Skoči na vsebino

Adžika


Recommended Posts

Nisem kak poseben ljubitelj klobas, ampak če kdaj kakšno že požrem, mam zraven rad kakšno dobro prilogo. Ko sem se klatil po Rusiji, so mi nekoč postregli s klobaso in prilogo, od katere sem na hrbet padel in začel od zadovoljstva blago potrzavati z okončinami (lalala). Tej prilogi tam pravijo adžika, naredijo pa jo takole:

 

Sestavine: 2,5 kg čim manj sočnega paradižnika, 0,5 kg paprike, o,5 kg kislih jabolk, 3 hudi feferoni. Vse skup spustiš skoz mesoreznico oz. narežeš. Dodaš 200 g sladkorja, 2 dcl sončničnega olja, 1 dcl kisa, 1,5 jedilne žlice soli. Kuhaš 3 ure. Ko odstaviš, dodaš 200g stisnjenega česna, dobro premešaš, daš v kozarce in vakuumsko zapreš.

 

Zadeva je res ubitačna.

 

lalala

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 7 months later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...