majica 27. avgust 2004 Prijavi Deli 27. avgust 2004 No, OK, konkretno te prašam... (upam, spoštovana ga. učiteljica, da Vas ne moti moja površna slovenščina ) Kako si učiteljica dovoli prepovedati obiskovanje dopolnilnega pouka?Taš mi je to povedala, jasno sem šla v šolo, učiteljica je pa to zanikala! Skupaj sva šli do Taše , ki je jasno ponovila isto zgodbo, s tem še polovico razreda, učiteljica se je pa še naprej lagala, da to ni res. Naknadno od večih sošolcev še zvem, da ji NI HOTELA dat kontrolne naloge z besedami, da je itak škoda lista!!! Ravnateljica NI ukrepala, kljub mojim prošnjam in pritožbam, še več, šolska pedagoginja je rekla, naj ne drezam, ker sta najboljši prijateljici, da pa se bo ona pogovorila z omenjeno učiteljico... no, stvari so se umirile, Taša pa dobila pozitivno iz kemije. Mance pa ni vprašala Bralne značke, ker "ni imela časa", kljub temu, da je prebrala vse knjige. In konec š.l. ni imela narejene Bz. Na žalost... a je upravičena do tega, da doseže Bz iz prejšnjega leta? Pa še nekaj... ne hodim na govorilne ure k razredničarkam, to pa iz principa...ne prenesem tistega pokroviteljstva učiteljic (pa brez zamere), ampak obiskujem šolsko pedagoginjo vsa ta leta... Zame so ljudje, kot mi vsi...in, če kdo pozna mojega otroka, sem to jaz, ne pa učiteljica, čeprav trdijo, da se ukvarjajo z vsakim individualno...to ni res! Zato pa vse pohvale pedagoginji, ki se je res zavzela za Taš...in jo spremljala na vsakem koraku, preprečila "zalivanje" in slabe ocene... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 27. avgust 2004 Avtor Prijavi Deli 27. avgust 2004 Za dopolnilni pouk je jasno - vsak učenec se ga lahko udeleži!V zvezi z bralno značko ti predlagam, da daš na svet šole - moraš pa imeti pritožbo čimbolj opremljeno z datumi, dokazili itd... te stvari ne zastarajo, zato ni prepozno za pritožbo. Če bi rada uredila čimprej, pohiti, da ujameš prvi sestanek sveta šole (po moje bo drug teden ali kaj takega), ker potem se bo malo vleklo do naslednjega.Še dobro, da se lahko na koga obrneš tam in pogovoriš tako in o tistem, kar bi rada. Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pika1000 27. avgust 2004 Prijavi Deli 27. avgust 2004 Hojla vsem skupaj! PO moje se je vedno najbolje obrniti na učiteljico (učitelja) pri katerem je prišlo do težave.Z lepo besedo in argumenti, se da marsikaj čisto lepo rešiti. JOj, Mateja, sem brala o tistem vašem izobraževanju v zvezi z zaupnostjo podatkov. :xx!: Pri enih stvareh pa res pretiravajo in to ZELO! Jaz si ne predstavljam učietlja brez svojih zapisov o tem, kako napreduje učenec - sploh ne v prvi triadi, kjer je samo opisno ocenjevanje. Vsega 'sranja' pa res ne moreš napisat v 'ta glavno' redovalnico, v glavi se pa tudi ne da držat podatkov za več kot 20 otrok.Si predstavljam govorilne ure v takem primeru: Hm, gospa, veste, se ne spomnim dobro, kako mu gre, ja - ni še prav uspešen, a veste, ker če bi cilj že dosegel, bi že napisala v redovalnico, tko pa še mal čakam, da mu rata. ..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 27. avgust 2004 Avtor Prijavi Deli 27. avgust 2004 Vsega 'sranja' pa res ne moreš napisat v 'ta glavno' redovalnico, v glavi se pa tudi ne da držat podatkov za več kot 20 otrok.'vsega sranja' predvsem ne smeš pisati v uradno redovalnico! Tam so lahko zapisane samo ocene, določeno, s kakšno barvo katere.... poleg tega učitelji na predmetni stopnji ne učimo 20 otrok, pač pa ... jaz recimo 9 oddelkov! -postopek za pritožbo sem pa že na prejšnji strani opisala. Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 23. februar 2005 Prijavi Deli 23. februar 2005 pROSIM VAS, DA PREBERETE IN POVESTE SVOJE MNENJE... Danes sem od hčerke dobila naslednje... V šoli so poslušali klasično glasbo, medtem pa so morali opisati svoje občutke o tej glasbi. Moja st. hčerka je napisala sledeče:Ta glasba mi ni všeč in me ne sprošča, temveč ravno obratno. Ob tej glasbi postanem slabe volje. Nekaterim je všeč, nekaterim ne, saj vsak posluša tisto kar želi. Nič nimam proti klasični glasbi, saj, več zvrsti je, bolj je pestro in pisano. Z eno samo zvrstjo glasbe bi bilo pusto in enolično. Nazaj pa dobila odgovor učiteljice, ki ga citiram z vsemi pikami vejicami, klicaji...1. Ta glasba ni namenjena sproščanju!!!2. Ti je ne poslušaš, ker ti je všeč, ampak ker moraš kot srednješolka poznati Vivaldija!3. Otroci, ki se UČIJO (3x podčrtano), ga poznajo že pri 10 letih, pri 11 ga že igrajo!4. Zdaj, v tem trenutku, ga igra 1000 otrok...5. Glasba je IZOBRAZBA in ne ZABAVA!!!6. KER NE ZNAŠ, SI SLABE VOLJE!!!! TO JE POTEMTAKEM NORMALNO!!!! 15 let njenega življenja se trudim, da bi hčerka iskreno povedala mnenje o vsem, kar je vprašana.... Ker ni dosledno upoštevala prfoksine želje o tem, kakšna glasba bi ji MORALA BITI VŠEČ, jo je pred celim razredom ožigosala kot narkomanko, možno morilko in nasilnico...samo zato, ker posluša moderno glasbo in ne klasike.Verjetno prfoksa ne ve, da je Hitler oboževal Beethovna in Wagnerja, ob tem pa pobil 6 mio ljudi, ali pa ga je pometla pod preprogo... Skratka, kaznovana je bila, ker je, za razliko od ostalih, iskreno povedala svoje mnenje, prfoksa pa jo je naučila, da je resnica tako slaba zadeva, da boš zaradi nje kaznovan. Naj piše laži, da bo le njej po godu. Res, ne najdem besed.... Prosim za mnenja o ukrepanju nad prfokso... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 23. februar 2005 Prijavi Deli 23. februar 2005 Predlagam da tvoja hčerka pove prfoksi o Hitlerjevi strasti do klasike.Prfoksa bi morala komentarje zadržati zase, tako je pa samo pokazala, kako je bila užaljena. Je pač intelektualka, umetnica, akademka, ki misli da je oh in sploh. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 23. februar 2005 Prijavi Deli 23. februar 2005 Neverjetno,ker Vivaldi je pisal glasbo iz naslova izobrazbe in ne zabave,res neverjetno.Tak prfoks ne sodi v učilnico.Na tvojem mestu bi se šel pogovorit z njo.Sam sicer nimam tako starih otrok, so mlajši, vendar sem že pogovoril z učiteljco sicer zaradi drugačnih problemov in je pomagalo.Pa upam, da ta tvoja prfoksa ni kolerična.Pejd se pogovort. Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 23. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 23. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>pROSIM VAS, DA PREBERETE IN POVESTE SVOJE MNENJE... Prosim za mnenja o ukrepanju nad prfokso...majica, če imaš namen ukrepati, ti svetujem, da greš po 'reglcih', ker bo tako najbolj učinkovito in najprej rešeno:-najprej na pogovor k prfoksi-nato na pogovor k ravnateljici (lahko pisno)-svet šole-ministrstvo (če zasukaš vrstni red, ministrstvo zadeve ne obravnava, pač pa pošlje nazaj na šolo...) kar korajžno Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 23. februar 2005 Prijavi Deli 23. februar 2005 majica ker veš še eno tako cako kaj je hitler poslušal.. jst bi tud šla k babi... pa bi ji mal tole vrgla v nos, pa začela pa s tem, če je