Skoči na vsebino

Avtoštoparske štorije

stankaa

Recommended Posts

.... Prvi razlog je že ta, da se ne maram vozit s kakim norcem ...

1x ustavila rally voznika (brat od radojke Sverko ali nekaj takega, morda pa sem se cist zmotila, a mislim da je tole rekel)... Noro, a je obvladal totalno, mi je pasalo, ker ni bil norc norc.

Enkrat pa enega res norca, ko sem bila cez Postojno (kjer sem si mroala ubosti another stop) v manj kot uri v LJ - z morja!!!!! To je krele prehiteval kolone v ovinek, me chekiral, ce me je kaj strah, najprej ko je videl, da se ne bojim in da celo uzivam, je pa se pospesil, ej, tako noro se se nisem nikoli vozila (z onim porchejem ze, vendar po D, avtoceste, pa ravna cesta skoz)..

Uh, res je moja tema, spomini pa kar vrejo, sem se spomnila se milanske scene, ko sem se sama znasla zvecer dalec od Milana in izgubila ves cash in vso noc sem se rolala sama po milanskem stacionu, tam pa crnci in vsi zivi modeli... jaz pa ne nasla frendov, pa brez casha in vse, sama...

smo prav tako trije stopali, a ne dobili stopa dovolj hitro (xDDx - kao, na urco smo ze tocno prihajali takole), a ker sem bila zmenjena s tipom na milanskem stacionu, sem produzila sama dalje.

Pobral siciljanec, malo zatezil, ponujal cash, trgovsko, nic slatanja in takega tezenja, samo predlagal, ok, pol pa nic, in me je odlozil pribl. na sredi poti do MI, potem so me trije tipi pobrali, ki so imeli spuscene zice, pa skoz so rukali avto in me strasili, a me vendar pripeljali do pred Milana, kjer me je pobral en biznismen, ki mu je nekoc stopar s pistolo ukradel avto!!!!!!!!!!!!! - in je tip meni ustavil... skoz in skoz gentlemen, me pa povabil v hotel, ce kao ne najdem frendov, jaz pa nisem hotla niti slisat in tako ne vzela njegove vizitke in nic - potem mi je bilo zal, vseeno je bil on boljsi choice kot pa stacionski folk..

uhh, tole je tudi bilo, ja...

In jaz po vseh teh izkusnjah - se vseeeno rinila na stop. Sama.

Zvecer v Riu po celodnevnem visenju tam se odlocim, nic, grem jaz v Pulo. In sem sla. x:o)x (tedaj so mi potem oni domorodci zatezili)..

pa me je na tej ali drugi taksni poti (pogosto sem stopala v pulo in na morje sama) vzel en kaps v avto, pa razlozil, da je bil na tistem obmocju ne tako dolgo nazaj primer, ko je kaps enim parim stoparkam ustavil in jih posilil. Policaj.

In tudi zato mi je ustavil veckrat folk, da me resi, kao... ker sem recimo...

:eek: oh, kaj sem se spomnila... uhhh, kaj sem naredila enkrat... spichila se s svojimi frendi, ki smo sli iz Muenchna s kombijem z enega koncerta, pustim vso prtljago tam, vecer, jaz pa samo neko majcko, pa pasos v zepu in tam tecna sedim na plocniku ob cestki (pocivalisca na avtocesti), pa takole za stos prst vzdignem. Tip ustavi (ze to bi mi moral biti signal!)...

No in je cez neke Ljubelje ali kaj ze vozil in kar nekje ustavil!!!!!!! Voda je sumela, nobenega nikjer, zive duse, in mi je zacel tezit. jaz pa v majcki!!!!

Ej, po cudezu pripelje avto, jaz izskocim in mi ta priseze, da me odpelje do prve obljudene zadeve, sam da ne delam scen. Obljubo je drzal.

me je bilo pa prej strah in sem na neki pumpi ali cestninski postaji resno namigovala z ocmi, nakazovala tam enim, da me je strah tega tipa...

oh, pa enkrat sem sla v KP in mi je ena vse stvatri pobrala in ves cash in izginila neznano kam, jaz pa sem mami obljubila, da ji bom kavo (cankar, slovenci, kava in to) prinesla iz ITA.

Sla dam stopat brez vsega, brez casha in brez kave.

Na kozini ubodem nekoga, bil je ze vecer, mu nalozim celo storijo, me pelje na kalamare, potem pa mi da 100 dem (recimo 100.000 lir, eno tako vstocio kot je recimo 100 dm).

