Skoči na vsebino

Pika Nogavička

Pujsita

Recommended Posts

Astrid Lindgren je mogoče nehote, naredila junakinjo ki po svojem obnašanju in videzu zelo spominja na današnje otroke. To je bila neka vizija pri njej. Danes so otroci izredno pametni, ambiciozni, zelo arogantni, predrzni, se znajo zelo dobro nahecat,  te preizkušajo na milijone načinov, kot da se je pri njih puberteta začela že pri treh letih.

Volkec, bo nekaj na tem :palec: ... sicer pa, se mi zdi, je ravno tole Marsa napisala pod eno mojih prvih objav (jasno o Indigcih xDDx )... namreč, da je bila Pika Nogavička prvi Indigo otrok x:px :palec:

:palec: :palec:

Kok mas dober spomin mateja! x^x x8Dx

Sem glih to hotla napisat ze vceraj, pa nisem sla vec za racunalnik, ja, tocno to...

Zelo kul je ugotovil pri sebi tole Volk. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 115
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Pri sebi x?x Kaj pa vem ? x!x Nisem še starš x!x Recimo da imam veliko stika z otroci rojenimi po letu 2000. So neverjetni. Majo ene radarje v sebi. Ko sva se z drago prvič zakačila, je njena hčerkica ne vedoč da sva se spičla, spraševala mamo a je vse v redu z mano in z njo. A se imava še rada in upala je da se imava ter podobna vprašanja. Ko sem to slišil od drage sem bil precej skeptičen, šele ko me je tamala objela okrog vratu in me spraševala a mam mamo rad, sem bil precej zamišljen od kje otroku tako dobra intuicija. Po moje znajo brati mimike, ne vem, ne vem...
Ja sam ka mali pao s lipe

A se imava še rada in upala je da se imava ter podobna vprašanja. Ko sem to slišil od drage sem bil precej skeptičen, šele ko me je tamala objela okrog vratu in me spraševala a mam mamo rad, sem bil precej zamišljen od kje otroku tako dobra intuicija.
x^x :palec:
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Kljukec s strehe je imel podobno logiko, torej je dosti na dlani, da je to v bistvu tudi logika (vsaj tale ustvarjalna) A.L.

Ste rekli nekateri lev in tole - halo? ziheraski lev, da bi bil tolk naspidiran, pa mu ne bi pomenilo, kaksne stumfe skupaj in tole?

Luna v Ribah, JASNO, ocarljivo . xflirtx itd. x;)x

Pa skoz opravicevala v bistvu, mala moja stara, jaz se ne znam obnasati, ali mi lahko oprostis... itd... x:px x:Dx

Pa zadnjic sem postekala se 1 'podobnost' - npr. ful je jokcala zaradi ptickastega mickenega pticka, a v naslednji sapi: CUUUDDDEEEEEZZZZZ!!! xDDx xcivx :2src: :palec:

Hudo, no...

Kot je zdaj Harry zakon, je Pika bila zakon tedaj... noro delo!!!!

Hvalabogu, da se loti folk, napise, NAREDI!!!!

da lahko mi vsi potem totalno uzivamo v tem, a ni mega? :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

...je Pika bila zakon tedaj...  noro delo!!!!

*popravek - JE. se vedno... :palec:

ma jaz jo znam prakticno na pamet...

res, tako sem enkrat pri frendici ugotovila, da je moja knjiga, celo po telefonu (* toda tomaz meni in upa, da ne vem kaj, skratka, tam je bil nek presledek, neka napaka in sem jaz, hops, in si to zapomnila za 20 let, ko sem ji to naprej vrgla na ne vem kateri strani v zacetku in da je moja knjiga... :D)

Picasso

pa tudi je ocitno iyvrsten prevod, tako duhovito za znort zame... res no..

sita nisem, pac pa sem zejna.... x:Dx x:px

Picasso

Danes so otroci izredno pametni, ambiciozni, zelo arogantni, predrzni, se znajo zelo dobro nahecat...

Jp.....zadnjic sem bil sam z necakom, pa greva na sprehod, pa on nabira rozce za mamo.Pa mu jaz recem : "Ves, tvoja mama je pa najlepsa na celem svetu..."