temeljni izobraževalni cilj, da učitelj sliš kar on hoče, očitno za tak izostren okus so vsi drugi čudni, sej tud akademiki neki taki k so šli na pedagoško majo drug način razmišljanja kot en k je šel na tak faks pa ma tako službo da tele k črpajo državne plače živi, pa jim pač se tega ne meče pod nos, dokler korektno otroke učijo pač o čemer pač, eni bolj pomembne stvari, drugi pa glasbo, pa take obrobnosti, itak klasika kaj pa je to? Stvar zgodovine.. v zdejšnjem času je klasika muska iz 6o-tih let, ne pa oni težaki, ali ipak kad se mora.. Pa če ona tega ne more sprejet in gre žalit mnenje nekoga, ki je sicer v njenem razredu, ampak ona je tam zarad otrok in ne otroc zarad nje..pa če se bo to ponavljalo, pač osebno mnenje o vsaki stvari otroku ne more niti mama spreminjat, pa tud ena učitlca glasbe še manj in če je ona vedno te stvari poslušala, pa sej jih je Hitler tud , a ji je všeč delo Hitlerja? Je bil boljši človek, od tistih, k klasike ne marajo, a po takem ključu ona ljudi razporeja, kaj pa so njene vrednote, da jih našteje, ker nisi sure, če po tem ljudi ocenjuje, kaj potem ona zagovarja? Da bi rada slišala, kdo bo tvoje otroke na podlagi tega ocenjeval al so drug dealerji.. Da tako se pa ne boste šli, da če se to razčisti na tem nivoju, drugače boš prisiljena ukrepat, da ne bi, ampak tole je pa preveč, pa bo treba it.. je Mateja naštela.... pa zgroženo, pa brez žaljivk sicer, ampak strogo resno, itak, da bi ti ratal, da se bo baba USRALA... da se ljudi ne more tretirat po glasbenem okusu, da bi ti sicer lahko hčerki ukazala da bo ona vedno hvalila njeno glasbo, pa ji ne boš ker se laganja ne uči, ampak se uči pa spoštovanja tud drugih in mnenj, in to tvoja hčerka obvlada, očitno pa vsi niso priskrbeli te lekcije svojim otrokom... in da te je to prizadelo in tvojo hčerko tudi in si šokirana nad takim ravnanjem, in te stvari bo treba spremenit, ker ti tega ne moreš dovolit, ne moreš dovolit svoji vesti da se kej takega dogaja, in tvoj otrok da se ga tko tretira.. da bi se mogla kr dost nad sabo zamislit, sej učitelji naj bi bli tud psihologi, vsaj malo, mogoče pa bi ga kateri tud rabil. Take ljudi je treba kur..t, drgač ne zaštekajo. Ko je že sama zategnjena, drgač bi jo glih brigu ta vivaldi al kaj. Mislim, kaj drugi mislijo o tem. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 4. september 2005 Prijavi Deli 4. september 2005 iščem primerno temo, ampak sej lahko tudi tule...gledam spremembe v predmetniku Osnovnih šol, recimo v nekaj letih in žalostno ugotavljam, da je nekdo pozabil, da so to otroci... žal... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 4. september 2005 Prijavi Deli 4. september 2005 Selene, daj napiši več...ne vem, o čem govoriš? Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 4. september 2005 Prijavi Deli 4. september 2005 o tem, da imajo recimo v 9.razredu tako natrpan urnik, da so se odločili, da bodo imeli v soboto pouk, mislim da enkrat mesečno 4 ure enega predmeta, ker ga nimajo kam vtaknit... da dodatne točke sedaj pridejo s tekmovanji, potrebne so priprave na tekmovanja - torej mariskdaj v šoli do 18 zvečer, da otroci nimajo pojma kako jim bo uspelo - tole vem samo iz pogovorov med njimi, tko da ni tole čisto strokovno... vem pa da je imela mala v 5 razredu slo, mat, družbo, naravo, angleščino, tehniko in gospodinjstvo,telovadbo, likovno in glasbo... en vem če sem kaj spustila, letos je v 7. razredu in ima vseh predmetov 12 + plus 3 izbirne.... da