Ko greva s frendom (oni je imel skoraj Kiss look, pajkice crne, CEZNJE pa odrezane bele kratke hlace, oba sva imela drede) stopat v Piran, pobereva tipa z merdjotom, vsakemu da se eno flasko nekega cynarja ali kaj in skatlo chikov (marlboro).

...

...

ma tega je tolk...

Morda eni mislite, da nakladam, je pa vse res - in to se ni nic...

Morda sem zato tolikokrat primerjala real lajf s stopanjem...

Kako smo pa nazaj iz Berlina stopali (uh, in tudi tja, zice, Rusi na meji, mi pa trije z ruzaki), pa drugic nalozim - kaj takega se svet ni videl... :eek:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Tole norenje pa to...vecina jih zacne sele tako voziti, ko imajo sopotnika.Pa ce je sopotnik 'cisto trd', se imajo vecje veselje.

Pa je treba ravno vzpodbujati to, pa mine.

Sem se enkrat peljal z bivsim (ne delam vec v tistem podjetju) sodelavcem, sluzbeno v Zagreb...tip vozi kot norec, pravi prepotentnez .

Pa mu jaz nekje na polovici poti zacnem govoriti :"Tule ziher ni policajev, daj se malo bolj pritisini....pa...tegale penzionista bos pa ja tukaj prehitel, kaj neki cakas"...pa podobno. Pa ga je nekako minilo...se nerodno mu je ratalo..pa taki big boss kot je....no, ko sva sla nazaj, je celo meni dovolil peljati x:Dx :palec:

Ej Marsa se opravičujem, x:o)x x:Dx :palec:

da nisem že prej, sej sem že zdavnaj hotela to odpret, vem, da smo že v dnevniku enkrat nekaj pisarli... evo in sem šele zdaj. Ja, to definitivno tvoja tema!

Me vseeno zanima, kaj si imela, ko sta šla na koncert-itak imaš natalno Mars trigon Neptun, tak da te skozi na tvojih brzicah Neptun kot angelček spremlja in spelje vse lepo. Si imela še takrat kaj Neptuna kje z Merkurjem, da je vse tak klapalo od štopa do karte, do koncerta :2src:

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

mene tud pr bivšem zalimalo.. pa preberem mal nazaj in mal naprej.. ja kak to pozornost pritegne.. :8): x:Dx

Kar se pa jajc tiče, se tule vid kdo jih ima.. pa gambler si tud Marsa.. ampak vse dober izteklo.. bi mela kej za pisat.. al pa boš full zanimiva grannie.. enkrat.... x:)x

Mushi

daj se malo bolj pritisini....pa...tegale penzionista bos pa ja tukaj prehitel, kaj neki cakas...

to si dober x:Dx x:Dx x:o)x kaka ideja, ampak res tako razorožiš, da potenciraš napako, pol pa sam pogrunta :palec:

enkrat je mož po štopu iz Lj poklical in povedal, da je imel samo srečo, da je šlo do konca...in če se ne motim je tisti turbovoznik imel stoenko, prehiteval pa ta hujše ferarije! :xx!:

Stanka a ves da sem sla prav pogledat, pa ni nic datuma, samo se ga da odkrit, ugotovit, to je bila evropska turneja 87, no in v muenchnu, se celo do ure v bistvu natancno vem - 15 minut recimo razlike, pac, tik pred koncertom je bilo to - od kaksnih... 13h, ko sva sla stopat, recimo... a na tem shalu ne pise, mroda bi na netu nasla, kdaj tocno je bila ta turneja...

Stanka, na stopu so mi ze hotel placali pa tak, imela sem ful dozivetij, ogromno slabih zal, a ful vec v bistvu dobrih. x^x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Noro, a je obvladal totalno, mi je pasalo, ker ni bil norc norc.

x:Dx x:Dx x:Dx

ja, so norci in so norci norci x;)x .

Saj jaz sem bila obakrat kopilotka pri totalkah, obakrat prehitra vožnja, obakrat avtocesta ... Ne vem nekak mi ni, da bi me kdaj iz konzerve rezali. Pismu sem res v bistvu ornk zbirčna, ker se zares ne usedem k vsakem v avtu. Če se pa že, pa me rata strah ker nekdo glupo vozi, pa pač rečem, da me je strah, če lahko normalno vozi, sicer grem pa brez problema lahko kako drugače...

