Skoči na vsebino

Zmorem!

Piko

Recommended Posts

zelo lepa fotografija :2src:

hojla Pikec... a misliš da se zavedamo da smo unikatni enkratni, vsi, vsak človek?

določeni se ne zavedajo zaradi plombirane vzoje

unikanti in enkratni -> vsebuje pojem samospoštovanja in ljubezen do sebe x!x

If we don't know where we are going, we will probably end up somewhere else. ~L. J. Peter

Fantasy is an exercise bicycle for the mind. It might not take you anywhere, but it tones up the muscles that can. Of course, I could be wrong.

~Terry Pratchett

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 273
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Posted Images

Beseda ZMOREM je kakor balzam za vsakogar, ki ima težave(kakršne koli). Veliko se filozofira o tem, a resnica je, da vera vase in v svoja dejanja, pripomorejo do uresničitve.

Sama čutim, da sem v svojem življenju vedno nelje na robu, kakor pri zdravju, tako pri osnovnem preživljanju.

Moje sanje v mladosti so bile drugačne, a življenje prinese veliko neznank , ki nam spremenijo življenje in naše cilje in sanje.

Bili so in so še trenutki, ko sem na robu moči, a beseda "ZMOREM", me vedno potegne ven. Nikoli se človek ne sme smiliti sam sebi, še manj, da bi se smilil drugim. Ljudje, ki vidijo nekoga, ki potrebuje malo pomoči ali opore, kažejo usmiljenje, a tega takrat človek na robu najmanj potrebuje. Potrebuje topel pogled, topel objem, toplo besedo in morda topel nasvet in nekaj kar človek da sam od sebe, brez usmiljenja.

O besed ZMOREM bi lahko napisala roman in morda bo prav ta roman nekoč krožil med tistimi, ki bi radi bili močni.....

Ta trenutek se borim z bolečinami, a vem, da zmorem premagati njih, ki so del življenja...

x:)x ZMOREM ZMOREM ZMOREM ZMOREM ZMOREM ZMOREM ZMOREM ZMOREM ZMOREM x:)x

post-7391-1197132781_thumb.png

poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo

http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933

no jst bi kle dodala še ŽELIM

ta beseda da človeku večji zagon kot zmorem, sej če grem mal analizirat:

(z)morem -> moram -> zna met odpor, moram nekej narest

torej, če se reče ŽELIM, se s tem odpre tud vrata kreativnosti, da se tisto, kar je planirano/nameravano tud naredi

predlagam v branje knigco:

Anthony Robbins: Sporočilo prijatelja - kratek in jedrnat priročnik kako vzeti usodo v svoje roke

(mogoče celo že bila omenjena, nisem vsega čitala)

Anthony Robbins home page

lepo nedeljo vsem

If we don't know where we are going, we will probably end up somewhere else. ~L. J. Peter

Fantasy is an exercise bicycle for the mind. It might not take you anywhere, but it tones up the muscles that can. Of course, I could be wrong.

~Terry Pratchett

Tko je ko si v dreku ....nikoli ne reci želim si iz njega ...ampak JAZ zmorem iz dreka x:)x

drek ..prevod težave , problem.... x;)x

ja, s to razliko, da želim al pa tud hočem, sta močnejša načina za najt pot iz dreka

lastne izkušnje - men to pomaga - ŽELIM IN HOČEM

ko si začnem to "mantrat" dobivam ideje po tekočem traku

~Terry Pratchett

• 2 months later...

O Anastaziji in njenih idejah sem slišal razlage: to je napisano za Ruse. Res je napisano za Ruse, jasno kot beli dan! Samo tam je še prostor, kjer bi lahko vzniknil nov tip civilizacije, tam je še možno postaviti nove temelje drugačne civilizacije.

Zadnjič mi je ob prebiranju ene od Megrejevih knjig kapnilo, zakaj Amerika nima nobenih možnosti za pravi preporod, čeprav ima tako veliko število raznoraznih duhovnih učiteljev. Veliko v absolutnem in ne relativnem številu, kot se zdi. Masa prevlada. Poleg tega, kar učijo, ne morejo in ne zmorejo živeti na materialnem nivoju. Ta nivo je pod zelo dobro kontrolo. Nimajo prostora za tako življenje. Amerika jim tega ne bo dopustila. Njihove naravne danosti so omejene do skrajnosti. Nadzor kapitala je kapitalno odločilen. Ni enotne vizije, kako doseči spremembo v družbi.

