Skoči na vsebino

Ločeni moški brez osnovnih pravic.

Andres08

Recommended Posts

... in otrokoma ter sebi omislila nov priimek. Vse z blagohotno vednostjo in podporo Centra za Socialno delo in podobnih učenih in strokovnih inštitucij. Navsezadnje je prodala tudi najino bivšo skupno hišo in se z otroci odselila neznano kam. ...

Se strinjam, da je Center za socialno delo velikokrat zelo pristranski. So na strani tistega, ki prvi pride tja kaj potožit - podobno kot pri policajih.

Ne verjamem pa, da je ženska lahko spremenila priimek otrokom brez soglasja očeta. Lahko, da je Center za soc. delo pozval očeta na razgovor, da bi podpisal soglasje o spremembi priimka otrokom, vendar če on tega ni storil, ni bilo mogoče spremeniti priimka mladoletnim otrokom. Šele, ko bodo polnoletni, si ga bodo lahko šli sami spremeniti, če bodo hoteli.

Pravtako ne verjamem, da je bivša prodala njuno skupno hišo. Če sta bila solastnika hiše, sta morala oba podpisati kupoprodajno pogodbo.

Kot je že majica napisala, dvomim, da je tip naredil res čisto vse, da bi prišel do stikov z otroci. Še posebno, če so bili otroci ob ločitvi že toliko stari (cca. 11 - 13). Ena mati v njegovem položaju bi sigurno šla vsaj v šolo pogledat... in niti dneva ne bi zapravila za nič, ko bi se borila za stike s svojimi otroci.

Skratka, marsikaj bi lahko naredil, pa očitno ni, in zdaj pljuva po svoji bivši, da je ona vsega kriva. Saj ne, da bi jo zagovarjala - zame je njeno početje podlo. Vendar ravno ta podlost je tista njena šibkost, ki se jo da z lahkoto "premagati", če si količkaj dostojen človek.

Se pa tudi sprašujem: le zakaj ga otroka ne pokličeta, če imata njegovo tel. številko? Toliko starih otrok ni mogla mama prepričati, da je on slabič, če sta ga otroka videla v drugačni, boljši luči. Drugo bi bilo, če bi bila dojenčka in bi jima mama kaj lagala o očetu (za take ogabne primere sem že večkrat slišala)... Verjamem, da ga nočeta poklicati vpričo mame, lahko pa bi ga na samem, iz šole, od kakih prijateljev, kjerkoli.

Ma ja, nič ne moremo vedeti zgolj po tem pismu tega očka. Po mojem mora biti še kaj drugega v ozadju.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 231
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

... tisto s priimkom je tako, kot pravi Tamara... oče mora privoliti v to, brez tega ne gre (pri mladoletnih), nekaj podobnega pa je tudi s prodajo hiše, če je bila skupna last ... če sodišče še ni razsodilo (in je kao 'v postopku'), pa se sploh ne da prodati... meni tole pisanje deluje kot 'ubogi jaz' in 'grozna ona'...

Lia.

Jaz si dopust letos nekako po obrokih jemljem in mi gre vse nekam v druge stvari kot pa za resni dopust. Verjetno bo še nekaj časa tako.

Svež sem pa itak eno uro po tistem ko vstanem in dve ure po končanem delavniku.

Če pa ti svežega iščeš sem verjetno nekoliko prestar. x:Dx

Andres

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...