Skoči na vsebino

Jehove priče

El Nino

Recommended Posts

stewy, eno vprašanje o mormonih torej.

enkrat so me ustavili na prešercu in mi povedali, da verjamejo, da se je jezus prikazal indijancem v ameriki. ko sem jih vprašal, od kod jim to prepričanje, so mi odvrnili, da imajo slike (!), nakar mi ta mladi mož odprl eno knjigo in pokazal takšne lepe, otroške, skoraj disneyjevske ilustracije kot neko "dokazno gradivo", ki bi me naj prepričalo.

v bistvu me zanima ali so res tako naivni, da mislijo, da bodo takšne kičaste ilustracije koga prepričale, ali pa jaz nisem česa zaštekal?

Provzaprov oni vrjamejo, da je Jezus deloval med Nefijci ( to je ljudstvo, ki je prišlo, poleg Lamancev iz Jeruzalema 600 let pr. Kr) v Ameriko. Potem so bili pobiti vsi razen Lamancev in ti naj bi bili prvotni predniki Indijancev.

Drgač pa so kr naivi, edini dokaz k ga pa majo je pa Mormonava knjiga, kjer je to zapisano. (Tiste slikce majo kr tko.) To pa prevedel in zapisal iz Mormonovih plošč Joseph Smith. Te plošče je pa drugače pisal Mormon ( eden izmed prerokov v Ameriki), nadaljeval pa jih je njegov sin Moroni ( po njem se imenuje tudi ena njegov spis v Mormonovi knjigi.)

Deli na socialnih omrežjih

protestiram x!x :xx!:

Ste ze kdaj slisali za zenske kvote?

:o|o:

Astra

:vragec:

v tem primeru ti zalezhesh za najmanj tri....(kvote)... x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk...tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

na koncu pride 5, če vzamemo numerološko holističen pristop izračunavanja koeficientov ne vem čega... sicer pa .....

če jaz rečem da je praštevilo je praštevilo ti človeški paramecij si pa najdi kako evgleno za ženo da navš klele pikolovil x:o)x

ajajaj ... matematika ni ravno tvoje področje ... x:Dx če je je na koncu 5 potem tudi ne more bit praštevilo ... x;)x x:Dx

seveda se ponižno opravičujem za moj izpad ega ...

kdor je globoko veren res ne more dvomit zaradi nekih bednih logičnih ali matematičnih utvar x:Dx xg:Dx

Pesem.si

Kdor ne pesni, bere pesmi :)

• 4 weeks later...
Če se smem prislinit zraven, x:Dx matematika tud ni moje področje, še posebi geometrija ne ...
OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg

• 1 year later...

JEHOVOVE PRIČE želijo, da se z njimi bolje seznanite. Morda jih srečujete v soseščini in na delovnem mestu oziroma pri drugih vsakodnevnih opravilih. Morda jih vidite na ulici, kako mimoidočim ponujajo svoje revije. Ali pa ste z njimi na kratko spregovorili pri vratih.

Jehovove priče se v resnici zanimajo za vas in vaš blagor. Želijo vam biti prijatelji in vam povedati več o sebi, svojem verovanju, svoji organizaciji ter o tem, kaj si mislijo o ljudeh in svetu, v katerem živimo. Da bi v tem uspeli, so za vas pripravili to brošuro.

V večini rečeh so Jehovove priče podobni vsem drugim ljudem. Imajo običajne probleme – gospodarske, telesne in čustvene. Občasno naredijo kaj narobe, ker niso popolni, od Boga navdihnjeni ali nezmotljivi. Toda poskušajo se učiti iz lastnih izkušenj in marljivo preučujejo Biblijo, da bi se ustrezno popravili. Posvetili so se Bogu, da bodo izpolnjevali njegovo voljo, in si prizadevajo živeti v sozvočju s to predanostjo. Pri vseh svojih dejavnostih iščejo vodstvo Božje Besede in Božjega svetega duha.

Zanje je življenjsko pomembno, da njihovo verovanje temelji na Bibliji, in ne zgolj na človeških domnevah oziroma religioznih veroizpovedih. Razmišljajo tako, kot je razmišljal apostol Pavel, ko je po navdihnjenju rekel: »Bog naj se izkaže resničnega, a vsak človek lažnivca.« (Rimljanom 3:4)* Kadar jim kdo nauke predstavi kot biblijske resnice, odločno ravnajo podobno kot Berejci, ko so slišali oznanilo apostola Pavla: »Ti so sprejeli besedo z vsem poželenjem in so vsak dan preiskovali pisma, če je temu tako.« (Dejanja 17:11) Jehovove priče verjamejo, da je treba vse verske nauke preiskati, ali se ujemajo z navdihnjenim Svetim pismom, pa naj jih učijo sami ali pa kdo drug. Vabijo vas, spodbujajo vas, da to storite v pogovoru z njimi.

