Tamburin 17. avgust 2004 Prijavi Deli 17. avgust 2004 Kako pa naslavljate tašče oz. taste?Z imenom, z "mama", "ati", vikate?Joj, moram prav pomislit... Definitivno sem vse vikala. Pri ta prvih sem se prav izogibala, da bi jih poklicala, ker nisem vedela, kako naj jih. Če pa sem jih že morala, sem jih po imenih. Ostale pa zdaj kličem tako, kot jih moji otroci: nana (nona), nono, babi... No, če pa ni otrok zraven ali če govorim z njimi po telefonu, jih pokličem po imenu, ali pa se kar izognem imenovanju ("Čau, Tamara tukaj..."). Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 17. avgust 2004 Prijavi Deli 17. avgust 2004 A ja, še to: Ko bom jaz enkrat tašča, bom svojim zetom in nevestam rekla, naj me tikajo in kličejo po imenu. Obvezno! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 17. avgust 2004 Prijavi Deli 17. avgust 2004 Sanjalica..tudi meni bi roka zastala v zraku, če bi me bodoči zet poklical mama:))..Mama samo svojim otrokom...za druge imam ime...me vikajo ali tikajo vseeno.Konkretno: svojo taščo in tasta vikam in naslavljam z gospodom in gospo( sta še iz renesančne dobe), naša mladina pa me vika, vendar kliče po imenu...(mislim prijateljice svojih sinov)Svoje partnerje smo si izbirali sami, otroke imamo radi in njihova izbira ni naša...če njim ustreza, zakaj ne bi tudi nam?In vsekakor, tašča in tast, oz. snaha ali zet, dovolj daleč, da živijo svoje življenje... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 17. avgust 2004 Prijavi Deli 17. avgust 2004 Enja - dobrodošla . Tamara, tudi jaz sem bila prepričana v to, da me bo tikal in ime in to... Sedaj pa... nekako... ne vem; ni tako enostavno. Mogoče takrat, ko bo "potrjen zet"... tako pa...saj ne vem, bluzim brez veze. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 17. avgust 2004 Prijavi Deli 17. avgust 2004 sanjalica:))činČisto enostavno je: reci mu, kako naj te kliče( verjemi, da boš tudi njemu olajšala situacijo) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 17. avgust 2004 Prijavi Deli 17. avgust 2004 Tamara, tudi jaz sem bila prepričana v to, da me bo tikal in ime in to... Sedaj pa... nekako... ne vem; ni tako enostavno. Mogoče takrat, ko bo "potrjen zet"... tako pa...saj ne vem, bluzim brez veze.Sanjalica, po mojem te zet (oz. potencialni zet) ne more sam začeti tikati (vsaj jaz ne bi začela kar sama na "TI"). Mu moraš rečt, če hočeš, da te tika. In to čimprej, ker ko se bo enkrat navadil te vikati, bo težko prešaltal na "ti". Poskusi se postavit v njegovo kožo. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trudi 17. avgust 2004 Prijavi Deli 17. avgust 2004 Ja pol bo težje iz 'VI' na 'TI' Ti, ti, ti, taščica ti, všeč mu je, če prijazna si !! Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 17. avgust 2004 Prijavi Deli 17. avgust 2004 Sanjalica, po mojem te zet (oz. potencialni zet) ne more sam začeti tikati (vsaj jaz ne bi začela kar sama na "TI"). Mu moraš rečt, če hočeš, da te tika. In to čimprej, ker ko se bo enkrat navadil te vikati, bo težko prešaltal na "ti". Poskusi se postavit v njegovo kožo. Se strinjam . Čimprej na ti, sicer se bl udomači VI. Kar tud ni nič hudega. Mogoče še bolš, saj ti ni sin, ne. Mogoče pa te naj kliče kar S....anjalica. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 17. avgust 2004 Prijavi Deli 17. avgust 2004 Verjetno bova kar pri vikalni obliki in imenu Sanja ostala Ne vem, se moram s hčerko vsest in se pomenit , da vidim, kako "ta mladi" razmišljajo Bomo jutri "pajali kru pa pekli krumple pa kukorco" ...pa te vmes bomo kakšno rekli... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 17. avgust 2004 Prijavi Deli 17. avgust 2004 Verjetno bova kar pri vikalni obliki in imenu Sanja ostala Tako se bi tud jaz na tvojem mestu odloču. Še posebej, ker bo teh potencialnih zetov še kr neki verjetn..