Skoči na vsebino

Simboli in satanizem

LeilaniA

Recommended Posts

Ena od mojih sosed se je hudo navdušila nad vilinskimi simboli in ker je umetniške narave, veselo ustvarja. In potem je mimo prišla druga soseda(mlada, pametna, izobražena,...). In ko je videla, da riše neke simbole, se je čisto zgrozila. Je rekla, da je vse satanizem, kar je povezano s simboli, pa tudi tarot, vedeževanje in podobno. Edini simbol, ki je sprejemljiv je križ. To je baje prebrala v neki knjigi in takrat se je tudi znebila perila moči in nekih kozarčkov s simboli. In v glavnem....kako so simboli nevarni in naj se ne igramo s takimi stvarmi. Mene je malo potolažila, da mi verjetno ne morejo zadeve toliko škoditi, ker ne hodim v cerkev x:Dx . Ampak drugače pa.....je lahko hudo, hudo :eek: :vragec:

Že kdo slišal kaj takega? xrolleyesx

Love Doesn't Have To Hurt To Feel Good
Deli na socialnih omrežjih

Zanimiva tema :palec: x:Xx

Mene je malo potolažila, da mi verjetno ne morejo zadeve toliko škoditi, ker ne hodim v cerkev  x:Dx .

Že kdo slišal kaj takega? xrolleyesx

:eek: x:Dx x:Dx ...ker ne hodiš v cerkev, ti ne bo nič....kao x:Dx

to pa zgleda čist tak:za tebe, ki ne hodiš v cerkev....naj bog(po sosedinih besedah)ne bi obstajal....se ti nič ne bi moglo zgodit.....ta drugi sosedi, ki je risala simbole....pa bi se lahko :inocent: x:Dx

hja, normalno, da vsi ne verjamejo vsem stvarem....sicer pa ne, nisem slišala x:)x x;)x

:eek: Ah, tole pa niti mal ne verjamem, da lahko škoduje, sploh vilinski....Se pa vidi da tista pametna, izobražena soseda nima pojma kaj govori, če je pa rekla, da če ne hodiš v cerkev, ti pa ne morejo tok škodit...mislm kaj x?x x?x x?x

Zakaj mora en folk drek mešat??? :vragec: x:Dx x:Dx x:Dx

Če hočeš biti srečen....BODI!

O "tacerkvenih" raje nebi...jih pa seveda v samem bistvu sprejemam.

Je pa pred križem, ki obstaja približno 2000 let, obstajalo že veliko križev, ver in kultur...so bile potemtakem vse brezbožne oz. satanske?

Tudi o tem koliko "dobrih del" je bilo v imenu križa nebi...

Kar se pa silne izobraženosti tiče...no ja tudi o tem...nebi.

Je pa kar nekaj resnice na tem, da če si "vernik", simbol, pa naj bo tak ali drugačen definitivno (bolj) deluje.

.da ti simboli bolj usmerijo misli do nekaga cilja in da dejansko funkcionirajo naše misli....
:palec: usmerjajo ustrezne vibre, do željenega˝..
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Ena od mojih sosed se je hudo navdušila nad vilinskimi simboli in ker je umetniške narave, veselo ustvarja. In potem je mimo prišla druga soseda(mlada, pametna, izobražena,...). In ko je videla, da riše neke simbole, se je čisto zgrozila.

... :o|o: ... in potem bo mimo prišel en gospod in se bo zgrozil nad tem edinim pravim križem in malo za njim bo prišla ena, ki bo imela eno in edino čudežno reč, ki je edina prava.... potem pa bo na 'preverjeno' ena pomembna gospa povedala, da hodi po svetu ena zblojena ženska, ki ponuja eno in edino pravo stvar in je na ta način zavedla uboge naivneže... :mellow: :huh: :o

... zaupati sebi in svojim občutkom včasih res ni najenostavneje... je pa blagodejno in pomirja x:)x :mex: ... in te manj premetava na poti, ki si jo sam izbral zase :vtz:

... in potem bo mimo prišel en gospod in se bo zgrozil nad tem edinim pravim križem ...

x:Dx xDDx :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Edini simbol, ki je sprejemljiv je križ. To je baje prebrala v neki knjigi in takrat se je tudi znebila perila moči in nekih kozarčkov s simboli. In v glavnem....kako so simboli nevarni in naj se ne igramo s takimi stvarmi.