Iz tega je torej očitno, da Jehovove priče verjamejo v Biblijo kot Božjo Besedo. Na njenih 66 knjig gledajo kot na navdihnjene in zgodovinsko točne. To, čemur ljudje na splošno rečejo Nova zaveza, imenujejo Krščanski grški spisi, Staro zavezo pa Hebrejski spisi. Opirajo se na oboje, Grške in Hebrejske spise, ter jih jemljejo dobesedno, razen kjer se iz izrazov oziroma sobesedila jasno vidi, da so napisani v prenesenem ali simboličnem pomenu. Vedo, da so se mnoge biblijske prerokbe že izpolnile, nekatere se izpolnjujejo sedaj, druge pa se bodo še izpolnile.

NJIHOVO IME

Jehovove priče? Da, tako se sami imenujejo. To je opisno ime, ki naznanja, da pričajo za Jehova, njegovo božanskost in njegove namene. »Bog«, »Gospod« in »Stvarnik« so, podobno kot »predsednik«, »kralj« in »general«, nazivi in se lahko nanašajo na več posameznikov. Toda »Jehova« je osebno ime in se nanaša na vsemogočnega Boga in Stvarnika vesolja. To se vidi iz Psalma 83:18: »Da spoznajo, da si ti, ki ti je ime JEHOVA, sam Najvišji nad vesoljno zemljo.« (Poudarili mi.)

Ime Jehova (ali Jahve, kot je rabljeno v rimskokatoliški Jerusalem Bible, naklonjeni pa so mu tudi nekateri učenjaki) se v izvirnih Hebrejskih spisih pojavlja skoraj 7000-krat. V večini Biblij to ime ni tako zapisano, ampak je nadomeščeno z »Bog« ali »Gospod«. Vseeno pa lahko človek celo v teh Biblijah običajno ugotovi, kje je v izvirnem hebrejskem besedilu zapisano ime Jehova, saj so nadomestne besede na teh mestih napisane z večjimi in manjšimi velikimi tiskanimi črkami, in sicer takole: BOG, GOSPOD. V nekaterih sodobnih prevodih pa je rabljeno bodisi ime Jehova bodisi Jahve. Tako po prevodu New World Translation v Izaiju 42:8 piše: »Jaz sem Jehova. To je moje ime.«

Ime, o katerem se razpravlja kot na sodišču

Svetopisemsko poročilo, po katerem so si Jehovove priče izbrali ime, najdemo v 43. poglavju knjige Izaija. Tam je svetovno prizorišče videti kot razprava v sodni dvorani. Bogovi narodov so povabljeni, naj pripeljejo svoje priče, da bi dokazali trditve o njihovi pravičnosti, oziroma naj prisluhnejo pričam za Jehova in priznajo resnico. Jehova nato pove svojemu ljudstvu: »Vi ste priče moje, govori GOSPOD [Jehova, New World Translation], in hlapec moj, ki sem ga izvolil: da bi spoznali in verovali meni in umeli, da sem jaz večno isti. Pred menoj ni bil upodobljen Bog mogočni in ne bode ga za menoj. Jaz, jaz sem GOSPOD [Jehova, NW], in ni ga razen mene rešitelja.« (Izaija 43:10, 11)

Bog Jehova je imel na zemlji priče že tisočletja pred rojstvom Jezusa. V 11. poglavju Lista Hebrejcem so našteti nekateri od teh vernih mož, nato pa v 12. poglavju, 1. vrstici, piše: »Zatorej tudi mi, ker imamo tak oblak prič okrog sebe, vrzimo raz sebe vsako breme in greh, ki nas lahko oklene, in tecimo s potrpežljivostjo v naloženem nam boju.« Jezus je pred Poncijem Pilatom rekel: »Jaz sem zato rojen, in zato sem prišel na svet, da pričam za resnico.« Imenovan je »priča zvesta in resnična«. (Janez 18:37; Razodetje 3:14) Jezus je svojim učencem rekel: ‚Prejeli boste moč, ko pride sveti Duh na vas, in boste mi priče v Jeruzalemu in po vsej Judeji in Samariji in do kraja zemlje.‘ (Dejanja 1:8)

Zato danes kakih 6,000.000 ljudi, ki v več kot 230 deželah govorijo dobro novico o Jehovovem kraljestvu po Kristusu Jezusu, meni, da se pravilno imenujejo Jehovove priče.