Mi res prav ni, ne da bi me bilo majčkeno strah, ampak me je groza, kaj se pri ne vem kok na uro vse lahko zgodi... četudi šofer obvlada, ga lahko pri taki hitrosti nekdo spregleda, skoči da na hitro kak kamion prehiti, pa ga ni avta da recimo z 250km/h v 100 metrih na 0 zabremza...

Po mojem da imam res tak pogled na tole, da bolš da ne kurim, kot praviš ti Kroko, verjamem ti pa, da pri tebi funkcionira, ker si tko naštiman, pa tudi Marsine dogodivščine so jo jasno pripeljale tja in takrat ko se je odločila, pa deluješ mi željna dogodivščin, in te si tudi dobila. Se je pa zate izteklo brez praske x:)x :palec: kot si se odločila.

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Stanka, to itak, ce ne bom ze 'vsega' tule nalozila... :D

Stopanje... uh, koliko mi je to dalo....

saj kar vre iz mene, neham, pa se se necesa spomnim...

Kje sem se vse klatila ze, pa to ne mroes verjet!! :eek: x:o)x

najbolj dbest je stopati v nemciji in najslabse izkusnje sem imela na Nizozemskem - nazaj grede...

Hotela sem se vozit v dobrih avtih - in taksni so mi tudi ustavljali - to mi je bilo ze tedaj hecno...

Ali pa sem sla na morje pa ze na tistem koncu padem na stop plac, tam pa ze stopata dve bejbi, blondinki, lustni... uh si mislim, kako to, da sta sploh (se) tu..., jima zaklicem, kako kaj, pravita slabo, recem a je kul, ce sem jaz tukaj itd. (vedno sem fair, oni ki prej pride itd)... Pravita ok, sam je zelo slabo, ze nekaj ur stopava...

jaz mislim, ok, bo ze... cez 15 minut ustavi dober avto in me odpelje direkt v krajcek, kamor sem bila namenjena.

Hocem reci, meni je ustavil. x?x In ne dvema lustnima biondama... Halo?

Tko da, sem imela kar sreco, morda zgledam druzabna in zivahna, pa zato ustavijo. No, so ustavili, zdaj vec ne stopam...

Sem pa za stos iz Atomskih zdaj ze, 'na stara leta', rekla frendici, ko sem sla prej dam, ah nic grem na stop, pa pravi, ma brez veze, pejd rajs komot na bus in to, jaz pa - ne, saj mi pase...

In mi v 2 minutah ustavi tip, se zapricava, kaj je po horoskopu, riba, ok, na pol poti zamenjam avto, takoj spet naslednji ustavi, kaj ste po hor., skorpijon, ok.

pa sem potrdila tole svoje stoparsko tradicijo... ;)

Picasso

Stopanje... uh, koliko mi je to dalo....

...morda zgledam druzabna in zivahna, pa zato ustavijo.

Ej to: razlogi, zakaj ustavijo štoparju...

Predvsem družba! Zaradi čveka, pogovora. In kdor deluje tak odprto, nasmejano, sproščeno, ne tisti, ki je pošlihtan u nulo in resen.

Vedno mi je razlagal, poglej tak je treba se postavit in roko na široko :palec:

in širok nasmeh, pravo šolo bi lahko moj držal avtoštoparjem... x:o)x

Enkrat se spomnim, mu je ustavil en moški, ki se mu je razjokal, da se je pravkar ločil od žene :sori:

moj dragi ni ravno dober sočuten tolažnik in poslušalec..., ampak temu s strtim srcem je pomagalo že to, da ne govori v prazno temveč, da vsaj nekdo sedi zraven xsrcx

ne, včasih prav nisem mogla verjet...take štorije je prinašal domov, ker ljudje včasih tujcu povejo še več kot kateremukoli prijatelju...in velikokrat tudi šel na pijačo, našli so se tud taki, ki so na koncu rekli ej toliko stane...

V glavnem če se spustiš v štopanje, nič naj te ne preseneti, ne?

Vse sorte se lahko zgodi :8):

... In kdor deluje tak odprto, nasmejano, sproščeno, ne tisti, ki je pošlihtan u nulo in resen.