je v šoli od 7 do približno 14, da ima torba skoraj 9 kg ter da nima pojma kaj jo čaka v prihodnosti, da se vsako leto spreminjajo pravila, da imajo nivojski pouk, ..... čisto laično tole, ampak zabolelo me je na sestanku tisto - ja otroci morajo biti zaposleni no ja, potem naj priznajo kakšno glasbeno šolo, pa športna tekmovanja... ker nekateri otroci so zaposleni, mar ne... in če je v šoli do 18 potem odpade mogoče trening, balet, glasbena, ... sej vem bluzim, ampak otroci so izgubili brezskrbno otroštvo... mah ne vem no, razmišljam pač... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
učenik 4. september 2005 Prijavi Deli 4. september 2005 ja selene...tole je pa čista resnica x!x x!x Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Osamljena 6. september 2005 Prijavi Deli 6. september 2005 Eni profesorji si res preveč privoščijo. Vsak ima pravico povedati svoje mnenje in ga je potrebno tudi upoštevat. Mi imamo v SŠ profesorico za angleščino, ki te zmerja ob vsakem neznanju ( da smo glupi, da nikoli ne bomo kam prišli) To se mi zdi zelo grdo, saj ti vzame še tisto veselje do predmeta, ki si ga sploh imel. Redko obstaja učitelj, ki se mu gre, da te bo res nekaj naučil, ne pa da bo samo vlekel plačo in mu bo lepo. Glede pravilnika: mislim, da smo potem tukaj odvisni od dobre volje profesorja. Če se te bo usmilil ti bo upravičil, če ne pač ne. Pa bog ne daj, da se mu kdaj "zaserješ" To res ni najbolj pošteno, da so vse vajeti spustili v roke prof. Citiraj Zaupam, da je življenje na moji strani. Svobodno in radostno se izražam. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silki 6. september 2005 Prijavi Deli 6. september 2005 Drži! Eni profesorji si res preveč privoščijo! in nekateri učenci oz dijaki si tudi preveč privoščijo!!!Razlog? Nezrelost učiteljev (težje oprostljivo), učencev ter staršev na žalost.Vsekakor je naloga staršev tudi ta, da otroka vzgajajo tudi v tem pogledu.Učitelj ima vedno prav? Ne nima!! Otrok? Tudi ne! Starš kot razsodnik - v vsakem pogledu težka naloga, vendar ne neizvedljiva. lp Citiraj Samo šibki se ne upajo biti pravični. Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji. Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Paris 9. september 2005 Prijavi Deli 9. september 2005 Moja sestra je letos koncala srednjo šolo. V zadnjem letniku pa pride nov pravilniki, ki ga je sestavila sama šola, misterstvo pa ga je potrdilo!Na primer: če si imel naslednji dan zdravnika, je starš moru poklicat v šolo in sam povedat, v poštev ni prišla ustana pršnja dijaka + zdravniško opravičilo čeprav je šlo za odsotnost 1 dneva, na podlagi takega izostanka pa se odštevla njena odsotnost , torej če je naseldnji dan manjakla pri slovensekm jeziku, matemetaki,... je mogla pazit, da se ji to ni zgodilo vsaj še 2x v istem semestru, če ne je bila neocenjena!In pol, bogi straš more prosit in razlagat zdarvniku zakaj naj otrok ne bi hodu na preglede vsakič na ist dan! Potem so imeli primer šolski uniform pri praktičenm pouku: če je nisi imel te je z vso pravico nagnala od pouka, in ti pribrisla še 1 na povrh, in jo je tut z veseljem upoštevla, tega nisem nikol razumela, ker si v uniformi samo sedu 1x teden po pet ur, in v njej lepo švicu! Torej na koncu ugotoviš, da si več dijaki ne krojijo sami usode amapk, da ti jo na žalost profesor, ti pa upi da bo imel dober dan!! Ti pa se niamš nikamor za pritožt, ker je vse napisano Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.