Leilania, ne verjemi takšnim bedastočam! :xx!: xrolleyesx

Zame pa so vsi, ki s križi okrog skačejo "versko blazni"! xideax xg:Dx

Po njenem potem hodi po svetu ogromno čarovnikov in čarovnic, saj se danes že skoraj vsak drugi ukvarja s katero izmed naštetih stvari! :vragec: x:Dx Ali pa so hudičevi poslanci! x?x :devil:

To je podobna bedarija, kot črna in bela magija-prva zlobna, druga dobra...bla,bla,bla....Magija je ena sama,odvisno ali jo uporabljaš v dobro ali zlo! :rolleyes: xwizardx

Pusti take vještice in jim nič ne verjemi, mogoče pa ima ona kje hudičevo znamenje,nikoli se ne ve.... :vragec: :fiju: xg:Dx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

Po mojem simbol deluje tako, kot mi v njega verjamemo - če verjamemo, da deluje pozitivno, bo deloval pozitivno, če pa verjamemo, da deluje negativno, bo deloval negativno. V bistvu delujejo naše misli, simbol pa je samo zunanja farsa.

Podobno kot pri nekaterih zdravilih. Lahko namesto tablete poješ le bombon, in če boš verjel, da je ta bombon zdravilo, boš ozdravel. x;)x

Po mojem je vse v naših glavah (mislih, naravnanosti...).

Simboli so zelo stara stvar, pojavili pa so se zaradi želje po manipuliranju z naivnimi ljudmi. Zato, da so ljudi "usmerili" navzven (v simbole, podobice, oltarčke... zunaj njih). Da so ti ljudje pozabili na svojo notranjo moč. Začeli so verjeti v bogove zunaj sebe in se počutili majhni, nebogljeni... in tako so lahko verski voditelji manipulirali s temi navadnimi smrtniki. xrolleyesx

Tamara se strinjam s teboj! :palec:

Ampak če pride babnica ven s takimi izjavami, potem sigurno ni čisto gladka. Pa naj ima tiste svoje križe, samo naj ne soli pameti drugim. Vsak ima svoje mnenje in prepričanje! xrolleyesx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

Tamara se strinjam s teboj! :palec:

Ampak če pride babnica ven s takimi izjavami, potem sigurno ni čisto gladka. Pa naj ima tiste svoje križe, samo naj ne soli pameti drugim. Vsak ima svoje mnenje in prepričanje! xrolleyesx

Contesa, ma tudi tista ni čisto gladka, ki se spotika ob te njene izjave. :sori:

Hja, zgleda, da je padla na to foro! Meni bi lahko rekla, svašta, pa me ne bi ganilo! xrolleyesx

HONORE DE BALZAC

Kar se moči simbolov tiče, jaz ne bi ravno rekla, da je nimajo, ali, da imajo takšnega, kot mi mislimo, da ga imajo... bi pa rekla, da je to izbira tistega, ki ga nosi, oziroma uporablja... zakaj ga je nek simbol pritegnil in, kaj bo on s tem, kar je ta simbol vnesel v njegovo življenje... s tem se bo sam soočal in, če bo začutil, da pri tem potrebuje pomoč, bo poiskal nekaj ali nekoga, da mu pomaga... če bi jaz poslušala vse tiste, ki so uletavali mimo in pametovali, bi me zagotovo že pokopal strašen strahotni strah pred vsem, česar sem se lotila in izkusila. No, pa me ni. x;)x xDDx

Po mojem simbol deluje tako, kot mi v njega verjamemo - če verjamemo, da deluje pozitivno, bo deloval pozitivno,

delno se strinjam z tabo, vendar so tudi simboli brez prisotnosti misli zelo polepšali kristale vode v pravilno obliko, simboli imajo svojo energijo in svojo informacijo, seveda so se pa programirali nekje v nekem obdobju z neko močno mislijo ali resnico.....

enkrat smo že pisali o tem, naprimer za Štefanovo medaljo vem, da se večino tistih, ki jo nosijo bolje in bolj sproščeno počutijo, da so brez nje nervozni in nesproščeni, čeprav ni nikjer uradno dokazano ali deluje resnično kot nihajni krog ali kot simbol, lahko tudi kot miselni vzorec v naši podzavesti...a deluje.

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Konc koncev se je brezveze ozirat na take ljudi, ki ti butnejo take cvetke ven, ker se pač moraš zavedat da so nepoučeni, in imajo zelo ozek pogled na svet!