»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

JEHOVOVE PRIČE želijo, da se z njimi bolje seznanite. Morda jih srečujete v soseščini in na delovnem mestu oziroma pri drugih vsakodnevnih opravilih. Morda jih vidite na ulici, kako mimoidočim ponujajo svoje revije. Ali pa ste z njimi na kratko spregovorili pri vratih.

Jehovove priče se v resnici zanimajo za vas in vaš blagor. Želijo vam biti prijatelji in vam povedati več o sebi, svojem verovanju, svoji organizaciji ter o tem, kaj si mislijo o ljudeh in svetu, v katerem živimo. Da bi v tem uspeli, so za vas pripravili to brošuro.

V večini rečeh so Jehovove priče podobni vsem drugim ljudem. Imajo običajne probleme – gospodarske, telesne in čustvene. Občasno naredijo kaj narobe, ker niso popolni, od Boga navdihnjeni ali nezmotljivi. Toda poskušajo se učiti iz lastnih izkušenj in marljivo preučujejo Biblijo, da bi se ustrezno popravili. Posvetili so se Bogu, da bodo izpolnjevali njegovo voljo, in si prizadevajo živeti v sozvočju s to predanostjo. Pri vseh svojih dejavnostih iščejo vodstvo Božje Besede in Božjega svetega duha.

Zanje je življenjsko pomembno, da njihovo verovanje temelji na Bibliji, in ne zgolj na človeških domnevah oziroma religioznih veroizpovedih. Razmišljajo tako, kot je razmišljal apostol Pavel, ko je po navdihnjenju rekel: »Bog naj se izkaže resničnega, a vsak človek lažnivca.« (Rimljanom 3:4)* Kadar jim kdo nauke predstavi kot biblijske resnice, odločno ravnajo podobno kot Berejci, ko so slišali oznanilo apostola Pavla: »Ti so sprejeli besedo z vsem poželenjem in so vsak dan preiskovali pisma, če je temu tako.« (Dejanja 17:11) Jehovove priče verjamejo, da je treba vse verske nauke preiskati, ali se ujemajo z navdihnjenim Svetim pismom, pa naj jih učijo sami ali pa kdo drug. Vabijo vas, spodbujajo vas, da to storite v pogovoru z njimi.

Iz tega je torej očitno, da Jehovove priče verjamejo v Biblijo kot Božjo Besedo. Na njenih 66 knjig gledajo kot na navdihnjene in zgodovinsko točne. To, čemur ljudje na splošno rečejo Nova zaveza, imenujejo Krščanski grški spisi, Staro zavezo pa Hebrejski spisi. Opirajo se na oboje, Grške in Hebrejske spise, ter jih jemljejo dobesedno, razen kjer se iz izrazov oziroma sobesedila jasno vidi, da so napisani v prenesenem ali simboličnem pomenu. Vedo, da so se mnoge biblijske prerokbe že izpolnile, nekatere se izpolnjujejo sedaj, druge pa se bodo še izpolnile.

NJIHOVO IME

Jehovove priče? Da, tako se sami imenujejo. To je opisno ime, ki naznanja, da pričajo za Jehova, njegovo božanskost in njegove namene. »Bog«, »Gospod« in »Stvarnik« so, podobno kot »predsednik«, »kralj« in »general«, nazivi in se lahko nanašajo na več posameznikov. Toda »Jehova« je osebno ime in se nanaša na vsemogočnega Boga in Stvarnika vesolja. To se vidi iz Psalma 83:18: »Da spoznajo, da si ti, ki ti je ime JEHOVA, sam Najvišji nad vesoljno zemljo.« (Poudarili mi.)

Ime Jehova (ali Jahve, kot je rabljeno v rimskokatoliški Jerusalem Bible, naklonjeni pa so mu tudi nekateri učenjaki) se v izvirnih Hebrejskih spisih pojavlja skoraj 7000-krat. V večini Biblij to ime ni tako zapisano, ampak je nadomeščeno z »Bog« ali »Gospod«. Vseeno pa lahko človek celo v teh Biblijah običajno ugotovi, kje je v izvirnem hebrejskem besedilu zapisano ime Jehova, saj so nadomestne besede na teh mestih napisane z večjimi in manjšimi velikimi tiskanimi črkami, in sicer takole: BOG, GOSPOD. V nekaterih sodobnih prevodih pa je rabljeno bodisi ime Jehova bodisi Jahve. Tako po prevodu New World Translation v Izaiju 42:8 piše: »Jaz sem Jehova. To je moje ime.«

