Pujsita 29. julij 2004 Prijavi Deli 29. julij 2004 Evo, sem se odločila, da nam tule en placek zrihtam... V velikih temah smo že ugotavljali kako zelo nam je všeč Pika Nogavička, celi pogovori se znajo na pamet, situacije, teksti v njenem stilu.... Sem kot otrok prvič knjigo poslušala, mi jo je brala Omi, pa potem sem jo še 6x prebrala. Zdaj jo imam doma in je v branju (neprestanem ). Definitivno meni najljubša otroška knjiga, ki jo vedno znova rada prebiram. Včeraj sem po dolgem času gledala Sirkec na TV. Je bila ena gospodična, ki je jezdila stoje na konju. Scena je bila vtoliko dolgočasna, da k tej gospodični ni prifrčala Pika po zraku . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 29. julij 2004 Prijavi Deli 29. julij 2004 ko sem bila še majhna, sem imela zelo rada Piko Nogavičko. najbolj mi je bilo všeč,ker je stanovala v vili Čira-čara in to čisto sama...jaz bi tudi imela vilo in bi vas vse na forumu povabila na žur.. Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
felicita 29. julij 2004 Prijavi Deli 29. julij 2004 jaz sem si pa v 3. razredu na vsak način poskušala take kitke nardit, da bi v zraku ostale......samo nisem bla ravno uspešna Citiraj "Sreča je tem večja, čim manj je človek nanjo pozoren." (Alberto Moravia) ...rojena pod srečno zvezdo... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 29. julij 2004 Prijavi Deli 29. julij 2004 jaz pa sem bila Pika za maškare..pomoje, da smo bile vse punce enkrat..al se motim? Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
felicita 29. julij 2004 Prijavi Deli 29. julij 2004 jaz tut ja..moji sošolki sem bla takrat fauš :xx!: ,ker je mela naravne oranžne lase..kot Pika ...pač otroci Citiraj "Sreča je tem večja, čim manj je človek nanjo pozoren." (Alberto Moravia) ...rojena pod srečno zvezdo... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
žaža 29. julij 2004 Prijavi Deli 29. julij 2004 MENI JE TUDI ZELO VŠEČ, BOM PA KAKO SLIKCO PRISPEVALA V TA KOTIČEK...SORČI MARSA... Citiraj Če hočeš biti srečen....BODI! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 29. julij 2004 Prijavi Deli 29. julij 2004 Bravo JanjaK, saj si vedela, da se bom oglasila . Si me prehitela, hvala, ker si temo odprla Mislim, pa da smo največje Pike prav ti, Cosma, Marsa in jaz seveda . Pa še kakšna, tale tvoja Žaža se mi zdi ravno pravšnja za tale klub. Same resnično imenitne gospe. Očarljivo! Knjigo sem prebrala že milijonkrat, je vedno na nočni omarici, vlekla s seboj že povsod po svetu. Najlepše mi je bilo, ko svaj z mami skupaj brali in komentirali. Mama je sedela na robu postelje in brala na glas, čeprav sem znala že brati, ampak je bilo tako boljše. Pika je bila zame vedno ena ekstravagantna deklica, kot sem bila tudi sama, vendar jo je njena izredna iznajdljivost, pa dobrosrčnost in genialna retorika vedno reševala v življenju. Kar našla sem se v njej. Ker je Pika tudi površna, pa kakšna čustva zna dobro skriti, pa dostikrat je osamljena, je odlična prijateljica, šaljivka in ima razvito domišljijo. Uspešno se ogne raznih odličnih gospodov,krepčilne juhe, nekega Labana in še marsikoga. Za dobro knjigo raznih Pikinih štosov se mi je nabralo.Začnem z eno:Mislim, da nisem imela več kot pet let, ko sem pri noni risala za kuhinjsko mizo. Tedaj potrka na vrata neka nonina prijateljica, ki bi bila rada prišla na obisk. Jaz pa komaj dočakam dobro priliko: "Naprej ali nazaj, nikogar ne silim. " Babnica pa sploh ni bila sposobna za kašen filing, jadrno je užaljena odmahala in me nasednji dan ocinkarila, češ-da sem jo nagnala :o|o: Pred kakšnim tednom, ko je slavila rd Cosma, je na praznovanje povabila po Kikino. Obleka:kar čte.Bravo Cosma! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 29. julij 2004 Prijavi Deli 29. julij 2004 cosma a jaz sem bila na dopustu, ki si ti slavila??! pa tukaj, zdaj: vse naj!! cosmica pupa kot je bila pika. preljube kroglice pregelk jaz nikdar nocem biti velkali nekaj takega, sem se trudila, pa ni delovalo... :o|o: Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 29. julij 2004 Prijavi Deli 29. julij 2004 Piko mi je mami brala, ko sem bila majhna. Piko sem jaz brala, ko sem se naucila malih tiskanih crk. Piko sem kasneje brala mojemu bratrancku. Piko ( nadaljevanko) sem imela posneto na kasetah ( se zdaj imam nekje tiste kasete...nekje...se prav spomnem...sinhronizirano je bilo v francoscino ).Piko sem pred kakim letom gledala v risanki ( tudi zarad bratrancka). Pika sem bila za maskare Spomnim se nekega nadaljevanja, ko je bila Pika s Tomazem in Anico v slasticarni...po moje je bil tisto moj najljubsi del. Pa ko se se skrivali pred gusarji. Pa ko je nosila konja...No, knjiga je definitivno boljsa Tako, da lahko recem..da me je Pika Nogavicka spremljala Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 29. julij 2004 Prijavi Deli 29. julij 2004 Meni je všeč prizor,ko se igrajo iskalce. Pika je seveda najbolj zavzeta. Z nosom nizko pri tleh raziskuje. Naleti na gospoda v ležalniku in ga sklene vzeti. "Ne,Pika, tega ne smeš! Ne smeš vzeti strica" "In zakaj ne?" se začudi Pika. "Jaz sem iskalec in odkrila sem ga prva. Bo pa prišel kakšen drug iskalec in ga pobasal..." Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 iiii! Bravo! Pika Nogavička! Super. sem opazila da vrtijo zdaj njene risanke. Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 "Mulplidikacija ali dividiranje, na tak dan se ne moreš ukvarjati z nobeno `acijo´ ali pa mora biti `zabavikacija` " je poučevala Pika učiteljico iz Aničinega in Tomaževega razreda! V neki šoli v Avstraliji se ves čas samo zabavajo. "začnejo s skakanjem skozi okno, nadaljujejo s skakanjem preko klopi, nato se še pretepajo nadaljne pol ure....." Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 Hehe, janja, da ne bomo skoprneli slucajno... Prebrala sem jo milijardkrat. Ste vprasali, ce smo bile pike za maskare - pih, pa ne enkrat, copki pa so vseeno sami stali in tudi kitke. Meni pa je najbolj vsec pikina logika in nacin. Recimo ko jo uciteljica vprasa, ce ji pove glavno mesto Portugalske, odgovori v tem smilu: butasto, koga pa to briga in zakaj naj bi to vedeli...In cez cas pa doda... sploh pa sem ze bila v Lizboni. Me ne cudi moja ljubezen do Pike Nogavicke (in tudi sicer do del Astrid Lindgren, npr. Kljukec s strehe je tudi model, ki me je ob zivce spravljal s svojo logiko) - a. lindgren je bila skorpijon z luno v ribah. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
žaža 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 ....joj, jaz sem tudi brala KLJUKCA....maš še vedno knjigo nekje doma, to moram pa poiskat....Marsa, super da si me spomnila Citiraj Če hočeš biti srečen....BODI! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 30. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 30. julij 2004 Dons sem prebrala Pika priredi spraševalni šport . Kok je dobra. Ena teta s full dnarja je 2x na leto prišla spraševat otroke in jim če so dosti znali podarila bonbone in spodnja krila , če pa ne so se pa v kotu sramovali, pa tudi doma bili okregani. Pa uleti Pika . "Kako se črkuje morska bolezen" je bilo Pikino vprašanje.Ona pa m-u-r-s-k-a b-u-l-e-z-e-n Pa ji ta gospodična :xx!: pojasni, da v pravopisu čisto drugače piše x!x :xx!: Pika pa, da je potem res sreča, da je hotela vedeti, kako jo Pika črkuje, da jo že od nekdaj tako in da ji je vedno prišlo prav . In sledila so si še naslednja vprašanja, na katera Pika jasno ni odgovarjala po pričakovanjih gospodične Rožnikove in jo je poslala v kot sramovati se . Pika pa:"Krivično! Jaz ki sem znala odgovoriti na vsako vprašanje." Cool, Pika se ni dala motit, ni bila ponižana, kljub temu,da se jo je žalilo, ni bila jezna na to gospodično in ni bila maščevalna . Priredila je svoj spraševalni šport za otroke, ki naj bi se sramovali. Jasno so na njena vprašanja znali vse pravilno odgovoriti, rekla jim je, da so bistri in jih nagradila z zlatnikom in bonboni!!! Dobili so več kot tisti, ki jih je nagradila gospa Rožnikova, dvignila jim je samozavest in bila skratka prava zmagovalka.