Skoči na vsebino

Olimpijske igre 2004 atene

cosma

Recommended Posts

Če ne bi poznala frizerke, bi vstala in naredila sceno kokoši smotani beli, k bi ji vsaj perje odpadel .

Midve s frizerko sva rekli, da naju to ne moti in da naj zmaga tisti, ki je boljši pa kakršnekoli barva da je že.  

x:Dx
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 286
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Še enkrat čestitke Joli :palec: , ampak malo se pa le norčujejo odkod prihaja, ali so vsi novinarji razen Belgijskih slabo geografsko podkovani :xx!: ...

Britanski tiskani mediji so se v dnevnih izdajah na široko razpisali o ponedeljkovem dramatičnem zaključku ženskega teka na 800 metrov na olimpijskih igrah v Atenah, a, žal, mnogi med njimi še vedno ne vedo, kje je Slovenija, oziroma od kod prihaja slovenska šampionka Jolanda Čeplak.

The Daily Telegraph, ki se oglašuje s sloganom "Najboljši plačljivi britanski dnevnik", je Čeplakovi dodelil tri "državljanstva". Na naslovnici je pod polstransko sliko zapisal, da Čeplakova prihaja s Slovaške, v udarnem članku na prvi strani olimpijske priloge pa je avtor Jim White "ustrelil" - Romunka Yolanda Ceplak. Zanimivo, da je le med rezultati zapisano, da je Čeplakova Slovenka.

Daily Mirror, ki je zlati medalji Kelly Holmes posvetil sedem strani, je pod sliko na drugi strani pravilno "uganil" in zapisal: 3. Jolanda Čeplak iz Slovenije, v glavni zgodbi pa je John Cross kot vodilni atletski strokovnjak časnika zapisal, da je Čeplakova Slovakinja.

Le novinarji Daily Maila, ki poleg omenjenih britanskih časopisov še izhaja v olimpijski medijski vasi v Atenah, so si edini, da tretjeuvrščena atletinja prihaja iz Slovenije.

Ostali evropski dnevniki, v Atenah jih je na voljo vsaj 25, nimajo niti besede o teku na 800 metrov, saj v tej disciplini niso sodelovale njihove športnice.

Le belgijski Le Soir je omenil dramo na cilju in zapisal, da je Slovenka Jolanda Čeplak stopila na tretjo stopničko. Vse svetovne agencije (AP, AFP, DPA, APA, ANSA) pa so že nekaj minut po koncu teka objavile pravilne rezultate in države.

Zanimivo je tudi prebiranje ostali evropskih časnikov. Tako na primer Nemci in Španci večino zgodb posvetijo svojim tekmovalcem in le velikim šampionom namenijo članek ali fotografijo, nekateri italijanski mediji pa se vedejo, kot da olimpijskih iger sploh ni. Corriere dello Sport, torej povsem športno usmerjen dnevni časopis, do 21 strani poroča zgolj o italijanskem nogometu, od prve do četrte lige. Olimpijskim igram nameni strani do 27, nato pa še štiri motociklizmu, kolesarstvu in konjeništvu. Bolj olimpijska je Gazzetta dello Sport, ki na 14 straneh poroča o dogodkih iz Aten, do 31 pa nato o nogometu, motociklizmu, kolesarstvu in drugih športih. :eek:

vir:www

Hm, car Samaranch je bil celo na več igrah. Pa kak mahnjen športni navijač iz Mehike ali pa Juge (košarka itd.) verjetno tudi. Pa kaka bogata ameriška turistka, ki med obiskom Nordkapa, Oregona in rajžo na sladoled na Niagarskih tu in tam skoči (z lastnim letalom, seveda, saj je to najceneje) tudi na Olimpijado. Že sedemkrat tako, samo zdaj jo že malo krčne žile zafrkavajo. Ampak bo že še tokrat. Saj je letališče tako in tako vedno kje blizu.

Carjev torej, kolikor hočeš.

Gregorju ni šlo, malo me je razočaral, kajti zadnji 39 :eek:  :xx!: , hm, ne vem, boljše, da ne komentiram, bolje, da bi ostal doma :inocent: .

Za turizem, kot pravi Cocinelle, ga jaz niti ne bi obtoževal. Konec koncev možak trenira cele dneve, potem pa takole.

Bolj gre za nekaj drugega (po mojem). Razen njegovega super uspeha v Sevilli pred (mnogo) leti je težko najti veliko tekmovanje, kjer je zablestel. (Naj mi ne zameri, če je kakšno že bilo, prevelike krivice mu nisem naredil.) Veliko (VELIKO!) več je bilo tistih, ko je pošteno razočaral. Sebe verjetno še bolj kot druge.

Čezenj je ziher padlo več kletvic kot pa navdušenja.

Tako bo ostal kot lep talent, ki pa še zdaleč ni dal od sebe tistega, kar bi lahko (a bi res?), če pa je že počepnil, je imel to "srečo", da se mu je to zgodilo ravno tam, kjer je bilo najbolj potrebno, da bi uspel.

Psiha po mojem. Kot tantalove muke - stalno nekako na dosegu, pa nikoli ne dosežeš.

Škoda.

Odstopila v polfinalu
povej mi, je ta črnka sploh kdaj dosegla kaj uspehov na tekmah prej in v slo.?

Heh, Buda kot tipičen "človek zdaj". Kar je bilo včeraj, je že zaprašena zgodovina.

Človek bodočnosti, bi lahko rekli.

Za turizem, kot pravi Cocinelle, ga jaz niti ne bi obtoževal. Konec koncev možak trenira cele dneve, potem pa takole.

Tale turizem je bil bolj mišljen v smislu Gregorjevih dosedanjih rezultatov na velikih tekmah, ko je bil dečko v vrhunski formi, pa tega ni uspel vnovčiti. Pred temi olimpijskimi igrami pa tudi forme ni bilo od nikoder... torej je bil njegov neuspeh zelo predvidljiv.

Šport sicer poznam dovolj od blizu, da mi je jasno, da VSAK športnik, ki si prisluži nastop na OI, v to vloži ogromno truda... navadni smrtniki si sploh ne predstavljamo, kakšno garanje je potrebno, da nekdo doseže rezultat, ki mu sploh omogoči tekmovanje z najboljšimi na svetu.

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

...

Pred temi olimpijskimi igrami pa tudi forme ni bilo od nikoder... torej je bil njegov neuspeh zelo predvidljiv.

...

S tem se pa kar strinjam. Tudi mene je ful presenetilo. Sem nekaj časa mislil, da ga ni dol, potem pa kar naenkrat zagledam razpored kvalifikacij pa "Cankar" v debelem tisku... - :eek: :eek:

Prej nisem bil dost pozoren.

Upam, da se bo kdo (tudi sam, seveda) kaj vprašal o tem. Sicer ni lepo govoriti na tak način, ampak vse to kar precej tudi stane. Nas vse, seveda.

Pozdrav!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...