Ime, o katerem se razpravlja kot na sodišču

Svetopisemsko poročilo, po katerem so si Jehovove priče izbrali ime, najdemo v 43. poglavju knjige Izaija. Tam je svetovno prizorišče videti kot razprava v sodni dvorani. Bogovi narodov so povabljeni, naj pripeljejo svoje priče, da bi dokazali trditve o njihovi pravičnosti, oziroma naj prisluhnejo pričam za Jehova in priznajo resnico. Jehova nato pove svojemu ljudstvu: »Vi ste priče moje, govori GOSPOD [Jehova, New World Translation], in hlapec moj, ki sem ga izvolil: da bi spoznali in verovali meni in umeli, da sem jaz večno isti. Pred menoj ni bil upodobljen Bog mogočni in ne bode ga za menoj. Jaz, jaz sem GOSPOD [Jehova, NW], in ni ga razen mene rešitelja.« (Izaija 43:10, 11)

Bog Jehova je imel na zemlji priče že tisočletja pred rojstvom Jezusa. V 11. poglavju Lista Hebrejcem so našteti nekateri od teh vernih mož, nato pa v 12. poglavju, 1. vrstici, piše: »Zatorej tudi mi, ker imamo tak oblak prič okrog sebe, vrzimo raz sebe vsako breme in greh, ki nas lahko oklene, in tecimo s potrpežljivostjo v naloženem nam boju.« Jezus je pred Poncijem Pilatom rekel: »Jaz sem zato rojen, in zato sem prišel na svet, da pričam za resnico.« Imenovan je »priča zvesta in resnična«. (Janez 18:37; Razodetje 3:14) Jezus je svojim učencem rekel: ‚Prejeli boste moč, ko pride sveti Duh na vas, in boste mi priče v Jeruzalemu in po vsej Judeji in Samariji in do kraja zemlje.‘ (Dejanja 1:8)

Zato danes kakih 6,000.000 ljudi, ki v več kot 230 deželah govorijo dobro novico o Jehovovem kraljestvu po Kristusu Jezusu, meni, da se pravilno imenujejo Jehovove priče.

največja težava Jehovih prič je naslednja:v vsakem slučaju zavračajo božanstvo KRISTUSA,zavračajo telesno vstajenje,zavračajo,da je odrešitev možna samo po Božji milosti,skratka zavračajo fakt,da je JEZUS KRISTUS Bog

lp

največja težava Jehovih prič je naslednja:v vsakem slučaju zavračajo božanstvo KRISTUSA,zavračajo telesno vstajenje,zavračajo,da je odrešitev možna samo po Božji milosti,skratka zavračajo fakt,da je JEZUS KRISTUS Bog

lp

pozabil sem povedati ,da so skregani z vsemi interesi krščanstva.res je pa ,da so uglajeni,fini,prijazni.....

živijo v poplni zmoti........Boga si predstavljajo povsem napačno

pozabil sem povedati ,da so skregani z vsemi interesi krščanstva.res je pa ,da so uglajeni,fini,prijazni.....

živijo v poplni zmoti........Boga si predstavljajo povsem napačno

Uau Mici,.ti si tisti, ki mi končno lahko pove, kako si naj predstavljam boga! Dolgo sem čakal, da te najdem.. x:)x

• 3 weeks later...

Samo nekaj povezav do strani .... Zelo dobro poznam Jehove priče in moram reči, da Organizacija JP ni nič drugega SATANSKA ORGANIZACIJA!

http://www.geocities.com/olutar/studij.html

http://iz.visitingworld.com/modules.php?na...icle&sid=54

http://iz.visitingworld.com/modules.php?na...cle&sid=112

http://iz.visitingworld.com/modules.php?na...icle&sid=23

"Jehove Priče - Krščanska Verska Skupnost, od 1976 v SI;

Groharjeva ulica 22, Kamnik; ca 6,000.000 ljudi v več kot 230 deželah;

so prepričani, da bo kmalu zavladalo božje kraljestvo na zemlji. Prvič so konec sveta napovedali že leta 1914, drugič pa 1975. Nekaj let pred tem, naj bi kar nekaj članov razprodalo svoje imetje, pustilo službe, odlagalo nujne operacije in se prepustilo čakanju na konec, ki pa nikoli ni prišel. Vodilni pri Jehovovih pričah so vse skupaj omilili, češ da naj bi verniki napačno razumeli njihove napovedi.