On pa meni nazaj zacudeno :" A ti sploh ves, koliko je se zensk na svetu, katerih se sploh nisem videl...!!!??? ""

:eek: x:Dx x:Dx x:Dx

Ne me basat, to je pa res. Vsi ti tamali nabirajo rožice za mamico.

S prijateljevim sinčkom se igrava s sestavljanko, pa pride prjatu-fotr v sobo in naju kliče da je kosilo na mizi, pa tamau, ki nima niti treh let odslovi fotra zelo ukazovalno. Pokaže s prstom-kazalcem proti kuhinji in mu zabrusi: ati pejt tja kuhat. :eek: Kvaaa x?x Nism mogu verjet.

Ja sam ka mali pao s lipe

Pred pol leta sem bil z mojima otrokoma v gledališču na Piki nogavički. Del tega je verjetno še iz otroštva, ker ta film sem gledal velikokrat, tako da me je tistikrat kar prevzelo, otroka pa sta itak uživala.

iz tega razloga vam jo ponujam tu.

Veliko lepih trenutkov. In mimogrede. Ta glasba ima v primerjavi s Stanetovo soljo podoben učinek. Le da je proces drugačen.

Andres

pa tamau, ki nima niti treh let odslovi fotra zelo ukazovalno. Pokaže s prstom-kazalcem proti kuhinji in mu zabrusi: ati pejt tja kuhat. Nism mogu verjet.

.Andres lepa muska :palec:

.Volk, opazujem tut jest take male, sam kaj, to je še vse v nagonu, itak pa lahko zarad tega starš marsikaj postori,da mu to prepreči v nadaljnem os. razvoju; se vidi pri malih, kakšne gene˝majo v prvotni obliki! V bistvu pa menim, da tale primer ukazovalnega˝ otroka je le nedolžno nagonski, saj je sam presodil tekoče dogajanje, jh toliko so naprej x:Dx

.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Pokaže s prstom-kazalcem proti kuhinji in mu zabrusi: ati pejt tja kuhat.  :eek: Kvaaa x?x  Nism mogu verjet.

Otroci ponavljajo vse kar slišijo pri starejših! x:Dx Očitno mu je partnerka velikokrat rekla kaj podobnega-otroku je bilo všeč in si je zapomnil! x:)x

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

Sem tudi med dopustom Pikosvojenka x:Dx x:o)x x:Dx . Sem si jo vzela s seboj v Prekmurje, se zvečer ulegla v posteljo in prebrala eno poglavje x;)x :palec: . Ta glavna je.

Zdaj sem že pri koncu ta krog x:Dx x:Dx x:Dx . So Pika, Tomaž in Anica na otoku Taka-Tuka. Tomaž je šel plavat v morje, pa ga napade mosrki pes. Pika je hitro skočila v morje, dvigne morskega psa v zrak in ga vrže daleč v morje. S Tomažem sta prišla na kopno in Pika začne neutolažljivo jokat :C: . Pa jo tolažijo v smislu, naj se ne sekira za Tomaža, ona pa:" Ubogi morski pes, je ostal brez kosila."

x:Dx :palec: x:Dx :palec: x:Dx

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

O kako očarljiva tema. Sem kar koprnela po LNF. Tudi otroci v Zadnji Indiji, bi morali imeti dostop do LNF-ja. Moram malce počedit vila Čira-Čaro, se tipkamo kasneje.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

O Cosma xsrcbumx xsrcbumx xsrcbumx tudi na tvoj ulet sem čakala tule :palec: , imaš opravičilo, ker si bila na dopustu x:Dx x:Dx x:Dx . Cool, no upam da imaš dovolj prostorno kuhinjo, da nam boš lahko na tleh zvaljala testo za piškote x:Dx x:px x;)x .

Ni bil grahek :o|o: , marveč kroglica pregelk, ker niso hoteli postati velk!

Jaz sem si pa tole čist narobe zapomnila, ziher sem rekla velik, ko sem zdej do 182cm zrastla :wOOt: x:Dx x:Dx x:Dx :palec:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...