[Astrid, res si jackica . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 Dobra je tudi epizoda, ko zaključi svoj nakupovalni dan in gre v lekarno, kajti:" Vsako leto zboli ogromno ljudi in umro samo zato, ker si ne kupijo ob pravem času metikamentov." V lekarni je stal lekarnar in mešal kroglice. Toda le nekaj kroglic je hotel še zmešati, kajti bilo je že pozno in hotel je zakleniti (vendar je vstopila Pika in ga ubila v pojem ). "Prosim, rada bi kupila pet litrov medikamenta," je mirno rekla Pika."Kakšne vrste medikamenta? " je nepotrpežljivo vprašal lekarnar."Da, naj bo po možnosti takšen, ki je dober proti bolezni," je rekla Pika"Kakšna bolezen je to? "je še bolj nepotrpežljivo vprašal lekarnar."No, vzemimo nekaj, kar je dobro proti kašlju in slabim nogam in bolečinam v trebuhu in proti ošpicam in če si vtaknil grah v nos in kaj podobnega. Dobro bi bilo, če bi bilo možno, s tem pološčiti pohištvo." Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 P.s. Vse Pike in Nogavičkarji, ste si ob prebiranju knjige zaželeli, da bi imeli votlo drevo s špranjo za žgečkanje in kavno ročko ? Pismo, kdor ne pozna knjige bo mislil, da smo šli po slabem.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 Po moznosti taksen, ki je proti bolezni!!!!! Ruby - gdc. Roznikova bi ti podturila volnene dolge gate...ker namrec - kaksno je trapasto vprasanje - katera si je zazelela?narobe (volnena jopica se zraven) - katera si NI zazelela? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 Res je Mnogo izveš, preden komu odpadejo ušesa Kajti kdo ima več volnenih gat in jopičev, tisti, ki jih resnično rabi ali tisti, ki jih zadene na spraševalnem dnevu?!? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
žaža 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 . ..ihi, še jaz imam en odlomek.... ´Ali bi res smeli vzeti vse, kar bi našli?´jo povpraša Anica. ´Da, vse, kar leži na zemlji,´ji odgovori Pika. Malo dalje leži na trati pred svojo vilo star gospod in spi. ´Tale leži na zemlji,´pravi Pika, ´in mi smo ga našli, vzeli ga bomo.´ Tomaž in Anica se hudo prestrašita. ´Ne, ne, Pika, strica ne smemo vzeti, čému neki je to podobno,´jo svari Tomaž. ´Kaj pa naj z njim sploh počnemo?´ ´Kaj naj z njim počnemo? Za marsikaj bi ga lahko uporabili. Vtaknili bi ga lahko v majhno kletko namesto zajca in bi ga pitali z regratom. Sicer pa, kar se mene tiče, če ga nočeta, ga pustimo, čeprav me jezi, da bo mogoče prišel kak drug raziskovalec in ga smuknil.´ Jooooooj, jaz bi tudi imela opico in če bo mogoče jo bom tudi imela... , sem že o tem govorila s fantom, pa je reku, da sem res čist zmešana na živalce in, da če bo možnost jo bova imela....upam da je mislil resno x!x Citiraj Če hočeš biti srečen....BODI! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 Mnogo izveš, preden komu odpadejo ušesa mater je dobra! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 In ime ji bo Ficko Pardon gospod Ficko Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 zaza - ob temle odlomku se je tamali ko sem mu brala, skoraj razpocil od smeha! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
žaža 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 Citiraj Če hočeš biti srečen....BODI! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 Nic, vzeli ga bomo (*in Tomaz in Anica se hudo prestrasita). Ali smemo jesti z rokami (*ali je s prsti)?Lahko, ampak kar se mene tice, raje jem z usti. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.