Njihovi pionirji stojijo na vogalih kakšnih ulic z njihovo revijo „Stražni stolp“ ali pa hodijo od vrat do vrat in oznanjajo njihovo resnico po tujih domovih. V organizaciji veljajo stroga pravila; dovoljeno ni kajenje, alkohol, spolnost pred poroko in vse kar je posvetnega (druženje s posvetnimi otroci...). V posebnem priročniku za njihove starešine Branch Organization

http://www.watchtower.cc/branch_organization_manual_bo-e.pdf

piše med drugim o samosodju; kazniva dejanja se naj ne javijo policiji, zato je bilo dolgo prikrito pedofilstvo iz teh krogov. Da se tudi Jehove priče poskušajo v posvetskimi zadevami, več tule: http://iz.visitingworld.com/modules.php?na...cle&sid=183

Prav tako prepovedujejo določene knjige, tudi tisto,

katero je napisal član vodstvenega organa Jehovih prič:

Knjigo Kriza vesti je napisal nekdanji član vodstvenega organa Jehovovih prič, Raymond Franz, ki je bil leta 1981 izobčen zaradi kosila z nekdanjim vernikom. Knjiga je bila že pred izidom prepovedana za vse Jehovove priče, saj odkriva številne šokantne podrobnosti o delovanju njihovega vodstva in organizacije.

http://iz.visitingworld.com/modules.php?na...dex&catid=8]

Source:

http://www.kam.soltek.de/viewtopic.php?t=621

Kakor kdo želi, vsak se odloča sam. Informacije za/proti ne netu, drugod so ...

• 2 weeks later...

Še nekaj ....

JEHOVOVE PRIČE – kaj je dobro vedeti, preden vzamete njihovo revijo ali jih povabite v stanovanje?

Kakšna je vera, ki prvenstveno temelji na vzbujanju občutkov krivde in strahu? Kakšna vera prepoveduje presaditev organa, sprejetje transfuzije, četudi gre za vprašanje življenja in smrti, tudi otrok? Kakšna vera nam ne dopušča, da poslušamo odlično glasbo izvajalcev, ki nimajo ali niso imeli »dostojnega« življenja? Kakšna vera nam ne dopušča, da se ukvarjamo s tekmovalnimi športi? Kakšna vera nam prepoveduje sprejeti darilo za rojstni dan, nam prepoveduje krasiti novoletno jelko, se spomniti na pozornosti za valentinovo, prižgati pokojnemu svečko? Kakšna vera ne dopušča praznovanja državnih praznikov, izobešanja zastave, udeležbe na državnih slavnostnih prireditvah, volitvah? Kakšna vera ne dopušča praznovanja kulturnih praznikov? Kakšna vera odsvetuje gledanje televizije, uporabo interneta, sleditev tehnološkemu napredku? Kakšna vera ne spodbuja več kot srednješolskega izobraževanja ljudi? Kakšna vera nam odsvetuje opravljanje določenih zaposlitev? Kakšna vera nam vzbuja občutke sramu, grešnosti, strahu, če pomislimo na popestritev v postelji (celo)s svojim partnerjem? Kakšna vera narekuje sporočanje in pridobitev dokazov (fotografij, zvočnih posnetkov ) grehov svojih bratov in sester nadrejenim članom?

Težko je razumeti, da nekateri ljudje v današnjem času poskušajo živeti v okviru nerazumskih pravil, predvsem pa omejitev. Ali je možno, da se običajen človek drži vseh teh zapovedi, prepovedi, pravil? Pritiski, zunanji in notranji, verjetno pogojujejo zanikanja, prekrivanja, skrivanja,laži..

- Jehohove priče štejemo med sekte, kar pomeni, da so v nenehnem sporu s Cerkvijo glede razlag verskih resnic. Kljub temu, da se opirajo na Sveto pismo, Jehovove priče ne štejemo med kristjane, saj ga tolmačijo po svoje in sicer v njihovi reviji Stražni stolp. Omenjena revija je polna samovoljnih razlag in fantastike.

-Verujejo v apokaliptičen konec sveta (ob koncu sveta se bodo bojevale sile dobrega in zla pod vodstvom Jezusa Kristusa in sile zla pod vodstvom Anitkrista). Že večkrat je vodstvo Jehovovih prič napovedalo takšen konec sveta (Jehove priče so ob napovedanih datumih s čolni na vrhu hribov čakale na vesoljni potop), njihove prerokbe pa so vedno ostale neizpolnjene. Ne verujejo, da je bil Jezus človek in Bog. Krščujejo se odrasli, vendar ne v imenu svete Trojice. Jehovove priče verujejo, da je samo njihova vera prava, zato bo Bog Jehova odrešil samo njih. Temelj njihove vere paje zastraševanje in poudarjanje vseh grozot, ki se na svetu dogajajo.