Ni dovolj, da si pri pravi stvari samo z duhom. Preproste stvari imajo največji učinek. Zato je bil preprost človek s podeželja lahko močneje duhovno odprt od vseh tako imenovanih intelektualcev. Danes ni več pravih kmetov, pridelava hrane postaja tudi pri nas industrijsko. Delavci na zemlji.

Zakaj potem sploh razmišljati o Anastazijinih idejah, če so namenjene Rusom? Saj niso samo njim. Vsak, ki bo podobno razmišljal, ki jim bo v mislih pomagal ustvarjati novo deželo. Ko bo spreminjal svoj košček domovine, ki ga ima še v srcu. v nekaj lepšega, bo pomagal Zemlji in Anastazijinem projektu.

Še o borih. Več ljudi mi je pripovedovalo, da jih obiskuje in objema. Pa sem pred kratkim našel v knjigi Mojce Teršek Sibirska cedra, med mitom in resničnostjo tole navedbo:

»Vladimir Mihajlovič Ševcov pristopi k cedri z največjim spoštovanjem. Desno dlan položi na njeno deblo in jo pozdravi. Prepusti se pretoku energije in se v mislih poveže z njo. Vse želje prenese v prošnji cedri, se ji zahvali in jo pozdravi… Energija sibirske cedre človeka dobesedno potegne v njeno frekvenčno polje in pretok je vzpostavljen. Tak način komunikacije z absolutnim energijskim poljem je možen tudi z drugimi drevesi, le da je moč prevodnosti sibirske cedre daleč nad vsemi naravnimi prevodniki kozmične energije.«

Sibirska cedra je iz družine borovcev.

V mislih se priznanemu in sijajnemu sibirskemu šamanu Vladimirju že zahvaljujem za njegovo odločitev, da obišče Slovenijo. Kadarkoli imam priliko, položim roko na kak borovec, tudi smreko. Celo listavca. Že nekaj let. Dovolj je pristen stik roke. (Tudi električne žice ni potrebno objeti, da tok steče skozi vas, dovolj jo je prijeti z roko.) Sedaj se bom preko bora poskusil povezati z absolutnim in z njegovo cedro in mu prenesti pozdrave in željo, naj nas zares obišče letos poleti. Nikdar še ni bil v Sloveniji, vendar jo pozna, pozna Triglav in njegovo zaščito za našo deželo.

Pozdrav Anastaziji, Vladimirju, njunima 2ma in - vsem.

Vse dobro!

Iztok

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

• 2 months later...

Amerika včeraj in danes.

Meni nekaj ni šlo vkup. Na milijone prodanih knjig o duhovnosti. Tako rekoč prodajne uspešnice. V njih so videti zapisane same lepe misli. Pa gre danes Američanom kaj bolje kot včeraj ali jim gre celo še veliko slabše? Ali se to kakorkoli pozna na upravljanju države? Po moje čisto nič! Zato mi nekaj ni štimalo. Ko pa bi se morali pri poplavi take literature Američani zdramiti, razsvetliti in Amerika bi postala boljša.

Potem ne morem zaključiti nič drugače, da je to ena kvazi duhovnost, o kateri se da predvsem veliko govoriti. V bistvu pa je vsak kmet, ki obdeluje svojo zemljo (tu ne mislim na industrijsko pridelavo hrane) duhovno veliko bolj prebujen, pa če to on ve ali ne. Ker to on živi.

Pozdrav!

Amerika včeraj in danes.

Meni nekaj ni šlo vkup. Na milijone prodanih knjig o duhovnosti. Tako rekoč prodajne uspešnice. V njih so videti zapisane same lepe misli. Pa gre danes Američanom kaj bolje kot včeraj ali jim gre celo še veliko slabše? Ali se to kakorkoli pozna na upravljanju države? Po moje čisto nič! Zato mi nekaj ni štimalo. Ko pa bi se morali pri poplavi take literature Američani zdramiti, razsvetliti in Amerika bi postala boljša.

Potem ne morem zaključiti nič drugače, da je to ena kvazi duhovnost, o kateri se da predvsem veliko govoriti. V bistvu pa je vsak kmet, ki obdeluje svojo zemljo (tu ne mislim na industrijsko pridelavo hrane) duhovno veliko bolj prebujen, pa če to on ve ali ne. Ker to on živi.

Pozdrav!

Pop duhovnost ne spodbuja solidarnosti, ampak je podaljšek individualizma. Od tod ne bo sprememb.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

• 2 weeks later...

Negdo ki napiše uspešnico, ki se prodaja v Ameriki ali po svetu, je duhovno izpopolnjen.

Samo so vsi okoli njega preveč zaslepljeni, povni sami sebe, se zaženejo v nekaj novega (duhovna rast), scagajo po nekaj dneh, mogoče tednih....