Vedno mi je razlagal, poglej tak je treba se postavit in roko na široko :palec:

in širok nasmeh, pravo šolo bi lahko moj držal avtoštoparjem...  x:o)x

Tako je, odvisno je od drze, naravnanosti...

nekoc sva z Lidijo ves dan stopali iz poreca (tako da sem na koncu dneva imela pol face zivordece, pol pa bele, prisezem, ker sem skoz na tej strani pac tako stala, da je z desne sonce sponalo ves dan in sem imela prav crto, kot masko - cez polovico obraza, loceni belo in rdeco stran). :D

No in nisva mogli verjet, da ne ustavijo, nihce (res pa je bilo kakih 20 stoparjev, na vsakih 10 ali 20 m eden)...

Pol sva se pa ze hecali in si rekli, ves kaj, jasno ce kot mona, ves nikakav stojis, da ne ustavijo...

ker zanimivo - tja (kamor gres) je vedno lazje dobiti kot nazaj - kar je tudi nekaksen dokaz za to, da je point v naravnanosti - ko gres na pot, si poln elana, navdusenja, zeljan izkusenj, poleg tega imas nekaj casha, ko gres pa nazaj, pa si zmatran in brez vsega...

No in sva rekli, glej nama pise na celu, da sva zmatrani, in se preobleceva v neke minice, kao stos, in blazno koketno, tako da je bila ze kar zafrkancija, pretirano ze, shtopneva.

Prvi avto ustavi. x:o)x x:Dx

Tako da - tole vse ful dela... ;)

Picasso

...talepšo povaljal.

aJaaaaa a ti si pek al kaj? :eek:

zaj mi je šele jasno in ti kar štoparke z VALJARJEM,

daj raje kake kekse al rezance... x^x :palec:

x:o)x

Me vseeno zanima, kaj si imela, ko sta šla na koncert-itak imaš natalno Mars trigon Neptun, tak da te skozi na tvojih brzicah Neptun kot angelček spremlja in spelje vse lepo. Si imela še takrat kaj Neptuna kje z Merkurjem, da je vse tak klapalo od štopa do karte, do koncerta  :2src:

Evo se mi zdi, da sem nasla datum: 23. 1. (1987)...

Grem chekirat... ;)

Picasso

Sem VEDELA, da bom videla - luna v skorpijonu. :vragec:

Jupiter na moji Luni. :2src: x8Dx :palec: xDDx

saturn v eksakt. kvadratu z marsom.

Picasso

Evo se mi zdi, da sem nasla datum: 23. 1. (1987)... Grem chekirat... ;)

opomba prevajalke: ko Ribica napiše "se mi zdi" je to To...

in to še posebno na Luno konj.Pluton, ki privleče vse tiste semizdije ven... x:o)x

aha, sonce Vodnarja je že mičkeno grelo takrat v zimi (tvojo 3.h)... Merkur tudi se mi zdi...

Aha Jupiter -zavetnik srečen super! ta je močna :2src:

p.s.: tu sem danes še opisala eno avtoštop štorijo v Angeli (Duhovnost)

http://www.lunin.net/forum/index.php?act=S...f=8&t=379&st=50

Ja, je ze ruzhil po sco tudi pluton, samo se ni prisel do mojih polozajev, to je potem kasneje, ko sem zanosila, rodila itd... se desetletje. :D

Me ne rpeseneca, vse je bilo zelo vodnarsko, pa ne samo zaradi hude zime tistega leta oz. pac tega krajsega obdobja, ostalega se ne spomnim....

Nisem sla prav charta naredit (sibam nekam ven), sem samo tole prvo opazanje podala.

sam a ni zanimivo, ker res vedno ptoem najdes nekaj takega!!! :palec:

ja, 3. hisa - se dobro 'po pravilih' bi naj imela v kozlu, pa imam k sreci v vod, ker imam 1. in 12. v sco, pa tako pride...

ful mi sede uranova energy, morda bi si prej vodnarja pripisala, ze tole stopanje vse, ko me je kar odneslo na pot )saj, ker je v 9. :D)... hehe...

Pa se fino se mi zdi, ko sem datum nasla... se dober, da imam tale shalcek za spomin. xsrcx

Picasso

ufaa, prvič sm začeu štopat ,k sm jemu 16let...sedel na vlak, pa v Koper..spau sm na enem peronu...busne postaje....ja, upal sm se x:Dx Štopau sm,da sm sploh kam prišu. Navadu sm se, razvadu tut, poznau vse točke vstavljanja..Doživel velik pestrega spoznavau fulk, nekaj je bllo tut ostrega, samo pogovor pa je rešil res vse! Zanimivo je bilo štopat ob polnoči v Gorico al pa v Lj. take ure so res zanimive, samo jest sm se tak naštelau,da sm to uspešno prevozu ,vsaj zarad samosvoje volje pogovorov do neznancev..Zdele me učijo drugi˝,da neznancem se ne ustavlja x:o)x

ja, to smo že pisali, nekoč..