-Čeprav svoje somišljenike imenujejo bratje in sestre in čeprav zanikajo, v Organizaciji Jehovovih prič vlada izrazita hierarhija (vodstveni organ, conski nadzorniki, podružnični odbor, območni nadzornik, okrajni nadzornik, mestni nadzornik, občinske starešine in pomočniki starešin). Jehovove priče verujejo, da so ljudje v hierarhiji nastavljeni od Boga; njihova beseda je beseda samega Boga.

- Jehovovim pričam se vera meri z oznanjevanjem in družinskim študijem (oboje vsaj enkrat na teden) ter s prisotnostjo na shodih (trikrat tedensko; dvakrat po dve uri in enkrat po eno uro). Za nekatere to pomeni ves prosti čas. Vse to so temeljne aktivnosti v Organizaciji zaradi katerih Jehovove priče ne bodo prepuščene na milost ali nemilost satanu in demonom. Če izostajajo ali ne opravljajo svojih dolžnosti se morajo zagovarjati starešinam.

- Ko vas srečajo na ulici ali pozvonijo pri vratih vam izročijo Stražni stolp ali Prebudite se!, vendar od vas ne zahtevajo plačila. Kdo torej financira omenjeni časopis? Kolikšen je delež, ki ga prispevajo Jehovove priče s (prostovoljno) letno članarino, ki znaša približno 800 EUR na člana?

- Bratje in sestre so grešna dejanja svojih članov dolžni povedati starešinam, prav tako pa pridobiti tudi dokaze. Kateri pa so grehi oz. resni prekrški Jehovovih prič, ki nas lahko privedejo do soočenja pred svetom (t.i. sodiščem) Jehovovih prič? Začnimo s stvarmi, ki jih verjetno lažje sprejeli npr. gre za opijanje z alkoholom, kajenje, drogiranje, preklinjanje. Vendar je velik greh tudi poslušanje velike večine glasbenih zvrsti (npr. Mozarta..), greh je sprejetje transfuzije (tudi v Sloveniji so zavedeni smrtni primeri), presaditev telesnega organa, nečistovanje oz. spolnost zunaj zakonske zveze kot tudi npr. oralni sex, erotični pripomočki, samozadovoljevanje itd., greh je opravljanje vojaške službe, udejstvovanje v politiki, udeležba v tekmovalnih športih, televizijain internet sta prav tako pohujšljiva, grešno je praznovati rojstne dneve, Kristusovo rojstvo (Božič), državne praznike, Miklavža, Dedka mraza, Valentinovega, praznovanje običajev, ki imajo poganski izvor. Skorajda vse kar je zabavno je nesprejemljivo, saj je od hudiča.

- Otroci Jehovovih prič. Stremi se k temu, da bi Jehovove priče imele čim manj otrok; Jehova bo namreč še posebej nagradil tiste zakonske pare, ki otroke ne bodo imeli (Stražni stolp, okt. 99). Čeprav vzgoja Jehovovih prič ni nujno na splošno slaba, pri njihovih otrocih vzgoja temelji na ustrahovanju pred Satanom – če otrok ne bo ponižen, ubogljiv ter ravnal po pravilih, postavljenih s strani Organizacije Jehovovih prič. Kako se počuti otrok Jehovovih prič, ko odrašča? V vrtcu, šoli? Ko njegovi sovrstniki praznujejo rojstni dan, se veselijo rajajo, režejo torto, on pa tega ne sme? Ko vsi dobijo darila za Miklavža, Dedka Mraza, Božička, on pa nikoli? Ker ne sme sodelovati na športnem dnevu, ker tekmujejo med sabo? Kako se počuti ob kulturnih proslavah ali proslavah državnih praznikov? Običajno seveda izostanejo pri takšnih deajvnostih. Kako se počuti otrok Jehovovih prič, ki odrašča pa svojo spolno slo doživlja kot nekaj slabega, od hudiča?

- Pričevanja govorijo, da so do grehov oz. resnih prestopkov nekaterih članov Jehovovih prič tolerantni, do drugih pa ne. Gre torej za neenakopravno obravnavanje bratov in sester, odvisno od (finančnega) vložka v Organizacijo, pa tudi od drugih stvari. Jehovova organizacija prav tako ni enotna, v različnih občinah nastajajo odstopanja glede obravnavanja prestopkov. Kakor veter zapiha.

- Če se svojega greha pred svetom ne pokesate, vas Jehovove priče izločijo; postanete razdruženi član oz. izobčenec. Jehovove priče izobčenca ožigosajo in z njim prekinejo vse stike (prepovedano je tako pozdravljanje kot pogovarjanje z razdruženim bratom..), do njih znajo biti odkrito sovražni, pričevanja govorijo tudi o zmerjanju npr. s satanovim služabnikom, odpadnikom. Če se odločate za vstop v to sekto je prav da ste seznanjeni, da so Jehovove priče danes do vas prijateljsko naravnane, jutri pa bodo brez milosti gledali na vas kot na smet. Glede na to, da ste pri vstopu v njihovo sekto vsaj delno omejili stike z neverniki (ki niso dovolj čisti, da bi si zaslužili vašo družbo) to lahko pomeni, da se nekega jutra zbudite brez prijatelja.