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 17. avgust 2004 Prijavi Deli 17. avgust 2004 A misliš Kakšna kofetarca v kofe pogledala Ali tarot vrgel Hmmm....ali pa zapisano med vrsticami rimskega prava ( jp, prav maš) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 17. avgust 2004 Prijavi Deli 17. avgust 2004 Ne, sam logika pa je v tem al ne? Al se v Soboti tak hiter dekline možijo še zdej? Dvomim, so bl pametne k mame, ziher. No, vsaj pr men so ble prej ene tri "uradne" potencialne snahe. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 18. avgust 2004 Prijavi Deli 18. avgust 2004 nikol nisem mela problemov...razne enkrat z enim k je bla mt huda depresivka in se pač nisem mogla zaštekat k sma bla zmer nasmejana in se mi ni dal poslušat njenga jamranja in prtožvanja in non stop skrbenja...drugač pa fino... Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 18. avgust 2004 Prijavi Deli 18. avgust 2004 Temo pa sem načela, ker me je danes ta "mulc" (hčerkin fant) poklical "mami" pa mi je žlica zastala v zraku.... :o|o: Modro sem molčala...ampak na forum pa sem se mogla prit "potožit" Mami!!!!! In ti nisi reagirala?? Pa saj ti nisi njemu mami!! Groza........... No jst si ne predstavljam, da bi imel otroka, kaj šele da bi bil komu tast..... :o|o: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 18. avgust 2004 Prijavi Deli 18. avgust 2004 js sem tud taščam blazno všeč.... velik bolj kot njihovim hčeram...ha ha ha... pa še res je... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 18. avgust 2004 Prijavi Deli 18. avgust 2004 Mami!!!!! In ti nisi reagirala?? Pa saj ti nisi njemu mami!! Groza........... No jst si ne predstavljam, da bi imel otroka, kaj šele da bi bil komu tast..... :o|o:ati! :D hehe hja po svoje se da tako reči... bolj je problem ta to rečeš nekomu ki nima otrok...., opažam da lohkalno kmečko prebivalstvo reče najstarejši ženski pri hiši "mami" ... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 18. avgust 2004 Prijavi Deli 18. avgust 2004 Hi hi hi. Zanimiva tema. Trudijevi tasti in tašče :o|o: . ja majčkeno so nenavdani. Že jaz nimam kakšnih pristnih odnosov z njimi. Njegova prava tašča in ta uvožen tast sta res rekla, ja, da ker ni dobro opravil sistematskega pregleda da naj ne bom z njim, pa kako bova imela otroke,.... Pa ko sva imela res eno obdobje težko, ko si je iskal službo, so se slišali tihi no vidiš, smo ti rekli :o|o: , zdaj pa ti tok delaš.... Sem hitro prekinila stike. Sicer imam mamo na en način rada, ker sem dobila vstopnico za življenje prek nje, samo kakega pristnega stika nikoli ni bilo. Pa že jaz se ne počutim zaželeno ali dobrodošlo, tak nekam nelagoden občutek imam vsakič ko sem tam in nekak sem se silila delat križce za obiske, ker je pač mama... Zdaj sem nehala, jo imam na določen način rada in ji želim vse najboljše, samo ne da se mi pa glumit neke happy family, ker to pa vseeno nismo. Niti jih nisem na poroko vabila, ampak ne iz kakšnega sovraštva, kakšen beden feeling bi imeli, če bi se morali pretvarjati, da so srečni ob dogodku, če pa sploh s Trudijem po njihovem naj ne bi bila . POtem je pa še ena garnitura, oče pa ta uvožena tašča :o|o: . Tu je pa druga zgodba. Sem pri 16ih sama plačevala sebi zadeve, tudi študij in sicer iz njegove preživnine, pa iz svojega dela, pa mi je vedno zamujal, celo iztožiti sem morala preživnino, zadnje zadeve nikoli dobila plačane, ker je vmes zaprl firmo in odprl drugo . Point je v tem, da je bogato služil, samo kaj ko 5x toliko požene. No skratka njegov stil življenja, kateri zame osebno ni pravi (tako si jaz ne želim živeti), poleg tega pije, tako da je daleč od tistega kar na ljudeh občudujem. Žena živi enako, drugače jasno ne bi šlo. Non stop zadolžena, pa delata drage rojstnodnevne zabave, pa novoletna praznovanja, pa morje, pa smučanje, pa bridge klub,... Na te zadeve se mi nikoli ne gre, ker vem da so plačane z dolgovi. Je oče, na tak način ga imam rada, voščim rojstni dan, novo leto, mu želim vse naj, kar pač njemu pomeni, ne iščem pa stika z njim, ker živi tako zelo drugačen stil življenja. Pismu, so me ziher zamešali v porodnišnici . Za Trudija pa itak gore umikamo in obratno . Ljubezen je res ena zelo močna energija, nič ni nemogoče, simpl kt pasulj . Ni vprašanje starši ali on . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 18. avgust 2004 Prijavi Deli 18. avgust 2004 Mama sem. Odraščajoče (odrasle :o|o: ?) hčerke. In nikakor mi ne gre v glavo, da govorimo o "brezmejni materinski ljubezni", potem pa ..., ker si "naš" otrok izbere nekoga takega, ki pač nam ni pogodu... prekinemo stike s svojim otrokom, otrokom, za katerega smo leta in leta govorili, da bi dali vse.... Se pravi, da je tudi ta ljubezen potem v veliko primerih zaigrana? Edino, kar si želim, da bi bila srečna... in če bo srečna s črnem ali ciganom ali pedrom, lezbiko, mi je čisto, čisto vseeno...to bo kljub vsemu tisti moj otrok, ki sem ga prvi dan, ko sem ga prinesla domov uščipnila v lička, ker sem hotela slišati, kakšen glas ima... (seveda je tulila kot zmešana, jaz pa takoj s svojo "brezmejno materinsko ljubeznijo" potolažila ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 18. avgust 2004 Prijavi Deli 18. avgust 2004 sanjalica, saj jaz mislim, da mi mama ni hotela nič slabega. da mi želi pač čimsrečnejše življenje, ampak ker me niti približno ne pozna, manj kot katerikoli znanec, ker nikoli nisva preživljali časa skupaj, niti se pogovarjali, res, lahko bi rekla, odnos brez čustev. Pa vseeno mislim, da me ima na tak način na katerega je sposobna rada in da me je želela pač s to butasto obvarovati težav. Samo jaz vem, kakšen partner meni ustreza, katere lastnosti so mi všeč, kaj me osrečuje in če je pač bolan (ne po svoji krivdi), a naj ga zato likvidiram iz svojega življenja. No po temle, ko je moja mama univerzitetno izobražena in še celo pedagoginja takole ven butnila, mi je bilo jasno, da vsi tisti filmi, ki opisujejo kako družba izobči otroke z levkemijo, rakom, ali katerokoli drugo boleznijo (otroci, sosedje, vsi...), niso filmi, ampak resničnost. Sem jo vprašala, če se bo ona z očimom ločila, če bo zbolel. Odgovor je bil pa . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 18. avgust 2004 Prijavi Deli 18. avgust 2004 sanja .... ti si pa res prava mama, topla in nežna a vseeno (ne vem no) a za otroke res vse narediš....... jst sem za to, da je nekje meja........ (a sem spet strog ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 18. avgust 2004 Prijavi Deli 18. avgust 2004 kaj si mislite o tem, da vas starši kličejo po imenu..... in ne mama oz. ata (oči, atek)....men je to ful kul ...........čeprav se večina zgraža ...... :o|o: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 18. avgust 2004 Prijavi Deli 18. avgust 2004 js sem tud taščam blazno všeč.... velik bolj kot njihovim hčeram...Haha Jure, matere pa res nikol niso problem. Hcerke, hcerke ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 18. avgust 2004 Prijavi Deli 18. avgust 2004 "The deeper the love, stronger the emotion,and stronger the love, deeper the devotion." mal od whitesnakičev Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 18. avgust 2004 Prijavi Deli 18. avgust 2004 El Nino glasba za vsako priložnost, vedno najdeš vzporednico . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 18. avgust 2004 Prijavi Deli 18. avgust 2004 Se pravi, da je tudi ta ljubezen potem v veliko primerih zaigrana? Zal je tako, ja. :xx!: No, pri moji prvi je bilo tako, da so bli kar O.K. Pri drugi pa smo imeli kar dosti hude krvi. Ehm, drugace je pa pol kar slo. Ampak se nikoli nisem v njihovi druzbi pocutil vredu. Jeba. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.