Pa smo spet na starih potih. Saj v Sloveniji dosti bolje ni, samo smo manjši ampak ustrajnejši.

Nam je sedaj to stil življenja, tako živimo.

Koliko pacientov se vsak dan sprejme v bolnišnico, ker so hudo bolni? Mnogo.

To mislim da je zato (iz lastnih izkušenj), ker se sami sebi "smilijo".

Saj sem bogi, saj se sam sebi smilim.

Tega sam ne zmorem.

Zakaj vedno jaz, zakaj ne sosedov Francelj?

A morm jest, zakaj pa sedaj?

.

.

.

-

.Zborem, odrejam, zahtevam, ŽELIM!!!!!

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

• 1 month later...

Učitelj

Mam enga prjatla, ki mi občasno pošlje kako pošto. Vsakokrat kaj zanimivega ugotovim, vsakokrat nekaj spoznam.

Če enako pošto dobim od nekoga drugega, ni isto. Se ne naučim, spoznam vsega! Zato pravim, da je tudi moj učitelj.

Na primer, že velikokrat sem dobil pošto z krasnimi mislimi, na koncu pa sporočilo, da vse skupaj deluje le v primeru, če to pošto pošljem naprej še na kar največ naslovov. Vedno sem si rekel, da je to bedarija in da tega ne verjamem.

Dokler mi ni take pošte poslal prjatu učitelj.

V pošti je bil PPS s slikami Dalajlame (za podkrepitev citatov) in 49 svetlih misli. Na koncu besedila je bil pripis:

* Ne zadržuj MANTRE zase, kajti od tebe mora oditi naprej v roku 96 ur!

* 0-4 osebe: Tvoje življenje se bo do neke mere izboljšalo;

* 5-9 oseb: Tvoje življenje se bo izboljšalo do tiste stopnje, ki jo sam pričakuješ in si jo želiš;

* 10 – 14 oseb: Doživel boš najmanj pet presenečenj v naslednjih treh tednih.

* 15 in več oseb: Tvoje življenje se bo spremenilo iz temelja, izpolnilo se bo vse tisto, o čemer si kadarkoli sanjal

Končno mi je kapnilo: bistvo te pošte je v širjenju praznoverja. Bistvo takih pošt ni v širjenju dobrega, ampak ima vkomponirano idejo, da ima nad vsem tem zapisanim, celo kar mislimo (in piše v teh 49 idejah) moč nekaj drugega, moč nad vsem. To pa seveda ni res. Zakaj bi te lepe misli bolje delovale na nas, če bomo pošto verižili naprej kar največ ljudem? Velikokrat se v tako imenovanih "resnicah" lahko skriva kaka past, v katero se mimogrede ujamemo. Zaradi lepih in dobrih misli se popolnoma odpremo, potem pa se mimo vseh varovalk vtihotapi še kaka, ki je slaba.

Slovenski pregovor pravi: vsak je svoje sreče kovač.

Ja, ko sem prišel do te ugotovitve, sem "učitelju" odpisal nazaj - pa to je praznoverje, o pošiljanju pošte drugim ljudem,

tako praznoverje je škodljivo in izničuje vse dobre misli, napisane v sporočilu. Namesto da bi se mu zahvalil za spoznanje.

Vse dobro

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Učitelji in sošolci

Učiteljev sem imel v življenju veliko. V osnovni šoli, potem na srednji in še kasneje na fakulteti. Vsi po vrsti so imeli poklic učitelja ali profesorja. Še sedaj se udeležim kakega predavanja. Dobro je, če se učitelje spoštuje. Tudi sošolcev sem imel veliko.

Učim se še kar naprej. Kdo so sedaj moji učitelji in kdo sošolci? Učitelj mi je vsakdo, ko se z njegovo pomočjo dokopljem do novega spoznanja. Ob njem in z njim. Ni nujno, da se sam tega znanja zaveda, pomembno je, da mi ga je posredoval. Do pred kratkim sem si ob vsakem takem spoznanju rekel - sedaj sem ugotovil nekaj, česar on morda ne ve. Takoj mu moram povedati za novo ugotovitev. Podučiti. Ki jo on kao ne ve. Zadnja ugotovitev, pridobljena na tak način: Tako ravnanje je napačno! On je bil vendar moj učitelj, učitelja je treba spoštovati, ali mu biti hvaležen. Ne pa ga z istim znanjem podučevati nazaj.