-Čeprav so Jehovove priče običajni ljudje, je treba vedeti, da jih druženje in njihovi nauki globoko zaznamujejo. Izobčenci Jehovove sekte nas svarijo, da so kmalu po krstu zasledili manipulativnost in občutili fanatični fundamentalizem.

-Jehovove priče so sicer postale bolj tolerantne glede neupoštevanja strogih pravil, verjetno zaradi tega, ker člani, predvsem mladina, zapuščajo njihovo Organizacijo. Prav tako je opazen upad novih članov, kar je tudi za pričakovati glede na to kaj nam pravi zdrava pamet in številni trdni dokazi o zgrešenosti njihovega sistema.

-Nihče, niti Jehovove priče, vas nimajo pravice nagovarjati proti vaši veri ali prepričanju. Po Ustavi RS je omenjeno dejanje kaznivo in se lahko prijavi pristojnim organom naprimer policiji.

A dej no, Anuška.

Zakva bi pa moral jst to vedet, preden jih spustim v svoje stanovanje? Sam se odločam, a jih bom spustu in tud sam se odločam a jih ne bom, pa tud, a jih bom vrgu ven iz stanovanja in kako bom občeval z njimi.

Poleg tega pa, a se teb Anuška sanja, zakva je kdo vstopu med Jehovce? A ti mrbit veš, v kakšni stiski je bil prej in kaj mu ta trenutek to članstvo pomen? Mrbit ga je to rešlo propada tist moment. Mrbit je bla to zanj najboljša odločitev, ki jo je tisti hip bil zmožen sprejet. Jutri se bo pa mrbit odloču za kej druzga al pa tretjega.

Takle obsojanje in agitiranje je men mem. Kva pa, če si ti manj bela kt un? Kva pa, če je njegov kup pred pragom manjši kt tvoj. In, konckoncev, kva te njegov kup sploh briga, da ne rečem mot? A te skrbi za nas, nevedne, nedolžne dušice mrbit?

Če že morš kidat, lopato maš na pragu. Svojem.

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Jehove priče, so mi precej simpatične pojave, sem jih povabil kar trikrat na obisk, potem sta pa mama in babica zagnali vik in krik... kdor se jih izogiba je po mojem mnenju precej zaprt človek, in malo prestrašen sveta...

Seveda pa nimajo nekaj ponudit mlademu človeku kot sem bil js, božja resnica se takrat namreč skriva v oblinah najljubšega dekleta, v katere čarih vidiš vsesplošno božjo ljubezen, ki nas veže skupaj...

Skratka vse to obsojanje se mi zdi mimo, ker so prijazni, spoštljivi do nas "ne"-jehovih prič, zakaj za vraga imamo mi pravico biti neprijazni in nespoštljivi do njih?

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Nisem marala ženice, ki me je ustavila, ko sem se vlekla v zdravstveni dom z visoko vročino in mi je kljub temu, da sem jo vljudno odslovila, nalagala in nalagala o Jehovih pričah :xx!:

Marala sem enega fanta, ki se je pojavil na mojih vratih in ko sem rekla, da sem 100% ateistka (čeprav nisem ravno), se je vljudno poslovil in mi podaril knjigo. :vio:

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Pozvoni, odpre starejsa gospa.

Pred vrati stojita mlajsa gospoda, Jehovi prici.

Gospa ju povabi naprej, v dnevno sobo.

Jima rece naj se vsedeta, pa vprasa, ce bosta kaj spila pa pojedla.

Pokimata.

Gospa prinese pijaco, pecivo.

Gospa nato vprasa: "In, o cem bomo govorili ? "

Jehovi prici: "Uf, ne veva, se nikoli nisva prisla tako dalec...."

A dej no, Anuška.

Zakva bi pa moral jst to vedet, preden jih spustim v svoje stanovanje? Sam se odločam, a jih bom spustu in tud sam se odločam a jih ne bom, pa tud, a jih bom vrgu ven iz stanovanja in kako bom občeval z njimi.

Poleg tega pa, a se teb Anuška sanja, zakva je kdo vstopu med Jehovce? A ti mrbit veš, v kakšni stiski je bil prej in kaj mu ta trenutek to članstvo pomen? Mrbit ga je to rešlo propada tist moment. Mrbit je bla to zanj najboljša odločitev, ki jo je tisti hip bil zmožen sprejet. Jutri se bo pa mrbit odloču za kej druzga al pa tretjega.

