smrketa 15. avgust 2004 Prijavi Deli 15. avgust 2004 Mogoče kdo ve, kako se pripravi bezgovec? Mislim namreč na bezgov sok, ki ga potem mešamo z vodo in pijemo razredčenega. (Ali uporabljamo bezgovo cvetje ali bezgove jagode?) Hvala za odgovore Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 15. avgust 2004 Prijavi Deli 15. avgust 2004 Mogoče kdo ve, kako se pripravi bezgovec? Mislim namreč na bezgov sok, ki ga potem mešamo z vodo in pijemo razredčenega. (Ali uporabljamo bezgovo cvetje ali bezgove jagode?) Hvala za odgovore 1. Sirup iz cvetov: 40 velikih cvetov, 4 l vode, 2 dkg limonske kisline, 4 kg sladkorja, sok 5 limon. Cvetove, ki niso prezreli fukneš v veliko posodo, dodaš vodo, lim. kislino. Posodo prekriješ z gazo in pstiš stat 24 ur. Pol vse skp precediš, dodaš sladkor in sok 5 limon. Zmešaš in naliješ v flaše. Hraniš na hladnem in temnem. 2. Sirup iz jagod: 3 l vode, 5 kg cukra, 1,3 kg očiščenih jagod, žlica lim. kisline. V vodo fukneš očiščene jagode in cuker. Vse skup prekuhaš. Prekuhani sirup spasiraš, daš vanj žličko lim. kisline in še toplega tresneš v flaše. Na isti način lohka nardiš tud sirup iz grozdja. 3. Bezgovo vino (šabesa): 4 cvetove bezga (velke k svina) daš v posodo in doliješ 5 l vode. Dodaš pol kile cukra, kozarc kisa, sok in razrezane lupine ene limone. Pustiš stati par dni in občasno pomešaš. Ko začutiš, da je začelo "pobirat" cuker, daš v flaše. Če daš prezgodaj, jih razfuka (plastične pa napihne). lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 16. avgust 2004 Prijavi Deli 16. avgust 2004 Oho Nosorog tudi gospodinja . vedno bolj si simpatičen čak se ko tvoja ta nova knjiga izide, ti ne bom dala mira Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
smrketa 16. avgust 2004 Avtor Prijavi Deli 16. avgust 2004 Nosorogec, thanks Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 16. avgust 2004 Prijavi Deli 16. avgust 2004 nosorog, pohvaljen...smrketa samo to bi dodala, najprej dobro zmešaj in razstopi sladkor, šele nato dodaj citronsko kislino in limone..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.