Skoči na vsebino

Pika Nogavička

Pujsita

Recommended Posts

• Komentarji 115
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Pa filmov k full ne gledam, ampak v Vrtincu mi ej pa res fuuuuuuuuuul fajn, ta glaven  x:)x  :palec: , sem se še doma pred TV usedla, pa pol kasete 3 drugo za drugim prebuljila  xrolleyesx  xrolleyesx  xrolleyesx so vsi ostali samo prišli, pogledali kaj gledam in šli  x:Dx . Mega film res, pa Vivien glih primerna igralka  :palec: . Evo, tole je res moj najljubši film, knjige pa res še nisem, mi sploh ni padlo na pamet  :o|o: .

men tud vsec film... zelo dobro narejen po knjigi in ne vem, ce ni celo imela prste zraven pri izboru M.Mitchell...

Ej, a zdaj STEKAS, kaj je skorpijonska TA energija... ne ovnovska, levovska... kao energicna - ampak tale .

Ko stoji Scarlet tam nekje na tari, zadaj neke nevihte, rdece nebo, rdeca zemlja, in ona zazuga proti nebu in si priseze, da ne bo nikoli vec stradala, pa ce ubija! :)

No in to MOC je tudi opisovala Astrid Lindgren pri Piki Nogavicki... v bistvu je njen point bil moc, ki pa nikdar ni za brez veze izkoriscala.

Aja, se nekaj podobnega - obdrzite tiste ficke... :D :P

...

... si je sešila obleko, pa ji je zmanjkalo blaga, pa je bila pač krajša

haha, sem imela eno zeleno hudo srajco, v kakem 6 razredu ali 7., pa se je odrobila, pa ker nisem znala sivat, sem jo preprosto zalepila. S selotejpom. x:Dx x:o)x x:px

.... da sta bila Tomaž in Anica na obisku, pa jima je rekla, naj gresta domov, da bosta jutri spet lahko prišla, da bi bilo škoda če ne bi mogla  x:Dx  :eek:  x:Dx .  Tudi pozitivka, evo - prav dam jih pošlje, da bosta lahko spet prišla x;)x  :palec: .

Aha, no saj to je ta tako znacilna 'Pikina logika'. xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

ja, glih zato, je tak fajn primer, sem vedela, da bos steknila...

Potem folk si misli, a da ne Lev al kaj jaz vem . in meni - a nisi Oven kao, ker tolk energy, point je pa samo v intenzivnosti. Vsega. Akcije, misli, lahko tudi govora (folk misli, da skorpijon ne govori veliko, vendar to sploh ni res oz. ni nujno res - prav tako ribe, v bistvu kolikor jih jaz poznam oz. imam opravka, so prej cvekave kot ne)...

tale logika, ki tudi spravlja v zadrego, ker ne ves kaj bi rekel...

Ko rece, kaj, moram placat karto zato da lahko gledam? :eek:

In potem, ko je ona mislila, da tu ne bo pa nic posla, pa vse tiste zlatnike navrze in 'one smrdljive ficnike pa kar obdrzi'. :D :P

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

• 10 months later...

Joj joj joj, kaj vidijo moje svinjske očke :wOOt: , zaprašena, zanemarjena tema totalno, pa saj to je verjetno pomota x;)x .

Jaz jo že spet berem, že ne vem kerič, ker to je xsrcx :palec: knjiga zame, vseh časov. In jo vedno znova prebiram, bolje rečeno ponavljam x:px .

No včeraj je pri meni imela Pika dan snage, pa polila tla, pa drsala s sirkovimi krtačami x:Dx :vragec: x:Dx . Potem je pa jasno blo treba it na izlet. Kjer je snaženje nadaljevala v luži, si mimgrede umila tudi lase, tko da jih ta teden ne bo treba več x:Dx x;)x .

Skratka, mislim da ta knjiga lahko ozdravi vse depresije tega sveta, da je zanimiva za otroke, odrasle in pujse tudi x;)x .

Dons jo grem ponavljat naprej x:Dx x:px x:Dx

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Hehe, kera fajn tema. Pika Nogavička je tud moja najljubša knjiga iz otroštva, tud jst jo kdaj pa kdaj še vedno preberem, celo nick mam po njej, ker ko sem bla mejhna, sem ji bla ful podobna - uni iz filma- in so me v šoli spraševal, kako sem konja v nadaljevanki dvignla? :O: x:Dx Hihi. :palec:

js se pa za maškare vedno napravim v Piko Nogavičko :2src: tut Ficka si dam na ramo .... sam konj manjka :ermm: Baje sem čist taka kot ''prava'' Pika Nogavička :D :wOOt:

... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ...

http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg

jaz sem bla tud veckrat kot majhna pika za maskare.

sicer so mi pa dostkrat rekli, da spominjam nanjo, pa ceprav ji nisem (bila) niti malo podobna. recimo ze peg nisem imela. :(

Picasso

moja najljubša knjiga iz otroštva je bila tud Pika...ko smo v osnovno šolo nesli najljubše knjige, sem jo prinesel, pa so se mi fantje smejali x:Dx

to knjigo sem tud največkrat prebral od vseh...res je kul x;)x

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

• 2 weeks later...
<{POST_SNAPBACK}>Pika je po vsej verjetnisti Škorpijon po horoskopu. Ko gresta namreč Anica in Tomaž k Kiki na rd, je november in zgodaj se noči. Piše v knjigi.

x^x  x^x  x^x

:eek: uradni rojstni dan Pike Nogavičke je 13. september - dan, ko je založnik sprejel prvi rokopis Lindgrenove

xrolleyesx

anyway, :hapyb: xsrcx

http://www.siol.net/novice/default.asp?pag...605081500380570

Jaz pa še nisem prebrala te knjige pa sem tudi profesorici mladinske književnosti povedala, da je nikoli ne bom, pa me je zaradi tega skoraj fuknla na izpitu.

Mi je pa bila všeč knjiga Ronja razbojniška hči.

"Pri ptičih je vse nagon, tudi zvestoba je nagon. Nagoni so čisto v redu ... V naravi je vse lepo urejeno... Človek ima pa polna usta ljubezni pa čustev, pa ne vem kaj še. Potem pa v imenu ljubezni pusti svoje mladiče. A skrbi za svojo vrsto? Vraga! " (monolog iz filma: Pod njenim oknom)

Pika Nogavička je super :palec: :mezik: sem jo prebrala večkrat, v bistvu ogromnokrat :D pa čisto sem se vživela v zgodbo, imela sem feeling kot da sem zraven, vedno :) tudi potem, ko sem bila starejša.... pa tudi če sem za maškare kdaj bila pika sem bila menda res originalna, že zaradi pegic xDDx
Live and let live! Life is beautiful!!!!

xDDx Jaz sem tud velikokrat prebrala to knjigo, v bistvu je bla to edina knjiga, ki sem si jo želela imeti kot otrok in jo imam še sedaj... :palec:

In danes ima rojstni dan :hapyb:

So mi kupili tudi majhno plišasto opico, ki ji je bilo -seveda- ime Ficko...

In Pika Pikica mi je :palec: xokx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...