Verjetno napisano ni kaj dosti razumljivo, o čem konkretno mislim. Naslednjič bom to poskusil s kakšnim konkretnejšim primerom.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Marša

Srečal sem Sandija. Učimo se skupaj. xsrcx xgoldfishx

Te dni mu je Nada rodila hčer Maršo. Veselimo se skupaj. xsrcbumx xrainbowx

O Piko

A sta Sandi in Nada tadva iz Drulovke, ki prirejata skupinske meditacije v Stražišču?

xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Tko je ko si v dreku ....nikoli ne reci želim si iz njega ...ampak JAZ zmorem iz dreka x:)x

drek ..prevod težave , problem.... x;)x

Drek ni vedno samo DREK, ampak je vedno tudi skrita priložnost in motivacija. Klic za se zbudimo in kaj naredimo.

Ali: VSE JE ZA NEKAJ DOBRO.

Kaj ko ks oklepamo (ponavadi nevečši dreka) samo slabega.

Drek je lahko zdravilo.

Pa naj bo iz solin, kravji, kurji....... duševni.... odvisno za kaj ga potrebuješ.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

"Vse, kar mi misel nakaže, lahko naredim; vse, kar misel razkrije v meni, tudi lahko postanem. Takšna bi morala biti neomajna človekova vera vase, zato ker je Bog v njem."

- Šri Aurobindo, Slapovi luči

• 3 months later...

Darilo

Okoli Božiča sem nakupoval v eni od marketov v Trstu, v coni z veliko Kitajcev.

Stal sem v vrsti, ko je starejši tujec, očitno z vzhoda in skrbno oblečen v starinsko obleko, pokazal na eno pomembno stvar, ki jo je nosil v roki.

Bila je rastlina v lončku. Dajal je vtis, da se mu mudi in proseče zahteval, da ga spustim naprej. Kaj me je stalo? Nič. Skomignil sem z rameni in pokimal.

Tako se mu je mudilo, pa obraz mu je žarel. Za menoj so bili v vrsti videti malo nejevoljni. Meni je šla situacija na smeh.

Končno smo videli - na drugi strani blagajne ga je čakala mlajša ženska, ki ji njegovo vedenje pa ni bilo najbolj všeč.

On pa, kot da vsega skupaj ne opazi. Iz tira ga ni vrglo niti zbiranje drobiža.

Pogledam ga v tilnik in mu v mislih in iz srca zaželim: "Naj ti rastlina prinese veliko veselja!"

Namesto, da bi odšel, ga je nekaj ga je ustavilo. Počasi je dvignil glavo. Nato se je obrnil nazaj k meni in se z prijaznim, od srca veselim nasmeškom poklonil!

post-2246-1232384429_thumb.jpg

• 4 months later...

Večkrat sem slikal kak kamen ob poti. Doma večinoma slike niso bile nič posebnega.

Vsakokrat sem se spraševal, kaj me je pritegnilo na njih, da sem jih slikal. Vedno brez uspeha.

Včeraj sem ležal na tleh, da bi ujel vsaj približno primeren pogled na skalco.

Mimogrede sem se vprašal, zakaj me privlači slikanje teh skal. Pomagalo je, pravo vprašanje sem postavil na pravem mestu.

Odgovor je bil preprost: rad se uležeš in plaziš po tleh gore, to je tisto, kar ti je všeč.

post-2246-1244127268_thumb.jpg

• 3 months later...

Na začetku septembra sem šel na poldnevni/polnočni izlet. Poznal sem svoje zmožnosti za pot po znani dolini.

Po prvi uri hoje sem občutil slabost. Mislil sem si, da sem lačen, in začel jesti rozine.

Po drugi uri se je slabost oglasila močneje. Mislil sem si, da sem preveč žejen in se napil solčavskega čaja.

Po tretji uri sem mislil, da mi je slabo od napora in v koči spil kozarec rdečega vina.

Po četrti uri me je začelo zvijati v trebuhu. Takoj sem vedel, da sem vseskozi mislil narobe.

S pogledom sem se pogladil po trebušni votlini in nekoliko je odleglo.

Med počasnim sestopom sem si rekel: moram dobiti požirek dobrega domačega žganja in bo pomagalo. Čeprav sem vedel, da imajo na Kredarici le industrijskega.

V koči sem za šankom dobil ista veseljaka, kot sta stala že pred odhodom na vrh.

Eden izmed njiju je med novim klepetom kmalu izginil za hip in se vrnil s stekleničko dobre domače slivovke s Kozjanskega.

post-2246-1253615317_thumb.jpg

• 2 years later...

Dokler mislim, da zmorem, to še ni tisto pravo. Ono resnično ne potrebuje napora.

Zaekrat se še vedno tolažim, kaj vse zmorem!

Kaj pomeni zmor in zmoreti, pa ne bi vedel.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...