jamstvo za zdrav razvoj cele države in ohranitev nacionalnega interesa po obstoju in samostojnosti slovenskega naroda v družbi velikih evropskih kultur.Prednost pri sklenitvi pogodbe o odstopu avtorskih pravic ima Vlada RS, od strank pa SLS, če bo na njihovi listi kandidirala Barbara Brezigar z obljubo, da bo v primeru zmage prevzela mandatarstvo za sestavo vlade. Če ne Vlada ne SLS ne bosta izkazali interesa, velja ponudba vsem ostalim strankam.Cena odstopa avtorskih pravic za Vlado je 1 dolar po 1 delnici države RS oziroma po 1 državljanu RS, za stranke pa 1 tolar po delnici države RS oziroma državljanu RS.Odstop avtorskih pravic velja le za uporabo teh pravic v državi Sloveniji.Pisni interes izkažite po elektronski pošti na naslov stane@salesalute.com najpozneje do konca avgusta 2004. Knjiga je objavljena na spletni strani založbe Salesalute Slovenija pod naslovom www.salesalute.com Ljubljana, 20. avgusta 2004Avtor Stane Sevčnikar Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 20. avgust 2004 Prijavi Deli 20. avgust 2004 OK Sstane, zdaj mi pa napiši kako naj država max. dobičke privatnih podjetij!!!LPTako, da zniža stroške svojih skupnih služb, ki se odražajo v bruto plači, ki je strošek podjetij.Kaj ne veš, da se tam, kjer se nehajo najvišje plače strokovnjakov v podjetjih, začenjajo najnižje v državni birokraciji, če že pozabiva, da jih je tudi dvakrat preveč Sstane... preveč poudarjaš državo... uspeh je v ideji in prebrisanosti... previdnosti itd. Podjetje v Sloveniji plačuje takšne davke, kot v ameriki. Pa prosim ne izključi socialne prispevke, saj se le-ti le za to tudi uporabljajo. Edino, če hočeš imeti takšen zdravstveni sisten, kot ga imajo tam. Za plače gre pa iz DDV-ja in davka iz dobička... prav tako tudi v jameriki ... VAT in Corporate tax. In zakaj nimamo mi Microsofta in en kup drugih uspešnih podjetij? Torej, na moje vprašanje še vedno nisi odgovoril!!! Tako, da zniža stroške svojih skupnih služb, ki se odražajo v bruto plači, ki je strošek podjetij.To je zelo smešna trditev Sstane in nikakršna rešitev o kateri ti govoriš!Kaj ne veš, da se tam, kjer se nehajo najvišje plače strokovnjakov v podjetjih, začenjajo najnižje v državni birokraciji, če že pozabiva, da jih je tudi dvakrat preveč Hehe, upam si trditi, da celo bolje kot ti. Se spomniš Reagana? On je rezal davke... filmski igralec, ki ni imel pojma kaj dela. Đorđe Balašević: Ja svojoj baki ne bih nikad dao ovo breme na dugme! Hehe... v Samo, da rata ne bude!Sstane, slovenska podjetja imajo precej večje in globje probleme, kot so pa ti davki! Sama sebe morajo doumeti in spremeniti miselnost... težko delo!LP Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 20. avgust 2004 Prijavi Deli 20. avgust 2004 Nimbus, s čim se pa ti ukvarjaš, tako profesionalno, da si zmuzljiv kot politik Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 21. avgust 2004 Prijavi Deli 21. avgust 2004 Trenutno predvsem opazujem in se čudim! Dovolj političen odgovor? Z davki pa poklicno... zanimiva tema, saj imajo domet širše družbe. Ti imaš koncept, ki je po mojem mnenju neuresničljiv. Jaz bi šel iz nasprotne strani. T.j. na strani porabe... razviti instrumente, da se bo državni denar racionalno uporabil in da javni uslužbenci ne bodo predpostavljali svoje plače, kot permanentne ne glede na njihovo delovno uspešnost. Vsak mora dobiti toliko, kolikor si zasluži. Vzpostaviti je potrebno vrednostni sistem!LP Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. avgust 2004 Prijavi Deli 21. avgust 2004 Točno to, toda v demokraciji moraš imeti za kaj takega čim širše soglasje volivcev V diktaturah je bilo lažje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 21. avgust 2004 Prijavi Deli 21. avgust 2004 Sledi torej... revolucijaaaaaaaaaaaa Sstane, se midva tko malo dobiva, začneva novo obdobje na Slovenskem npr. kakšno postrazsvetljenstvo. Jaz bom pisal pesmi, ti pa knjige . Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 22. avgust 2004 Prijavi Deli 22. avgust 2004 Točno to, toda v demokraciji moraš imeti za kaj takega čim širše soglasje volivcev V diktaturah je bilo lažje Jaaaaaa.... kvazi volitve... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 Javna ponudba Vladi RS in vsem političnim strankam Približujejo se volitve, po njih pa kolaps gospodarstva in države, če se razponi v prejemkih prebivalstva ne uranotežijo in se dobiček podjetij ne poveča.Ker volilni sistem ne dopušča trdne vlade brez nadpolovične zmage leve ali desne opcije, te pa ne more biti, ker je SLS dovolj močna, ni pa ne levo ne desno a priori usmerjena stranka, se bo po volitvah pričelo nestabilno obdobje, razen če vlada ali katera od strank ne sprejme v svoj program ukrepov na osnovi makroekonomske delniške zanke, objavljene v knjigi Zdrava Sol pod imenom Delnica Države.Ti ukrepi namreč povežejo vse parcialne interese različnih skupin prebivalstva v skupen interes po optimalnem dobičku gospodarstva, kar je edina jamstvo za zdrav razvoj cele države in ohranitev nacionalnega interesa po obstoju in samostojnosti slovenskega naroda v družbi velikih evropskih kultur.Prednost pri sklenitvi pogodbe o odstopu avtorskih pravic ima Vlada RS, od strank pa SLS, če bo na njihovi listi kandidirala Barbara Brezigar z obljubo, da bo v primeru zmage prevzela mandatarstvo za sestavo vlade. Če ne Vlada ne SLS ne bosta izkazali interesa, velja ponudba vsem ostalim strankam.Cena odstopa avtorskih pravic za Vlado je 1 dolar po 1 delnici države RS oziroma po 1 državljanu RS, za stranke pa 1 tolar po delnici države RS oziroma državljanu RS.Odstop avtorskih pravic velja le za uporabo teh pravic v državi Sloveniji.Pisni interes izkažite po elektronski pošti na naslov stane@salesalute.com najpozneje do konca avgusta 2004. Knjiga je objavljena na spletni strani založbe Salesalute Slovenija pod naslovom www.salesalute.com Ljubljana, 20. avgusta 2004Avtor Stane SevčnikarSstane, pa ti te delnice kar doma printaš ! Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 27. avgust 2004 Prijavi Deli 27. avgust 2004 V tiskarni, dva milijona bi bilo malo preveč za doma Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.