Skoči na vsebino

Natalna konjunkcija Marsa s Plutonom

primi

Recommended Posts

Zanima natalna konjukcija plutona z marsom v 9.hiši v strelcu v opoziji s saturnom.

To konjukcijo ima moj sin in rada bi vedela, kako in kam naj usmeri svojo energijo?

Deli na socialnih omrežjih

• 2 weeks later...

Pluton in Mars v konjukciji je aspekt velike energije in agresivnosti. tak človek se bori z vsako prepreko, ki se mu postavi na pot. Taki ljudje so odločni, agresivni in imajo zelo močno voljo.

Pri akcijah se pogosto doživlja globoke transformacije.

Stik s Saturnom pa daje še izrazito potrebo po popolni preobrazbi življenjskih omejitev in struktur. Tu je lahko tudi silna potreba po uresničitvi pomembnih življenjskih želja. Ta aspekt kaže na velike ambicije v družbi.

Vendar Saturn ni močan v mlajših letih, Saturn z leti raste.

Saturn v Dvojčkih nekako zavira izražanje, pisanje in komunikacijo. Vendar se taki ljudje ponavadi usmerijo k potrditvi na področju komuniciranja in izobraževanja.

Izražanje bojevitosti, agresivnosti in tekmovalnosti se mora uskladiti z redom in discipliniranostjo, razviti bo treba strpnost v vseh akcijah. To so zahtevani aspekti, saj zahteva previdno in praktično usmerjanje fizične, psihične in tudi seksualne energije.

9.hiša je hiša daljnih potovanj, višjega študija in naša osebna podoba Boga. Vlada planet Jupiter, ki nam širi obzorje.

Transformacije in akcije se tako dogajajo v našem pogledu na življenje, pri spoznavanju neznanih kultur, s tujci in tujino in povečanje aktivnosti, ki se tičejo verovanja, filozofije ali pa višjega izobraževanja.

Pomembno je tudi ali smo introvertirane ali extravertirane osebe.

Ja, še to sem pozabila:

Fizična energije je zelo odvisna od samega smisla, pomena in višjega razumevanja, ne sme se mu odvzeti svoboda, ker se težko omeji /čeprav se bo soočal tudi s tem/. Njegova moč volje pa je zelo odvisna od moči lastnega ideala in verovanja.

E.

Svojega sina skušajte BLAGO usmerjati - predvsem v šport - to je pač najkoristnejši način za porabo njegovega viška energije.

Kot je dejala Elizabeta, bognedaj nič na prisilo. Takle človek tudi zagotovo ne bo "kupil" vsega, kar mu "prodajamo".

Možno pa je, da se bo sam odločil kasneje za politiko in podobna področja in se sploh ne bo ukvarjal s športom. A že sedaj mu morate vcepiti ljubezen do narave, svojega telesa itd.; a z zgledom, s primerom, z argumenti (te bo od vas vedno znova zahteval, v nič ga ne boste mogli prepričati, če ne bo sam 100% prepričan in seveda tudi voljan česa napraviti).

Ob njegovih izbruhih jeze skušajte ostati čimbolj mirni (in ga tudi tedaj ne skušajte prisiliti v spoštljivo obnašanje). Preprosto ignorirajte njegove izpade ali pa potegnite na šalo (najbrž je smisel za humor ena od njegovih pozitivnih lastnosti).

• 1 year later...
Tale tema se tudi ni razvila tedaj, morda se bo zdaj, ogromno ljudi ima tole konjunkcijo.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Mislim, da je Elizabeta takrat dobro razložila. Jaz bi dodala samo to, da se mora pogledati tudi planet dispozitor.

Če slučajno kdo ne ve, to je planet , ki vlada znamenju v kateremu je planet.(primer Pluton in Mars sta v znamenju Dvojčka, dispozitor je Merkur) Če je ta planet zelo močan in dobro aspektiran, se lahko jeza preusmeri na zelo dober način, in kljub težavam, ki jih ta konjunkcija, glede na to v kateremu znamnju in hiši je, lahko prinese, se stvari lahko razrešijo pozitivno.

V zgornjem primeru, kjer je ta konjunkcija še v opoziciji s Saturnom, se gleda še dispozitorja Saturna. Če sta oba dispozitorja med seboj še v lepem aspektu, potem je možnost razvoja in razrešitve večja.

Problem Marsa in Putona je v osnovi v tem, ker reakcije in dogodke, ki jih prinašata delujejo iz nezavednega, iz živalskega dela nas in potrebno je veliko energije, da sploh vidiš kako se odzivaš. Težje se tega zaveš.

Vse dobro,

Mihela.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Tale tema se tudi ni razvila tedaj, morda se bo zdaj, ogromno ljudi ima tole konjunkcijo.