Takle obsojanje in agitiranje je men mem. Kva pa, če si ti manj bela kt un? Kva pa, če je njegov kup pred pragom manjši kt tvoj. In, konckoncev, kva te njegov kup sploh briga, da ne rečem mot? A te skrbi za nas, nevedne, nedolžne dušice mrbit?

Če že morš kidat, lopato maš na pragu. Svojem.

Ampak vse kar sem napisala o JP je resnica in to je bistvo! Pomembno je, da ljudje, ki razmišljajo o vstopu ali so se vključili v to sekto, poznajo tudi drugo plat kovanca, torej kakšno zbujanje občutkov krivde in pranje možganov bo sledilo tako zelo prisrčnemu in toplemu sprejemu.

Njihova Organizacija je gnila - kar govori že podatek, da spada med 7 najnevarnejšjih sekt na svetu (!) po oceni neodvisnega časopisa (nekdo je pred mano o tem že pisal).

Ne skrbi - veliko kidam pred svojih pragom. Predvsem pa si ne zatiskam oči pred resnico - niti o sebi, niti o drugih!

Vedno dobre volje,

Anuska

• 2 weeks later...
najslabši so tisti, ki verjamejo samo za božič in veliko noč.

Najstrožje protestiram. Župnik me je vedno vesel, ko me vidi. Vidi pa me hm hm hm..recimo 2-3x letno. Sem slab človek? Vernik? Pa verjamem v Boga in vse dobro, ki sledi temu. Sem bila pri maši -čaki tri tedne nazaj (me ta mlajša zvlekla ) in pač razkurjena domov prišla. Je rekel župnik, da bo prišel enkrat tudi v naše kraje..in vsaka hiša naj bi dala 200 evrov za orgle..kurc..koliko jih jaz poslušam...in verjetno ne bomo dali. Vsaj ne toliko. Ko bom tam mrtva ležala, jih itak ne bom slišala.

Prince je menda med jehovimi pričami. Torej lahko poslušajo njegovo muziko x:px

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Katoliški vernik ne smeš bit če se ne držiš cerkvenega reda, torej se moraš izpisati iz katoliške cerkve kot se je Alan new, on je nravnosten človek! x^x

Ostane ti še zmeraj možnost, da si postaviš doma oltarček dvajset centimetrov nad parketom in se moliš Bogu kot si ga ustvarila po svoji podobi.

Viš to pa stane - sem škrt in taka, pa nič ne privoščim tistih 300 evrov ali koliko je že Alan plačal za izbris krsta. In mene to nič ne moti - ti zakramenti in vse ceremonije, ki so temu sledile. Pravzaprav se mi krst zdi ena lepa zadeva in kar se mene tiče - nujno potrebna. Že zato, da žlahto na kup spraviš v tistem času. x:)x

Pa v osnovi ne rabiš nobenega oltarja in podobe - do lani sploh križa nismo imeli pri hiši, da župnik, ko prišel k hiši - žegnavat(to je v naših krajih še ful moderno) vedno omedlel skoraj(ko videl kako goreče vernike ima v fari)..in ugotovil, da je fajn pri nas in ponavadi ostal vsaj dve uri. Že zato, ker imel tak fajn sogovornike.. x;)x Zgrešila temo. x8Dx

Meni gre vsaka gorečnost na jetra. Največkrat se izkazalo, da imajo največ masla na glavi ravno ljudje, ki so poznali Sveto pismo na pamet(ko soseda uleti s citatom: tota stran, ovi odstavek, tista vrstica) dobim lahko živčaka (adventisti ali kaj že..sobotari..ali kaj..)in vedno v krizi, v kakšnem stanju bodo živali po svetu hodile. Če sploh.

Pač se mi zdi, da potem na račun verske vzvišanosti, pozabijo na človečnost. Izgubijo med potjo nekje sočutje, prepričani, da lahko pomagajo samo sebi primernim ljudem. Prvi so, ki sodijo in obsojajo. Pa ne glede ali gre za versko ločnino ali katolike, muslimane. MOgoče izvzeti budisti - pa še to ne bi rekla miljavžnt procentov.

No - jaz se 200 evrom(za orgle menda) ne bom kar zlepa odrekla. Vera gor ali dol.

Verjetno se gorenjske navade epidemično razširjajo na celotno območje R. Slovenije...

In še...zakaj ravno krščanstvo - zato, ker je v tej obliki najbolj razširjena veja pri nas.

In vem - ne govoriš meni...

x;)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...