Važno da teb simbol nekaj pomeni, saj si se ti (tvoja volja) odločil za to. Svobodno voljo nam je dal pa? xrolleyesx

sanci_cat

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

da bi ne odpiral nove teme...

zanima me ali ima kdo izkušnje z miselnimi vzorci, na področju magije in vpliva le teh vzorcev na vpis v podzavest

Bolj enostavno, je že bil kdo začaran ali začarana..pod vplivom tujih energij

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Jaz jih ne maram- simbolov. ne rabim jih. mislim da smo sami sebi dovolj v bistvu, ne potrebujemo nekih pripomočkov. in moč ki pride IZ človeka je tista ta prava, ne pa nekaj od zunaj. te reči od zunaj po mojem le spodbudijo človeka da se odpre, se dvigne nad materialno, se opre duhovnemu, bogu, energiji... te pa lahko čisto zblodijo, ker misliš da prihaja moč iz njih, kar je iluzija. vse prihaja iz nas, le da smo (na splošno) izgubili vero v lastno božanskost. res pa je da počasi prihajamo k sebi, se odpiramo, učimo.

pentagram recimo- kot simbol dobrega- obrnjen narobe- simbol slabega (???) kje je tukaj zdrava pamet? če je dobro ga lako obrneš na glavo, na rit, od spredaj, od zadaj, še vedno bi bilo dobro.

vse to mi pušča malo grenek priokus, saj me asocira na napačno dojemanje "moči zavesti", ki naj bi bila magija- v slabe namene uporabljena- črna. zato mislim da mi niso potrebni, vse je namreč odvisno od mene, kaj bi komplicirala xDDx

če delamo dobro, razmišljamo pozitivno, in imamo radi sebe, druge, svet, vesolje :inlove: :) ... bo (& je) vse OK.

men so pa všeč simbolčki ;) sploh kaki taki recimo na mojih stenah tlele, ene par tibetanskih je res božanskih...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Bolj enostavno, je že bil kdo začaran ali začarana..pod vplivom tujih energij
HJ, TO PREC FAŠEŠ, VSAKODNEVNO plapola na miljojne prastarih sil, duš v zraku, če nisi stabiln ,močan in dovzet za znanje, pole prec fašeš kaj močnga ,(dnevna osebna bioenergija niha)da se ti prsesa in pije energijo. obstajajo zato tisti nekateri,ki se ukvarjajo z exorcizmom,da odpravjo tole nadlogo preč.
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

je že bil kdo začaran ali začarana..pod vplivom tujih energij

če govoriš o urokih in zaobljubah... tega je ogromno. Že vsaka misel, ki jo izrečeš z veliko čustvene prisotnosti je nekakšna zaobljuba (lahko celo urok) in deluje! Veliko 'urokov' se izreče doma!! Med prepiri, ob močnih čustvenih izpadih ('preklet bodi!' ... itd...) ... šamanska 'duhovna operacija' najprej odpre energetske ščite, prekliče zaobljubo (veliko zaobljub v stilu 'nikoli več ne bom...', ki jih potem skozi grlo - se pravi na glas, prekličeš), zašije energetsko rano in ponavadi s petjem, zvonenjem (visoke frekvence) ali tleskanjem 'očisti' en. polje...

El Nino- no ja- takole na forumih res prav pridejo npr.

:detelca: xloveyx xsrcbumx ...ampak kakšne v povezavi z naslovom teme...hmmm

všeč so mi barve, slike- mandale npr... potem surrealistične podobe, lepe stvari, pozitivne nabite z lepo, žarečo, čisto energijo...

privlači me mistika in neotipljive, nenavadne stvari... ampak zame je bolj važno prizemljiti se. zato ne uporabljam simbolčkov in podobnih stvari in vedno ko sem malo preveč odplavala v neotipljivo, se je kaj zgodilo, da sem morala iskati moč v sebi, se centrirati, prizmeljiti. zelo sem namreč (sedaj manj) dovzetna na zunanje impulze.

mogoče zato ker je moj solar plexus ful odprt, in sem zato pogosto izgubila stik z lastno močjo.

possible?

zame je nabolj ok, če sem centrirana, povezana z zemljo, tukaj in zdaj in odprta energiji "od zgoraj". ustreza mi vizualizacija (npr tok bele, čiste energije skozi kronsko čakro navzdol in podobne igrice).

simbolčki kot takšni pa ne. ne čutim jih. B)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...