.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Enkrat se spomnim, mu je ustavil en moški, ki se mu je razjokal, da se je pravkar ločil od žene  :sori:

To se je tudi meni enkrat zgodilo.

Sem štopala od KP do MB, pa mi ustavi en starejši tržačan. Vprašam ga, kam gre, on pa, da do Kozine. Ok, prisedem - bom že na Kozini dalje štopala, itak direktnega prevoza do MB nisem nikoli dobila. Potem pa začne tarnat, da ga je zapustila žena in mi kaže fotko ene lušne blond mladenke, kao to je ta žena. Ok, ga poslušam in sočustvujem z njim... xrolleyesx

Na Kozini pa tip ne ustavi, ampak pelje kar dalje. :eek: Meni je postal malo sumljiv, pa ga vprašam, zakaj ni ustavil na Kozini. On pa: "Ma saj te lahko peljem do LJ, da boš tam naprej štopala do MB. Itak imam cajt in se vozim brez cilja samo zato, ker me vožnja umirja." In začne dalje tarnat, kako mu je hudo za ženo...

Prispeva do LJ, tip pa še vedno ne ustavi. Začnem mu govoriti: "Tukaj lahko ustavite, da bom naprej štopala," on pa nič - in vozi dalje. Ko sva bila že ven iz LJ, spet pravi, da ima čas in da me lahko pelje še malo naprej. Mene je začela že grabit panika in po glavi so se mi motale misli, kakšne namene ima tip. x?x Ampak sem vse lepo skrivala in se normalno pogovarjala z njim, kot da mi ni nič.

Potem pa na Trojanah zagledava 2 štoparja (fanta in punco mojih let) in tip jima ustavi. Takrat sem si oddahnila. :switz: Takoj sem se počutila bolj varno, ker nisem bila več sama z njim v avtu in ker sem videla, da tip res nima nobenih slabih namenov, saj drugače ne bi ustavil še tema dvema štoparjema.

No, tako nas je vse tri štoparje lepo pripeljal v MB in se potem menda vrnil v TS, od koder je šel na to sproščujočo vožnjo brez cilja. Zgleda, da je res rabil samo vožnjo in nekoga, ki ga je poslušal. :sori:

Ja, sem precej štopala, ampak samo po Sloveniji (vsak vikend: 3 leta KP-LJ in 2 leti KP-MB v obe smeri). Samo 1x sem štopala v Karlovac, ko sem šla obiskat mojega takratnega tipa v vojsko. Mogoče 2x ali 3x sem bila v kaki neprijetni situaciji, ko je začel šofer kaj težiti, ampak sem vedno pravočasno prišla ven iz avta na diplomatski način; samo 1x sem morala malo bolj ostro nastopiti (med vožnjo odpirati vrata in groziti), da je tip ustavil. Drugače pa sem se večinoma zelo prijetno zaklepetala z ljudmi, ki so me vozili z avti ali kamioni.

Se pa spomnim enega malo čudnega tipa, ki je vsakokrat, ko je prehiteval (tudi na avtocesti) ful trobil. Ves čas prehitevanja je tiščal na hupo, da so se vsi ozirali in gledali, kaj se dogaja. :eek: Sem mislila, da se bom od sramu pogreznila pod sedež. x:Ix :8): x:Ix Pa nek ful izobražen tip je bil - vsaj tako je povedal. Hja, saj pravijo, da med norcem in genijem je zelo tanka črta (meja). Ne vem, če ni tale že malo šel čez tisto mejo. :sori:

Preštopal celo Francijo.

Zanimivo je pa bilo takrat, ko sem štopal iz LJ v KP in me je model s katrco pripeljal iz Razdrtega(takrat je bila AC samo do tam) v 20 min..Sredi največje poletne prometne gužve; avti v obe smeri, tip pa posredini, sem se z rokami upasal med stekla in čakal.Tip iz Pule pa pravi:malo mi se žuri, brzo ćemo mi to da profuramo.Sem bil moker k cucek od vročine in drugače.

Glej naprej, če se le da,...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...