:palec: Ja Marsa, vsi sinčki in vnučki letnik 2001 opozicija plutona in saturna, nekateri pa še marsa zraven. Mislim, da je bil to leto retrograden v strelcu?? xrolleyesx

Lunca, dobro opazujes (*kot vedno, zdaj uzivas, a ne, ko sem se koncno spravila popravljat astro, ko so uleteli spet dobri astrologi in ko je tudi Boris izbrskal toliko tem xDDx)

Res kako lahko te generacijske zadeve spremljamo (logicno, to ne sovpada samo z izkusnjami, pac pa tudi dejansko s starostjo, moras biti dlje na svetu, da potem lahko celo te cikle opazujes)...

Prav vidis, kako so drugacni tamali, ali kako so s Plutonom v Sco in zdaj v Strelcu cisto drugacni... in tko... :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Aja, sory, Mihela, sploh nisem opazila tvojega posta...

Dobro si interpretirala tole konjunkcijo, predvsem tisto z zivalskim delom mi je vsec...

Pa ko si omenila ravno dispozitorje.

Jaz imam par teh zanimivih povezav, npr. Mars/Neptun - MD* (zvezdica zato, ker v tem primeru jemljem Mars kot vladarja sco, prvotnega vladarja).

Nisem pa nikjer nasla opozicije teh dveh - kar se mi zdi skoraj neverjetno (ko sem ziher 1000x govorila ze o tem :eek:)...

Pa ne vem, morda odpremo enkrat novo temo (ali jo pac kdo odpre), ali bomo spontano zaceli nizati semle (v tem primeru lahko potem spremenim naslov, da bo prilagojen, ker je fino vedeti ze ob pogledu na naslov teme, kaj bo v njej).

Picasso

Prav vidis, kako so drugacni tamali, ali kako so s Plutonom v Sco in zdaj v Strelcu cisto drugacni... in tko... :)

xrolleyesx Ja Marsa, res moraš biti nekaj časa na svetu, da lahko opazuješ to mladino. Moja hčer ima plutona v vagi, vnuček že v strelcu. On je levček, rojen z isto konjukcijo plutona in marsa v strelcu v opoziciji s saturnom v dvojčku. Ima ASC in luno v mehkih ribah. Vse za kar se odloči je po njegovem. Ne moreš ga prepričat, ker se je on tako odločil. Nič ni čutiti tiste lune in ASC, samo pri joku in navezanosti na mamico.

Občutek imam, da je včasih kot bi se bojeval sam s seboj. Ponudiš mu čokolado, ena rokica se stegne, z drugo pa jo vrže po tleh. Mislim, da je najboljša ignorancija, čeprav bi prejšnja generacija rekla, da je takega otroka potrebno pošteno po riti.

Ja Lunca,

moj sin ima Mars v kvadratu s Plutonom. In čeprav je po asc rak in ima Sonce in Venero v tehtnici, v glavnem mehka znamenja, ravno tako uveljavlja svojo za vsako ceno, čeprav je v njegovo škodo.

Pri njemu pa je povezano tudi z zdravjem oziroma boleznijo, ker je Pluton v 6. in sta oba tako Mars kot Pluton vladarja 6 (ker je vrh 6 v škorpijonu).

Zdi se mi, da ta kombinacija pri moških še zahtevnejša, ker se odrasli moški do neke mere poistovetijo s svojim Marsom.

Ve dobro,

Mihela

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

:palec: Mihela :eek: xrolleyesx Močna sta ta dva, mars in pluton, ampak mars jaz smatram še vseeno mal drugače kot neko fizično moč, pluton pa prinese vse iz nekih skritih, temačnih globin. Pri zdravju se to pozna verjetno nekaj časa še prikrito. xrolleyesx

Mislim, da ne, Lunca - pri Plutonu nic ne ostane prikrito, Mars pa navadno poskrbi, da se zgodi udarneje. :o|o: xDDx

Razen ce bi bil recimo v 12. hisi ali kaj takega...

Tu gre za mocne reakcije - in ne za prikrito notranje delovanje, to bi prej bila Luna in/ali Neptun, morda tudi Saturn, ker ne bi opazili vzorca, recimo...

Picasso

Mislim, da ne, Lunca - pri Plutonu nic ne ostane prikrito, Mars

xrolleyesx Marsa, narobe sem se izrazila. Pri zdravju sem mislila, da pluton lahko dolgo časa prikriva bolezni, ko pa rukne ga noben bog ne ustavi. V takem smislu si ga jaz predstavljam. Celo mislim, da ko pride na senzitivna mesta rukne ven vso "svinjarijo", ki se je dolgo časa skrivala v človeku. Prikriva bolj neptun in saturn.

Poznam pa ljudi, ki imajo plutona v 12 hiši in so nekam skrivnostni, tihi, tuhtajo ves čas nekaj. xrolleyesx

To je res, Pluton v 12., ful mojih frendov ima tole, ze tule ga imam takoj enega zraven, na enem metru... x;)x

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...